Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη
  • Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του
  • Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος
  • Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία
  • Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς
  • Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μετοχές, είναι εκατομμύρια πράσινες ψυχές…
Αθλητισμός

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μετοχές, είναι εκατομμύρια πράσινες ψυχές…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Φεβ 2008, 00:00
Η στήλη έχει άποψη για τα τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό, όμως τα σοβαρότερα κατά την γνώμη μας θέματα που απασχόλησαν την αθλητική επικαιρότητα το προηγούμενο διάστημα (δολοφονία οπαδού του Ολυμπιακού στη Λούτσα, προφυλάκιση Κουνταρδά) δεν μας επέτρεψε να σχολιάσουμε την πρωτοβουλία του Ανδρέα Βγενόπουλου για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού. Διανύοντας μια βδομάδα που, εξαιτίας της κοιμήσεως του Χριστοδούλου, είχε ελάχιστες αθλητικές ειδήσεις, βρίσκουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε την ταπεινή μας θέση για την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση (ΠΕΚ). Θα ήθελα εκ των προτέρων να ζητήσω την επιείκεια των αναγνωστών της στήλης για τυχόν ακροβατισμούς και κενά στην προσέγγιση του θέματος, όμως η στήλη γράφεται κατά την διάρκεια της κηδείας του μακαριστού αρχιεπισκόπου μας και όπως καταλαβαίνετε ο πόνος από την απώλειά του και η έντονη συγκίνηση δεν επιτρέπουν πλήρη διαύγεια πνεύματος.
Η εμφάνιση του Βγενόπουλου στο προσκήνιο, αμέσως μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για το κύπελλο και τη συντριβή των πράσινων, όπως ήταν φυσικό έβαλε σε κίνηση τους οπαδούς και τους φίλους του Παναθηναϊκού. Στα πράσινα στέκια οι συζητήσεις για την πρωτοβουλία Βγενόπουλου έδιναν και έπαιρναν, οι οπαδοί της ομάδας είχαν χωριστεί σε στρατόπεδα και το σκηνικό θύμιζε την περίοδο της εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Δεν συγκρίνουμε τυχαία την κατάσταση στον Παναθηναϊκό με το ΠΑΣΟΚ. Αν θυμηθούμε τι επακολούθησε μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, τηρουμένων των αναλογιών, έχουμε αποτυπώσει την κατάσταση στον Παναθηναϊκό μετά το ντέρμπι.
 
Ο Βγενόπουλος, μετά την ταπεινωτική ήττα στο ντέρμπι από τον γαύρο, έβγαλε μια ανακοίνωση που απευθυνόταν περισσότερο στο συναίσθημα των οπαδών του Παναθηναϊκού και λιγότερο στον Τζίγγερ, η συντριπτική πλειοψηφία των πράσινων οπαδών έδειχνε στρατευμένη δίπλα του, τα πρωτοσέλιδα του Τύπου εμφάνιζαν τον εκπρόσωπο της MIG έτοιμο για το μεγάλο deal και την εξαγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (σύμφωνα με ορισμένους συναδέλφους μου, τα φράγκα που θα έριχνε στην πιάτσα ήταν τόσο πολλά που δε θα μπορούσαν να του αρνηθούν οι Βαρδινογιάννηδες), όμως λίγες μέρες μετά, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε έχοντας δίπλα τους αδελφούς Γιαννακόπουλους, αντί για πρόταση εξαγοράς της ΠΑΕ και σχέδιο για να ξαναγίνει κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός, ανακοίνωσε ότι σκοπός του δεν είναι να διχάσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και να πάρει την ΠΑΕ, αλλά να συσπειρώσει όλους τους Παναθηναϊκούς γύρω από την ομάδα και μέσω της πολυσυλλεκτικής δημοκρατίας όλοι οι Βάζελοι μαζί να ξανακάνουμε την ομάδα μας πρώτη σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφού σύμφωνα με την διακήρυξη Βγενόπουλου, αν μαζευτούμε όλοι μαζί, αντιστοιχούμε σε δέκα Αμπράμοβιτς. Μάλιστα, η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με περιπετειώδη τρόπο (οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν τρεις ώρες πριν για τον τόπο διεξαγωγής της) και αφού είχε αρχικά ανακοινωθεί η ματαίωση, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια στη συγκέντρωση και πορεία που είχε εξαγγείλει μια μεγάλη μερίδα από τους οργανωμένους οπαδούς των πράσινων, που από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν στο πλευρό του.
 
Στην ουσία, από την πρώτη στιγμή ο Βγενόπουλος «άδειασε» τους πράσινους οπαδούς και έδειξε ότι το παιχνίδι θέλει να το παίξει μόνος του, με επιχειρηματικούς όρους και χωρίς καμία δέσμευση προς τον κόσμο της ομάδας. Αλλωστε, με τα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου, έκανε ξεκάθαρο ότι δεν θέλει αυτή την χρονική στιγμή μια ανοιχτή κόντρα με τους Βαρδινογιάννηδες, αλλά προσπαθεί να καταγραφεί σαν το αντίπαλο δέος, που θα έχει τον πρώτο λόγο, αν στο μέλλον οι Βαρδινογιάννηδες αποφασίσουν να παρατήσουν τον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξενέρωσε, ο Τζίγγερ απάντησε με την μεταγραφή του Σπυρόπουλου (τον έκλεψε μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού), η νίκη στην Τούμπα διατηρεί την ομάδα σε τροχιά τίτλου και μια ενδεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος θα αναγκάσει τον Βγενόπουλο να αναβάλει για πολύ αργότερα την επόμενη κίνησή του.
 
Αν θέλουμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα από τις μέχρι σήμερα διεργασίες στον Παναθηναϊκό, μπορούμε να πούμε τα εξής. Πρώτα από όλα, είναι ξεκάθαρο ότι οι Βαρδινογιάννηδες θεωρούν δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός τους ανήκει και δεν είναι διατεθειμένοι να τον διαπραγματευτούν με κανέναν. Μάλιστα, αν τα πράγματα ζορίσουν, έχουν την ικανότητα να κάνουν ορισμένες «διορθωτικές» κινήσεις που θα τους βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Για μια ακόμη φορά γίνεται ξεκάθαρο, ότι η οικογένεια ασχολείται με τον Παναθηναϊκό (σύμφωνα με τους δικούς της επιχειρηματικούς στόχους και όχι με τα θέλω των οπαδών της ομάδας) και ότι δεν τους «ενοχλεί» το γεγονός ότι ο Κόκκαλης έχει κυριαρχήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο (πιθανόν είναι να κρίνουν, ότι δε μπορούν ή ότι δεν αξίζει για τους επιχειρηματικούς στόχους που έχουν να κοντραριστούν μαζί του).
 
Το δεύτερο σημείο είναι ότι ο μεγάλος χαμένος μέχρι στιγμής είναι οι Γιαννακόπουλοι. Μέχρι σήμερα ήταν ο μοναδικός αντίπαλος των Βαρδινογιάννηδων και ελέγχοντας μια μεγάλη μερίδα οργανωμένων οπαδών ήταν το ακλόνητο φαβορί για να αναλάβουν την ΠΑΕ. Μετά την εμφάνιση του Βγενόπουλου και τη στήριξη που του έδωσαν, συμμετέχοντας σαν υπασπιστές του στη συνέντευξη Τύπου, είναι τρίτοι και καταϊδρωμένοι. Αν κάποια στιγμή η οικογένεια αποφασίσει να πουλήσει τον Παναθηναϊκό, με τα σημερινά δεδομένα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι η ομάδα θα καταλήξει στα χέρια του Βγενόπουλου και οι φαρμακάδες θα μείνουν με τη γλύκα. Ο τρόπος που χειρίστηκαν την υπόθεση Βγενόπουλου δείχνει ότι δεν έχουν καμία στρατηγική στην προσπάθειά τους να αναλάβουν την ΠΑΕ και το μοναδικό τους όπλο είναι τα φράγκα που ρίχνουν στο μπάσκετ και η υποστήριξη των οργανωμένων οπαδών τους οποίους έχει κάνει πέρα ο Τζίγγερ.
 
Το τρίτο σημείο και κατά την άποψή μου το πιο σοβαρό έχει σχέση με τους οπαδούς της ομάδας. Η στήλη προσυπογράφει το σύνθημα που αποτελεί τίτλο για σήμερα και υπήρχε σε πανό στη Λεωφόρο, στον αγώνα με τον Εργοτέλη, αμέσως μετά τη συντριβή από τους γαύρους. Εχει όμως μια μεγάλη ένσταση. Ο Παναθηναϊκός θα είναι μετοχές και όχι συναίσθημα και πράσινες καρδιές και για τον Βγενόπουλο και για τους Γιαννακόπουλους και για οποιοδήποτε καπιταλιστή παρουσιαστεί στο μέλλον και προσπαθήσει να αγοράσει την ΠΑΕ. Αδέλφια βάζελοι, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι κανένας καπιταλιστής δε μπορεί να καταλάβει την αγάπη, την τρέλα, το δέσιμο και τα συναισθήματα που νιώθουν οι εκατομμύρια πράσινες ψυχές για την ομάδα μας. Αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για τα φράγκα και την τσέπη τους, για το πως θα χρησιμοποιήσουν την ομάδα και τους οπαδούς της για να κάνουν πράξη αυτά που σχεδιάζουν. Είναι πιθανό κάποια χρονική περίοδο τα δικά μας θέλω, το δικό μας όραμα για την ομάδα, να ταυτίζεται με τις επιδιώξεις τους, όμως είναι σίγουρο και το έχει δείξει πάμπολλες φορές η ιστορία, ότι όταν γίνουμε ενοχλητικοί για τα συμφέροντά τους, θα μας πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Ας μην στοιχιζόμαστε λοιπόν κάτω από ξένες σημαίες. Ας κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους, ότι ο Παναθηναϊκός είναι εκατομμύρια πράσινες ψυχές, ας τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός ανήκει στο λαό του. Ας ξεκαθαρίσουμε σε κάθε Βγενόπουλο, σε κάθε Φούφουτο, ότι ο Παναθηναϊκός μας ανήκει και θα πρέπει να τον ζητήσει πρώτα από εμάς και μετά από τον καπιταλιστή που εκμεταλλεύεται την ΠΑΕ. Αν δε μπορούμε να επιβάλλουμε τους όρους μας, ας μείνουμε στην άκρη και ας μην πάρουμε θέση στα επιχειρηματικά παιχνίδια τους. Θα είναι η καλύτερη πρόσφορά στην ομάδα μας.
 
                Κος Πάπιας
          papias@eksegersi.gr

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤο φάντασμα
Επόμενο άρθρο ΕΣΤΕΜΠΑΝ ΣΑΠΙΡ: La antena

Σχετικά Αρθρα

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

«Βούλιαξε» από κόσμο το Παλάου Σαν Τζόρντι - Ο Πεπ ξεσήκωσε τον κόσμο

Αθλητισμός 31 Ιαν 2026, 09:11

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

Αθλητισμός 18 Δεκ 2025, 18:51

«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά

Το παράδειγμα των δημόσιων χώρων άθλησης του Αττικού Αλσους

Αθλητισμός 16 Δεκ 2025, 10:40

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Αθλητισμός 16 Νοέ 2025, 22:34
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
Εργατικά

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

9 Φεβ 2026, 14:55
Καταστολή

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

9 Φεβ 2026, 14:23
Κόντρες

Τελειωμένη περίπτωση

9 Φεβ 2026, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Φλεβάρη

9 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Φωτόπουλος: 1.147 λέξεις και ούτε μία για την ταμπακιέρα

Ο συριζαίος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ βγάζει την ουρά του απέξω

8 Φεβ 2026, 13:49
Διεθνή

Η σιωπηλή αναθεώρηση της παλαιστινιακής εκπαίδευσης – Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διέρρευσαν

8 Φεβ 2026, 11:36
Καταστολή

Ο εγκλεισμός ως «υποδοχή»: Φυλακές μέσα στα στρατόπεδα προσφύγων

8 Φεβ 2026, 11:18
Καταστολή

Ξεπέρασαν κάθε όριο: Συνέλαβαν τον Παλαιστίνιο Μοχάμεντ Χατίμπ, συντονιστή του Samidoun

Ταξίδευε στο Ηράκλειο για να μιλήσει σε εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

8 Φεβ 2026, 10:42
Πολιτισμός

Αντώνης Μαυρόπουλος: Τεχνητή Νοημοσύνη

8 Φεβ 2026, 09:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Φλεβάρη

8 Φεβ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

Ιαπωνία: Εθνική εορτή.
Καμερούν: Ημέρα νεολαίας.
Λιβερία: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.
1916: Συλλαμβάνεται η Εμα Γκόλντμαν επειδή έδωσε διάλεξη για τον οικογενειακό προγραμματισμό (ΗΠΑ).
1930: Συγκρούσεις χωροφυλακής και εργατών στη Θεσσαλονίκη.
1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.
1977: Βόμβα στο βιβλιοπωλείο “Πλανήτης” στην Ασκληπιού (είχε προαναγγελθεί την προηγούμενη από τον νεοφασίστα Αργύρη Κακκαβά).
1987: Βόμβα στο δεύτερο όροφο κτιρίου όπου στεγάζεται η υπηρεσία ενημέρωσης ΦΠΑ του υπουργείου Οικονομικών (ΕΛΑ).
1990: Απελευθερώνεται ο Νέλσον Μαντέλα μετά από 27 χρόνια φυλάκισης.
1993: Βόμβα στην εφορία Μοσχάτου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo