Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη
  • Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος
  • Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή
  • Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;
  • Η ύπουλη δολοφονική επίθεση των σιωναζιστών στη Ντόχα έγειρε κι άλλο τη ζυγαριά υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης
  • Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Οικονομικό σκάνδαλο με λαϊκή συναίνεση
Αθλητισμός

Οικονομικό σκάνδαλο με λαϊκή συναίνεση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Οκτ 2010, 00:00

► Στο προηγούμενο φύλλο είχαμε σχολιάσει τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι αρμόδιοι του κλασικού αθλητισμού και οι δημοσιογράφοι το θέμα που προέκυψε με την ομολογία της Μάριον Τζόουνς ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και εξηγήσαμε τους λόγους για τους οποίους, άπαντες ασχολήθηκαν με τις δευτερεύουσες πλευρές της υπόθεσης, με αποτέλεσμα η είδηση αντί να βρίσκεται στην πρώτη σελίδα να περάσει στα ψιλά των εφημερίδων. Οπως είναι φυσικό, ένα τόσο σημαντικό θέμα συνεχίζει να απασχολεί την αθλητική επικαιρότητα, αφού και οι δευτερεύουσες πλευρές του έχουν τη σημασία τους και δημιουργούν προστριβές ανάμεσα στα διαφορετικά συμφέροντα που συγκρούονται στο χώρο του κλασικού αθλητισμού.

Μια από τις δευτερεύουσες πτυχές, που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, σχετίζεται με την απόφαση της IAAF για την τύχη των μεταλλίων που επέστρεψε η Τζόουνς.  Η συνήθης πρακτική είναι το μετάλλιο να απονέμεται στον αθλητή ή την αθλήτρια που ήρθε μια θέση πίσω, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει μια διαβολική σύμπτωση. Δεύτερη πίσω από τη Τζόουνς είχε τερματίσει η Κατερίνα Θάνου, η οποία έχει τιμωρηθεί άτυπα από την IAAF για άρνηση να δώσει δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Για όσους δεν θυμούνται, Κεντέρης και Θάνου έφυγαν από το Ολυμπιακό Χωριό όταν πληροφορήθηκαν ότι έπρεπε να περάσουν από ντόπινγκ κοντρόλ και σκηνοθέτησαν ένα τροχαίο ατύχημα για να μη δώσουν δείγμα. Για την υπόθεση αυτή ήρθαν σε ένα άτυπο συμβιβασμό με την IAAF (δέχτηκαν να μην συμμετέχουν σε αγώνες για περισσότερο από δυο χρόνια και από την πλευρά της η IAAF δεν ασχολήθηκε επί της ουσίας με το θέμα τους), όμως η ρετσινιά του ντοπαρισμένου τους ακολουθεί. Οσοι συμφώνησαν στον παραπάνω  συμβιβασμό δε μπορούσαν να φανταστούν τις σημερινές εξελίξεις και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί. Εφόσον η Θάνου δεν έχει κατηγορηθεί και πολύ περισσότερο δεν έχει καταδικαστεί από την IAAF, θα πρέπει να πάρει το μετάλλιο που της «ανήκει» και αυτό ζητάει ο ΣΕΓΑΣ σε δηλώσεις του στα ελληνικά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά. Από την άλλη, αυτοί που ζητούσαν την εποχή που διαδραματίστηκε η υπόθεση την παραδειγματική τιμωρία τους τώρα απαιτούν να μη δοθεί το μετάλλιο στη Θάνου, με το σκεπτικό ότι θα επιβραβευόταν μια αθλήτρια για την οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι  έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Οσον αφορά την ελληνική πλευρά, στο εσωτερικό σηκώνουν τους τόνους και «απαιτούν» να τηρηθεί η νομιμότητα και να δοθεί το μετάλλιο στη Θάνου, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει επίσημα οι απαραίτητες ενέργειες, δεν έχει γίνει αίτημα στη ΔΟΕ για να ζητηθεί το μετάλλιο και η άποψη του ΣΕΓΑΣ, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Βασίλη Σεβαστή, είναι ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να μη δοθεί το μετάλλιο στην Κατερίνα Θάνου». Γνωρίζει βέβαια ότι δεν έχει τη δυνατότητα να πιέσει καταστάσεις (την εποχή που ξέσπασε η υπόθεση η ελληνική πλευρά είχε σαν ατού την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και με αυτό το δεδομένο παζάρεψε και πέτυχε το συμβιβασμό, ενώ σήμερα δεν έχει τίποτε που να μπορεί να πιέσει τη ΔΟΕ και την IAAF) και γι’ αυτό επιλέγει να κερδίσει χρόνο, περιμένοντας να δει πως θα εξελιχθεί το θέμα. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ δήλωσε ότι στην τελική απόφασή της θα παίξει ρόλο και η γνώμη της IAAF, για να μην υπάρξει διαφοροποίηση ανάμεσα στις δυο αρχές. Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου ο πρόεδρος της ΔΟΕ πετάει το μπαλάκι στην παγκόσμια ομοσπονδία Στίβου, την οποία καλεί να βρει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους της. Γνωρίζοντας καλά τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα, δίνει τη δυνατότητα στους καθ’ ύλην αρμόδιους να αποφασίσουν την πιο συμφέρουσα γι’ αυτούς λύση, αφού εκείνο που μετράει πάνω απ’ όλα είναι να μη διαταραχθούν οι «επενδύσεις» και τα κέρδη των καπιταλιστών που τζογάρουν στον επαγγελματικό κλασικό αθλητισμό.    

► Οσοι κακεντρεχείς υποστηρίζουν ότι το κράτος και τα αστικά κόμματα δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα  του λαού και δεν προσπαθούν νυχθημερόν για την επίλυσή τους διαψεύστηκαν πανηγυρικά από την άμεση ανταπόκριση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου στο αίτημα του λαού του ΠΑΟΚ να ρυθμιστεί με νέα ρύθμιση η ρύθμιση του Ορφανού και να δοθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα της ομάδας.

Για όσους δεν θυμούνται, το καλοκαίρι ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και αρχηγός της εθνικής ομάδας Θεόδωρος Ζαγοράκης ανέλαβε, συνεπικουρούμενος από ομάδα ανιδιοτελών εργατών και επιφανών ΠΑΟΚτζήδων, να σώσει την ομάδα της λεβεντομάνας Θεσσαλονίκης από την οικονομική καταστροφή και τη διάλυση. Τότε, με τη βοήθεια σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της συμπρωτεύουσας, η διοίκηση του ΠΑΟΚ κατάφερε να ψηφιστεί μια ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία τα χρέη της ομάδας θα έμπαιναν σε διακανονισμό και θα πληρώνονταν σε 120 μηνιαίες δόσεις, οι οποίες θα άρχιζαν να πληρώνονται δυο μήνες μετά τη δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ. Την εποχή εκείνη, οι απανταχού ΠΑΟΚτζήδες πανηγύριζαν, τώρα όμως που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και θα έπρεπε να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να αρχίσουν να πληρώνουν, αποφάσισαν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δε λύνει το πρόβλημα της ομάδας τους, ότι δεν μπορούν να δεχτούν τον όρο δέσμευσης της προσωπικής περιουσίας του προέδρου και των μελών του ΔΣ, αν η ομάδα δεν τακτοποιεί εγκαίρως τις υποχρεώσεις της, και ότι δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν κάθε μήνα τα 120.000 ευρώ που αναλογούν σε κάθε δόση, σύμφωνα με τα χρέη που έχει η ομάδα. Απαίτησαν λοιπόν και πέτυχαν να γίνει νέα ρύθμιση της αρχικής (αν χρειαστεί στο μέλλον θα γίνει και τροποποίηση της τροποποίησης), προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις «υποχρεώσεις» που έχουν αναλάβει. Κάλεσαν τους βουλευτές όλων των κομμάτων που εκλέχτηκαν στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης να συμπαραταχθούν με τις απαιτήσεις τους και να πιέσουν την κυβέρνηση και τον Αλογοσκούφη να κάνει νέα ρύθμιση. Η ανταπόκριση ήταν άμεση (οι ψήφοι του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα είναι πολλοί και δεν περνούν απαρατήρητοι), κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι βουλευτές συναντήθηκαν με το Ζαγοράκη και τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και το αποτέλεσμα ήταν άμεσο και θετικό. Δευτέρα βράδυ έγινε η συνάντηση, την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε επίσημο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο, οποιοσδήποτε εκπρόσωπος υπογράψει τη ρύθμιση των χρεών δε θα φέρει την ευθύνη για την ενδεχόμενη αποπληρωμή των χρεών και ταυτόχρονα η ρύθμιση θα αφορά όχι το σύνολο των χρεών της ομάδας, αλλά μόνο τα βεβαιωμένα με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα χρέη του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο είναι περίπου 31 εκατομμύρια ευρώ, όμως από αυτά μόνο τα 5-6 εκατομμύρια είναι βεβαιωμένα χρέη (με την αφαίρεση των προσαυξήσεων και των προστίμων το χρέος ενδέχεται να πέσει στα 2 – 2,5 εκατομμύρια ευρώ). Η αρχική ρύθμιση αφορούσε όλα τα χρέη και η ΠΑΕ θα έπρεπε να παραιτηθεί από τις προσφυγές, όμως αποδείχτηκε ότι κάτι τέτοιο δε μπορούσε να το σηκώσει το ταμείο του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η μηνιαία δόση θα έφτανε τις 120.000 ευρώ, ενώ με τη νέα ρύθμιση η αρχική δόση υπολογίζεται περίπου στις 20.000 ευρώ (θα αυξάνεται καθώς θα ενσωματώνονται νέα χρέη με δικαστικές αποφάσεις) και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για να αποδείξουμε ότι τα νέα δεδομένα είναι σαφώς ευνοϊκότερα για τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και το γεγονός ότι οι δικαστικές αποφάσεις για το υπόλοιπο των χρεών μπορούν να καθυστερήσουν 3-4 χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κάποιων νομικών, καταλαβαίνουμε ότι εκτός από μικρότερη μηνιαία δόση παρατείνεται και ο χρόνος αποπληρωμής τους.

Η νέα ρύθμιση αποτελεί ένα ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των σκανδάλων που σχετίζονται με τις ΠΑΕ και αφορούν είτε ρυθμίσεις χρεών είτε χαριστικές διατάξεις για να χτίσουν γήπεδα. Το δυσάρεστο στις περιπτώσεις αυτές είναι ότι ο αστικός εσμός και τα λαμόγια με τα λεφτά του ελληνικού λαού κάνουν μπίζνες και γεμίζουν τις τσέπες τους με φράγκα, έχοντας την συναίνεση μιας μεγάλης μερίδας του απλού λαού, που υποστηρίζει την ομάδα που ευνοείται.

                     Κος Πάπιας
              papias@eksegersi.gr

ΥΓ: Μια πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στην Τουρκία και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η στήλη έχει κάνει πολλές φορές κριτική στον τρόπο που αγωνίζεται η Εθνική, όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι η νίκη συνδυάστηκε με πολύ καλή απόδοση. Με αφορμή την πρόκριση της Εθνικής, στο άμεσο μέλλον (εφόσον δεν έχουμε κάποιο γκανιάν θέμα στην αθλητική επικαιρότητα) θα προσπαθήσουμε να βρούμε τι άλλαξε στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004 μέχρι σήμερα, καθώς και το βαθμό που επηρεάζουν τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα οι επιτυχίες της Εθνικής.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕΚΤΑΚΤΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (Οκτώβρης)
Επόμενο άρθρο Κραυγάζοντας για κίβδηλα λάβαρα και υπερασπίζοντας ξένες σημαίες…

Σχετικά Αρθρα

Η ζωώδης υπεράσπιση του No Politica, ακόμα και μπροστά σε μια γενοκτονία

Αθλητισμός 7 Σεπ 2025, 13:48

Ενας κινέζος υπερ-δρομέας ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης στο Mont Blanc

Αθλητισμός 5 Σεπ 2025, 13:44

Ανατριχίλα: Οι οπαδοί της Ράζα Καζαμπλάνκα τραγουδούν για την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 30 Αυγ 2025, 15:49

Οι παλιές «αμαρτωλές ιστορίες» θολώνουν την επιχειρηματική εικόνα του Μαρινάκη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Αθλητισμός 27 Αυγ 2025, 08:41

Βρετανοί μπασκετμπολίστες με αμαξίδιο: Εφτυσαν τους γενοκτόνους σιωνιστές

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι σιωνιστές

Αθλητισμός 24 Αυγ 2025, 13:03

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

Αθλητισμός 21 Αυγ 2025, 13:01
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

10 Σεπ 2025, 21:43
Πολιτική

Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή

10 Σεπ 2025, 20:39
Διεθνή

Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;

10 Σεπ 2025, 18:00
Διεθνή

Η ύπουλη δολοφονική επίθεση των σιωναζιστών στη Ντόχα έγειρε κι άλλο τη ζυγαριά υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Χαμάς: Παραμένουμε αμετακίνητοι στους όρους της Αντίστασης

10 Σεπ 2025, 11:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2025, 00:01
Κόντρες

Οταν η διερμηνεία γίνεται επάγγελμα βαρύ και ανθυγιεινό

9 Σεπ 2025, 21:02
Διεθνή

Δυο παιδικά μάτια καθρεφτίζουν τη Γάζα, την Παλαιστίνη

9 Σεπ 2025, 19:59
Διεθνή

Ντόχα (Κατάρ): Οι σιωναζιστές προσπάθησαν να δολοφονήσουν τους παλαιστίνιους διαπραγματευτές, ηγετικά στελέχη της Χαμάς

9 Σεπ 2025, 18:19
Διεθνή

Η Ιερουσαλήμ στη Τζαμπάλια στέλνει περήφανο χαιρετισμό

9 Σεπ 2025, 12:21
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκτέλεσε έξι δωσίλογους στην Πόλη της Γάζας

Δολοφονία μετά από προδοσία στελέχους του Λαϊκού Μετώπου και της ένοπλης πτέρυγάς του

9 Σεπ 2025, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΗΠΑ και σιωναζιστές ψάχνουν αλλά δε θα βρουν κορόιδα ή ηττοπαθείς στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

8 Σεπ 2025, 18:21
Παιδεία

Παραρτήματα-«αρπαχτές» ελληνικών πανεπιστημίων στην Κύπρο

8 Σεπ 2025, 17:23
Κόντρες

Μπουμπούκος ή μπουχέσας;

8 Σεπ 2025, 13:01
Διεθνή

Λονδίνο: Συλλήψεις 890 διαδηλωτών ενάντια στην απαγόρευση της Palestine Action

8 Σεπ 2025, 10:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Υεμενίτικο drone έπληξε το αεροδρόμιο Ραμόν στο Εϊλάτ

7 Σεπ 2025, 19:59
Αθλητισμός

Η ζωώδης υπεράσπιση του No Politica, ακόμα και μπροστά σε μια γενοκτονία

7 Σεπ 2025, 13:48
Διεθνή

Χαμάς: Είμαστε έτοιμοι για συνολική συμφωνία που θα προβλέπει…

7 Σεπ 2025, 12:12
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

1926: Αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσης του ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, τραυματίες οκτώ περαστικοί.

1929: Συγκρούσεις καπνεργατών – Χωροφυλακής στο Αγρίνιο.

1944: Η Μαρίκα Μπότση-Τσαπαλίρα γίνεται η πρώτη ελληνίδα δήμαρχος (Αμαλιάδα).

1967: Επτά διαδηλωτές καταδικάζονται από το στρατοδικείο Χανίων.

1972: Ανατινάζεται πυλώνας της ΔΕΗ στην Κηφισιά («Ομάδα Αρης»).

1973: Σκοτώνεται ο πρόεδρος της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε στη διάρκεια πραξικοπήματος του στρατηγού Πινοσέτ.

1976: Βόμβα στα γραφεία του Σκαλιστήρη (ΕΛΑ).

1986: Πεθαίνει ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

2001: Χτύπημα των δίδυμων πύργων (Νέα Υόρκη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo