Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη
  • Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση
  • Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020
  • Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες
  • Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας
  • Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Πετάτε κουφέτα, όχι ρύζι
Αθλητισμός

Πετάτε κουφέτα, όχι ρύζι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιούν 2005, 00:00

Η συμμετοχή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Confederations Cup, που διεξάγεται αυτή την περίοδο στη Γερμανία, και οι αποτυχημένες εμφανίσεις της, τουλάχιστον στους αγώνες με τη Βραζιλία και την Ιαπωνία, θα μας απασχολήσουν στο σημερινό σημείωμα. Οπως θα έχετε ήδη καταλάβει ετοιμάζομαι να την πέσω στους συνάδελφους αθλητικογράφους και για το λόγο αυτό κάνω εξαρχής τον διαχωρισμό ανάμεσα στη συμμετοχή της Εθνικής στο τουρνουά και στην αγωνιστική της παρουσία σε αυτό.

Το κλίμα που είχε δημιουργηθεί την επαύριο της κατάκτησης του EURO 2004 στην Πορτογαλία και το οποίο συντηρήθηκε μέχρι και την έναρξη του Confederations Cup ήταν πρώτον ότι η Εθνική μας μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα και δεύτερον ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε κριτική στον προπονητή και τους παίχτες, που μας έκαναν περήφανους και μας χάρισαν μια τόσο μεγάλη διάκριση. Πριν την έναρξη των αγώνων στη Γερμανία, άλλαξαν τα δεδομένα και  η προσπάθεια των συναδέλφων μου ήταν πλέον να πείσουν τον κόσμο ότι σε μια διοργάνωση, όπως είναι το Confederations Cup, αυτό που μετράει είναι η χαρά της συμμετοχής και το αποτέλεσμα είναι το δευτερεύον. Θα μπορούσα να συμφωνήσω απόλυτα μαζί τους, αφού αυτή είναι η ουσία του αθλητισμού, όμως δυστυχώς γι’ αυτούς η αλλαγή «γραμμής» έγινε αφού   είχαμε σαν δεδομένο την άσχημη αγωνιστική κατάσταση της ομάδας στους αγώνες με την Τουρκία και την Ουκρανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Και επειδή οι συνάδελφοι είναι γνώστες του αθλήματος και μπορούσαν να προβλέψουν την αγωνιστική κατρακύλα της ομάδας (βέβαια, επειδή στο ποδόσφαιρο υπάρχει και το απρόβλεπτο, κράτησαν πισινή γιατί δεν έχουν τα άντερα του Πάπια, να αντέξουν μια αποτυχημένη πρόβλεψη), ξεκίνησαν την προσπάθεια προσγείωσης του κόσμου για πιθανά αρνητικά αποτελέσματα και θέλησαν να στρώσουν το έδαφος για κριτική στους παίχτες και τον Ρεχάγκελ. Με άλλα λόγια, οι αρμόδιοι του ποδοσφαίρου μας, έχοντας προβλέψει την αγωνιστική κατρακύλα της  ομάδας, άρχισαν να παίρνουν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου όχι να «σώσουν» τη συγκεκριμένη ομάδα και τον προπονητή της, αλλά να διαφυλάξουν τα κεκτημένα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπως λέει και ο λαός, «το μοναστήρι να είναι καλά και από καλόγερους βρίσκουμε».  

Ταυτόχρονα, βέβαια, συνέχιζαν να προωθούν εμπορικά την ομάδα του Ρεχάγκελ. Οι ομογενείς της Γερμανίας αποτέλεσαν πελάτες άλφα διαλογής. Η προσπάθεια ήταν να συνδέσουν τις προσδοκίες των οπαδών για αγωνιστικές επιτυχίες ανάλογες με αυτές της Πορτογαλίας με το πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων μεταναστών, που πλέον αντιμετώπιζαν τους Γερμανούς γείτονές τους, με τον αέρα του πρωταθλητή Ευρώπης. Τα φράγκα που έβγαλαν πρέπει να είναι αρκετά (το σημείωμα γράφεται αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με το Μεξικό και συνεπώς δεν μπορούμε να έχουμε λεπτομερή στοιχεία), αν κρίνουμε από την παρουσία των Ελλήνων οπαδών στο γήπεδο και από τη ζήτηση που είχαν οι φανέλες των παιχτών και τα διάφορα αναμνηστικά.

Ας περάσουμε, όμως, και στο αγωνιστικό μέρος. Η παρουσία της Εθνικής στο συγκεκριμένο τουρνουά ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό και εμφανώς κουρασμένη, παρουσίασε το χειρότερο θέαμα από κάθε άλλη ομάδα που συμμετείχε. Ο Ρεχάγκελ, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος μετά την ήττα από τους Γιαπωνέζους, ρίσκαρε και έχασε. Ο προπονητής της Εθνικής πίστευε ή έλπιζε ότι οι παίχτες του είχαν τις απαραίτητες δυνάμεις και θα μπορούσαν να αντέξουν και αυτό το τουρνουά, όμως έπεσε έξω, με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστεί τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του. Η εμμονή του να παίζει με 13-14 παίχτες αποδείχτηκε καταστροφική για την ομάδα και μάλιστα σε ένα τουρνουά που θα μπορούσε να αποτελέσει η παρουσία της Εθνικής γιορτή. Εχασε την ευκαιρία να ανανεώσει την ομάδα ή τουλάχιστον να την φρεσκάρει με κάποια νέα πρόσωπα στη θέση ποδοσφαιριστών που ήταν κάτι περισσότερο από ντεφορμέ, ώστε να την ετοιμάσει για τους υπόλοιπους αγώνες των προκριματικών του Μουντιάλ (με την ελπίδα ότι θα γίνει κάποιο θαύμα και θα βγει η ομάδα δεύτερη, ώστε να διεκδικήσει την πρόκρισή της μέσα από τα μπαράζ) και το κυριότερο να διαφυλάξει το «κύρος» της ομάδας, αφού η αγωνιστική αποτυχία, που για κάποιους ήταν αναμενόμενη, θα μπορούσε να αποδοθεί (και με δεδομένη την αγάπη που έχει ο κόσμος για την ομάδα, όλοι θα δέχονταν αυτή την εξήγηση) στην προσπάθεια για ανανέωση.

Ο προπονητής της Εθνικής θεώρησε ότι εύκολα ή δύσκολα θα μπορούσε να περάσει στην τετράδα του τουρνουά και για το λόγο αυτό προτίμησε να ρισκάρει και να πάρει επιπλέον δόξα από μια νέα επιτυχία από το να πάει στη σιγουριά της ανανέωσης. Πιθανά ο Ρεχάγκελ να πίστευε ότι, εκτός από το ότι οι παίχτες του θα άντεχαν την κούραση, θα είχε και την υποστήριξη των συναδέλφων μου και η ασυλία στην κριτική, που είχε επιβληθεί, θα συνεχιζόταν. Δεν ήξερε, δεν ρώτησε κιόλας. Ως γνωστόν, οι δημοσιογράφοι και ειδικότερα οι αθλητικογράφοι δεν πιάνονται φίλοι και λειτουργούν (εκτός από ειδικές περιπτώσεις), όπως είπαμε και παραπάνω, με γνώμονα τα μακροχρόνια συμφέροντα του μοναστηριού και όχι τα βραχυχρόνια συμφέροντα των καλόγερων. Με άλλα λόγια, όσο ο Ρεχάγκελ και ο κάθε Ρεχάγκελ που στο μέλλον θα καθίσει στον πάγκο της Εθνικής εξυπηρετεί τα σχέδια των «ανιδιοτελών εργατών» που διαχειρίζονται τις τύχες του ποδοσφαίρου μας, θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή τους, οι συνάδελφοι θα του πλέκουν  το εγκώμιο και θα βρίσκεται στο απυρόβλητο. Αν όμως κάτι στραβώσει στην πορεία και κριθεί αναγκαίο να ριχτεί στο λάκκο των λεόντων, πρώτοι και αγόγγυστα οι αδέσμευτοι δημοσιογράφοι θα αναλάβουν την «κριτική» εναντίον του και θα διαμορφώσουν το κατάλληλο κλίμα ώστε να γίνει «λαϊκή απαίτηση» η απομάκρυνσή του.

Η στήλη αισθάνεται πραγματικά πολύ άσχημα όταν η κριτική που κάνει από την πρώτη στιγμή στον Ρεχάγκελ για το αγωνιστικό πρόσωπο της Εθνικής μας είναι ίδια με αυτή των αθλητικών φυλλάδων, άσχετα αν το τελικό «διά ταύτα» της δικής μας κριτικής είναι διαφορετικό από αυτό των συναδέλφων. Από την επαύριο της κατάκτησης του EURO κάναμε κριτική στον Ρεχάγκελ τονίζοντας ότι παρά το πολύ μεγάλο επίτευγμα που πέτυχαν οι παίχτες μας στην Πορτογαλία το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι κάτω από το μέτριο, αντικατοπτρίζεται στο απαξιωμένο πρωτάθλημά μας και ότι αυτό δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να το κρύψουμε πίσω από μια στιγμιαία επιτυχία. Προσπαθήσαμε να αποδείξουμε ότι το αγωνιστικό σύστημα που επέλεξε ο Ρεχάγκελ στην Πορτογαλία και το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα αποτελεί ταυτότητα μικρομεσαίας ομάδας. Αυτό ακριβώς είναι το σημείο το οποίο προσπαθούν να κρύψουν αυτοί που διαχειρίζονται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάνουν στον Ρεχάγκελ κριτική εκ του αποτελέσματος και προσπαθούν να μας πείσουν ότι η άθλια εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στο Confederations Cup οφείλεται στις εμμονές του προπονητή και όχι στα εγγενή προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ρεχάγκελ κατηγορείται, από αυτούς που μέχρι χθες τον στήριζαν με νύχια και με δόντια, ότι δεν ανανέωσε την ομάδα, ότι δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το σύνολο των παιχτών που είχε στη διάθεσή του, ότι δεν κάλεσε νέους παίχτες στην Εθνική και άλλα τέτοια, με σκοπό να πειστούν οι φίλαθλοι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει δυνατότητες και ότι μπορεί να ξανακάνει επιτυχίες όπως αυτή στην Πορτογαλία, αλλά ο Ρεχάγκελ δεν τα κατάφερε.

Βέβαια, τα επίσημα κείμενα και οι δηλώσεις των θεσμικών παραγόντων στηρίζουν απόλυτα τον Γερμανό και προσπαθούν να αντικρούσουν, χωρίς την απαιτουμένη θέρμη, την κριτική εναντίον του, όμως όταν οι «αναγνωρισμένης αξίας» συνάδελφοι ασκούν κριτική κόντρα στην άποψη των θεσμικών οργάνων, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και είναι πολύ πιθανό μετά τα παιχνίδια του φθινοπώρου, αν δεν προκριθεί η Εθνική στο Μουντιάλ, ο Ρεχάγκελ να μας αφήσει χρόνους και τη θέση να πάρει ο Μπάγιεβιτς. Οπως καταλάβατε, η στήλη ρισκάρει και δημοσιεύει πληροφορίες που υπάρχουν στο παρασκήνιο και που έχουν διατυπωθεί σε ιδιωτικές συζητήσεις παραγόντων του ποδοσφαίρου μας.

Κος Πάπιας

ΥΓ: Η στήλη ήταν, είναι και θα είναι πρωτοπόρα και πολύ μπροστά από την εποχή της. Εδώ και αρκετά χρόνια, σε γάμους φίλων που επέλεγαν να παντρευτούν στην εκκλησία, ο υποφαινόμενος, κόντρα στην πλειοψηφία των καλεσμένων, κατά τη διάρκεια του χορού του Ησαΐα, αντί για ρύζι και ροδοπέταλα πετούσε στους νεόνυμφους κουφέτα, τορτελίνια και σε εξαιρετικές περιπτώσεις κυπαρισσόμηλα. Τελικά δικαιώθηκα. Στο κήρυγμά του κατά τη γαμήλια τελετή, παπάς σε κάποιο χωριό της Ημαθίας ζήτησε από τους καλεσμένους να μη ρίξουν ρύζι στους νεόνυμφους, γιατί αυτό είναι μουσουλμανικό έθιμο και δεν έχει καμιά σχέση με το εθιμοτυπικό της ελληνικής Εκκλησίας. Προφανώς, ο εν λόγω παπάς μπέρδεψε το ρύζι που ρίχνουν στους γάμους με τα πιλάφια που υπόσχονται οι ιμάμηδες στους μουσουλμάνους όταν πάνε στον Παράδεισο, κοντά στον Αλλάχ. Ορισμένες κακές γλώσσες λένε ότι δεν είχε λεφτά να πληρώσει την καθαρίστρια και με τον τρόπο αυτό προσπάθησε να διατηρήσει καθαρή την εκκλησία χωρίς έξοδα. Γνωρίζοντας ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι έλληνες παπάδες, δεσποτάδες και αρχιπάπαροι (οι μητροπολίτες κατά τον ορισμό του Κούνδουρου) είναι υπεράνω χρημάτων και υλικών αγαθών, η στήλη υιοθετεί τη θεολογική εκδοχή και αρχίζει εκστρατεία ενημέρωσης των πιστών, προκειμένου να σταματήσουν τα έθιμα των αλλοθρήσκων να υιοθετούνται άκριτα. Για το λόγο αυτό έχω βγάλει φωτοτυπίες του κηρύγματος και το μοιράζω με κουφέτα σε γάμους στους οποίους παρευρίσκομαι.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαρασκευή, 24/6/05
Επόμενο άρθρο Παρασκευή, 1/7/05

Σχετικά Αρθρα

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

Αθλητισμός 15 Σεπ 2025, 11:25

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 14 Σεπ 2025, 11:42

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 12 Σεπ 2025, 10:11

Μπράβο Ντoριά!

Αθλητισμός 11 Σεπ 2025, 14:21
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

8 Οκτ 2025, 21:39
Διεθνή

Απόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

8 Οκτ 2025, 13:30
Πολιτική

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

8 Οκτ 2025, 12:32
Αγροτικά

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: «Καταχεριάζουν» άγρια τον Τσιάρα

8 Οκτ 2025, 11:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Δύο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα: Οι σιωνιστές θυμούνται την «προφητεία του Σινουάρ»

7 Οκτ 2025, 14:55
Διεθνή

Δυο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα, δυο χρόνια τερατώδους ψευδολογίας

Χαμάς: Οι θέσεις μας για την Επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα

7 Οκτ 2025, 13:24
Παιδεία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε μπροστά τη βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων φοιτητών

7 Οκτ 2025, 12:16
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα αυγού.

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κομμουνιστές κοινοβουλευτικοί στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo