Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 5 Μάρτη
  • Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες
  • Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο
  • Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών
  • Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά
  • Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Το μοναδικό λιμάνι χωρίς ρουφιάνους
Αθλητισμός

Το μοναδικό λιμάνι χωρίς ρουφιάνους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Ιούλ 2020, 00:00

Κάθε βδομάδα έχουμε και ένα νέο επεισόδιο στην κόντρα ανάμεσα στους καπιταλιστές ιδιοκτήτες των ομάδων, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μεταφερθεί από τους αγωνιστικούς χώρους στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση προσπαθούσε να μείνει ουδέτερη, να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να παρεμβαίνει όταν τα πράγματα κινδύνευαν να βγουν εκτός ορίων, όπως έγινε στην περίπτωση της πολυϊδιοκτησίας, που αναγκάστηκε να ψηφίσει την (ν)τροπολογία Γεραπετρίτη, προκειμένου να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ. Αν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης θεωρείται ότι ανήκει στο «σκληρό πυρήνα» των προσκείμενων στους ερυθρόλευκους, η γραμμή της «ουδετερότητας» είχε τηρηθεί, παρά το γεγονός ότι με κάποιες δηλώσεις του έριχνε λάδι στη φωτιά και έστελνε στα κάγκελα το αντι-ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Την περασμένη βδομάδα, με αφορμή τροπολογία που έχει καταθέσει ο Αυγενάκης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων. Και οι τρεις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός) τον κατηγορούν ότι προωθεί και υλοποιεί τις εντολές του Μαρινάκη. Η τροπολογία αναφέρεται στα κωλύματα που έχουν όσοι εμπλέκονται στις διοικήσεις των ΠΑΕ και των αθλητικών ομοσπονδιών και φέρνει τέσσερις αλλαγές.

Η πρώτη αφορά διάταξη του αθλητικού νόμου 2725/99, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο αθλητικής ομοσπονδίας ή ένωσης όποιος είχε έμμισθη σχέση με αυτήν κατά τον τελευταίο χρόνο πριν από την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων. Με την τροπολογία Αυγενάκη, το χρονικό όριο μειώνεται σε δυο μήνες (για υποψηφιότητα στο ΔΣ αθλητικής ομοσπονδίας) και σε ένα μήνα (αν πρόκειται για υποψήφιο σε ένωση), από τη λήξη της εργασιακής του σχέσης. Με την αλλαγή της διάταξης δίνεται η δυνατότητα στον Παναγιώτη Φασούλα να είναι υποψήφιος στις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ο Φασούλας μέχρι τις 23/6 ήταν έμμισθος σύμβουλος της ομοσπονδίας και του Βασιλακόπουλου και πλέον θέλει να τον διαδεχθεί στην προεδρία της ΕΟΚ).

Με τη δεύτερη αλλαγή καταργείται το κώλυμα υποβολής υποψηφιότητας για όσους διαθέτουν άδεια πρακτορείου προγνωστικών αγώνων (ήταν ένα από τα bonus για τις/τους αθλήτριες/τές που έχουν πετύχει διακρίσεις στις κορυφαίες διοργανώσεις) και ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικήσει την προεδρία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ο παλαιός διεθνής πολίστας Κυριάκος Γιαννόπουλος. Η κυβέρνηση έχει θέσει στόχο να αλώσει στις εκλογές του φθινόπωρου τις Ομοσπονδίες που δεν ελέγχει ( ιδιαίτερα ενδιαφέρεται για την ΕΟΚ – μπάσκετ, την ΕΚΟ – κολύμβηση και τον ΣΕΓΑΣ – στίβος) και για να προωθήσει τις δικές της υποψηφιότητες φροντίζει να διευθετήσει τα κωλύματα που υπάρχουν. Οπως ήταν αναμενόμενο, η αντιπολίτευση και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για φωτογραφικές διατάξεις, τονίζοντας ότι με αθέμιτες πρακτικές η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο του αθλητισμού.

Η τρίτη αλλαγή αφορά την κατάργηση της διάταξης Βασιλειάδη, που επέτρεπε σε επιχειρηματίες να είναι μέλη στις διοικήσεις ΠΑΕ και ταυτόχρονα να έχουν μετοχές σε εταιρίες αθλητικού στοιχήματος, αρκεί το ποσοστό να είναι μέχρι 15%. Η αλλαγή αυτή θεωρείται φωτογραφική σε βάρος του Μελισσανίδη και προκάλεσε την έντονη αντίδραση από την ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «για μία ακόμα φορά ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, δεν διστάζει να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και να επιβεβαιώσει τα συμφέροντα, τα οποία εξυπηρετεί σε όλη τη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας του…» (φωτογραφίζει τον Μαρινάκη ως εντολέα του Αυγενάκη). Οι κιτρινόμαυροι αναφέρουν ότι ο Μελισσανίδης δεν έχει εμπλοκή με την ΠΑΕ και δεν έχει κάνει χρήση της σχετικής διάταξης, όμως θεωρούν ότι ο Αυγενάκης με την τροπολογία θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στην ΑΕΚ.

Η τέταρτη αλλαγή αφορά τη δυνατότητα να συμμετέχει κάποιος στη διοίκηση μιας ομάδας, ακόμα και αν υπάρχει σε βάρος του καταδικαστική απόφαση. Με το ισχύον καθεστώς, αν υπήρχε τελεσίδικη καταδίκη, ο εμπλεκόμενος δεν μπορούσε να συμμετέχει στη διοίκηση της ομάδας, όμως με την τροπολογία Αυγενάκη θα έχει τη δυνατότητα παραμονής, αν προσφύγει στον Αρειο Πάγο και μέχρι να γίνει η υπόθεση αμετάκλητη. Η συγκεκριμένη αλλαγή έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις (δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπήρξαν αντιδράσεις και στο εσωτερικό της κυβέρνησης), αφού άπαντες την έχουν συνδέσει με τις δικαστικές περιπέτειες του Μαρινάκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε, ο Αυγενάκης με ανάρτησή του στο twitter έκανε διευκρινιστική δήλωση (δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπήρξε άνωθεν εντολή), τονίζοντας ότι «όποιος παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα, σύμφωνα με τη διάταξη που καταθέσαμε, δεν θα μπορεί να δραστηριοποιείται αθλητικά, έως ότου εκδοθεί απαλλακτική απόφαση. Κάνουμε αυστηρότερο το κώλυμα της σχετικής διάταξης του ’99! Καθαρές κουβέντες απέναντι στην τερατώδη παραπληροφόρηση». Αν ισχύουν όσα ισχυρίζεται ο Αυγενάκης στο twitter και εφόσον ψηφιστεί η τροπολογία, θα έχει πετύχει το αντίθετο από την αρχική του στόχευση. Μαρινάκης και Σπανός, που είναι υπόδικοι για τους στημένους αγώνες, ενδέχεται να έχουν κώλυμα και να μην μπορούν να έχουν διοικητική σχέση με τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο αντίστοιχα. Οπως λέει και η παροιμία « πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι».
Κλείνουμε με ένα σχόλιο που αφορά το δημοσιογραφικό εσμό. Αν κάποιος ψάξει τα δημοσιεύματα για την τροπολογία Αυγενάκη, θα παρατηρήσει ότι δεν υπάρχει μια συνολική αναφορά, αλλά αναλόγως με την πολιτική ή την οπαδική τοποθέτηση του κάθε ΜΜΕ, υπάρχει επιλεκτική αναφορά σε κάποια από τις τέσσερις αλλαγές. Δείγμα αδέκαστης και ανεπηρέαστης δημοσιογραφίας…

Κος Πάπιας
papias@eksegeri.gr 

Η Λίβερπουλ κατέκτησε τον τίτλο στην Premier League μετά από 30 χρόνια και οι οπαδοί της δεν «κρατιούνται». Από την αρχή του πρωταθλήματος οι Reds έδειξαν ότι δε θα έχουν αντίπαλο και ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου έκαναν πράξη αυτό που περίμεναν τρεις δεκαετίες με περίσσια υπομονή οι οπαδοί τους. Είναι γνωστό ότι στο «νησί» είμαι οπαδός της Νότιγχαμ Φόρεστ, της θρυλικής ομάδας του κορυφαίου προπονητή Μπράιαν Κλαφ και του Βιβ Αντερσον (ο αέρινος δεξιός μπακ και ο πρώτος μαύρος ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε ολόκληρο παιχνίδι με την Εθνική Αγγλίας). Ωστόσο, θέλοντας και μη, συμμετείχα συχνά-πυκνά σε συζητήσεις για τη Λίβερπουλ (οι περισσότεροι φίλοι είναι οπαδοί της) και έχω ακούσει επανειλημμένα τους πολλούς λόγους για τους οποίους πρέπει να είναι κάποιος οπαδός της Λίβερπουλ. Γιατί είναι η ομάδα της εργατικής τάξης στην Αγγλία, γιατί πάει κόντρα στο κατεστημένο, γιατί κρατάει το «ρομαντισμό» ακόμη και στη σημερινή εποχή που κυριαρχεί ο ακραίος επαγγελματισμός στο ποδόσφαιρο, γιατί έχει παίχτες αντι-σταρ, γιατί έχει «μέταλλο», γιατί έχει τους πιο πιστούς οπαδούς, γιατί έχει τον κορυφαίο ποδοσφαιρικό ύμνο (you’ll never walk alone), γιατί είναι ταυτισμένη με την πόλη και τους κατοίκους της, γιατί…. γιατί… Μπορεί να σου απαριθμούν συνεχώς, «μικρούς» και «μεγάλους» λόγους για να είσαι Λίβερπουλ.

Αν έπρεπε να διαλέξω τον κορυφαίο από τους λόγους που επικαλούνται οι οπαδοί της, θεωρώ ότι δε θα δυσκολευόμουν. Είναι ένας πανηγυρισμός μετά από γκολ σε αγώνα για το κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, που έχει καταγραφεί στις συνειδήσεις των φιλάθλων, ακόμη και σε εμάς που δεν είμαστε οπαδοί της Λίβερπουλ, ως μια από τις κορυφαίες «πολιτικές» ενέργειες αλληλεγγύης στο χώρο του ποδοσφαίρου. 20 Μάρτη του 1997, η Λίβερπουλ παίζει κόντρα στη νορβηγική Μπραν και ο Ρόμπι Φάουλερ πετυχαίνει το 3-0. Αμέσως μετά πανηγυρίζει σηκώνοντας τη φανέλα της ομάδας για να δείξει μια μπλούζα με τη φράση «500 Liverpools dockers sacked since September 1995» (500 λιμενεργάτες του Λίβερπουλ απολυμένοι από τον Σεπτέμβρη του 1995). Στέλνει ένα ξεκάθαρο και περήφανο μήνυμα αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους λιμενεργάτες της πόλης του και πάει κόντρα στο politically correct ύφος της τότε εποχής. Γιος εργάτη, που μεγάλωσε με τα τρία αδέλφια του μέσα στη φτώχεια, στο νότιο μέρος της πόλης, τίμησε την καταγωγή του και την τάξη του, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, σε μια εποχή που η κυριαρχία της Θάτσερ ήταν αναμφισβήτητη.

ΥΓ. Ο Μπάμπης είναι γνωστός στους παλιούς αναγνώστες της στήλης. Εκτός από διαπρεπής Παγκρατιώτης, φίλιππος και μέγας ατακαδόρος, είναι και οπαδός της Λίβερπουλ. Οταν συμμετέχει σε κουβέντα για την αγαπημένη του ομάδα, λέει συνήθως την εξής ατάκα: «Oλα τα λιμάνια φημίζονται για τις πουτάνες και τους ρουφιάνους τους. Εκτός από το λιμάνι του Λίβερπουλ που δεν έχει ρουφιάνους».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜετατρέπει τους αγρότες σε δουλοπάροικους του εμπορικού και βιομηχανικού κεφαλαίου
Επόμενο άρθρο Χουντικό το νομοθέτημα για τις διαδηλώσεις

Σχετικά Αρθρα

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

5 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες

4 Μαρ 2026, 23:16
Κόντρες

Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο

4 Μαρ 2026, 21:52
Πολιτική

Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών

4 Μαρ 2026, 20:20
Εργατικά

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

4 Μαρ 2026, 18:02
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του

Φουντώνει η ανησυχία στις ΗΠΑ για έναν πόλεμο που εξαπέλυσαν και δεν κερδίζουν

4 Μαρ 2026, 13:05
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Απόφαση (συνεχής ενημέρωση από τη δίκη)

4 Μαρ 2026, 09:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

4 Μαρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

3 Μαρ 2026, 21:07
Διεθνή

Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές

3 Μαρ 2026, 20:43
Διεθνή

H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου

Η αμερικανόδουλη κυβέρνηση διέταξε το στρατό να μην συγκρουστεί με τους σιωναζιστές, αλλά να τους ανοίξει περάσματα

3 Μαρ 2026, 19:25
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

3 Μαρ 2026, 12:11
Διεθνή

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

3 Μαρ 2026, 11:25
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
Διεθνή

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

2 Μαρ 2026, 17:57
Παιδεία

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

2 Μαρ 2026, 14:32
Πολιτική

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

2 Μαρ 2026, 14:25
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

1871: Γεννιέται η Ρόζα Λούξεμπουργκ.
1913: Δολοφονείται ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ στη Θεσσαλονίκη.
1929: Τρεις εργάτες νεκροί και δέκα τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας και απεργών στην Ελευσίνα.
1951: Εκτελείται στη Θεσσαλονίκη ο 22χρονος Νίκος Νικηφορίδης για εσχάτη προδοσία (συγκέντρωνε υπογραφές για την ειρήνη).
1953: Πεθαίνει ο Ιωσήφ Στάλιν.
1978: Βόμβα ακροδεξιών στα γραφεία του περιοδικού “Αντί”.
1984: Οι βρετανοί ανθρακωρύχοι ξεκινούν απεργία που τελικά διήρκησε δώδεκα μήνες.
2000: Βόμβα στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας «Ακτωρ» στο Χαλάνδρι (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo