Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη
  • Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή
  • Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!
  • Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Οταν η είδηση κάνει «τζιζ», τη θάβουμε στα ψιλά
Αθλητισμός

Οταν η είδηση κάνει «τζιζ», τη θάβουμε στα ψιλά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Φεβ 2014, 00:00

Πριν μερικές βδομάδες ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ Γιόζεφ Μπλάτερ τα «έχωσε» στην κυβέρνηση της Βραζιλίας και στους υπεύθυνους για τα έργα ανέγερσης ή ανακαίνισης που γίνονται στα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τότε η ΦΙΦΑ ξεκαθάρισε ότι, αν δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα σε κάποια γήπεδα, θα ενεργοποιηθεί το εναλλακτικό σενάριο και οι αγώνες που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στα συγκεκριμένα γήπεδα θα φιλοξενηθούν σε άλλα. Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονιζόταν ότι το Μουντιάλ θα διεξαχθεί κανονικά και ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία θα επιτευχθούν, σε μια προσπάθεια να πειστούν οι χορηγοί της διοργάνωσης ότι όλα θα πάνε καλά.

Επρεπε να γίνει σε όλους κατανοητό, ότι οι όποιες καθυστερήσεις στα έργα δεν μπορούν να πλήξουν το «οικοδόμημα» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, άρα και τα φράγκα που τζογάρονται γύρω απ’ αυτό.  Δυστυχώς γι’ αυτούς, ένα γεγονός από το ισπανικό κύπελλο δημιούργησε πρόβλημα στη βιτρίνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, παρά το γεγονός ότι η είδηση πέρασε στα ψιλά της αθλητικής επικαιρότητας. Στον προημιτελικό του ισπανικού κυπέλλου ανάμεσα σε Σανταντέρ και Σοσιεδάδ, οι παίχτες της Σανταντέρ έκαναν πράξη όσα είχαν δηλώσει μερικές μέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα. Δεν αγωνίστηκαν, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι ήταν για μήνες απλήρωτοι. Σε ανακοίνωσή τους μερικές μέρες πριν τον αγώνα είχαν τονίσει ότι αν δεν πληρωθούν δε θα κατεβούν να αγωνιστούν και απαιτούσαν από τον πρόεδρο της ομάδας να παραιτηθεί και να μην πάει στο γήπεδο. Η διοίκηση της ομάδας αδιαφόρησε, θεωρώντας ότι οι παίχτες την τελευταία στιγμή θα υποχωρήσουν, δυστυχώς όμως για τον Μπλάτερ και τη ΦΙΦΑ, οι παίχτες ήταν συνεπείς στις δηλώσεις τους και δεν έπαιξαν.

Οι στιγμές που έζησαν όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Σανταντέρ –και σε ένα βαθμό βιώσαμε  όσοι παρακολουθήσαμε το σχετικό βίντεο– ήταν μοναδικές. Οταν ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του αγώνα, οι 11 βασικοί της ομάδας συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου και παρέμειναν εκεί αγκαλιασμένοι, αναγκάζοντας το διαιτητή της αναμέτρησης να σταματήσει τον αγώνα. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας τους, οι οποίοι –παρά τον αποκλεισμό της ομάδας από τη διοργάνωση– τους αποθέωσαν δείχνοντας ξεκάθαρα τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους. Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι οι καιρικές συνθήκες την ώρα του αγώνα ήταν πολύ άσχημες (χαμηλή θερμοκρασία και καταρρακτώδης βροχή), γεγονός που κάνει ακόμα πιο σημαντική τη στάση των οπαδών της Σανταντέρ. Εκτός από τους οπαδούς, σαφή θέση υπέρ των παιχτών πήραν η δημοτική αρχή και διάφοροι φορείς της πόλης, καθώς και η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, που αποφάσισε να μην εφαρμόσει τον κανονισμό και να μην τιμωρήσει τη Σανταντέρ.

Από την πλευρά της ΦΙΦΑ δεν έγινε κανένα σχόλιο, αλλά μπορούμε να συμπεράνουμε την ενόχλησή της για το γεγονός. Το ισπανικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο, διαθέτει δυο από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου (Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης) και πάνω του τζογάρονται τεράστια ποσά. Ενέργειες σαν αυτή των παιχτών της Σανταντέρ αποκαλύπτουν αυτό που προσπαθούν να κρύψουν με κάθε τρόπο ο Μπλάτερ και η παρέα του. Το «οικοδόμημα» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι επί της ουσίας μια βιτρίνα, αφού σε κάθε χώρα υπάρχουν δυο-τρεις πρωτοκλασάτες ομάδες και από εκεί και πέρα το χάος. Ετσι, μπορούμε πολύ εύκολα να καταλάβουμε, γιατί μια πιασάρικη δημοσιογραφικά είδηση θάφτηκε και πέρασε στα ψιλά, αφού η ανάδειξη του θέματος θα έδειχνε, ότι σε αυτό που περιγράφεται ως επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εκτός από τις μεγάλες διοργανώσεις και τους τελικούς με τις εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης, υπάρχουν φτώχεια, απλήρωτοι ποδοσφαιριστές και ομάδες που χρωστούν τεράστια ποσά. Οταν αυτά συμβαίνουν στην Ισπανία, που θεωρείται από τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, μπορούμε να φανταστούμε τι συμβαίνει στις μη  προηγμένες. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο οι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζονται σαν «μηχανές» που πρέπει να παράγουν κέρδος για να μπορούν να βγαίνουν τα τεράστια κέρδη που μπαίνουν στις τσέπες των καπιταλιστών-πρόεδρων των ομάδων και τα παχυλά συμβόλαια των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, τα οποία στην ουσία είναι η «απλήρωτη δουλειά» των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες και  στις μικρομεσαίες ομάδες. 

Βίοι αντίθετοι για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Τη στιγμή που ο Μελισσανίδης και η παρέα του έχουν βάλει σαν πρώτη προτεραιότητά τους την ανέγερση του νέου γηπέδου, στον Παναθηναϊκό η υπόθεση «νέο γήπεδο» δείχνει να απομακρύνεται. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αλλάζει γραμμή πλεύσης και δηλώνει αρωγός στην προσπάθεια του Αλαφούζου να εξυγιάνει την πράσινη ΠΑΕ και όχι υποψήφιος για την αγορά της. Το deal με τους κινέζους επενδυτές δείχνει να χαλάει, αφού μόλις ξεκαθαρίστηκε ότι το χρέος της ομάδας είναι 45 εκατ. ευρώ την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια.

Εχουμε ξαναγράψει ότι η απόσταση ανάμεσα σε μία επαγγελματική ποδοσφαιρική και μία μπασκετική ομάδα είναι τεράστια και αντικατοπτρίζει τη μεγάλη διαφορά χρημάτων που πρέπει να επενδύσει κάποιος για να δημιουργήσει μια καλή ομάδα. Ο Γιαννακόπουλος έχει καταφέρει στο μπάσκετ να δημιουργήσει μια ομάδα που πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, όμως δεν τολμάει να πάρει την ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού, αφού για να μπορέσει να βγάλει τους πράσινους από την ποδοσφαιρική αφάνεια των τελευταίων χρόνων θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Γνωρίζοντας ταυτόχρονα την ερυθρόλευκη κυριαρχία εντός και εκτός των γηπέδων, αποφάσισε να  προσφέρει κάθε χρόνο στην ομάδα ένα σεβαστό ποσό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που θέτει η ΟΥΕΦΑ για τη συμμετοχή των ομάδων τόσο στα εθνικά πρωταθλήματα όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εξυγίανση λοιπόν και όχι δημιουργία μιας νέας μεγάλης ομάδας είναι το πιθανότερο σενάριο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και τα περιθώρια αισιοδοξίας για τους πράσινους οπαδούς μειώνονται συνεχώς.

Οσον αφορά το γήπεδο, τα πράγματα δείχνουν να είναι ακόμη χειρότερα, αφενός γιατί δεν υπάρχουν τα απαραίτητα φράγκα για να ξεκινήσει η διαδικασία ανέγερσης και αφετέρου γιατί η άποψη που είχαν εκφράσει είναι ότι θα πρέπει πρώτα να διερευνηθεί η δυνατότητα να αξιοποιηθεί το ΟΑΚΑ και αν αυτό δεν είναι δυνατόν να μπει η ομάδα στη διαδικασία να φτιάξει καινούργιο γήπεδο.

Οσον αφορά την ΑΕΚ, μετά τις μακέτες και τις τελετές παρουσίασης του νέου γηπέδου, η προσπάθεια του Μελισσανίδη επικεντρώνεται στο να ψηφιστεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την ανέγερση του γηπέδου. Την περασμένη Δευτέρα, ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ επισκέφτηκε το υπουργείο ΠΕΚΑ και συναντήθηκε με τον υπουργό Γιάννη Μανιάτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρξε σύγκλιση απόψεων και δέσμευση του υπουργού ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας της ρύθμισης και η κατάθεσή της στη Βουλή. Ανάμεσα στις δυο πλευρές υπήρξε συμφωνία ότι το γήπεδο θα είναι κάτω από τα ανώτατα όρια των όρων δόμησης της περιοχής και θα υπάρχει σεβασμός στις αρχές προστασίας του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος (σώωωπα!). Οσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, στην κιτρινόμαυρη παρέα υπολογίζουν ότι σε 60 μέρες θα έχουν στα χέρια τους το σχέδιο νόμου και στη συνέχεια θα χρειαστούν ένα μήνα για να πάρουν την οικοδομική άδεια, άρα ήδη μπορούν να μιλάνε για πρόγραμμα 100 ημερών. Μετά το αίσιο τέλος της προσπάθειας για τη νομοθετική ρύθμιση, το επόμενο βήμα είναι η έγκριση του παραχωρητηρίου από τη ΓΣ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και η έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της «Δικέφαλος 1924» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σε αντίθεση με τους πράσινους, τα πράγματα στους κιτρινόμαυρους δείχνουν ιδανικά και στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ υπάρχει αισιοδοξία, αφού όλα δείχνουν ότι η ομάδα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

                  Κος Πάπιας
           papias@eksegersi.gr

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 98η συνεδρίαση, Πέμπτη 6.2.14
Επόμενο άρθρο Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 99η συνεδρίαση, Δευτέρα 10.2.14

Σχετικά Αρθρα

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40

Η Εθνική Ελπίδων σπάει το δόγμα του «No Politica» και μας βάζει δύσκολα

Αθλητισμός 11 Οκτ 2025, 20:34

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα

8 Νοέ 2025, 06:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

8 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

Ημέρα ακτινολογίας.

Ημέρα πολεοδομίας – χωροταξίας.

1901: Βίαιες συγκρούσεις στην Αθήνα με αφορμή τη μετάφραση του Ευαγγελίου στη δημοτική από τον Αλέξανδρο Πάλλη («Ευαγγελικά»), έντεκα νεκροί, ογδόντα τραυματίες, ενώ πυροβολήθηκε και ο πρωθυπουργός Θεοτόκης που υπέβαλε την παραίτηση του λίγες μέρες αργότερα.

1903: Ταραχές με αφορμή την παράσταση “Ορέστεια” του Αισχύλου από το Βασιλικό Θέατρο με κείμενο σε απλή καθαρεύουσα, δύο νεκροί και δέκα τραυματίες.

1917: Καταργείται η ιδιωτική ιδιοκτησία γης στη Ρωσία. Το Συμβούλιο των Κομισάριων του Λαού καθιερώνεται ως η νέα κυβέρνηση και διορίζει τον Λένιν πρόεδρο, τον Λέον Τρότσκι κομισάριο εξωτερικών και τον Στάλιν κομισάριο εθνοτήτων.

1925: Ιδρύονται τα Τάγματα Ασφαλείας (SS) του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος (Γερμανία).

1932: Απόπειρα πραξικοπήματος από τον Χίτλερ.

1938: Ναζί πυρπολούν συναγωγές, καταστρέφουν εβραϊκά μαγαζιά και συλλαμβάνουν χιλιάδες Εβραίους κατά τη διάρκεια της “Νύχτας των κρυστάλλων“.

2001: Εκρηξη σε διαμέρισμα της οδού Μαυρικίου, τραυματισμός Κυριάκου Μαζοκόπου.

2007: Ο πατέρας πέντε παιδιών Ιλμι Λατές εντοπίζεται από μπλόκο συνοριοφυλακής λίγο έξω από τη Λεβαία Φλώρινας, πυροβολείται πισώπλατα σχεδόν εξ επαφής και πέφτει νεκρός.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo