Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η γενεσιουργός αιτία της μόνιμης αγροτικής διαμαρτυρίας: Το ρήμαγμα της αγροτικής παραγωγής σε αριθμούς
  • Σαν σήμερα 8 Δεκέμβρη
  • Ο Γουλής και ο Πορτοκαλομαλλιάς
  • Οι πλημμύρες, η ορεινή υδρονομία και οι πανεπιστημιακοί με τα τενεκεδένια παράσημα
  • Σαν σήμερα 7 Δεκέμβρη
  • 17 χρόνια από τη νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη 2008
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο πράγματα: ή νικάς ή δεν χάνεις!
Αθλητισμός

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο πράγματα: ή νικάς ή δεν χάνεις!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Οκτ 2010, 00:00

Οσοι πιστεύατε ότι το πρώτο θέμα της στήλης θα αφορούσε την παραίτηση Νιόπλια πέσατε έξω στις εκτιμήσεις σας. Σήμερα θα ξεκινήσουμε με μια είδηση από την Ολλανδία, που δίνει κουράγιο σε όσους ασχολούμαστε με τα δρώμενα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ολοένα και πιο σπάνιες γίνονται οι ειδήσεις που σχετίζονται με την κοινωνική και πολιτική δράση ποδοσφαιριστών που παίζουν σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους και είναι καθήκον να τις προβάλλουμε.

Ο καταλανός Πρέσας Ολεγέρ για μια ακόμη φορά έδειξε ότι το star system και η ποδοσφαιρική επαγγελματική βιομηχανία δεν μπορούν να «αφομοιώσουν» τα πάντα και να δημιουργήσουν ένα ποδόσφαιρο αποστειρωμένο από κάθε κοινωνική αναφορά. Στη Βαρκελώνη ήταν γνωστός για την πολιτική του δράση, συμμετείχε ενεργά σε πορείες και κινητοποιήσεις, είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης και εκμεταλλευόμενος το κύρος του ως παίχτης της Μπαρτσελόνα έκανε συχνά δηλώσεις με πολιτικό περιεχόμενο, που προκαλούσαν την κυρίαρχη τάξη. Η μετακίνησή του από τη Βαρκελώνη στο Αμστερνταμ, όπως όλα δείχνουν, δεν τον άλλαξε και δεν τον απέτρεψε από τη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες και μάλιστα για θέματα που αφορούν την Ολλανδία.

Την περασμένη βδομάδα, ο Ολεγέρ εντοπίστηκε από τηλεοπτική κάμερα να δίνει δυναμικό παρόν σε αντικαπιταλιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο του Αμστερνταμ.  Η συγκέντρωση έγινε ενάντια στην προσπάθεια της ολλανδικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις καταλήψεις και εξελίχθηκε σε μια μαχητική διαδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές έκαψαν αυτοκίνητα και τράπεζες  και αντιστάθηκαν με πέτρες και τούβλα, όταν οι μπάτσοι προσπάθησαν να τους διασπάσουν  και να διαλύσουν τη συγκέντρωση με  χρήση χημικών. Ο απολογισμός, εκτός από τις υλικές ζημιές στις τράπεζες και τα καμένα αυτοκίνητα, ήταν δυο μπάτσοι τραυματίες στο νοσοκομείο και 11 συλλήψεις διαδηλωτών. Οπως πολύ σωστά γράφτηκε, ο Ολεγέρ «τίμησε το καταλανικό αίμα που ρέει στις φλέβες του» και η συμμετοχή του στο συλλαλητήριο του Αμστερνταμ αποδεικνύει ότι παραμένει συνεπής στις ιδέες του.  Ομως, οι ευχάριστες εκπλήξεις από τη συγκεκριμένη είδηση  δεν σταματούν. Εντύπωση προκαλεί και η αντίδραση της διοί-κησης του Αγιαξ, που αντιμετώπισε το θέμα με πολύ χαμηλούς τόνους και μια λακωνική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Γνωρίζουμε ότι ήταν παρών. Οι παίκτες του Αγιαξ, όμως, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στον ελεύθερό τους χρόνο». Μπορούμε να φανταστούμε ποια θα ήταν η αντίδραση της διοίκησης μιας ελληνικής πρωτοκλασάτης ομάδας, σε μια αντίστοιχη περίπτωση;

Μετά τα ευχάριστα από την Ολλανδία επιστρέφουμε στην πεζή πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου και την παραίτηση Νιόπλια. Εχουν γραφτεί πολλά στη διάρκεια της περασμένης βδομάδας, υπέρ ή κατά του προπονητή του Παναθηναϊκού. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι αθλητικοί συντάκτες κατακρίνουν το Νιόπλια, με το επιχείρημα ότι «ένας προπονητής που δεν αντέχει την πίεση δεν μπορεί να βρίσκεται στον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας». Αν και συμφωνούμε απόλυτα με την ουσία του επιχειρήματός τους, διαφωνούμε κάθετα μαζί τους. Ο λόγος πολύ απλός. Δίνουμε διαφορετικό περιεχόμενο στις έννοιες «πίεση» και «μεγάλη ομάδα». Και εξηγούμαστε.

Αν ένας προπονητής δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά το έμψυχο υλικό, δεν έχει τον έλεγχο στα αποδυτήρια, δεν συνεργάζεται σωστά με τις βεντέτες της ομάδας και δεν κοουτσάρει σωστά κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε όντως δημιουργείται «πίεση», που αν δεν μπορέσει να την ελέγξει, τότε θα πρέπει να απομακρυνθεί από την ομάδα. Αν όμως η «πίεση» είναι τεχνητή και κάποιοι προσπαθούν να φορτώσουν δικές τους ευθύνες στις πλάτες του προπονητή, τότε τα δεδομένα αλλάζουν. Οι αθλητικοί συντάκτες αντί για αμπελοφιλοσοφίες θα έπρεπε να αποτυπώσουν ξεκάθαρα την κατάσταση και να δείξουν στους οπαδούς της ομάδας τους πραγματικούς υπεύθυνους.  Αφού, λοιπόν, η «πίεση» που πέφτει πάνω στο Νιόπλια δεν έχει να κάνει με τη δουλειά του, αλλά με εξωαγωνιστικούς παράγοντες, δεν μπορούμε να την επικαλούμαστε.

Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τον όρο «μεγάλη ομάδα». Είναι γνωστά τα φιλο-παναθηναϊκά αισθήματα της στήλης, όμως ο Παναθηναϊκός, όπως και όλες οι άλλες ελληνικές ομάδες, απέχει πολύ από αυτό που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε «μεγάλη ομάδα», με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Στην Ελλάδα, μεγάλη ομάδα είναι αυτή που έχει μάγκα πρόεδρο και διασυνδέσεις στο παρασκήνιο. Η προσωπική μαγκιά του προέδρου, οι «παράγκες» και τα παρασυμβούλια, το παρασκήνιο  και οι διαιτησίες, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις και οι επιδόσεις των ομάδων μέσα στους αγωνιστικούς χώρους περνούν σε δεύτερη μοίρα. Δεν μπορούμε να κατακρίνουμε τον προπονητή, αφού με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ πιθανόν και ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον να μην άντεχε την πίεση. Υπ’ αυτό το πρίσμα, η στήλη συμφωνεί απόλυτα με τη στάση του Νιόπλια να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να αναγκάσει τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να πάρει ξεκάθαρη θέση και όχι να κρύβεται πίσω από κύκλους και δημοσιεύματα. Το γεγονός ότι οι παίχτες του Παναθηναϊκού και ειδικότερα οι ξένοι, Σισέ, Ζιλμπέρτο, πήραν από την αρχή θέση υπέρ του Νιόπλια, δείχνει ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που οι αθλητικογράφοι θέλουν να μας παρουσιάσουν.  Κλείνουμε το θέμα ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θεωρούμε ότι ο Νιόπλιας είναι ο κορυφαίος προπονητής που θα αλλάξει τη μοίρα  του Παναθηναϊκού. Είναι όμως ένας νέος προπονητής που έχει γνώσεις και όρεξη για δουλειά (αυτό το αναγνωρίζουν και αυτοί που τον προτρέπουν ν’ αφήσει τον πράσινο πάγκο, αφού δεν αντέχει την πίεση) και με βάση το ειδικό βάρος των ελληνικών ομάδων, μπορεί κάλλιστα να προσφέρει και στον Παναθηναϊκό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

                 Κος Πάπιας
          papias@eksegersi.gr

ΥΓ: Ο Νίκος Αλέφαντος  κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα έγιναν στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ – Αρη. Ανάμεσα στα πολλά που είπε, πέταξε και την ατάκα που επιλέξαμε για τίτλο της στήλης. Για τις εξελίξεις στα διοικητικά του ΠΑΟΚ, μετά τις παρενέργειες που προκάλεσε η ήττα από τον Αρη στην Τούμπα, θα τα πούμε σε επόμενο φύλλο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Επόμενο άρθρο Ευλογημένες ψυχές

Σχετικά Αρθρα

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Αθλητισμός 16 Νοέ 2025, 22:34

Το κάλεσμα του Πεπ

Αθλητισμός 14 Νοέ 2025, 14:54

Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 10 Νοέ 2025, 09:56

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Η γενεσιουργός αιτία της μόνιμης αγροτικής διαμαρτυρίας: Το ρήμαγμα της αγροτικής παραγωγής σε αριθμούς

Ως αποτέλεσμα της ένταξης στην ΕΕ και της αλλαγής στρατηγικής από το ευρωπαϊκό κεφάλαιο

8 Δεκ 2025, 07:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Δεκέμβρη

8 Δεκ 2025, 00:01
Κόντρες

Ο Γουλής και ο Πορτοκαλομαλλιάς

7 Δεκ 2025, 11:00
Περιβάλλον

Οι πλημμύρες, η ορεινή υδρονομία και οι πανεπιστημιακοί με τα τενεκεδένια παράσημα

Χωρίς φράγματα βάρους στα βουνά, δεν αποτρέπονται οι πλημμύρες

7 Δεκ 2025, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Δεκέμβρη

7 Δεκ 2025, 00:01
Ιστορία

17 χρόνια από τη νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη 2008

6 Δεκ 2025, 08:08
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

6 Δεκ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Δεκέμβρη

6 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση προς μέλη προδοτικών συμμοριών: Εχετε δέκα μέρες να παραδοθείτε δηλώνοντας μετάνοια

Διαφορετικά, θα έχετε την τύχη του Αμπού Σαμπάμπ

5 Δεκ 2025, 18:47
Οικονομία

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

5 Δεκ 2025, 14:24
Παιδεία

Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή

5 Δεκ 2025, 13:31
Οικονομία

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

5 Δεκ 2025, 13:24
Κόντρες

O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας

5 Δεκ 2025, 12:29
Εργατικά

Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!

5 Δεκ 2025, 10:02
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό

Στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος: Sumud

5 Δεκ 2025, 08:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

5 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Δεκέμβρη

Ουρουγουάη: Ημέρα οικογένειας – παραλιών.

Ισπανία, Παναμάς: Ημέρα μητέρας.

Ιαπωνία: Ημέρα φώτισης του Βούδα.

1970: Βόμβα σε γραφεία του ΟΠΑΠ (ΕΜΑ).

1970: Ιδρύεται το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

1974: Καταργείται η βασιλεία με δημοψήφισμα (69,2%).

1989: Βόμβα στο ΛΓ’ Αστυνομικό Τμήμα στις Τζιτζιφιές (ΕΛΑ).

1991: Ρουκέτες κατά της εταιρείας «Βιοχάλκο» στη λεωφόρο Κηφισίας (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo