Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα
  • Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»
  • Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ
  • Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση
  • Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.
  • Μπράβο Ντoριά!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Τα χαμόγελα πάγωσαν το Μάρτη
Αθλητισμός

Τα χαμόγελα πάγωσαν το Μάρτη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Μαρ 2014, 00:00
 
Την Κυριακή 16 Μάρτη, ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το 41ο πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, όμως αν γίνει ένα γκάλοπ στις τάξεις των ερυθρόλευκων οπαδών είναι σίγουρο ότι με συντριπτικά ποσοστά θα υποστηρίξουν ότι ο φετινός Μάρτης ήταν καταστροφικός για την ομάδα τους. Μετά τις ήττες από τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και από τον ΠΑΟΚ στην   Τούμπα, που έπληξαν την εικόνα και το γόητρό τους, οι ερυθρόλευκοι έχασαν με 3-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποκλείστηκαν από την  προημιτελική φάση  του Champions League. 
 
Γράψαμε σε προηγούμενα φύλλα ότι η πρόκριση στους «8» του Champions League είχε μεγάλη σημασία, γιατί αποτελούσε τη μοναδική «βαλβίδα εκτόνωσης» της αμφισβήτησης των ερυθρόλευκων οπαδών στις επιλογές του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Τη φετινή χρονιά, η διοίκηση του Ολυμπιακού, γνωρίζοντας τα προβλήματα των αντιπάλων της, αποφάσισε να μη βάλει το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό της, αφού ήταν σίγουρη ότι ο Ολυμπιακός θα έφτανε εύκολα στην κατάκτηση του νταμπλ. Πραγματικά, οι ερυθρόλευκοι έδειχναν να μην έχουν αντίπαλο στις εγχώριες υποχρεώσεις τους και είχαν μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Με αυτά τα δεδομένα αποφασίστηκε στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη να μη γίνει ενίσχυση στο έμψυχο δυναμικό, αλλά αντίθετα να πουληθούν οι παίχτες που είχαν μια καλή τιμή στην αγορά (π.χ. Μήτρογλου). 
 
Και ενώ όλα έδειχναν ιδανικά για τον Ολυμπιακό, ο Μάρτης επεφύλαξε στους ερυθρόλευκους δυσάρεστες εξελίξεις, που έφεραν μουρμούρα και εντάσεις στο λιμάνι. Αν κάποιος διαβάζει συστηματικά τα αθλητικά σάιτ, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι οι ερυθρόλευκοι οπαδοί αρχίζουν να αμφισβητούν τον Μαρινάκη και να του ζητούν να βάλει το χέρι στην τσέπη και να φτιάξει μια ομάδα ανταγωνιστική και στην Ευρώπη. Προς το παρόν υπάρχει μόνο γκρίνια και αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πάρει νταμπλ όλα θα ξεχαστούν. Αν κάτι στραβώσει, όμως, και χαθεί το κύπελλο, τότε η φουρτούνα και η αναταραχή στο λιμάνι μόνο με έναν τρόπο θα μπορούν να σταματήσουν. Με ηχηρές –άρα και δαπανηρές– μεταγραφές ποδοσφαιριστών, που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ομάδας και θα αυξήσουν τις πιθανότητες για αγωνιστικές επιτυχίες.
 
Εκτός από την αμφισβήτηση της αγωνιστικής τους κυριαρχίας, οι ερυθρόλευκοι έχουν να αντιμετωπίσουν και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους στα εξωαγωνιστικά κέντρα έλεγχου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέχρι σήμερα είχαμε τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζο να καλεί τις υγιείς δυνάμεις να στρατευθούν σε ένα μέτωπο αντίστασης στην παράγκα που έχει στήσει ο Μαρινάκης, χωρίς να βρίσκει ανταπόκριση. Αλλωστε, οι κορώνες του ήταν περισσότερο επικοινωνιακές, για να αποκτήσει ερείσματα στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού, και λιγότερο ουσίας, αφού ήξερε ότι πολύ δύσκολα θα έβγαινε κάποιος άλλος παράγοντας να αντιπαρατεθεί ανοιχτά με τον Μαρινάκη και την παράγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό το λόγο σχολιάζαμε με ειρωνικό τρόπο τις κατά καιρούς δηλώσεις του Αλαφούζου, που μετά από κάποιο άσχημο αποτέλεσμα των πρασίνων προσπαθούσε να ρίξει την ευθύνη στη διαιτησία και στο ερυθρόλευκο παρασκήνιο που κάνει πόλεμο στον Παναθηναϊκό. 
 
Δεν μπορούμε όμως να προσπεράσουμε και τις δηλώσεις του ισχυρού άντρα και χρηματοδότη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη και την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά το ντέρμπι με τον Αρη την περασμένη Κυριακή. Η ανακοίνωση μιλάει για καρναβάλι Superleague 2014 και αναφέρεται σε ένα σύστημα με βαθιές ρίζες που ελέγχεται από τον Μαρινάκη, μέσω του αχυράνθρωπού του Σαρρή στην ΕΠΟ. Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση χρεώνει ονομαστικά στον πρόεδρο του Ολυμπιακού την παράγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα τη σχολιάζαμε με τον ίδιο τρόπο που σχολιάσαμε και τις δηλώσεις Αλαφούζου. Υπαρχει όμως μια ποιοτική διαφορά που μας αναγκάζει να δούμε πιο σοβαρά την απόφαση του Σαββίδη να προκαλέσει ανοιχτά και ονομαστικά τον Μαρινάκη. Η απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν εντελώς διαφορετική από αντίστοιχες ανακοινώσεις που έβγαζε για να απαντήσει στις κατηγορίες του Αλαφούζου. Επί της ουσίας, η ερυθρόλευκη ανακοίνωση, η οποία μάλιστα εκδόθηκε και στη ρωσική γλώσσα, δεν αναφέρεται καθόλου σε θέματα του ποδοσφαίρου, αλλά επιτίθεται στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Σαββίδη στην Ελλάδα. Η διοίκηση του Ολυμπιακού αναφέρεται στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στη χώρα, τονίζοντας ότι χρησιμοποιεί τον κόσμο του ΠΑΟΚ ως ασπίδα και μοχλό πίεσης για να προωθήσει και να πετύχει τα επιχειρηματικά του σχέδια, κατηγορεί τον Σαββίδη ότι συμπεριφέρεται ως αποικιοκράτης  εκβιάζοντας την ελληνική κυβέρνηση και καταλήγει με υπονοούμενα «ότι θα πρέπει να δούμε κάποια στιγμή το Πόθεν Εσχες του φερόμενου ως ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, τι πραγματικά του ανήκει, σε ποιες επιχειρήσεις είναι πραγματικός ιδιοκτήτης και αν τα χρήματα έχουν έρθει στη χώρα μας από νόμιμες επιχειρήσεις». 
 
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό και με τη ρωσική έκδοση της ανακοίνωσης, δείχνουν ότι ο Μαρινάκης θεωρεί τον Σαββίδη ως «μπροστινό» κάποιων καπιταλιστών που θέλουν να «επενδύσουν» στην Ελλάδα. Με μια πρώτη ματιά στην ερυθρόλευκη ανακοίνωση θα μπορούσε κάποιος να πει ότι καλεί τους χρηματοδότες του Σαββίδη να τον μαζέψουν, γιατί αλλιώς θα τους βγάλει στον τάκο και θα τινάξει στον αέρα τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν είναι κάποιοι πίσω από τον Ιβάν και ποιοι είναι αυτοί, θεωρούμε όμως ότι είναι λίγες οι πιθανότητες να έχει αποφασίσει ο Μαρινάκης να τους ανοίξει πόλεμο και να βρεθεί απέναντί τους. Αν κάποιοι, εκ Ρωσίας ορμώμενοι, αποφάσισαν να επενδύσουν στην Ελλάδα, το πλέον πιθανό είναι να έχουν την κάλυψη και την υποστήριξη της ρωσικής κυβέρνησης και θα είναι σκληρά καρύδια για τα δόντια του Μαρινάκη. Το πιο πιθανό είναι να απευθύνεται στο εσωτερικό της χώρας, στην κυβέρνηση, και στον Σαμαρά. Αν και το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια κόντρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το υπουργείο Οικονομικών, αφού η κυβέρνηση δε δέχεται την πρότασή της, να πληρωθούν μόνο τα 12 εκατ. ευρώ του πρωτογενούς χρέους και να χαριστούν οι τόκοι και τα πρόστιμα που το ανεβάζουν στα 30 εκατ. ευρώ, ο Σαββίδης είναι προνομιακός συνομιλητής της κυβέρνησης και έχει συχνές επαφές με τον Σαμαρά. Πριν καναδυό χρόνια μάλιστα, μετά από συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη, είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα. 
 
Αντίθετα, ο Μαρινάκης δεν έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον Σαμαρά, αφού θεωρείται άνθρωπος του Μητσοτακαίικου και το τελευταίο χρονικό διάστημα θεωρείται από πολλούς ότι έχει στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, βλέποντας τον Σαββίδη να τον κατονομάζει ως τον υπεύθυνο για τις αθλιότητες και την παράγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να βγαίνει μπροστά στην προσπάθεια για την εξυγίανσή του (σε απλά ελληνικά ο Σαββίδης θέλει να γίνει Μαρινάκης στη θέση του Μαρινάκη), θεωρεί ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ έχει ή θα προσπαθήσει να έχει την κάλυψη της κυβέρνησης και στέλνει μηνύματα ότι δε θα δεχτεί να παραδώσει τα σκήπτρα αμαχητί. 
 
Το έργο θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη και πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση. Αλλωστε, όταν πρόκειται για κέρδος, οι καπιταλιστές είναι αδίστακτοι και προσπαθούν να το εξασφαλίσουν με κάθε μέσο. Θα το παρακολουθήσουμε και θα σχολιάζουμε ό,τι έχει ενδιαφέρον. Αυτό όμως που θα τονίζουμε συνεχώς, με κάθε ευκαιρία που θα μας δίνεται, είναι ότι οι καπιταλιστές πάνω από τις ομάδες και τις ιδέες βάζουν τα φράγκα που θα μπουν στις τσέπες τους. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν οι νεολαίοι στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Ας σταματήσουν λοιπόν να λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας και ως μοχλός πίεσης για την προώθηση των επιχειρηματικών σχεδίων των καπιταλιστών-ιδιοκτητών, ας πάψουν να σκοτώνονται μεταξύ τους στο όνομα της ομάδας και ας διοχετεύσουν την ενεργητικότητά τους στην προσπάθεια για ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννάει Μαρινάκηδες και Σαββίδηδες.
 
Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 107η συνεδρίαση, Πέμπτη 20.3.14
Επόμενο άρθρο 4η δίκη ΣΠΦ – 36η συνεδρίαση, Τετάρτη 26.3.14

Σχετικά Αρθρα

Μπράβο Ντoριά!

Αθλητισμός 11 Σεπ 2025, 14:21

Η ζωώδης υπεράσπιση του No Politica, ακόμα και μπροστά σε μια γενοκτονία

Αθλητισμός 7 Σεπ 2025, 13:48

Ενας κινέζος υπερ-δρομέας ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης στο Mont Blanc

Αθλητισμός 5 Σεπ 2025, 13:44

Ανατριχίλα: Οι οπαδοί της Ράζα Καζαμπλάνκα τραγουδούν για την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 30 Αυγ 2025, 15:49

Οι παλιές «αμαρτωλές ιστορίες» θολώνουν την επιχειρηματική εικόνα του Μαρινάκη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Αθλητισμός 27 Αυγ 2025, 08:41

Βρετανοί μπασκετμπολίστες με αμαξίδιο: Εφτυσαν τους γενοκτόνους σιωνιστές

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι σιωνιστές

Αθλητισμός 24 Αυγ 2025, 13:03
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Καταστολή

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

11 Σεπ 2025, 13:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

10 Σεπ 2025, 21:43
Πολιτική

Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή

10 Σεπ 2025, 20:39
Διεθνή

Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;

10 Σεπ 2025, 18:00
Διεθνή

Η ύπουλη δολοφονική επίθεση των σιωναζιστών στη Ντόχα έγειρε κι άλλο τη ζυγαριά υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Χαμάς: Παραμένουμε αμετακίνητοι στους όρους της Αντίστασης

10 Σεπ 2025, 11:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2025, 00:01
Κόντρες

Οταν η διερμηνεία γίνεται επάγγελμα βαρύ και ανθυγιεινό

9 Σεπ 2025, 21:02
Διεθνή

Δυο παιδικά μάτια καθρεφτίζουν τη Γάζα, την Παλαιστίνη

9 Σεπ 2025, 19:59
Διεθνή

Ντόχα (Κατάρ): Οι σιωναζιστές προσπάθησαν να δολοφονήσουν τους παλαιστίνιους διαπραγματευτές, ηγετικά στελέχη της Χαμάς

9 Σεπ 2025, 18:19
Διεθνή

Η Ιερουσαλήμ στη Τζαμπάλια στέλνει περήφανο χαιρετισμό

9 Σεπ 2025, 12:21
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκτέλεσε έξι δωσίλογους στην Πόλη της Γάζας

Δολοφονία μετά από προδοσία στελέχους του Λαϊκού Μετώπου και της ένοπλης πτέρυγάς του

9 Σεπ 2025, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΗΠΑ και σιωναζιστές ψάχνουν αλλά δε θα βρουν κορόιδα ή ηττοπαθείς στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

8 Σεπ 2025, 18:21
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

1926: Αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσης του ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, τραυματίες οκτώ περαστικοί.

1929: Συγκρούσεις καπνεργατών – Χωροφυλακής στο Αγρίνιο.

1944: Η Μαρίκα Μπότση-Τσαπαλίρα γίνεται η πρώτη ελληνίδα δήμαρχος (Αμαλιάδα).

1967: Επτά διαδηλωτές καταδικάζονται από το στρατοδικείο Χανίων.

1972: Ανατινάζεται πυλώνας της ΔΕΗ στην Κηφισιά («Ομάδα Αρης»).

1973: Σκοτώνεται ο πρόεδρος της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε στη διάρκεια πραξικοπήματος του στρατηγού Πινοσέτ.

1976: Βόμβα στα γραφεία του Σκαλιστήρη (ΕΛΑ).

1986: Πεθαίνει ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

2001: Χτύπημα των δίδυμων πύργων (Νέα Υόρκη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo