Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη
  • Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη
  • Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη
  • Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό
  • Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων
  • Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Προετοιμάζοντας την επιστροφή
Αθλητισμός

Προετοιμάζοντας την επιστροφή

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Σεπ 2017, 00:00

Ο τίτλος μας στο προηγούμενο φύλλο ήταν «Καπιταλιστικά παζάρια» και αναφερόταν στις εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Τονίζαμε ότι το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους καπιταλιστές, που φιλοδοξούν να αναλάβουν την ηγεσία της ΠΑΕ, και τον Αλαφούζο, που αποφάσισε να αποχωρήσει, είναι μια «φυσιολογική» εξέλιξη, αφού, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η κάθε πλευρά προσπαθεί να δραματοποιήσει την κατάσταση προκειμένου να παρουσιαστεί ως σωτήρας και να «επενδύσει» όσο το δυνατόν λιγότερα φράγκα στην προσπάθεια «αναγέννησης».

Την εβδομάδα που πέρασε, δεν είχαμε κάποια σημαντική εξέλιξη όσον αφορά τον καπιταλιστή ή τους καπιταλιστές που θα ηγηθούν στη νέα περίοδο, είχαμε όμως μια πολύ ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση ανάμεσα στον Γιαννακόπουλο και την ηγετική ομάδα των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού. Ο Γιαννακόπουλος, εκμεταλλευόμενος την αποδοχή που είχε από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας η οικογένειά του, εξαιτίας της πορείας της στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, εμμέσως πλην σαφώς φωτογράφισε σαν βασικούς υπεύθυνους για τη σημερινή κατάντια της ομάδας, τον πρώην πρόεδρο της πράσινης ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα, και τα «ορφανά» του (εννοεί την ηγεσία της Θύρας 13).

Οσοι δε γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον Παναθηναϊκό είναι φυσιολογικό να απορούν με αυτά που έγραψε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γιαννακόπουλος. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ την ίδια στιγμή που καλεί τους απανταχού πράσινους σε συστράτευση για να γίνει πραγματικότητα το όραμα του PAO Foundation, ανοίγει πόλεμο με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας και αποκλείει από την κοινή προσπάθεια έναν πρώην πρόεδρο που διαθέτει και μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Ομως, όσοι γνωρίζουν τα «εσωτερικά» του Παναθηναϊκού καταλαβαίνουν ότι με τις συγκεκριμένες αναρτήσεις επιδιώκει να πετύχει τέσσερις στόχους: να χαρακτηρίσει ως βασικό υπαίτιο για την κατάντια της ομάδας ένα δυνατό αντίπαλο που θα μπορούσε να παίξει σοβαρό ρόλο στις εξελίξεις αν αποφασίσει να εμπλακεί με αυτές, να μειώσει την ευθύνη του Αλαφούζου, ελπίζοντας ότι εκτός από τα 20.000.000 ευρώ που έχει δεσμευτεί ότι θα βάλει, θα αποτελέσει και έναν από τους χρηματοδότες του PAO Foundation, να θέσει τις βάσεις για να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους οργανωμένους οπαδούς και να δρομολογήσει εξελίξεις αλλαγής της ηγετικής ομάδας της ΘΥΡΑΣ 13 και να ρίξει «γέφυρες» προς την οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία, αν και απέχει από τα κοινά του Παναθηναϊκού από την εποχή της πολυμετοχικότητας, εφόσον ενεργοποιηθεί θα αποτελέσει έναν παράγοντα που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις.

Αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις της ηγετικής ομάδας των οργανωμένων οπαδών και τα διαδικτυακά σχόλια στις αναρτήσεις του Γιαννακόπουλου, μπορούμε να πούμε ότι οι στόχοι ένα και τρία επιτεύχθηκαν. Οι οργανωμένοι πράσινοι οπαδοί «τσίμπησαν» στην πρόκληση και από την ανακοίνωσή τους, δυστυχώς γι' αυτούς, δικαίωσαν τον Γιαννακόπουλο, αφού δεν μίλησαν για την ταμπακιέρα και δεν απάντησαν στην κατηγορία ότι είναι τα «ορφανά» του Πατέρα, ο οποίος τα χρηματοδοτεί για να κάνουν αντιπολίτευση στη διοίκηση της πράσινης ΠΑΕ. Οσον αφορά τη διαβεβαίωσή τους ότι η ΘΥΡΑ 13 ήταν, είναι και θα είναι ενωμένη και δυνατή, αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι στο εσωτερικό των οργανωμένων οπαδών έχουν αρχίσει οι διαφοροποιήσεις και υπάρχει δυσαρέσκεια για την ηγεσία τους.

Υπάρχει και το προηγούμενο στην ΑΕΚ με την Original. Μια από τις πρώτες κινήσεις του Μελισσανίδη, όταν επανήλθε, ήταν η αλλαγή ηγεσίας στην Original και η αντικατάσταση του Χατζηχρήστου και της παρέας του. Η αλλαγή έγινε ομαλότατα και χωρίς εντάσεις, αφού η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ΑΕΚ θεωρούσε τότε ότι ο Γατούλης είναι ο «σωτήρας». Και δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δεσμοί της Original με τον κόσμο της ΑΕΚ ήταν πολύ πιο δυνατοί από αυτούς που έχει η σημερινή ηγεσία της ΘΥΡΑΣ 13 με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τη σημασία που έχει για τον οποιοδήποτε καπιταλιστή ο έλεγχος των οργανωμένων οπαδών, η ταπεινή γνώμη της στήλης είναι ότι ο βασικός λόγος των αναρτήσεων του Γιαννακόπουλου είναι η «ενεργοποίηση» της οικογένειας Βαρδινογιάννη και η συμμετοχή της στο PAO Foundation. Μέχρι στιγμής, επίσημα από την οικογένεια δεν υπάρχουν δηλώσεις και αντιδράσεις, ενώ από κύκλους της αφήνεται να εννοηθεί ότι δε θα έχει καμία εμπλοκή.

Από έγκυρες πηγές ξέρουμε ότι υπάρχει «πίεση» προς τους Βαρδινογιάννηδες να ξαναβγούν μπροστά και να πάρουν τα ηνία της ομάδας. Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αφού ο «καπετάνιος» δεν έχει ηλικιακά τα κουράγια και ο Τζίγγερ είναι κάθετα αντίθετος. Υπάρχει και η νεότερη γενιά, που προς το παρόν ταυτίζεται με τη θέση της οικογένειας, όμως δεν την αφήνει αδιάφορη η ιδέα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στην πράσινη ΠΑΕ, εφόσον εξασφαλιστούν μια σειρά όροι, ένας από τους οποίους είναι ο απόλυτος έλεγχος των οργανωμένων και η απομάκρυνση της σημερινής ηγετικής ομάδας της ΘΥΡΑΣ 13, που είχε πρωτοστατήσει στις διαδικασίες απομάκρυνσης του Τζίγγερ. Με αυτά τα δεδομένα, ο Γιαννακόπουλος αναλαμβάνει να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά και να δρομολογήσει εξελίξεις στην ηγεσία των πράσινων οπαδών, ώστε να έχει ένα ακόμα ατού στα χέρια του για να αλλάξει τη γνώμη των Βαρδινογιάννηδων.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr
 
 
 
Εντονες είναι οι διεργασίες για να βρεθεί η χρυσή τομή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και να σταματήσει η διαμάχη ανάμεσα στη ΦΙΜΠΑ και την Ευρωλίγκα. Η κίνηση των έξι εθνικών ομοσπονδιών (ανάμεσά τους και η ελληνική) να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο και να αποφασίσουν ότι θα καλέσουν στην εθνική ομάδα τους παίχτες των ομάδων που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα (οι έξι ομοσπονδίες «εκπροσωπούν» τις 13 από τις 16 ομάδες της Λίγκας) και θα ενεργοποιήσουν τις προβλεπόμενες ποινές σε περίπτωση άρνησης θεωρήθηκε ως ένα ακόμα επεισόδιο της σύγκρουσης.

Η ταυτόχρονη όμως παρουσία, μετά από πολύ καιρό, ηγετικών στελεχών των αντιμαχόμενων πλευρών στη Βαλένθια έδωσε «τροφή» στα σενάρια σύμφωνα με τα οποία αρχίζουν να υπερισχύουν ψυχραιμότερες σκέψεις και ότι κερδίζουν έδαφος αυτοί που επιθυμούν τη συνεννόηση των δυο πλευρών. Ο γενικός γραμματέας της ΦΙΜΠΑ, Πάτρικ Μπάουμαν, συναντήθηκε με το «αφεντικό»της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, στη Βαλένθια, στα εγκαίνια του νέου προπονητικού κέντρου της ισπανικής ομάδας (οι κακές γλώσσες λένε ότι η συνάντηση δεν ήταν τυχαία) και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την πρόταση της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τα περιβόητα παράθυρα των εθνικών ομάδων (αλλαγή των ημερομηνιών διεξαγωγής κάποιων αγωνιστικών της Λίγκας για να μπορέσουν να συμμετάσχουν οι παίχτες στους προγραμματισμένους αγώνες της ΦΙΜΠΑ για τα προκριματικά του παγκόσμιου κυπέλλου).

Το ρεπορτάζ της «El Mundo Deportivo» ότι συνομίλησαν για πάνω από μια ώρα επιβεβαιώθηκε από το επίσημο δελτίο της ΦΙΜΠΑ και με δηλώσεις του Μπερτομέου. Η ανακοίνωση της ΦΙΜΠΑ έκανε λόγο για υπενθύμιση από τον Μπάουμαν της πρότασης για τα «παράθυρα των Εθνικών», ενώ ο Μπερτομέου δήλωσε ότι «υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία» ανάμεσα στις δυο πλευρές και ότι «συζητήθηκαν πολλά θέματα αφού έχουμε καλές σχέσεις».

Οι δυο πλευρές δείχνουν να λαμβάνουν υπόψη τους μηνύματα για συνεχώς αυξανόμενες αρνητικές συνέπειες από τη διαμάχη. Προς το παρόν, η Λίγκα δεν έχει δώσει επίσημα αρνητική απάντηση και μιλά για «επιβάρυνση των παιχτών από τα συνεχή παιχνίδια και τις μετακινήσεις», όμως η ανακοίνωσή της είναι πολύ προσεγμένη και σε συναινετικό πνεύμα. Είναι πολλά τα λεφτά και όταν πρόκειται για φράγκα οι καπιταλιστές είναι πρόθυμοι να συμμαχήσουν και με τον διάβολο. Αρα, η συμφωνία μεταξύ αυτών που «συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους» γίνεται πολύ πιο εύκολη.
 
 
 
 
Μέχρι και την ΑΕΚ του Γατούλη αναστήσαμε… Περίοδο γκίνιας διανύει η στήλη και δεν μπορούμε να σταυρώσουμε πρόβλεψη. Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο ότι θα πάψει ο ανάδρομος Ερμής να μας δυσκολεύει τη ζωή και θα επανέλθουμε στις επιτυχίες, όμως μέχρι τότε θα ισχύει η τζογαδόρικη ρήση: «πάλι ντόρτια ήφερες».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυνένοχοι συνωμότες
Επόμενο άρθρο Η δημαγωγία έχει κοντά ποδάρια

Σχετικά Αρθρα

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40

Η Εθνική Ελπίδων σπάει το δόγμα του «No Politica» και μας βάζει δύσκολα

Αθλητισμός 11 Οκτ 2025, 20:34

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Παιδεία

Οι πρυτάνεις μαντρόσκυλα της κυβέρνησης

4 Νοέ 2025, 17:30
Εργατικά

Η ελληνική αστική Δικαιοσύνη στο πλευρό του γενοκτόνου σιωναζισμού

Σέρνουν σε δίκη τον πρόεδρο των λιμενεργατών της COSCO

4 Νοέ 2025, 08:18
Αγροτικά

«Είστε επικίνδυνα άσχετοι και ανεύθυνοι, λειτουργείτε με δόλο και σας νοιάζει μόνο να καλύψετε την κόπρο και τις ευθύνες σας»

Υπόμνημα-κόλαφος προς Τσιάρα από τους κτηνοτρόφους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

4 Νοέ 2025, 07:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Νοέμβρη

4 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Νετανιάχου: Εγκλημα είναι η αποκάλυψη της κακοποίησης των παλαιστίνιων κρατούμενων και όχι η κακοποίηση!

3 Νοέ 2025, 20:03
Διεθνή

Αποκαλύψεις για την εν ψυχρώ δολοφονία της οικογένειας Ραζάμπ και άλλα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας του σιωναζιστικού στρατού

3 Νοέ 2025, 19:23
Παιδεία

Μητσοτάκης: Ο σφαγέας των φοιτητών

3 Νοέ 2025, 18:15
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo