Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 27 Σεπτέμβρη
  • Ο Κασιδιάρης σε ρόλο… εθνικού ευεργέτη και ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε ρόλο αβανταδόρου
  • Ο Macklemore, οι Γαζαίοι και οι τεκτονικές δονήσεις στην αμερικάνικη βιομηχανία της ψυχαγωγίας
  • Δικηγορικοί Σύλλογοι για ιδιωτικά «πανεπιστήμια»-πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια: Ναι μεν, αλλά…
  • Κράτος απαρτχάιντ: Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Ισραήλ απαγόρευσε τη συμμετοχή στις εκλογές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούν Παλαιστίνιους
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Πρώτα και πάνω απ’ όλα καπιταλιστής
Αθλητισμός

Πρώτα και πάνω απ’ όλα καπιταλιστής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Ιούν 2018, 00:00

Ο θάνατος του Παύλου Γιαννακόπουλου ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην αθλητική επικαιρότητα τη βδομάδα που πέρασε. Η στήλη για μια ακόμη φορά και παρά τα γνωστά παναθηναϊκά της αισθήματα, θα πάει κόντρα στο ρεύμα. Δε θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την καλύτερη έκθεση με θέμα «Το μεγαλείο του Παύλου Γιαννακόπουλου», αλλά θα προσπαθήσει να βάλει τα δεδομένα στη σωστή τους διάσταση.
 
Τι ήταν τελικά ο Παύλος Γιαννακόπουλος; Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και σύσσωμος ο δημοσιογραφικός εσμός προσπαθούν να μας πείσουν ότι ήταν ο άνθρωπος που με την ειλικρίνεια, την απλότητα και την ανιδιοτέλειά του κατάφερε να ενώσει τους Ελληνες, ένας μεγαλόψυχος άνθρωπος που βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη, ο ανιδιοτελής αναμορφωτής του μπασκετικού Παναθηναϊκού και ένας παράγοντας που πρόσφερε πολλά στον ελληνικό αθλητισμό. Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε μαζί τους μόνο στο γεγονός ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν προκαλούσε με τη συμπεριφορά του και δεν είχε καμία σχέση με τον τρόπο, το ύφος και το στίγμα που αφήνει η συντριπτική πλειοψηφία των καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στον επαγγελματικό αθλητισμό. Ομως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τον κρίνουμε βάσει αυτή της διαφορετικότητας.
 
Τα φράγκα που ξόδεψε για να κάνει μεγάλο τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και για να κάνει τις αγαθοεργίες του, χωρίς να τον ενδιαφέρει η οπαδική ταυτότητα αυτού που βοηθούσε, τα εξασφάλιζε από το κέρδος που έβγαζε από την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Τα φράγκα που είχε στις τσέπες και που ξόδεψε για να φτιάξει το όνομά του βγήκαν από την απλήρωτη εργασία των εργατών στις επιχειρήσεις του και από την κερδοσκοπία με τα φάρμακα σε βάρος του ελληνικού δημόσιου συστήματος υγείας και σε βάρος του ελληνικού λαού. Με απλά λόγια, ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν πρώτα και πάνω απ' όλα καπιταλιστής. Με αυτή την ιδιότητά του θα πρέπει να τον κρίνουμε και όχι σε σύγκριση με τους άλλους καπιταλιστές που δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό.
 
Δεν ήταν δικός μας άνθρωπος και δεν ανήκε στην τάξη μας. Η μεγαλύτερη απόδειξη γι' αυτό είναι ο τρόπος με τον οποίο ο ίδιος εξηγούσε την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό. «Σε αντίθεση με τους ανθρώπους της τάξης μου, που άλλοι τα παίζουν στα καζίνο και κάποιοι τα τρώνε στα μπουζούκια, εγώ έχω τον Παναθηναϊκό» είχε πει στο παρελθόν. Οσο και αν ακούγεται κυνικό, αυτή είναι η πραγματικότητα και με αυτή την προσέγγιση θα πρέπει να καθορίσουμε τη στάση μας απέναντι στον κάθε Παύλο Γιαννακόπουλο. Ας σταματήσουμε λοιπόν να στοιχιζόμαστε κάτω από ξένες σημαίες και να ανεμίζουμε ξένα λάβαρα, γιατί το κυρίαρχο για να τον κρίνουμε, σε σχέση με τον Μαρινάκη, τον Μελισσανίδη, τον Σαββίδη, είναι η ιδιότητα του καπιταλιστή και όχι ο τρόπος της ιδιωτικής ζωής του και η συμπεριφορά του, δηλαδή το φαίνεσθαι. Με αυτή την ιδιότητα, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να διαφωνήσουμε κατηγορηματικά με την ανακοίνωση της Θύρας 13 και των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού, αφού δεν μπορούμε ούτε να ταυτιστούμε μαζί του, ούτε να χαρούμε που «με σκληρή δουλειά» έγινε «αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας», ούτε να τον θαυμάσουμε για τις αγαθοεργίες του, ούτε να δακρύσουμε από συγκίνηση επειδή έφυγε από κοντά μας, ούτε πολύ περισσότερο να θεωρήσουμε τον Παύλο Γιαννακόπουλο πατέρα μας.
 
H πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και τη μείωση των ομάδων σε 20, οι οποίες θα αγωνίζονται σε δυο πρωταθλήματα των 10 ομάδων, προς το παρόν μένει στα χαρτιά. Μετά τη σχεδόν καθολική αντίδραση των «ανιδιοτελών εργατών» του ελληνικού ποδοσφαίρου, που αντέδρασαν στην πρόταση θεωρώντας ότι μειώνει το ζωτικό τους χώρο, είχαμε την απόρριψή της και από τους γκαουλάιτερ της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Ο Χούμπελ και η παρέα του έστειλαν σαφές μήνυμα στον Βασιλειάδη να μην προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση και να μην προσπαθήσει να επιβάλει την αναδιάρθρωση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ, γιατί με την ενέργειά του θα παραβιάσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και θα θέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο εκτός των διεθνών ομοσπονδιών. Σε απλά ελληνικά, οι διεθνείς ομοσπονδίες, χωρίς να εκφέρουν γνώμη για την πρόταση της κυβέρνησης και χωρίς να μπουν επί της ουσίας και να εκφράσουν τη συμφωνία τους ή τη διαφωνία τους με την πρόταση, τόνισαν για μια ακόμη φορά ότι δε διαπραγματεύονται το δικαίωμά τους να καθορίζουν τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και ότι δε θα ανεχθούν κινήσεις και αποφάσεις χωρίς την έγκρισή τους.
 
Η κίνηση των επιτετραμμένων της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, όπως ήταν φυσικό, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους «ανιδιοτελείς εργάτες» του ποδοσφαίρου, οι οποίοι θεωρούν ότι με την «εξωτερική» βοήθεια κατάφεραν να κατατροπώσουν τον Βασιλειάδη. Κατά την ταπεινή άποψη της στήλης, το θέμα είναι ακόμη ανοιχτό και δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις. Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της ένα μεγάλο όπλο, που λέγεται ΕΡΤ. Το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει αν όλες οι ομάδες δεν έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτική στέγη και με τα σημερινά δεδομένα η μόνη ορατή λύση για τις επτά ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει συμφωνία με κάποιο κανάλι είναι η κρατική τηλεόραση, η οποία είναι διατεθειμένη να δώσει σχεδόν 30.000.000 ευρώ για να λύσει το αδιέξοδο. Είναι σίγουρο ότι αν η κυβέρνηση δώσει την εντολή στην ΕΡΤ να «στεγάσει» όσες ομάδες δεν βρουν τηλεοπτικά δικαιώματα, θα ζητήσει και τα αντίστοιχα ανταλλάγματα και θα αναγκάσει την ΕΠΟ και τη Λίγκα να προτείνουν αυτές το σχέδιο αναδιάρθρωσης, ώστε με αυτόν τον τρόπο να προστατευθεί τα αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Παράλληλα, η κυβέρνηση θα έχει έρθει σε συνεννόηση με τις παγκόσμιες ομοσπονδίες και θα έχει πάρει το «πράσινο φως» για τις αλλαγές που επιθυμεί να γίνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και όλοι μαζί θα βαδίσουν προς τη δόξα.
 
Ξεκαθαρίζουμε ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν έχει στόχο να ανατρέψει το σημερινό στάτους και να βγάλει από την πορεία απαξίωσης το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά να εκμεταλλευτεί την αδυναμία των ομάδων να βρουν φράγκα για τη λειτουργία τους και να αναβαθμίσει το ρόλο της στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.
 
Δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε με το ξεκατίνιασμα κυβέρνησης-Μαρινάκη. Ο ερυθρόλευκος παράγοντας, κατά τη διάρκεια βραδινής κραιπάλης σε νυχτερινό πολιτιστικό κέντρο, στο οποίο γιόρταζε έναν από τους πολλούς φετινούς ερυθρόλευκους τίτλους (μάλλον στο πόλο), έκανε και μια πολιτική παρέμβαση. Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δήλωσε ότι πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα απαλλαγεί από τη χούντα που τον  κυβερνάει. Στον Μαρινάκη ανέλαβαν να απαντήσουν ο σύμβουλος επικοινωνίας του Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, και ο εκδότης, Κώστας Βαξεβάνης, οι οποίοι όπως ήταν φυσικό βρέθηκαν στο στόχαστρο. Ο Μαρινάκης για μια ακόμα φορά στην κόντρα του με την κυβέρνηση επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Ολυμπιακό και να αξιοποιήσει τη δυναμική των ερυθρόλευκων οπαδών και ο Καραπαπάς (διευθυντής επικοινωνίας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ) ανέλαβε να εξηγήσει στους υποστηρικτές της κυβέρνησης τι σημαίνει να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με τον Μαρινάκη.
 
Το ερυθρόλευκο «παπαγαλάκι» ξεκίνησε κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, τονίζοντας ότι ο πατέρας του κόπηκε από τη Σχολή Ευελπίδων και εκδιώχθηκε από την Ολυμπιακή Αεροπορία γιατί ο παππούς του ήταν κομμουνιστής, την ίδια στιγμή που ο πατέρας και ο θείος του Τσίπρα είχαν νταλαβέρια και έπαιρναν κρατικές δουλειές από τη Χούντα. Στη συνέχεια, εξήγησε ότι «χούντα είναι να εμπλέκονται αθώοι άνθρωποι σε υποθέσεις με τις οποίες δεν έχουν την παραμικρή σχέση, αλλά επειδή δεν “υπάκουσαν“ στα θέλω της κυβέρνησης ή καλύτερα του καθεστώτος», εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται η «λούμπεν Αριστερά» του Τσίπρα και η «λούμπεν Δεξιά» του Καμμένου και έκανε μια ανάλυση για τον τρόπο που παρεμβαίνει το κράτος στη Δικαιοσύνη και το πώς χρησιμοποιούνται οι δικαστικοί λειτουργοί για την προώθηση των κυβερνητικών επιδιώξεων.
 
Αυτό που ήταν όλα τα λεφτά στην ανάρτηση Καραπαπά στο Facebook (η οποία αναδημοσιεύτηκε σε μια ολόκληρη σελίδα στα «Νέα»!), ήταν το υστερόγραφο, το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο: «Και να μην ξεχνάτε ότι εκτός από τη λούμπεν Αριστερά των Τσιπραίων, των Καρτερών, των Βαξεβάνηδων και των Τζανακόπουλων υπάρχει και μια Αριστερά που έμαθε να είναι σκληρή και αμετανόητη. Κόκκινη. Οχι ροζ»! Οι πληροφορίες ότι ο Κουτσούμπας προτείνει στο Πολιτικό Γραφείο της Περισσός ΑΕ να αναθέσουν στον Καραπαπά το ρόλο του υπεύθυνου προπαγάνδας, δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τη στιγμή που έκλεισε η ύλη της «Κ».
 
Κος Πάπιας
 
papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ. Με την ευκαιρία της αναφοράς μας στην Περισσός ΑΕ, που καπηλεύεται το όνομα, τα σύμβολα και την ιστορία του ΚΚΕ, μια παρατήρηση που ενισχύει την άποψη ότι η σημερινή ηγεσία του κόμματος έχει πέσει και τσαλαβουτάει στον εθνικιστικό βούρκο. Με μια απλή παρατήρηση στην ΚΥΑ Επαναπατρισμού και απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας στους πολιτικούς πρόσφυγες (ΦΕΚ Β 1/5-1-1983), θα διαπιστώσουμε ότι  «μπορούν να επιστρέψουν ελεύθερα στην Ελλάδα, όλοι οι Ελληνες το γένος, που κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου 1946-1949 και λόγω αυτού κατέφυγαν στην αλλοδαπή, ως πολιτικοί πρόσφυγες, έστω και αν αποστερήθηκαν της Ελληνικής Ιθαγενείας». Ρητορικό το ερώτημα: μήπως μπορούν να μας απαντήσουν ο Κουτσούμπας και η παρέα του ποιοι είναι οι «μη Ελληνες το γένος» πολιτικοί πρόσφυγες; Εχουν ακούσει κάτι για τους σλαβομακεδόνες αγωνιστές του ΔΣΕ;
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟι τοίχοι έχουν φωνή
Επόμενο άρθρο Οι μπάτσοι του Αμπάς ενάντια σε διαδηλωτές

Σχετικά Αρθρα

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

Αθλητισμός 28 Αυγ 2026, 12:10

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Σεπτέμβρη

27 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Ο Κασιδιάρης σε ρόλο… εθνικού ευεργέτη και ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε ρόλο αβανταδόρου

26 Σεπ 2026, 19:06
Πολιτισμός

Ο Macklemore, οι Γαζαίοι και οι τεκτονικές δονήσεις στην αμερικάνικη βιομηχανία της ψυχαγωγίας

26 Σεπ 2026, 14:30
Παιδεία

Δικηγορικοί Σύλλογοι για ιδιωτικά «πανεπιστήμια»-πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια: Ναι μεν, αλλά…

26 Σεπ 2026, 13:35
Διεθνή

Κράτος απαρτχάιντ: Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Ισραήλ απαγόρευσε τη συμμετοχή στις εκλογές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούν Παλαιστίνιους

Απέρριψε την προσφυγή για απαγόρευση του κόμματος του Μπεν Γκβιρ

26 Σεπ 2026, 12:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

26 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Σεπτέμβρη

26 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Καθολικοί κληρικοί έκαναν πορεία προς το Βατικανό, απαιτώντας τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα

25 Σεπ 2026, 21:06
Πολιτική

Μητσοτάκης: Γλάστρα του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου στον ΟΗΕ, όταν όλα τα κράτη τον απομόνωσαν

25 Σεπ 2026, 20:41
Περιβάλλον

Εδωσαν «μπιρ παρά» το Ελληνικό στους Λάτσηδες και τώρα η περιφέρεια Αττικής νοικιάζει πανάκριβα αθλητικές εγκαταστάσεις

25 Σεπ 2026, 20:17
Κόντρες

Πόθοι στον καταραμένο βάλτο

25 Σεπ 2026, 19:30
Καταστολή

Ο Βασίλης Μάγγος βασανίστηκε (και) μέσα στην Ασφάλεια Βόλου: αυτό προκύπτει από τα ντοκουμέντα

25 Σεπ 2026, 18:19
Υγεία

Πατούλης και στα εβραϊκά

Υπερασπίζεται τον ιατρικό τουρισμό και τον σιωναζισμό

25 Σεπ 2026, 13:44
Διεθνή

Ο Νετανιάχου, η Σούζαν Σαράντον και ο ορισμός της είδησης

25 Σεπ 2026, 09:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη

25 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί ούτε θα ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ μέχρι να ικανοποιηθούν οι όροι του

24 Σεπ 2026, 21:23
Παιδεία

Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ

Συγκέντρωση ενάντια στην πειθαρχική ακρόαση υποψήφιου διδάκτορα, τη Δευτέρα

24 Σεπ 2026, 20:19
Πολιτισμός

Macklemore και φίλοι: Περιοδεία «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Προγραμματίστηκαν ήδη συναυλίες σε Δουβλίνο, Παρίσι και Λονδίνο - Τα έσοδα θα διατεθούν σε υποστηρικτές του Παλαιστινιακού Κινήματος

24 Σεπ 2026, 19:47
Υγεία

EINAΠ: Διαφημιστής ιδιωτικών μονάδων κερδοσκοπικού κομπογιανιτισμού ο υπουργός Υγείας

24 Σεπ 2026, 18:53
Κόντρες

H κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;

24 Σεπ 2026, 14:52
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Σεπτέμβρη

Ημέρα τουρισμού.

Βραδιά του ερευνητή.

1940: Υπογράφεται σύμφωνο συμμαχίας Ιταλίας – Γερμανίας.

1960: Το Μεξικό εθνικοποιεί όλες τις επιχειρήσεις.

1962: Εκτελείται από αντάρτες ο Μουχάμαντ αλ-Μπαντρ, μια εβδομάδα αφότου ανέβηκε στον θρόνο της Υεμένης. Τερματίζεται η μοναρχία.

1970: Τερματίζεται ο εμφύλιος στην Ιορδανία (3.440 νεκροί και 10.840 τραυματίες) με την υπογραφή συνθήκης με τους Παλαιστίνιους.

1977: Βόμβα στο σπίτι του Θ. Καφίρη, δήμαρχου της χούντας στην Καλλιθέα.

1996: Εκτελείται ο πρόεδρος  του Αφγανιστάν Μοχάμεντ Νατζιμπουλάχ από τους Ταλιμπάν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo