Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο
  • Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…
  • «Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»
  • Σαν σήμερα 5 Ιούνη
  • O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας
  • Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Μαθήματα συνέπειας
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Μαθήματα συνέπειας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Δεκ 2013, 00:00

Την περασμένη Δευτέρα, έγινε η δίκη των οπαδών του ΠΑΟΚ, που είχαν συλληφθεί έξω από τα γραφεία της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αντιμετώπιζαν δυο κατηγορίες: διατάραξη κοινής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων, αφού οι μπάτσοι προσπαθώντας να προστατέψουν τους συνεργάτες τους δε δίστασαν να προχωρήσουν σε συλλήψεις παρά το γεγονός ότι η κινητοποίηση των οπαδών ήταν ειρηνική. Τελικά οι 46 οπαδοί του ΠΑΟΚ, μετά από απαλλακτική πρόταση και του εισαγγελέα, κρίθηκαν αθώοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αφού κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν αποδείχτηκαν οι ισχυρισμοί των μπάτσων ότι έγινε επίθεση στα γραφεία των νεοναζί με πέτρες και κροτίδες.

Η είδηση της αθώωσης πέρασε στα «ψιλά» του Τύπου και ο λόγος είναι η στάση που κράτησαν οι οπαδοί απέναντι στο δικαστήριο. Οι ΠΑΟΚτζήδες δεν μπήκαν στη λογική του απολογούμενου, αλλά αντίθετα κράτησαν μια παλικαρίσια στάση και κατέθεσαν στο δικαστήριο το κείμενο-δήλωση που ακολουθεί, αποδεικνύοντας ότι όταν κάποιος έχει δίκιο και είναι διατεθειμένος να μην κάνει εκπτώσεις σε αυτά που πιστεύει και διεκδικεί, μπορεί να κερδίσει πολύ περισσότερα από την προσωπική του αξιοπρέπεια.

«Είμαστε φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, της ομάδας που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά φαινόμενα της βόρειας Ελλάδας. Ο χώρος του γηπέδου, αποτελεί για εμάς –πέρα από το αυτονόητο της αγάπης για τον αθλητισμό και της ανιδιοτελούς υποστήριξης προς την ομάδα μας–, ένα χώρο κοινωνικών ζυμώσεων, ενίοτε και παρεμβάσεων. Το γήπεδο, εξάλλου, είναι μια από τις πολλές κοινωνικές εκφάνσεις της καθημερινής ζωής. Η κερκίδα του γηπέδου είναι ένα από τα τελευταία σημεία συνάθροισης, αλλά και αυθόρμητης, αγνής, λαϊκής και κοινωνικής έκφρασης που έχει απομείνει στις μέρες μας. Μέσα από την αγάπη μας για τον ΠΑΟΚ, κατά καιρούς τοποθετούμαστε σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα, είτε μέσω συνθημάτων, είτε μέσω αναρτήσεων "πανό".

Η εικόνα των φιλάθλων χωρίς γνώμη, που θέλουν να περάσουν διάφοροι, δεν ισχύει για την κερκίδα μας. Είμαστε απόλυτα ενήμεροι, όχι μόνο για το τι συμβαίνει στην ομάδα μας, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας μας φωτογραφήθηκε με μπλούζα του Ουτσεκά. Είναι αυτονόητο ότι είμαστε αντίθετοι σε αυτή την ενέργειά του. Είναι όμως ένα ζήτημα που οφείλει να επιλύσει η οικογένεια του ΠΑΟΚ και όχι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που μέσω δύο ανακοινώσεων, όχι μόνο προσπάθησαν να κερδίσουν ψήφους, αλλά μίλησαν ειρωνικά και απαξιωτικά για έναν από τους ιστορικότερους συνδέσμους της ομάδας μας, τον Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ Θύρα 4.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν ανέχτηκε ποτέ πολιτικά  και ψηφοθηρικά παιχνίδια στην πλάτη της ομάδας από κανένα κόμμα, πόσο μάλλον από μια νεοναζιστική οργάνωση. Είμαστε ενάντια στο φασισμό και στα εγκλήματά του, είτε αυτός βρίσκεται εντός είτε εκτός  συνόρων, γιατί υποστηρίζουμε μία ομάδα που δημιουργήθηκε από ξεριζωμένους πρόσφυγες, τους οποίους οι πολιτικοί πρόγονοι των χρυσαυγιτών αποκαλούσαν "τουρκόσπορους". Ο ΠΑΟΚ είναι γέννημα της προσφυγιάς και μαθήματα (πολιτικής) ιστορίας δε δεχόμαστε από τους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Κάπου εδώ, θεωρήσαμε ότι έχουμε το καθήκον να παρέμβουμε. Την Τετάρτη, στις 11/9/2013 και ώρα 17:30 το απόγευμα, έγινε συγκέντρωση στα δικαστήρια της πόλης για να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στα παρακείμενα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Εκεί βρέθηκε ένας αριθμός ετερόκλητων ανθρώπων (εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές κτλ) που τους ενώνει η αγάπη για τον ΠΑΟΚ. Πήγαμε για να διαμαρτυρηθούμε και τίποτα παραπάνω. Φτάσαμε έξω από τα συγκεκριμένα γραφεία και φωνάξαμε συνθήματα κάνοντάς τους σαφές ότι στα κοινά του ΠΑΟΚ είναι ανεπιθύμητοι. Στη συνέχεια φύγαμε οργανωμένα. Κατά την αποχώρησή μας, επί της οδού  26ης Οκτωβρίου, μας περικύκλωσαν αστυνομικές δυνάμεις απέναντι από τα δικαστήρια. Δώσαμε τα στοιχεία μας και εν συνεχεία μεταβήκαμε πεζοί στο ΑΤ της Δωδεκανήσου "για μια προσαγωγή".

Δηλώνουμε ότι αρνούμαστε τις κατηγορίες που μας προσάπτονται.

Οι κατηγορούμενοι οπαδοί του ΠΑΟΚ».

Μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί, αλλά θεωρούμε αναγκαίο να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά, ότι οι οργανωμένοι οπαδοί των περισσότερων ομάδων το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις πράξεις τους και τις ανακοινώσεις τους έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους γιαλαντζί «επαναστάτες», που σπάνε τα κούτελά τους σε μετάνοιες για να αποδείξουν ότι είναι υπέρ της αστικής νομιμότητας και λειτουργούν σαν «αμορτισέρ» για τους κοινωνικούς αγώνες. Η σύγκριση είναι ξεκάθαρα υπέρ των οπαδών, που δεν αρκούνται στο να διατυπώνουν ξεκάθαρες θέσεις με τις ανακοινώσεις τους, αλλά το κυριότερο τις υποστηρίζουν με τις πράξεις τους και τις ενέργειές τους, δίνοντας μαθήματα συνέπειας σε κάποιους που η ζωή δείχνει ότι είναι δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα…

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ1: Μετά από την παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και το ντόρο που ακολούθησε, είχαμε μια ακόμη παρουσίαση για ανέγερση γηπέδου, αυτή τη φορά από το «Παναθηναϊκό Κίνημα», που έδωσε στη δημοσιότητα την πρότασή του για την ανάπλαση του γηπέδου της Λεωφόρου. Σύμφωνα με το πρότζεκτ, το νέο γήπεδο των πρασίνων θα έχει χωρητικότητα 44.000 θέσεων και το συνολικό κόστος για την ανέγερσή του θα είναι 95.000.000 ευρώ. Θα συνδυαστεί, δε, με μια μίνι ανάπλαση της περιοχής γύρω από το σημερινό γήπεδο. Σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση, προτείνεται να γίνει στροφή 90 μοίρες στον προσανατολισμό και το γήπεδο να επεκταθεί στο χώρο που βρίσκονται σήμερα τα σχολεία, τα οποία θα μεταφερθούν στην περιοχή των προσφυγικών πολυκατοικιών, ενώ θα δημιουργηθεί και μια πεζογέφυρα πάνω από την λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το γήπεδο θα έχει δυο διαζώματα και ο αγωνιστικός χώρος θα «βυθιστεί» κατά 8,5 μέτρα. Οι εμπορικές του χρήσεις θα είναι σχεδόν μηδενικές, αφού οι χώροι του γηπέδου θα χρησιμοποιηθούν αφενός για να στεγαστούν τα γραφεία της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και αφετέρου για να δημιουργηθεί ένα μουσείο για την ιστορία της πράσινης ομάδας, το οποίο θα είναι σε άμεση επαφή με το πέταλο της Θ13. Στις αθλητικές εφημερίδες και σε ορισμένα sites το θέμα του γηπέδου ήταν «κεντρικό» και η προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα αισιοδοξίας και εθνικής παλιγγενεσίας στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού ξεκάθαρη. Από τη στιγμή όμως που στην παρουσίαση του γηπέδου δεν έγινε αναφορά στον τρόπο χρηματοδότησης του έργου, τα περιθώρια αισιοδοξίας στους πράσινους οπαδούς μειώθηκαν στο ελάχιστο και η προσπάθεια απέτυχε, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι οι μακέτες και οι παρουσιάσεις σε βίντεο είναι εύκολο να στηθούν, ενώ αντίθετα τα φράγκα σε περίοδο οικονομικής κρίσης είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν. Με τα σημερινά δεδομένα, το σύνθημα-όραμα των πράσινων οπαδών «στη Λεωφόρο γήπεδο Παναθηναϊκέ», θα αργήσει πολύ να γίνει πραγματικότητα.

ΥΓ2: Η αναξιοπιστία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν έχει πάτο, αφού οι «ανιδιοτελείς εργάτες» που καθορίζουν την υπόστασή του δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στα αυτονόητα. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τον αριθμό των ομάδων για τα επόμενα δυο χρόνια, χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν, αν και τις προηγούμενες μέρες από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ όλα έδειχναν ότι έχει επέλθει συμφωνία. Η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Λίγκας  αναφέρει ότι υποβιβάζονται δυο ομάδες, ενώ η προκήρυξη της Β’ Εθνικής αναφέρει ότι στη Λίγκα θα ανέβουν τρεις ομάδες και θα υποβιβαστούν ισάριθμες. Οι πλέον αισιόδοξοι θεωρούν ότι το θέμα θα λήξει στη σύσκεψη ανάμεσα στην ΕΠΟ και τις δυο Λίγκες, όμως δεν λείπουν και αυτοί που δηλώνουν ότι το θέμα θα σέρνεται για αρκετό καιρό ακόμα, μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση και να φανεί ποιες ομάδες είναι χαμηλά στη βαθμολογία και κινδυνεύουν με υποβιβασμό και με κριτήριο αν είναι προσκείμενες ή όχι στη σημερινή παράγκα να καθοριστεί και ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Χρυσαυγιάδα, γύρος δεύτερος
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

ΣΤΙΒ ΜΑΚΚΟΥΙΝ – 12 Χρόνια Σκλάβος

Σχετικά Αρθρα

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα

3 Ιούν 2026, 19:01
Πολιτισμός

Γκλάμουρ γάμος σε αρχαιολογικό χώρο (!) με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μια τέτοια διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεθοδεύει και οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Το brandname “hellenic heritage”, που λανσάρει ο ΟΔΑΠ..

3 Ιούν 2026, 13:53
Πολιτική

Εμπρός ΕΛΑΣ για τη μαρμίτα: Kαι οι μυστικές υπηρεσίες με τον Αλέξη

Από την ΕΛΑΣ της μπατσαρίας στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα

3 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

«Συνεχίζουν να βελτιώνονται»: Οι επιθέσεις drones της Χεζμπολά προκαλούν πανικό στο σιωναζιστικό στρατό

3 Ιούν 2026, 09:31
Διεθνή

«Βουτηγμένο μέχρι τον λαιμό στη λιβανική λάσπη»: Το Ισραήλ σε κρίση μετά την ακύρωση των πληγμάτων στη Βηρυτό από τον Νετανιάχου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι και μίντια ξεσπούν μετά την αναφορά για προσωρινή παρεμπόδιση πλήγματος στη Βηρυτό από τον Τραμπ

3 Ιούν 2026, 08:51
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

3 Ιούν 2026, 08:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

3 Ιούν 2026, 00:01
Εργατικά

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

2 Ιούν 2026, 21:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

Ημέρα περιβάλλοντος.

1934: Ο βουλευτής Καρδίτσας Δ. Αναγνωστόπουλος πετάει κάθισμα μέσα στη βουλή κατά του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και εκείνος το πετάει πίσω χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

1967: Ξεκινά ο πόλεμος των έξι ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ και σε Αίγυπτο, Συρία και Ιορδανία.

1969 : Δραπετεύει από τις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου ο Αλέκος Παναγούλης.

1971: Απόδραση του Ν. Ζαμπέλη (Ελληνική Αντίσταση) από τις φυλακές της Αίγινας.

1998: Ο 28χρονος Αλβανός Mπόκαρι Mπάχο πέφτει νεκρός από «εκφοβιστικά πυρά» μεθοριακής περιπόλου.

2004: Πεθαίνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ronald Reagan.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo