Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου
  • Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»
  • Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του
  • Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ
  • Σαν σήμερα 3 Μάρτη
  • Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Οι ίπποι τέθηκαν στις εντολές του αφέτη…
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Οι ίπποι τέθηκαν στις εντολές του αφέτη…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Δεκ 2007, 00:00
Το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη ήταν το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι ερυθρόλευκοι, παρά τη μέτρια (προς το κακό) εμφάνισή τους, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να φτάσουν τους κιτρινόμαυρους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το ντέρμπι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και αναμφίβολα το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο σέρβος επιθετικός του Ολυμπιακό Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος του Παπασταθόπουλου (ο νεαρός σέντερ μπακ της ΑΕΚ ήταν ο κορυφαίος παίχτης του γηπέδου, όμως το μοναδικό λάθος που έκανε ήταν μοιραίο για την ομάδα του) και έστειλε τους οπαδούς του γαύρου στον έβδομο ουρανό. Ποιοτικά ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες, αφού οι δυο ομάδες δεν ξέφυγαν από τη μετριότητα. Η ΑΕΚ, μετά τον τραυματισμό του Λεντέσμα, κατάφερε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει γκολ. Παρά τις διακηρύξεις του Φερέρ ότι η ομάδα του θα έπαιζε για τη νίκη, μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι παίχτες της ΑΕΚ έδειξαν ότι δεν μπορούν να νικήσουν ένα κακό και κουρασμένο Ολυμπιακό και αυτό θα το σχολιάσουμε στην συνέχεια.
 
Το δεύτερο σημείο που αξίζει να σχολιάσουμε είναι το επεισόδιο ανάμεσα στον Τζόρτζεβιτς και τον Φερέρ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε έντονη λογομαχία με τον προπονητή της ΑΕΚ σε μια φάση που δεν μύριζε μπαρούτι. Για μια ακόμη φορά ο Φερέρ έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής (είχαν προηγηθεί η φραστική αντιπαράθεση με τον Ιβάνοβιτς και οι ροκ σκηνές στη Λεωφόρο με τον Καραγκούνη και τον Βέλιτς), δείχνοντας ότι δυσκολεύεται να χωνέψει την ήττα.
 
Το τρίτο σημείο που θα σχολιάσουμε είναι η παρουσία του Ριβάλντο, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι, αλλά και μετά τη λήξη του. O Βραζιλιανός για μια ακόμη έδειξε με την συμπεριφορά του σε όλους μας τι σημαίνει να είσαι μεγάλος παίχτης. Το τελευταίο που θα σχολιάσουμε είναι η «υποδοχή» των οπαδών του Ολυμπιακού απέναντι στον Ριβάλντο.
 
Πριν μερικές βδομάδες, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά των συναδέλφων μου απέναντι στον προπονητή του Ολυμπιακού Τάκη Λεμονή, είχαμε γράψει ότι ο Ολυμπιακός έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο, γιατί ομάδα που έχει μέτριο προπονητή αλλά διαθέτει παίχτες με προσωπικότητα που μπορούν να κάνουν την διαφορά έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει τους στόχους της, συγκρινόμενη με τις αντίπαλες ομάδες που έχουν καλούς προπονητές αλλά μέτριους παίχτες (εξαίρεση αποτελεί ο Ριβάλντο, αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει μόνος του την υπέρβαση). Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στο πρωτάθλημα επιβεβαιώνουν την άποψη μας.
 
Η ΑΕΚ, έχοντας σε πολλά παιχνίδια την τύχη με το μέρος της και μια «βοήθεια» από τους διαιτητές, κατάφερε να είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όμως δεν δείχνει ικανή να κερδίσει στα ντέρμπι κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Στο Καραϊσκάκη την περασμένη Κυριακή, αλλά και στην Λεωφόρο πριν τρεις βδομάδες, έδειξε ότι στα δύσκολα «κολλάει». Στο Καραϊσκάκη, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο προπονητή της, κατέβηκε για να κερδίσει, όμως έκανε μόνο ένα σουτ και τρεις κεφαλιές προς την εστία του Νικοπολίδη, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που ήταν επιεικώς μέτριος. Πώς λοιπόν να ελπίζει ο οπαδός της ΑΕΚ στην υπέρβαση και την κατάκτηση του τίτλου, όταν βλέπει ότι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παιχτών, η ομάδα δε μπορεί;
 
Σήμερα η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή εκμεταλλευόμενη τις γκέλες του Ολυμπιακού, όμως δε μπορεί να ελπίζει ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Μάλιστα, από το ρεπορτάζ των εφημερίδων, θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει μεταγραφές και θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το έμψυχο δυναμικό του, σε αντίθεση με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, που θα αρκεστούν, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στους παίχτες που διαθέτουν σήμερα. Το συμπέρασμα που βγαίνει από την εικόνα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι πολύ απλό: ή ο Φερέρ διάλεξε λάθος τρόπο για να φτάσει στη νίκη ή οι παίχτες του δεν έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να εφαρμόσουν και να υλοποιήσουν το σχεδιασμό του προπονητή τους. Η άποψη της στήλης είναι ότι ισχύει το δεύτερο, χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι στα δυο ντέρμπι ο Φερέρ, με την απόφαση του να τοποθετήσει τον Ριβάλντο στο άκρο και όχι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους επιθετικούς, ουσιαστικά έβγαλε εκτός παιχνιδιού το πιο δυνατό όπλο που έχει στην διάθεσή του.
 
Οσο για τον Παναθηναϊκό, δε νομίζω να χρειάζεται να κάνουμε κάποιο σχόλιο. Οι πράσινοι δείχνουν να μη μπορούν να βρουν το βηματισμό τους και παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε απόσταση βολής από την κορυφή, ελάχιστοι είναι αυτοί που θα στοιχημάτιζαν υπέρ τους. Η δεύτερη θέση αποτελεί και τη φετινή χρονιά τον στόχο τους, όμως όσο η ΑΕΚ δεν κάνει γκέλες στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια θα δυσκολευτούν να τον πετύχουν.
 
Το δεύτερο σημείο που θα σχολιάσουμε είναι τα νεύρα και η απαράδεκτη συμπεριφορά του Φερέρ, όταν στραβώνει το παιχνίδι για την ομάδα του. Τρεις αγώνες έχει χάσει μέχρι σήμερα η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και στους τρεις έχει δημιουργήσει με τη συμπεριφορά του ένταση. Αυτό, κατά την ταπεινή μου άποψη, δείχνει ότι δεν έχει καθαρό μυαλό και δε μπορεί να διαχειριστεί σωστά την ήττα. Ακούγοντας τις δηλώσεις που κάνει μετά από τις ήττες της ομάδας του, μας δημιουργείται η εντύπωση ότι ο Ισπανός ψάχνει μονίμως δικαιολογίες έξω από τον εαυτό του και την ομάδα του για να εξηγήσει την ήττα. Η λογική που βγάζει προς τους παίχτες είναι ότι «φταίνε τα πάντα εκτός από εμάς», όμως όσο στην ΑΕΚ σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να ξεχάσουν το πρωτάθλημα, αφού αυτή η νοοτροπία οδηγεί σε αδιέξοδο.
 
Γιατί όμως αυτή η αντίδραση από τον Φερέρ; Ο Ισπανός γνωρίζει πολύ καλά ότι η φετινή χρονιά είναι κομβική για την ομάδα του. Το καλοκαίρι ο Νικολαΐδης αποφάσισε να κάνει οικονομική υπέρβαση και να χρησιμοποιήσει τα φράγκα που μπήκαν στο ταμείο της ομάδας του από τους αγώνες του Champions League, ελπίζοντας σε μια καλή κλήρωση (προκειμένου να έχει ανάλογες εισπράξεις και τη φετινή χρονιά), αλλά κυρίως ότι θα μπορούσε να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή μετά από 13 χρόνια. Η διοίκηση της ΑΕΚ έπαιξε τα ρέστα της και όπως δείχνουν τα πράγματα το ταμείο στο τέλος θα είναι μείον. Ο Φερέρ ξέρει πολύ καλά ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να έχει στη διάθεσή του την επόμενη αγωνιστική περίοδο έμψυχο υλικό αντίστοιχο με το φετινό, και με δεδομένο ότι περίοδος χάριτος έληξε και οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν αρχίσει να έχουν απαιτήσεις από την ομάδα τους, τα ψέματα τελείωσαν. Η ΑΕΚ θα πρέπει πλέον να κατακτήσει τίτλους, όμως με το υλικό που έχει αυτό είναι δύσκολο. Για το λόγο αυτό, διοίκηση και προπονητής προσπαθούν να πείσουν τους οπαδούς ότι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, όμως εξωαγωνιστικοί παράγοντες και το κατεστημένο δεν επιτρέπουν στην ομάδα να πάρει τους τίτλους που δικαιούται. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, από τη διοίκηση της ΑΕΚ δεν έχει γίνει καμία ενέργεια προκειμένου να «μαζευτεί» ο Φερέρ.
 
Τα πράγματα δείχνουν, όμως, να στενεύουν, αφού για πρώτη φορά μετά την ανάληψη της διοίκησης της ΑΕΚ από τον Νικολαίδη, οι έγκριτοι συνάδελφοι τού κάνουν κριτική για τον τρόπο που λειτουργεί. Ο Κόκκαλης συνεχίζει να παραμένει το αφεντικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό το γνωρίζουν οι «αδέσμευτοι» συνάδελφοι και πλέον ξαναγυρίζουν στην αγκαλιά του.
 
Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα από τον προπονητή του και ορισμένους συμπαίκτες του (π.χ. τον Ζήκο) δείχνει να κινείται ο Ριβάλντο, ο οποίος δεν ψάχνει δικαιολογίες για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του στα ντέρμπι. Μετά το παιχνίδι στη Λεωφόρο έκανε κριτική στον προπονητή του για το σύστημα το οποίο επέλεξε και αναγνώρισε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού. Το ίδιο έκανε και μετά τον αγώνα στο Καραϊσκάκη. Θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι ο Βραζιλιάνος προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να βγάλει από πάνω του την ευθύνη για τις ήττες και να τις χρεώσει στο Φερέρ. Υπάρχουν όμως κάποια δεδομένα που συνηγορούν υπέρ της άποψης που διατυπώνει ο Ριβάλντο. Οσες φορές ο προπονητής του επέλεξε να του δώσει ελεύθερο ρόλο στον άξονα ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του και τη βοήθησε να φτάσει στην νίκη. Στα δυο ντέρμπι έπαιξε στα άκρα, σε μια θέση που δεν του ταιριάζει (αφού στην ηλικία του δε μπορεί να κυνηγήσει τον αντίπαλο μπακ ) και ήταν αρνητικός για την ομάδα του. Επειδή όμως μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα έχει δώσει τις «εξετάσεις» του, μπορεί να λέει τη γνώμη του ακόμη και αν είναι διαφορετική από την επίσημη γραμμή της ομάδας.
 
Τελειώνουμε με τη συμπεριφορά των οπαδών του Ολυμπιακού απέναντι στο Ριβάλντο. Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο γήπεδο τον έκραζαν. Η συμπεριφορά τους είναι επιεικώς απαράδεκτη και δε μπορεί να δικαιολογηθεί από την κρισιμότητα του αγώνα. Ο Βραζιλιάνος κατά την παραμονή του στο λιμάνι πρόσφερε πολλά στους ερυθρόλευκους και είναι γνωστό ότι επιθυμούσε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ο Κόκκαλης πήρε την απόφαση να τον διώξει από την ομάδα και μετά το διαζύγιο με τον Ολυμπιακό συμφώνησε με την ΑΕΚ για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Με την στάση τους αυτή οι οπαδοί του Ολυμπιακού επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά ότι είναι κάφροι, αλλά το κυριότερο επιβεβαίωσαν το πόσο μεγάλος παίχτης είναι ο Ριβάλντο, αφού στο πρόσωπο του έβλεπαν τον παίχτη που θα μπορούσε να τους κάνει τη ζημιά.

Κος Πάπιας
 
1: Την αλλαγή του Μπλάνκο στη θέση του Μαντούκα την καταλαβαίνουμε, αν και μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο πρώτος σκόρερ την ομάδας δεν έχει κερδίσει ακόμη τη θέση του βασικού σέντερ φορ. Οι αλλαγές όμως του Παππά (είχε παίξει μέχρι το ντέρμπι για μερικά λεπτά την 6η και την 9η αγωνιστική) και του Σέζαρ λίγο πριν την λήξη του παιχνιδιού (για 7ο αγώνα μπαίνει σαν αλλαγή στα τελευταία λεπτά), τι σκοπό εξυπηρετούσαν; Δείχνουν τρικυμία εν κρανίω για τον προπονητή της ΑΕΚ, έλλειψη εναλλακτικών λύσεων στον κιτρινόμαυρο πάγκο ή και τα δύο ταυτόχρονα; Κερδίζουν όσοι επέλεξαν την τρίτη απάντηση.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Παγιώθηκε η αύξηση του εμπορικού ελλείμματος
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Ο μύθος των μεγάλων παροχών

Σχετικά Αρθρα

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου

Η αμερικανόδουλη κυβέρνηση διέταξε το στρατό να μην συγκρουστεί με τους σιωναζιστές, αλλά να τους ανοίξει περάσματα

3 Μαρ 2026, 19:25
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

3 Μαρ 2026, 12:11
Διεθνή

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

3 Μαρ 2026, 11:25
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
Διεθνή

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

2 Μαρ 2026, 17:57
Παιδεία

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

2 Μαρ 2026, 14:32
Πολιτική

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

2 Μαρ 2026, 14:25
Υγεία

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

2 Μαρ 2026, 12:56
Διεθνή

Δεν «έπεσε», καταρρίφτηκε το αμερικάνικο F-15

2 Μαρ 2026, 10:24
Διεθνή

Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκφράζει αλληλεγγύη στο Ιράν

2 Μαρ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

2 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και σιωναζιστές ματοκυλούν τη Μέση Ανατολή

1 Μαρ 2026, 10:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάρτη

1 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σπονδή στην Παλαιστίνια Μάνα

28 Φεβ 2026, 09:44
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 6/3, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

28 Φεβ 2026, 05:08
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

28 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Φλεβάρη

28 Φεβ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

Ημέρα για το αυτί και την ακοή.
Ημέρα ψηφιακού βιβλίου.
Αυστραλία: Εργατική αργία.
Βουλγαρία: Ημέρα απελευθέρωσης (1878).
Μαλάουι: Ημέρα μαρτύρων.
Σουδάν: Ημέρα ενότητας.
1939: Ο Μαχάτμα Γκάντι αρχίζει απεργία πείνας αντιδρώντας στην απολυταρχική διακυβέρνηση των Βρετανών (Ινδία).
1960: Αρχή απεργίας εργατών Τύπου, η Αθήνα μένει χωρίς εφημερίδες ως το τέλος του Μάρτη.
1981: Βόμβες στο πατάρι του Μαρινόπουλου (Πανεπιστημίου και Πατησίων), στο αυτοκίνητο του εκδότη της «Βραδινής» και στο αυτοκίνητο του αρχισυντάκτη της «Ακρόπολης» (ΕΛΑ).
1993: Βόμβα στην εφορία Περιστερίου (17Ν).
2003: Αρχίζει σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού η δίκη των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo