Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ματαιώθηκε εκδήλωση σιωνιστικής εταιρίας στο Ηράκλειο
  • Ο Αρειος Πάγος θεωρεί αξιόπιστο τον ναζί Πλεύρη!
  • Σαν σήμερα 21 Νοέμβρη
  • Θα ζήλευε και ο Πινόκιο
  • Γάζα: Νέα σφαγή αμάχων Παλαιστίνιων από τους σιωναζιστές
  • Ο «Βλάχος» είναι πονηρός (και πάντα Αβερωφικός)
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Στον οχετό του ελληνικού ποδοσφαίρου, αηδιάζουν ακόμη και τα σκατά
Αθλητισμός

Στον οχετό του ελληνικού ποδοσφαίρου, αηδιάζουν ακόμη και τα σκατά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Μαρ 2011, 00:00

Λάβαμε και ευχαριστούμε πολύ τη συντακτική ομάδα του HYMBA!, το 4ο τεύχος του περιοδικού, στο οποίο, εκτός των άλλων υπάρχει ένα πολύ καλό αφιέρωμα στο Subbuteo, που μας γύρισε πίσω στα χρόνια της νεότητας και του ατέλειωτου σουλατσαρίσματος στα γήπεδα της Αθήνας και όχι μόνο. Όσοι αγαπάμε το γήπεδο και ταυτόχρονα τοποθετούμε τον εαυτό μας εκτός των τειχών θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να πείσουμε τους νεολαίους της εργατικής τάξης που πλαισιώνουν τους ιδιωτικούς στρατούς των καπιταλιστών που διοικούν τις επαγγελματικές ομάδες, ότι στοιχίζονται πίσω από κίβδηλα λάβαρα, εξυπηρετώντας τα επιχειρηματικά σχέδια αυτών που καθημερινά τσακίζουν τη ζωή και τα όνειρά τους. Οσοι και όσες βρεθείτε στην Αθήνα 12/3, περάστε μια βόλτα από την ΑΣΟΕΕ, όπου οι Radical Fans United διοργανώνουν το 1ο οπαδικό διήμερο για το 2011.

Πέντε αγωνιστικές απομένουν για τη λήξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, ο τίτλος έχει κριθεί και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κατά πρώτο λόγο στην ουρά, για το ποιες ομάδες θα ακολουθήσουν τον Πανσεραϊκό στη Β’ Εθνική (Αστέρας Τρίπολης και Λάρισα είναι οι επικρατέστερες, με τον Ατρόμητο και τον Αρη να κινδυνεύουν σοβαρά) και δευτερευόντως στη μάχη για το ποιες ομάδες θα ακολουθήσουν τον Παναθηναϊκό στα play-offs, που θα κρίνουν την 2η θέση και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, εμείς οι αθλητικογράφοι θα είχαμε πρόβλημα στο να βρούμε ειδήσεις, αφού το αγωνιστικό ενδιαφέρον έχει μειωθεί κατακόρυφα, όμως οι «ανιδιοτελείς εργάτες» του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μας αφήνουν να πλήξουμε. Στο παρασκήνιο γίνεται της πουτάνας και οι «αποκαλύψεις» για την ύπαρξη παράγκας καλά κρατούν.

CD με αποκαλύψεις για προσπάθειες δωροδοκίας διαιτητών, δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ Κούγια, που καταγγέλλει  την παράγκα και μπλέκει τον Μαρινάκη σε απόπειρα δωροδοκίας, και Μπέου, που φέρεται να είναι ο «παραγκάρχης» και εμπλέκει με τη σειρά του τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νίκο Πατέρα, ως τον άγνωστο συνομιλητή του. Την περασμένη Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλέξης Κούγιας, προχώρησε στην αποκάλυψη του περιεχομένου των περίφημων CD, με βαριές κατηγορίες κατά του Αχιλλέα Μπέου, για απόπειρα δωροδοκίας του διαιτητή Δαλούκα στο Αρης-ΠΑΟ, καθώς και απειλές εναντίον του, αλλά και προσπάθεια επηρεασμού του ιταλού διαιτητή στον αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός, με τη βοήθεια του Δαλούκα, τονίζοντας ότι δέχθηκε πιέσεις από «ισχυρά» πρόσωπα, ώστε να μην προχωρήσει στη συνέντευξη Τύπου και τις αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με το όσα περιέχονται στο πρώτο CD, ο Μπέος, δουλεύοντας για λογαριασμό του Μαρινάκη, προσπάθησε, με τη βοήθεια του Δαλούκα, να «πιάσει» τον ιταλό διαιτητή Λούκας Μπάντι που θα σφύριζε τον αγώνα Μακάμπι – Ολυμπιακός. Το «δωράκι» προς τον διαιτητή θα ήταν 200.000 ευρώ, όμως η δουλειά στράβωσε, γιατί ο Ιταλός ήταν νέος και ήθελε να κάνει καριέρα, με συνέπεια να μην πλησιάζεται. Ο Μπέος, μόλις έμαθε ότι η δουλειά στράβωνε, προσπάθησε κι αυτός με δικούς του ανθρώπους να βρει μια λύση, όμως και αυτή η απόπειρα έπεσε στο κενό. Τότε επικοινώνησε με τον Μαρινάκη και του είπε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι από τη μεριά του και γι’ αυτό θα έπρεπε να ψαχτεί μόνος του. Μάλιστα, εξαιτίας της αποτυχίας του, ψιλοτσακώθηκε με τον Μαρινάκη, που θεώρησε ότι δεν ήθελε να τον βοηθήσει.

Σύμφωνα με το δεύτερο CD, ο Μπέος συνομιλεί με κάποιον σχετικά με τον διαιτητή του αγώνα Αρης – Παναθηναϊκός 0-1 στις 11/9/2010. Ο Μπέος, όταν έμαθε ότι για τον συγκεκριμένο αγώνα θα οριζόταν διαιτητής ο Κάκος, διαφώνησε και ζήτησε να οριστεί ο Δαλούκας, ο οποίος θα έπαιζε Αρη 52-48, δίνοντας τα «σπόρια» και ένα προβάδισμα στην έδρα. Ο Μπέος επικοινώνησε με τον Δαλούκα και του ζήτησε να βοηθήσει. «Δεν θέλω να κάνεις έγκλημα. Να βοηθήσεις. Θα βοηθήσεις;» ήταν τα λόγια του, με τον διαιτητή να συμφωνεί και τον Μπέο να επανέρχεται λέγοντας: «πρόσεχε γιατί θα γίνει της πουτάνας. Και δεν θέλω να είμαι εγώ στη μέση. Να μην εκτεθώ». Τελικά, ο Δαλούκας ορίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όμως όχι μόνο δεν έσπρωξε τον Αρη, όπως υποσχέθηκε, αλλά αντίθετα άφησε τους κιτρινόμαυρους με σοβαρά παράπονα και ανάγκασε τον Μαρινάκη να δηλώσει ότι η διαιτησία του ήταν «έγκλημα κατά της Ελλάδας». Οπως αναφέρεται στο CD, ο Μπέος προσπάθησε στο ημίχρονο (ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 1-0, με πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους οπαδούς του Αρη) και πλέον ο Δαλούκας έχει μπει στο στόχαστρο και οδηγείται λίγες μέρες αργότερα στην απόφαση να διακόψει τη διαιτητική του  καριέρα.

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο Κούγιας έκανε έκκληση προς τον πρωθυπουργό να χειριστεί προσωπικά το θέμα και να απαλλάξει το άθλημα από τον εναγκαλισμό και τα νταβατζιλίκια των κακοποιών που το λυμαίνονται. Επλεξε ταυτόχρονα και ένα εγκώμιο προς τον εαυτό του, τονίζοντας ότι είναι πρόεδρος της Παναχαϊκής, που είναι η πιο ιστορική ομάδα της περιφέρειας, η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που αγωνίστηκε στην Ευρώπη, η μοναδική ομάδα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο που δεν έχει χορηγό τον ΟΠΑΠ και δεν χρωστάει πουθενά, αλλά το κύκλωμα δεν την αφήνει να ανέβει κατηγορία.

Από την πλευρά του ο Μπέος παραδέχεται ότι η φωνή που ακούγεται είναι δική του, κατονομάζει ως συνομιλητή του το Νίκο Πατέρα, τονίζοντας ότι ο Πατέρας έχει πάνω από 500 κασέτες και CD, αφού του αρέσει να ηχογραφεί τους συνομιλητές του, και κατηγορεί τον Κούγια ότι παρουσιάζει τα πράγματα όπως θέλει, κάνοντας μοντάζ στο περιεχόμενο του CD.

Από την πλευρά της πολιτείας ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Νικητιάδης δήλωσε: «Υπάρχουν πολλά καρκινώματα χρειάζεται συνολική παρέμβαση της Πολιτείας», αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η εκάστοτε κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις επιδιώξεις και τις απαιτήσεις των καπιταλιστών που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και λειτουργεί σαν υπάλληλός τους. Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στα λεγόμενα Κούγια, Μπέου ή κάποιου άλλου από αυτούς που λυμαίνονται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Η αναφορά μας στο θέμα δεν είναι γιατί πιστεύουμε ότι θα γίνει κάτι και θα υπάρξει κάθαρση, αλλά για να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι απλά και μόνο ένα «επενδυτικό» Ελντοράντο, στο οποίο οι καπιταλιστές, χρησιμοποιώντας όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα, προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, και  δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο που αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί το πιο λαϊκό άθλημα. Οσο για την Μπαρτσελόνα, που συνδυάζει το θέαμα και τη χαρά του λαϊκού ποδοσφαίρου με το «επενδυτικό» επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είναι απλούστατα η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Κος Πάπιας

papias@eksegersi.gr.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔεν σας συμφέρει
Επόμενο άρθρο Ξεπέρασε κάθε όριο

Σχετικά Αρθρα

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Αθλητισμός 16 Νοέ 2025, 22:34

Το κάλεσμα του Πεπ

Αθλητισμός 14 Νοέ 2025, 14:54

Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 10 Νοέ 2025, 09:56

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Ματαιώθηκε εκδήλωση σιωνιστικής εταιρίας στο Ηράκλειο

Χάρη στην καίρια παρέμβαση του κινήματος αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

21 Νοέ 2025, 13:58
Κόντρες

Ο Αρειος Πάγος θεωρεί αξιόπιστο τον ναζί Πλεύρη!

21 Νοέ 2025, 13:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Νοέμβρη

21 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτική

Θα ζήλευε και ο Πινόκιο

20 Νοέ 2025, 22:39
Διεθνή

Γάζα: Νέα σφαγή αμάχων Παλαιστίνιων από τους σιωναζιστές

20 Νοέ 2025, 20:41
Πολιτική

Ο «Βλάχος» είναι πονηρός (και πάντα Αβερωφικός)

20 Νοέ 2025, 18:39
Πολιτική

Τραμπισμοί α’λα γκρεκ

20 Νοέ 2025, 14:57
Παιδεία

Πάνω από 200 κενά στα σχολεία, άρνηση χορήγησης αδειών, απλήρωτες Προϊσταμένες για διοικητικό έργο και άθλιες αναφορές για πειθαρχικά και ποινές!

Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «O Σωκράτης» - Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής Πέμπτη 20/11 στις 14:00

20 Νοέ 2025, 14:01
Κόντρες

Aλλo Φρανκ Πεντάντζελι, άλλο Φραπές

20 Νοέ 2025, 12:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Νοέμβρη

20 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστική σφαγή αμάχων σε καταυλισμό παλαιστίνιων προσφύγων στον Λίβανο

Τουλάχιστον 21 νεκροί και 94 τραυματίες

19 Νοέ 2025, 19:43
Παιδεία

Απόφαση για Απεργία-Αποχή από κάθε διοικητικό έργο που συνδέεται με τις διαγραφές φοιτητών

Από το  8ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

19 Νοέ 2025, 14:37
Πολιτική

Μονόδρομος η καταδίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»

Αρχισε η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό, μετά από εισαγγελική έφεση στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση

19 Νοέ 2025, 13:04
Πολιτισμός

Xαιρετισμός από τα όπλα μας σ’ εσάς φύλακες της δόξας

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ υποκλίνονται στον παλαιστινιακό λαό μ' ένα καινούργιο τραγούδι

19 Νοέ 2025, 11:45
Πολιτική

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα, μετά από μήνυση του νεοναζιστή Κ. Πλεύρη

19 Νοέ 2025, 09:20
Διεθνή

Η Ουάσιγκτον ακυρώνει την επίσκεψη του αρχηγού του λιβανικού στρατού επειδή καταδίκασε ισραηλινές επιθέσεις

Υστερικές αντιδράσεις φιλο-σιωνιστών αμερικανών γερουσιαστών

19 Νοέ 2025, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Νοέμβρη

19 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Ψήφισμα ΣΑ του ΟΗΕ: Το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα ενάντια στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Κι αυτό το ψήφισμα θα μείνει στα χαρτιά

18 Νοέ 2025, 21:47
Αγροτικά

Πολιτική αλητεία: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει σαν «δώρο» στους κτηνοτρόφους που έχασαν τα κοπάδια τους, αυτό που η κυβέρνησή του είχε νομική υποχρέωση να κάνει πριν από ενάμιση χρόνο

18 Νοέ 2025, 14:02
Αγροτικά

Εδώ και τώρα να καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση και το απολεσθέν εισόδημα στους κτηνοτρόφους που θανάτωσαν τα κοπάδια τους

18 Νοέ 2025, 05:50
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Νοέμβρη

Ημέρα τηλεόρασης.

Ημέρα φιλοσοφίας.

Ημέρα χαιρετισμού.

1905: Ιδρύεται το Σοβιέτ Εργατών Μόσχας.

1967: 21 καταδίκες μελών του ΠΑΜ σε δίκη με 31 κατηγορούμενους.

1973: Πραξικόπημα του Δημήτρη Ιωαννίδη.

1973: Διαλύονται από τη χούντα 28 φοιτητικοί σύλλογοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα και Χανιά.

2001: Ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος δολοφονεί στην πλατεία Αμερικής τον 20χρονο μετανάστη από την Αλβανία Gentjan Celniku.

2006: Μετανάστης από το Μαγκρέμπ νεκρός μετά από κράτηση στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo