Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!
  • Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…
  • Salam…
  • Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα
  • Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών
  • Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Νόμος είναι το δίκιο του Σωκράτη (ερυθρόλευκη παροιμία)
Αθλητισμός

Νόμος είναι το δίκιο του Σωκράτη (ερυθρόλευκη παροιμία)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Μαρ 2008, 00:00
Το θέμα που κυριαρχεί στην αθλητική επικαιρότητα αυτή τη βδομάδα είναι η απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη να «τελειώσει» από τη θέση του προπονητή τον Τάκη Λεμονή. Οι εξελίξεις σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός αποτελούν από μόνες τους είδηση, όμως η συγκεκριμένη περίπτωση θα έχει ευρύτερες εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ηδη ο ισχυρός άνδρας των ερυθρόλευκων, στην ανακοίνωση-δήλωση για την απομάκρυνση του Λεμονή, έκανε επίθεση και στο Τζίγγερ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών και στη Λίγκα.
 
Η απόφαση της απόλυσης του σερ Τάκη είχε παρθεί εδώ και αρκετό καιρό και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η άθλια εμφάνιση των ερυθρόλευκων στον επαναληπτικό κόντρα στην Τσέλσι. Στις αναλύσεις που γράφτηκαν για το θέμα οι περισσότεροι αναφέρουν ότι ο πρώην προπονητής χρεώνεται τις κακές εμφανίσεις της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα και τους συχνούς τραυματισμούς πρωτοκλασάτων παιχτών τους οποίους έχει χρυσοπληρώσει η διοί-κηση της ομάδας. Κατά την ταπεινή μου γνώμη η αιτία που οδήγησε τον Κόκκαλη στην απόφαση απόλυσης του προπονητή του είναι η υπόθεση Βάλνερ. Ο Κόκκαλης έριξε αρκετά φράγκα στην πιάτσα και για να κάνει απόσβεση ο Ολυμπιακός θα πρέπει να συμμετέχει και του χρόνου στους ομίλους του Champions League. Μετά την ήττα από την Καλαμαριά και σε συνδυασμό με την «ικανότητα» του Παναθηναϊκού να κερδίζει τους αγώνες, παρά την άθλια αγωνιστική εικόνα που βγάζει στο γήπεδο, οι ερυθρόλευκοι κινδύνεψαν να βρεθούν τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή και να κινδυνεύουν εκτός από τον τίτλο να χάσουν και τη δεύτερη θέση από την ΑΕΚ στα μπαράζ. Ετσι, η διοίκηση των ερυθρόλευκων ήταν αναγκασμένη να καταθέσει ένσταση για τον αγώνα με την Καλαμαριά και να χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις της στο παρασκήνιο για να την κερδίσει (το γεγονός ότι η ΕΠΟ είχε εκδώσει δελτίο στον παίχτη την έκανε τουλάχιστον συνυπεύθυνη, με αποτέλεσμα η τιμωρία της Καλαμαριάς να μην είναι σίγουρη). Η πλειονότητα των φιλάθλων ακόμη και των οπαδών του Ολυμπιακού σχολίασε αρνητικά την απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού και είναι γεγονός ότι το πρεστίζ του συλλόγου δέχτηκε ένα σοβαρό πλήγμα.
 
Εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε ότι για ανθρώπους σαν τον Κόκκαλη το γεγονός αυτό βάρυνε πολύ και από τη στιγμή που θεώρησε ότι υπεύθυνος για την ξεφτίλα ήταν ο Λεμονής πήρε την απόφαση να τον τελειώσει και έψαχνε την αφορμή. Δυστυχώς για τον πρόεδρο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μη χάσει από την Τσέλσι στο Καραϊσκάκη και οι μετοχές του Λεμονή στους οπαδούς του Ολυμπιακού ανέβηκαν κατακόρυφα. Είναι η πρώτη φορά που ο Κόκκαλης αμφισβητείται από την πλειοψηφία των οπαδών της ομάδας του, οι οποίοι έχουν θετική άποψη για τον πρώην προπονητή της ομάδας τους. Ο σερ Τάκης είναι γνωστός για τα ερυθρόλευκα αισθήματά του, έχει καλές σχέσεις με τους οργανωμένους οπαδούς και το κυριότερο τους έδωσε μεγάλες ευρωπαϊκές χαρές. Επιπλέον, το γεγονός ότι η ομάδα είναι μέσα στους εγχώριους στόχους της, ένα βαθμό πίσω στο πρωτάθλημα και συνεχίζει στο κύπελλο από το οποίο έχουν αποκλειστεί Παναθηναϊκός (άλλο ένα έπος υπέρ του Λεμονή, αφού οι ερυθρόλευκοι έριξαν τέσσερα στους πράσινους στο μεταξύ τους ντέρμπι) και ΑΕΚ, δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τις κινήσεις του Σωκράτη, ο οποίος ανέλαβε το ρίσκο της αλλαγής.
 
Ενα ακόμη συμπέρασμα που προκύπτει από τη συγκεκριμένη απόφαση είναι ότι ο κίνδυνος να χαθεί το πρωτάθλημα για τους ερυθρόλευκους είναι κάτι περισσότερο από ορατός. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν να κάνουν περίπατο, όμως η απόφαση της διοίκησης να ρίξει το βάρος στην Ευρώπη, όπου υπάρχει πολύ και ζεστό χρήμα (τα φράγκα που μπήκαν στο ταμείο του Ολυμπιακού από τη φετινή πορεία του ήταν περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ), σε συνδυασμό με λανθασμένες μεταγραφικές επιλογές (οι συχνοί τραυματισμοί των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού χρεώνονται στο Λεμονή, όμως είναι τυχαίο ότι όλοι οι παίχτες που έφερε ο Ιβιτς έχουν τραυματιστεί;) και τη λανθασμένη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, έχουν σαν αποτέλεσμα τη δύσκολη σημερινή κατάσταση. Η αγωνιστική κατάσταση των τριών διεκδικητών του τίτλου έδειχνε ότι αργά ή γρήγορα, οι ερυθρόλευκοι θα έπαιρναν κεφάλι στην κούρσα του τίτλου, όμως, όπως είπαμε και παραπάνω, ο Παναθηναϊκός άντεξε και αν περάσει και από την Ξάνθη δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα. Ο Κόκκαλης μάλλον είχε επαναπαυθεί, θεωρώντας φυσιολογική εξέλιξη το «ξεφούσκωμα» των πράσινων και των κίτρινων, και τώρα είναι αναγκασμένος να τρέχει και να μη φτάνει.
 
Η οδυνηρή επικοινωνιακά απόφαση του Κόκκαλη δείχνει επί της ουσίας ότι η μάχη του τίτλου μόλις τώρα ξεκινάει. Το μήνυμα από το στρατόπεδο των ερυθρόλευκων είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση. Θέλουμε το πρωτάθλημα και θα το διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο και «παράνομο» μέσο. Ηδη είχαμε τις πρώτες αψιμαχίες με το πράσινο στρατόπεδο και τις επόμενες βδομάδες και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αναμένεται να δούμε αρκετά «θερμά» επεισόδια ανάμεσα στις δυο πλευρές. Το γεγονός αυτό είναι ίσως το μοναδικό παρήγορο για τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ακόμη και αυτοί που διαφωνούν με την απόφαση του προέδρου θεωρούν ότι ο Κόκκαλης είναι αναγκασμένος να ασχοληθεί προσωπικά με την ομάδα και να μην αφήσει άλλο τον Πετράκη να παίζει με αυτή.
 
Κλείνοντας με το θέμα, μπορούμε να πούμε ότι ο Σωκράτης επιβεβαιώνει ότι δεν είναι κάποιος τυχαίος. Εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο. Αναλαμβάνει προσωπικά το ρίσκο και την ευθύνη για το φετινό πρωτάθλημα και από το αποτέλεσμα θα κριθούν πολλά στις σχέσεις τους με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας. Ξέρει πολύ καλά ότι με την κατάκτηση του τίτλου θα γίνει ο πρώτος μάγκας και θα τελειώσει μια και καλή με τον Τζίγγερ, ενώ αν χαθεί ο φετινός τίτλος θα έχει δεχτεί την πιο μεγάλη ήττα της τελευταίας δεκαετίας και η παντοδυναμία του θα αρχίσει να κλονίζεται. Κάποιος άλλος παράγοντας στη θέση του θα επέλεγε να πάει μέχρι το τέλος με το Λεμονή, αφού από αγωνιστικής άποψης δύσκολα θα αλλάξουν τα δεδομένα, και να δώσει την μάχη στο παρασκήνιο, χωρίς να προκαλέσει. Ο Σωκράτης δεν ανήκει όμως στην κατηγορία των συνηθισμένων ανθρώπων και το έχει αποδείξει πολλές φορές. Μέχρι σήμερα οι επιλογές του έχουν βγει σωστές και έχει δικαιωθεί στα ρίσκα που παίρνει, όμως στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι οιωνοί δεν είναι οι καλύτεροι δυνατοί. Μένει να δούμε το τελικό αποτέλεσμα και ελπίζουμε ότι για πρώτη φορά οι επιλογές του δεν θα έχουν αίσιο αποτέλεσμα γι’ αυτόν.
 
Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr
 
YΓ1: Αναβλήθηκε ο αγώνας Ηλιούπολη - Παναιτωλικός για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, γιατί την παραμονή της διεξαγωγής του άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ στο ξενοδοχείο που έμενε η αποστολή του Παναιτωλικού, πυροβόλησαν το πούλμαν της ομάδας και κατεστρεψαν τα αυτοκίνητα του προπονητή και ενός παράγοντα. Ανάμεσα στις δυο ομάδες υπάρχουν προηγούμενα, εξαιτίας των εκτεταμένων επεισοδίων στο περσινό πρωτάθλημα στο Αγρίνιο και γι’ αυτό είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφάλειας για το γήπεδο, όπου θα υπήρχε και εισαγγελέας. Μετά την επίθεση, το παιχνίδι αναβλήθηκε επ’ αόριστο και πλέον η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από κάθε όριο. Η συγκεκριμένη επίθεση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έγινε από μεμονωμένους φιλάθλους και οι αρμόδιοι θα πρέπει να δουν πολύ σοβαρά τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού μπαίνουν σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές.
 
ΥΓ2: Στο Ελληνικό, μεταξύ στενών συγγενών των δυο ομάδων, θα γίνει τελικά ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, οι δυο ομάδες έβαλαν βέτο για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού εκτός λεκανοπεδίου και η αστυνομία απαίτησε να μην εκδοθούν περισσότερα από 1.300 εισιτήρια (το γήπεδο έχει χωρητικότητα 5.000 άτομα). Επί της ουσίας οι οπαδοί των δυο ομάδων θα τοποθετηθούν στα πέταλα (600 από κάθε ομάδα) και στις κεντρικές εξέδρες θα βρίσκονται οι 100 επίσημοι και οι δημοσιογράφοι. Από τα παραπάνω προκύπτει η ανικανότητα όλων των εμπλεκομένων να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτα πόδια των εφοπλιστών
Επόμενο άρθρο Αλμα στο έλλειμμα του αγροτικού εμπορικού ισοζυγίου

Σχετικά Αρθρα

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

Αθλητισμός 15 Σεπ 2025, 11:25

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 14 Σεπ 2025, 11:42

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 12 Σεπ 2025, 10:11

Μπράβο Ντoριά!

Αθλητισμός 11 Σεπ 2025, 14:21
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!

Η Μεγάλη Επιστροφή Νο 2 - Οι εκτοπισμένοι επιστρέφουν στην Πόλη της Γάζας και το βορρά

10 Οκτ 2025, 14:53
Αγροτικά

Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…

10 Οκτ 2025, 14:23
Πολιτισμός

Salam…

10 Οκτ 2025, 10:44
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα

10 Οκτ 2025, 09:59
Παιδεία

Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών

Απελπισία και οργή από γονείς και μαθητές

10 Οκτ 2025, 07:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

8 Οκτ 2025, 21:39
Διεθνή

Απόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

8 Οκτ 2025, 13:30
Πολιτική

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

8 Οκτ 2025, 12:32
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα αυγού.

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κομμουνιστές κοινοβουλευτικοί στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo