Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…
  • Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου
  • Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη
  • ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Προετοιμάζοντας την επιστροφή
Αθλητισμός

Προετοιμάζοντας την επιστροφή

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Σεπ 2017, 00:00

Ο τίτλος μας στο προηγούμενο φύλλο ήταν «Καπιταλιστικά παζάρια» και αναφερόταν στις εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Τονίζαμε ότι το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους καπιταλιστές, που φιλοδοξούν να αναλάβουν την ηγεσία της ΠΑΕ, και τον Αλαφούζο, που αποφάσισε να αποχωρήσει, είναι μια «φυσιολογική» εξέλιξη, αφού, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η κάθε πλευρά προσπαθεί να δραματοποιήσει την κατάσταση προκειμένου να παρουσιαστεί ως σωτήρας και να «επενδύσει» όσο το δυνατόν λιγότερα φράγκα στην προσπάθεια «αναγέννησης».

Την εβδομάδα που πέρασε, δεν είχαμε κάποια σημαντική εξέλιξη όσον αφορά τον καπιταλιστή ή τους καπιταλιστές που θα ηγηθούν στη νέα περίοδο, είχαμε όμως μια πολύ ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση ανάμεσα στον Γιαννακόπουλο και την ηγετική ομάδα των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού. Ο Γιαννακόπουλος, εκμεταλλευόμενος την αποδοχή που είχε από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας η οικογένειά του, εξαιτίας της πορείας της στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, εμμέσως πλην σαφώς φωτογράφισε σαν βασικούς υπεύθυνους για τη σημερινή κατάντια της ομάδας, τον πρώην πρόεδρο της πράσινης ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα, και τα «ορφανά» του (εννοεί την ηγεσία της Θύρας 13).

Οσοι δε γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον Παναθηναϊκό είναι φυσιολογικό να απορούν με αυτά που έγραψε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γιαννακόπουλος. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ την ίδια στιγμή που καλεί τους απανταχού πράσινους σε συστράτευση για να γίνει πραγματικότητα το όραμα του PAO Foundation, ανοίγει πόλεμο με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας και αποκλείει από την κοινή προσπάθεια έναν πρώην πρόεδρο που διαθέτει και μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Ομως, όσοι γνωρίζουν τα «εσωτερικά» του Παναθηναϊκού καταλαβαίνουν ότι με τις συγκεκριμένες αναρτήσεις επιδιώκει να πετύχει τέσσερις στόχους: να χαρακτηρίσει ως βασικό υπαίτιο για την κατάντια της ομάδας ένα δυνατό αντίπαλο που θα μπορούσε να παίξει σοβαρό ρόλο στις εξελίξεις αν αποφασίσει να εμπλακεί με αυτές, να μειώσει την ευθύνη του Αλαφούζου, ελπίζοντας ότι εκτός από τα 20.000.000 ευρώ που έχει δεσμευτεί ότι θα βάλει, θα αποτελέσει και έναν από τους χρηματοδότες του PAO Foundation, να θέσει τις βάσεις για να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους οργανωμένους οπαδούς και να δρομολογήσει εξελίξεις αλλαγής της ηγετικής ομάδας της ΘΥΡΑΣ 13 και να ρίξει «γέφυρες» προς την οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία, αν και απέχει από τα κοινά του Παναθηναϊκού από την εποχή της πολυμετοχικότητας, εφόσον ενεργοποιηθεί θα αποτελέσει έναν παράγοντα που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις.

Αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις της ηγετικής ομάδας των οργανωμένων οπαδών και τα διαδικτυακά σχόλια στις αναρτήσεις του Γιαννακόπουλου, μπορούμε να πούμε ότι οι στόχοι ένα και τρία επιτεύχθηκαν. Οι οργανωμένοι πράσινοι οπαδοί «τσίμπησαν» στην πρόκληση και από την ανακοίνωσή τους, δυστυχώς γι' αυτούς, δικαίωσαν τον Γιαννακόπουλο, αφού δεν μίλησαν για την ταμπακιέρα και δεν απάντησαν στην κατηγορία ότι είναι τα «ορφανά» του Πατέρα, ο οποίος τα χρηματοδοτεί για να κάνουν αντιπολίτευση στη διοίκηση της πράσινης ΠΑΕ. Οσον αφορά τη διαβεβαίωσή τους ότι η ΘΥΡΑ 13 ήταν, είναι και θα είναι ενωμένη και δυνατή, αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι στο εσωτερικό των οργανωμένων οπαδών έχουν αρχίσει οι διαφοροποιήσεις και υπάρχει δυσαρέσκεια για την ηγεσία τους.

Υπάρχει και το προηγούμενο στην ΑΕΚ με την Original. Μια από τις πρώτες κινήσεις του Μελισσανίδη, όταν επανήλθε, ήταν η αλλαγή ηγεσίας στην Original και η αντικατάσταση του Χατζηχρήστου και της παρέας του. Η αλλαγή έγινε ομαλότατα και χωρίς εντάσεις, αφού η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ΑΕΚ θεωρούσε τότε ότι ο Γατούλης είναι ο «σωτήρας». Και δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δεσμοί της Original με τον κόσμο της ΑΕΚ ήταν πολύ πιο δυνατοί από αυτούς που έχει η σημερινή ηγεσία της ΘΥΡΑΣ 13 με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τη σημασία που έχει για τον οποιοδήποτε καπιταλιστή ο έλεγχος των οργανωμένων οπαδών, η ταπεινή γνώμη της στήλης είναι ότι ο βασικός λόγος των αναρτήσεων του Γιαννακόπουλου είναι η «ενεργοποίηση» της οικογένειας Βαρδινογιάννη και η συμμετοχή της στο PAO Foundation. Μέχρι στιγμής, επίσημα από την οικογένεια δεν υπάρχουν δηλώσεις και αντιδράσεις, ενώ από κύκλους της αφήνεται να εννοηθεί ότι δε θα έχει καμία εμπλοκή.

Από έγκυρες πηγές ξέρουμε ότι υπάρχει «πίεση» προς τους Βαρδινογιάννηδες να ξαναβγούν μπροστά και να πάρουν τα ηνία της ομάδας. Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αφού ο «καπετάνιος» δεν έχει ηλικιακά τα κουράγια και ο Τζίγγερ είναι κάθετα αντίθετος. Υπάρχει και η νεότερη γενιά, που προς το παρόν ταυτίζεται με τη θέση της οικογένειας, όμως δεν την αφήνει αδιάφορη η ιδέα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στην πράσινη ΠΑΕ, εφόσον εξασφαλιστούν μια σειρά όροι, ένας από τους οποίους είναι ο απόλυτος έλεγχος των οργανωμένων και η απομάκρυνση της σημερινής ηγετικής ομάδας της ΘΥΡΑΣ 13, που είχε πρωτοστατήσει στις διαδικασίες απομάκρυνσης του Τζίγγερ. Με αυτά τα δεδομένα, ο Γιαννακόπουλος αναλαμβάνει να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά και να δρομολογήσει εξελίξεις στην ηγεσία των πράσινων οπαδών, ώστε να έχει ένα ακόμα ατού στα χέρια του για να αλλάξει τη γνώμη των Βαρδινογιάννηδων.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr
 
 
 
Εντονες είναι οι διεργασίες για να βρεθεί η χρυσή τομή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και να σταματήσει η διαμάχη ανάμεσα στη ΦΙΜΠΑ και την Ευρωλίγκα. Η κίνηση των έξι εθνικών ομοσπονδιών (ανάμεσά τους και η ελληνική) να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο και να αποφασίσουν ότι θα καλέσουν στην εθνική ομάδα τους παίχτες των ομάδων που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα (οι έξι ομοσπονδίες «εκπροσωπούν» τις 13 από τις 16 ομάδες της Λίγκας) και θα ενεργοποιήσουν τις προβλεπόμενες ποινές σε περίπτωση άρνησης θεωρήθηκε ως ένα ακόμα επεισόδιο της σύγκρουσης.

Η ταυτόχρονη όμως παρουσία, μετά από πολύ καιρό, ηγετικών στελεχών των αντιμαχόμενων πλευρών στη Βαλένθια έδωσε «τροφή» στα σενάρια σύμφωνα με τα οποία αρχίζουν να υπερισχύουν ψυχραιμότερες σκέψεις και ότι κερδίζουν έδαφος αυτοί που επιθυμούν τη συνεννόηση των δυο πλευρών. Ο γενικός γραμματέας της ΦΙΜΠΑ, Πάτρικ Μπάουμαν, συναντήθηκε με το «αφεντικό»της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, στη Βαλένθια, στα εγκαίνια του νέου προπονητικού κέντρου της ισπανικής ομάδας (οι κακές γλώσσες λένε ότι η συνάντηση δεν ήταν τυχαία) και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την πρόταση της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τα περιβόητα παράθυρα των εθνικών ομάδων (αλλαγή των ημερομηνιών διεξαγωγής κάποιων αγωνιστικών της Λίγκας για να μπορέσουν να συμμετάσχουν οι παίχτες στους προγραμματισμένους αγώνες της ΦΙΜΠΑ για τα προκριματικά του παγκόσμιου κυπέλλου).

Το ρεπορτάζ της «El Mundo Deportivo» ότι συνομίλησαν για πάνω από μια ώρα επιβεβαιώθηκε από το επίσημο δελτίο της ΦΙΜΠΑ και με δηλώσεις του Μπερτομέου. Η ανακοίνωση της ΦΙΜΠΑ έκανε λόγο για υπενθύμιση από τον Μπάουμαν της πρότασης για τα «παράθυρα των Εθνικών», ενώ ο Μπερτομέου δήλωσε ότι «υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία» ανάμεσα στις δυο πλευρές και ότι «συζητήθηκαν πολλά θέματα αφού έχουμε καλές σχέσεις».

Οι δυο πλευρές δείχνουν να λαμβάνουν υπόψη τους μηνύματα για συνεχώς αυξανόμενες αρνητικές συνέπειες από τη διαμάχη. Προς το παρόν, η Λίγκα δεν έχει δώσει επίσημα αρνητική απάντηση και μιλά για «επιβάρυνση των παιχτών από τα συνεχή παιχνίδια και τις μετακινήσεις», όμως η ανακοίνωσή της είναι πολύ προσεγμένη και σε συναινετικό πνεύμα. Είναι πολλά τα λεφτά και όταν πρόκειται για φράγκα οι καπιταλιστές είναι πρόθυμοι να συμμαχήσουν και με τον διάβολο. Αρα, η συμφωνία μεταξύ αυτών που «συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους» γίνεται πολύ πιο εύκολη.
 
 
 
 
Μέχρι και την ΑΕΚ του Γατούλη αναστήσαμε… Περίοδο γκίνιας διανύει η στήλη και δεν μπορούμε να σταυρώσουμε πρόβλεψη. Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο ότι θα πάψει ο ανάδρομος Ερμής να μας δυσκολεύει τη ζωή και θα επανέλθουμε στις επιτυχίες, όμως μέχρι τότε θα ισχύει η τζογαδόρικη ρήση: «πάλι ντόρτια ήφερες».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυνένοχοι συνωμότες
Επόμενο άρθρο Η δημαγωγία έχει κοντά ποδάρια

Σχετικά Αρθρα

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 12 Σεπ 2025, 10:11

Μπράβο Ντoριά!

Αθλητισμός 11 Σεπ 2025, 14:21

Η ζωώδης υπεράσπιση του No Politica, ακόμα και μπροστά σε μια γενοκτονία

Αθλητισμός 7 Σεπ 2025, 13:48

Ενας κινέζος υπερ-δρομέας ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης στο Mont Blanc

Αθλητισμός 5 Σεπ 2025, 13:44

Ανατριχίλα: Οι οπαδοί της Ράζα Καζαμπλάνκα τραγουδούν για την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 30 Αυγ 2025, 15:49

Οι παλιές «αμαρτωλές ιστορίες» θολώνουν την επιχειρηματική εικόνα του Μαρινάκη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Αθλητισμός 27 Αυγ 2025, 08:41
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Καταστολή

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

11 Σεπ 2025, 13:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά της σήψης.

Ροδεσία: Ημέρα εξερευνητών (1923).

1923: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ισπανία, ο Μιγκέλ Πρίμο ντε Ριβέρα εγκαθιδρύει δικτατορία.

1944: Δύο νεκροί αξιωματικοί και ένας οπλίτης της αστυνομίας πόλεων σε συμπλοκή με αντάρτες στο Παγκράτι.

1949: Ο Πάπας αφορίζει τους καθολικούς κομμουνιστές.

1953: Ανακήρυξη Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας.

1953: Ο Νικήτα Χρουστσόφ εκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

1967: Αποχώρηση της Αλβανίας από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στα γραφεία της χουντικής εφημερίδας “Νέα πολιτεία”.

1975: Δεκαέξι καταδίκες βασανιστών της ΕΣΑ.

2012: Ρατσιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών από το Μπαγκλαντές από ομάδα τριάντα ατόμων στην Καλαμάτα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo