Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη
  • Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης
  • Σαν σήμερα 18 Γενάρη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Τζόγος, στοίχημα και πρακτορείο, το δάσος θα σωθεί με ένα δελτίο ΚΙΝΟ
Αθλητισμός

Τζόγος, στοίχημα και πρακτορείο, το δάσος θα σωθεί με ένα δελτίο ΚΙΝΟ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Ιούλ 2007, 00:00

3 Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το μεταγραφικό παζάρι και άπαντες οι οπαδοί περιμένουν να πανηγυρίσουν για τα νέα αποκτήματα της ομάδας τους. ΑΕΚ και Ολυμπιακός έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις κινήσεις τους και τις τελευταίες μέρες υπάρχει κινητοποίηση και από τον Παναθηναϊκό. Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι τα φράγκα που διακινούνται είναι λιγότερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (εξαίρεση αποτελεί η ΑΕΚ, η οποία έχει αυξήσει το μπάτζετ της, αλλά σε σχέση με αυτό του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι μικρότερο), γεγονός που δεν επιτρέπει αισιοδοξία για κάτι καλό. Μπορεί τα φράγκα που διαβάζουμε στις εφημερίδες να φαίνονται εξωπραγματικά, αν όμως τα δούμε σε πραγματικά μεγέθη και τα συγκρίνουμε με αυτά που δίνονταν πριν μερικά χρόνια θα δούμε ότι είναι λιγότερα. Το τρικ που κάνουν οι εφημερίδες είναι να παρουσιάζουν το συνολικό πακέτο της μεταγραφής και όχι το κόστος για κάθε χρονιά. Γιατί είναι άλλο πράγμα να λέμε ότι ένας παίχτης στοιχίζει 10 εκατομμύρια και άλλο να λέμε ότι το ποσό αυτό αναφέρεται στις συνολικές αμοιβές του για 4 χρόνια στις οποίες συμπεριλαμβάνονται πριμ, εφορία, παροχές, ρήτρες και ό,τι άλλο μπαίνει σε ένα επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ενα πολύ απλό παράδειγμα για να καταλάβουμε τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι των εντυπώσεων είναι οι μεταγραφές του Ολυμπιακού. Οι οπαδοί νομίζουν ότι ο Κόκκαλης έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, όμως στην πραγματικότητα το μπάτζετ έχει μειωθεί. Οι παίχτες που αποχώρησαν από την ομάδα (αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είναι 14) θα στοίχιζαν περίπου 8,5 εκατ. Μέχρι σήμερα το ετήσιο κόστος των μεταγραφικών αποκτημάτων των ερυθρολεύκων κυμαίνεται μεταξύ 6-6,5 εκατ., γεγονός που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ο Κόκκαλης όχι μόνο δεν έχει βάλει το χέρι στην τσέπη, αλλά έχει και κέρδος σε σχέση με την περσινή ομάδα. Στη χειρότερη γι’ αυτόν περίπτωση, με τις δυο-τρεις μεταγραφές που θα κάνει ακόμη, να έρθει στα περσινά επίπεδα. Ο Τύπος όμως προβάλλει το συνολικό κόστος των μεταγραφών για τα τρία ή τέσσερα χρόνια που κλείνει ο κάθε παίχτης και ο κόσμος νομίζει ότι ο Κόκκαλης ξόδεψε 30 εκατ. για μεταγραφές και τρέχει να αγοράσει διαρκείας για να τον ενισχύσει οικονομικά. Αν μάλιστα του καθίσει και η μεταγραφή του Καστίγιο, θα βάλει  10 εκατ. ζεστά στην τσέπη του και θα γλεντάει στην υγεία των κορόιδων.

Στην Παιανία κατάφεραν να αξιοποιήσουν σωστά τη μεταγραφή του Καραγκούνη και του Μάτος και να ζεστάνουν λίγο τους πράσινους οπαδούς, όμως ακόμη απαιτούνται τρεις-τέσσερις μεταγραφές για να μπορούν να ελπίζουν ότι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, που οι μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας είχαν ολοκληρωθεί πολύ νωρίς, φέτος ο Τζίγγερ ακολουθεί διαφορετική τακτική. Τα φράγκα που έχει σκοπό να ξοδέψει είναι πολύ λιγότερα από πέρσι και γι’ αυτό το λόγο θα κάνει όλες τις μεταγραφές προς το τέλος, για να έχει επικοινωνιακό πλεονέκτημα σε σχέση με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, που θα έχουν ολοκληρώσει τις κινήσεις τους πολύ πιο γρήγορα. Από τον φίλα προσκειμένο στην πράσινη ΠΑΕ Τύπο προβάλλεται το επιχείρημα ότι οι μεταγραφές αργούν, γιατί η κάθε περίπτωση εξετάζεται προσεκτικά, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κάνοντας λοιπόν την ανάγκη αρετή, ο Τζίγγερ και οι κολαούζοι του λανσάρουν τη ρήση «το καλό πράγμα αργεί να γίνει», για να αποκοιμίσουν τους οπαδούς της ομάδας.
3 Συνέντευξη Τύπου έδωσε την προηγουμένη βδομάδα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Θεμιστοκλής Νικολαΐδης, στην οποία παρουσίασε την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ και τις προοπτικές που ανοίγονται για την ομάδα του. Η συνέντευξη έγινε σε μια περίοδο που οι οπαδοί της ΑΕΚ βρίσκονται στον έβδομο ουρανό και ονειρεύονται πρωτάθλημα και τίτλους και  ήρθε να ενισχύσει το θετικό κλίμα, αφού με βάση τα όσα παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τα πέτρινα χρόνια αποτελούν παρελθόν για την ομάδα. Το συμπέρασμα που προβλήθηκε από το σύνολο του Τύπου είναι ότι η ΑΕΚ αφήνει πίσω της χρέη και οικονομικές δυσκολίες και περνάει σε μια νέα εποχή. Από τη φάση της εξυγίανσης περνάει στην εποχή της δυναμικής ανάπτυξης και το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ έδωσε αναλυτικά την οικονομική κατάσταση της ομάδας του για το 2005-06 και το 2006-07, από την οποία προκύπτει ότι η ζημιά από 5.644.000 ευρώ το 2005-06 μειώθηκε σε 229.000 ευρώ το 2006-07. Με βάση αυτά τα νούμερα υποστήριξε ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Συμπληρωματικά ανέφερε ότι στα 3 χρόνια που διοικεί την ομάδα πληρώθηκαν 19,5 εκατ. από το χρέος των 23 εκατ. που υπήρχε (η πληρωμή έγινε από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και το ομολογιακό δάνειο των 10 εκατ. που πήρε η ΠΑΕ) και έχουν διακανονιστεί μέχρι το 2013 τα υπόλοιπα, οι φόροι που έπρεπε να πληρωθούν πέρσι (ανέρχονται περίπου σε 6 εκατ.) θα πληρωθούν με διακανονισμό την επόμενη τριετία, η Empire Α.Ε. (θυγατρική εταιρία της ΠΑΕ) θα αποδίδει όλα τα έσοδά της στην ομάδα (τα κέρδη προ φόρων για το 2006-07 ήταν 29.091,31 ευρώ), η επένδυση που έχει γίνει συνολικά στην ομάδα είναι 13-13,5 εκατ. ευρώ και το συνολικό μετοχικό κεφάλαιό της 16,5 εκατ.

Τα παραπάνω στοιχεία προβλήθηκαν κατά κόρον από το σύνολο του αθλητικού Τύπου για να μας πείσουν ότι όλα πάνε καλά. Αυτό που πέρασε στα ψιλά και χωρίς να σχολιαστεί από τους έγκριτους συναδέλφους μου, ήταν η φράση του πρόεδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ: «Δεν υπάρχει τίποτα που να χρωστάμε, τελειώσαμε με τα περσινά. Ο,τι βλέπεται να υπάρχει (σ.σ. υποχρεώσεις 17,5 εκατ. ευρώ) αποτελεί τη συνέχεια του άρθρου 44, το ομολογιακό δάνειο που έχουμε πάρει και τους φόρους που έπρεπε να πληρωθούν, αλλά έγιναν παίχτες».  Δεν φημίζομαι για τον καλό χειρισμό της ελληνικής γλώσσας, όμως αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει χρέη -διακανονισμένα βέβαια αλλά χρέη- που φτάνουν τα 17,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή σε απλά ελληνικά στα τρία χρόνια που διοικεί την ομάδα το χρέος της μειώθηκε από τα 23 εκατ. στα 17,5 εκατ. Αυτό λένε οι αριθμοί και με τέτοιο χρέος δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για φάση δυναμικής ανάπτυξης, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν για το αντίθετο.  Αν στα παραπάνω προσθέσουμε ότι όλα αυτά έγιναν σε μια διετία που η ομάδα πούλησε ό,τι περιουσιακό στοιχείο είχε (Κατσουράνης), αποδέσμευσε μεγάλα συμβόλαια, έβαλε στο ταμείο της 11.347.000 ευρώ από τη συμμετοχή της στο Champi-ons League (για τη φετινή χρόνια θα απαιτηθεί πολλή τύχη στην κλήρωση για να μπει στους ομίλους), καθώς και την υπέρβαση στο φετινό προϋπολογισμό για παίχτες, καταλαβαίνουμε ότι η ζαριά που ρίχνει ο Νικολαΐδης είναι πολύ μεγάλη και για να την βγάλει καθαρή είναι απαραίτητη η πίστωση χρόνου. Για να πετύχει τους στόχους του είναι αναγκαίες  τρεις προϋποθέσεις: ο κόσμος της ΑΕΚ να συνεχίσει να τον τροφοδοτεί με ζεστό χρήμα (εισιτήρια διαρκείας, πωλήσεις μπουτίκ κτλ), να έχει μια ευνοϊκή κλήρωση για να μπει στους ομίλους του Champions League, ώστε να κάνει απόσβεση τα συμβόλαια των παιχτών, και να πρωταγωνιστήσει η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα. Μέχρι σήμερα ο Νικολαΐδης δείχνει ότι έχει ικανότητες και το επιχειρηματικό δαιμόνιο, που του επιτρέπουν να έχει φέρει στα μέτρα του τις καταστάσεις στην ομάδα και σε συνδυασμό με την αμέριστη συμπαράσταση των ΜΜΕ είναι απόλυτος κυρίαρχος.

                   Κος Πάπιας
            papias@eksegersi.gr

ΥΓ: Στο προηγούμενο φύλο της «Κ» αποδείχτηκε περίτρανα ότι η καταστροφή των δασικών εκτάσεων και οι πράσινες μπίζνες αποτελούν ένα οργανωμένο σχέδιο στο οποίο συμμετέχει σύσσωμος ο εξουσιαστικός εσμός. Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, ΜΚΟ, όλοι μαζί προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν από την ουσία για να μπορέσουν να κάνουν μπίζνες με την τουριστική ανάπτυξη και να ροκανίσουν τα φράγκα από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα που αναφέρονται στην προστασία του περιβάλλοντος.  Μετά την καταστροφή της Πάρνηθας έχουμε ακούσει και διαβάσει για μεγαλεπήβολα σχέδια που θα αποτρέψουν τους επιτήδειους να χτίσουν στα καμένα. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει θέληση από την κυβέρνηση και τους κολαούζους της να εφαρμόσουν αυτά που λένε, ας θεωρήσουμε όμως ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει συνέπεια λόγων και έργων. Αυτό που δεν έχουμε δει και δεν έχουμε ακούσει είναι το πού θα βρεθούν τα απαραίτητα φράγκα για να γίνουν πράξη οι κυβερνητικές δεσμεύσεις. Γιατί καλή η θεωρία, αλλά για να εφαρμοστεί στην πράξη απαιτούνται φράγκα. Μέχρι σήμερα η μοναδική οικονομική δέσμευση για την υλοποίηση των μέτρων αναδάσωσης της Πάρνηθας, προέρχεται από τους ανώνυμους τζογαδόρους. Με ανακοίνωσή της η ΟΠΑΠ Α.Ε. δίνει 500.000 ευρώ για τη σωτηρία της Πάρνηθας. Θα παρακαλούσα λοιπόν τη σύνταξη της «Κ» από εδώ και στο εξής να αντιμετωπίζει με το δέοντα σεβασμό όλους όσους ασχολούμαστε με το Στοίχημα και τα λοιπά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, γιατί με κάθε δελτίο που καταθέτουμε φυτεύουμε και ένα δέντρο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Επόμενο άρθρο Σινεμά

Σχετικά Αρθρα

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

Αθλητισμός 18 Δεκ 2025, 18:51

«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά

Το παράδειγμα των δημόσιων χώρων άθλησης του Αττικού Αλσους

Αθλητισμός 16 Δεκ 2025, 10:40

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Αθλητισμός 16 Νοέ 2025, 22:34

Το κάλεσμα του Πεπ

Αθλητισμός 14 Νοέ 2025, 14:54

Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 10 Νοέ 2025, 09:56

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

18 Ιαν 2026, 10:25
Καταστολή

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

18 Ιαν 2026, 08:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

Τυνησία: Ημέρα επανάστασης (1956).

Ταϊλάνδη: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.

1947: Ναυάγιο «Χειμάρας», πνιγμός εβδομήντα πολιτικών κρατουμένων που ταξίδευαν δεμένοι.

1974: Βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών στο κέντρο της Αθήνας (“Λαϊκές Απελευθερωτικές Ομάδες Σαμποτάζ”).

1989: Πυροβολείται και τραυματίζεται στα πόδια ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Ταρασουλέας (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo