Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πολύ κλάμα τα σιώνια
  • Λόγος στην αγορά των ερειπίων*
  • Σκληρή διαπραγμάτευση για τα «βαριά ονόματα»
  • «Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!
  • Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…
  • Salam…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Οταν τα επιχειρηματικά συμφέροντα πλασάρονται σαν οπαδικές επιθυμίες
Αθλητισμός

Οταν τα επιχειρηματικά συμφέροντα πλασάρονται σαν οπαδικές επιθυμίες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Ιούλ 2008, 00:00

Τις τελευταίες μέρες, συζητώντας με φίλους την αθλητική επικαιρότητα, καλούμαι να πάρω θέση και να ταχθώ υπέρ ή κατά της επιλογής Κωνσταντόπουλου, καθώς και να αξιολογήσω αν οι μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες του Παναθηναϊκού. Αν και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πω τη γνώμη μου –άλλωστε είναι γνωστή και η οπαδική μου προτίμηση και η άποψή μου για τους καπιταλιστές ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και δεν κινδυνεύω να με συνδέσουν κάποιοι με ένα από τα δύο εμπλεκόμενα στρατόπεδα– θεωρώ ότι η συγκεκριμένη κουβέντα πρέπει να γίνει σε ένα διαφορετικό επίπεδο από αυτό που γίνεται σήμερα. Θα εξηγήσω ευθύς αμέσως τι εννοώ.
 
Παρακολουθώντας συνολικά τις εξελίξεις στο πράσινο και στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, θα δούμε ότι εκτός από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, γύρω από τα οποία ξοδεύονται απίστευτα ποσά, υπάρχουν τα ερασιτεχνικά τμήματα των δυο ομάδων, που βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και προσπαθούν να επιζήσουν με τεχνικές αναπνοές. Την ίδια στιγμή που οι Γιαννακόπουλοι αγοράζουν με συνοπτικές διαδικασίες τον Σάτο, για να ενισχύσουν το πράσινο μπάσκετ, το βόλεϊ και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός βρίσκονται ένα βήμα πριν τη διάλυση. Αντίστοιχα στο λιμάνι, οι Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να ξοδέψουν υπέρογκα ποσά για να αποκτήσουν τον Σπανούλη, την ίδια στιγμή που οι αθλητές στο πόλο και στο στίβο της ομάδας τους είναι απλήρωτοι, παρά το γεγονός  ότι βρίσκονται στην κορυφή. Υπ’ αυτό το πρίσμα, αρνούμαι να θεωρήσω ότι η διαμάχη των δυο ΚΑΕ (αντίστοιχα είναι τα δεδομένα και για τις δυο ΠΑΕ) γίνεται για το γόητρο και το μεγαλείο της ομάδας. Είναι απλά και μόνο προσωπική κόντρα των δυο οικογενειών, που χρησιμοποιούν τις ομάδες για να λύσουν τις διαφορές τους, να κερδίσουν δόξα και να προχωρήσουν τα εκτός αθλητισμού επαγγελματικά τους συμφέροντα.

Ετσι, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να δούμε τα πράγματα και να μην ταυτίζουμε τα επιχειρηματικά συμφέροντα ή τις προσωπικές φιλοδοξίες των καπιταλιστών που τις διοικούν, με τις επιθυμίες, που έχουμε οι οπαδοί για τις ομάδες μας. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι ο Γιαννακόπουλος, ο Αγγελόπουλος, ο Κόκκαλης, ο Τζίγγερ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις κερδίζουν από την ενασχόλησή τους με τις ομάδες πολύ περισσότερα από αυτά που φαίνεται ότι ξοδεύουν. Ολοι αυτοί χρησιμοποιούν το μεγαλείο και την «Ιδέα» της ομάδας και δεν την υπηρε- τούν. Το άσχημο στην υπόθεση είναι ότι οι οπαδοί των δυο ομάδων έχουν ταυτιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με τις επιδιώξεις των διοικήσεων. Στην αντιπαράθεση στα οπαδικά site υπάρχει μεγάλη γκάμα απόψεων και προθέσεων υπέρ ή κατά κάποιας επιλογής και τεκμηριωμένες απόψεις για τη σοβαρότητα των μεταγραφών και της δυναμικότητας των ομάδων, όμως δεν είδαμε κανένα από τους υπερασπιστές του Γιαννακόπουλου, του Αγγελόπουλου, του Μαρινάκη, του Κόκκαλη, του Τζίγγερ, του Πατέρα ή του Βγενόπουλου να τους κατηγορούν για τη διάλυση των ερασιτεχνικών τμημάτων των ομάδων και να απαιτούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, όχι για να κάνουν μεταγραφή αεροδρομίου, αλλά για να στηρίξουν το βόλεϊ, το στίβο, το πόλο, την πυγμαχία.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, ανήκω στη γενιά των σαραντάρηδων, που προλάβαμε να ζήσουμε και την «ερασιτεχνική» πλευρά (εκτός από το ποδόσφαιρο) των ομάδων μας. Οι περισσότεροι της ηλικίας μου έχουν προλάβει το μπάσκετ και το βόλεϊ στον Τάφο του Ινδού, το πόλο στις δόξες του, την πυγμαχία, το πινγκ-πονγκ, και έχουμε παρακολουθήσει αγώνες σε όλα αυτά τα αθλήματα, προκειμένου να ενισχύσουμε τον Παναθηναϊκό. Ισως γιατί δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να φεύγουμε τα Σαββατοκύριακα για ριλάξ εκτός Αθηνών, είτε γιατί η τηλεόραση και ο καναπές δεν χωρούσαν την ενεργητικότητά μας, φροντίζαμε να γυρίζουμε από γήπεδο σε γήπεδο για να δούμε τον Παναθηναϊκό (ή το Παγκράτι), ανεξαρτήτως αθλήματος. Το αντίστοιχο βέβαια έχουν κάνει και οι γαύροι της ηλικίας μου. Προσωπικά, θυμάμαι να έχουμε πλακωθεί (όχι τίποτα φοβερό, μερικές μπουνιές και κλωτσιές, αφού τότε χρησιμοποιούσαμε μόνο τα χέρια, τα πόδια μας και τις όποιες ψυχικές μας δυνάμεις) στο Καλλιμάρμαρο σε αγώνα πυγμαχίας, κατά τη διάρκεια του τουρνουά Ακρόπολις, με κάποιους συμμαθητές μας γαύρους, γιατί έβρισαν ένα πυγμάχο του Παναθηναϊκού, που έχασε από τον μαροκινό (αν θυμάμαι καλά) αντίπαλό του.

Εχοντας, αυτές τις εμπειρίες πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να χειροκροτήσω την επιλογή του Γιαννακόπουλου να απαντήσει με τη μεταγραφή Σάτο στην «αρπαγή» Σπανούλη, αντί να χρησιμοποιήσει τα φράγκα της μεταγραφής για να μη διαλυθούν το βόλεϊ και τα ερασιτεχνικά τμήματα της ομάδας. Δυσκολεύομαι να πάρω θέση υπέρ ή κατά του Τζίγγερ, του Πατέρα ή του Βγενόπουλου, που ξεκατινιάζονται στα κανάλια και στα ραδιόφωνα, επικαλούμενοι το μεγαλείο και τη δόξα της παναθηναϊκής ιδέας, που μιλούν για μεταγραφές και αγοροπωλησίες εκατομμυρίων, όταν τμήματα του Παναθηναϊκού, όπως το πινγκ-πονγκ και η πυγμαχία, θα μπορούσαν να διατηρηθούν με τα φράγκα που ξοδεύουν σε μια βραδινή τους έξοδο στα μπουζούκια. Αν θέλετε, σε τελική ανάλυση, δεν έχω να κερδίσω προσωπικά τίποτα από την κατάκτηση της κορυφής και του τίτλου, για να ξοδέψω φαιά ουσία για να κρίνω επιλογές ή να κάνω προτάσεις για μια αποτελεσματική διαχείριση της ΠΑΕ ή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Προσωπικά, προτιμώ η ομάδα μου να παίξει καλό ποδόσφαιρο, καλό μπάσκετ, καλό βόλεϊ (αν καταφέρει και ξεπεράσει τα προβλήματα) και να μου προσφέρει ευχάριστες στιγμές κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, από το να κατακτήσει τον τίτλο με τη βοήθεια της διαιτησίας, της παράγκας, κερδίζοντας μισό-μηδέν τους αντιπάλους της. Αλλωστε, ποιο είναι το αποτέλεσμα της επιτυχίας; Τα φράγκα από το Champions League θα πάνε στις τσέπες του Τζίγγερ και των ποδοσφαιριστών (που είναι επαγγελματίες και αύριο μπορεί να παίξουν στον Ολυμπιακό, αν τους δώσει περισσότερα φράγκα) και σε εμένα θα μείνει η «δόξα» του πρωταθλητή και η ικανοποίηση ότι θα μπορώ να κάνω καζούρα στο γαύρο συνάδελφο απέναντί μου, με τον οποίο βιώνουμε τη μιζέρια και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.  

Δεν πρέπει να ξεχνάμε σε καμία περίπτωση, ότι βρισκόμαστε στην εποχή του επαγγελματικού αθλητισμού, στην οποία πριν και πάνω από όλα είναι το κέρδος των καπιταλιστών που επενδύουν στις ομάδες. Ας φροντίσουμε να το έχουμε καθαρό και συνεχώς να είναι το πρώτο δεδομένο που θα λαμβάνουμε υπόψη μας, όταν θα προσπαθούμε να αξιολογήσουμε τις κινήσεις και το σχεδιασμό των διοικούντων των ομάδων μας. Διαφορετικά, κινδυνεύουμε να τσακωνόμαστε για το δέντρο, ενώ θα έχουμε χάσει το δάσος, και να ταυτίζουμε τις προσδοκίες μας και τις επιθυμίες σαν οπαδοί με την επίτευξη των στόχων και των projects των διοικήσεων.
               
        papias@eksegersi.gr

ΥΓ1:
Και για να μην νομίσετε ότι δεν παίρνω θέση στις εξελίξεις, θεωρώ ότι οι κινήσεις του Παναθηναϊκού τόσο στο μπάσκετ (εφόσον η ομάδα πάρει ένα βαρύ σέντερ) όσο και στο ποδόσφαιρο (εφόσον γίνει η μεταγραφή ενός καλού κεντρικού αμυντικού) θα αποδώσουν περισσότερο από τις αντίστοιχες του Ολυμπιακού, με δεδομένο ότι οι πράσινοι έχουν ήδη δουλεμένες ομάδες, στις οποίες θα γίνουν αναγκαίες προσθήκες και διορθωτικές κινήσεις, σε αντίθεση με τους ερυθρόλευκους που καλούνται να «χτίσουν» τις ομάδες τους (ομολογουμένως με πολύ καλά υλικά).

ΥΓ2: Η εκλογή Σπανού στην προεδρία της Λίγκας θεωρείται σίγουρη (τουλάχιστον μέχρι την ώρα που κλείνει η ύλη). Ας μη βιαστούμε, όμως, να τη θεωρήσουμε νίκη του Τζίγγερ και του Παναθηναϊκού. Προσεχώς περισσότερα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑνατριχίλα
Επόμενο άρθρο Για τα κέρδη όλοι κάνουν τους Κινέζους…

Σχετικά Αρθρα

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

Αθλητισμός 15 Σεπ 2025, 11:25

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 14 Σεπ 2025, 11:42

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 12 Σεπ 2025, 10:11

Μπράβο Ντoριά!

Αθλητισμός 11 Σεπ 2025, 14:21
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πολύ κλάμα τα σιώνια

10 Οκτ 2025, 20:16
Διεθνή

Λόγος στην αγορά των ερειπίων*

10 Οκτ 2025, 19:10
Διεθνή

Σκληρή διαπραγμάτευση για τα «βαριά ονόματα»

10 Οκτ 2025, 18:43
Διεθνή

«Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!

Η Μεγάλη Επιστροφή Νο 2 - Οι εκτοπισμένοι επιστρέφουν στην Πόλη της Γάζας και το βορρά

10 Οκτ 2025, 14:53
Αγροτικά

Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…

10 Οκτ 2025, 14:23
Πολιτισμός

Salam…

10 Οκτ 2025, 10:44
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα

10 Οκτ 2025, 09:59
Παιδεία

Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών

Απελπισία και οργή από γονείς και μαθητές

10 Οκτ 2025, 07:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα αυγού.

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κομμουνιστές κοινοβουλευτικοί στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo