Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη
  • Pain in the ass
  • Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης
  • Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Κόμμα μοντέλο, το κάνατε μπουρδέλο
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Κόμμα μοντέλο, το κάνατε μπουρδέλο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Οκτ 2007, 00:00
♦ Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο θέμα της ομολογίας της Μάριον Τζόουνς για χρήση αναβολικών, οι οποίες έχουν πλέον και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Δεν αναφερόμαστε στο αν θα δοθεί ή όχι το μετάλλιο στην Κατερίνα Θάνου, αλλά στις «αποκαλύψεις» για την υπόθεση Κεντέρη – Θάνου και τη δημοσιοποίηση από την πλευρά της IAAF του συμβιβασμού που είχαν κάνει οι δυο πλευρές.
 
Στο προηγούμενο φύλλο είχαμε τονίσει ότι η ελληνική πλευρά στο εσωτερικό το παίζει αδιάλλακτη και απαιτεί να δοθεί το μετάλλιο στη Θάνου, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει κρατήσει την ίδια δυναμική στάση απέναντι στη ΔΟΕ και την IAAF, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει διαπραγματευτικά ατού στα χέρια της. Το ειδικό βάρος του ελληνικού κλασικού αθλητισμού δεν επιτρέπει μαγκιές και αυτό το ξέρουν πρώτοι απ’ όλους ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και η παρέα του.

Γι’ αυτό και όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούν τις εξελίξεις, ελπίζοντας ότι τα συμφέροντα της πλευράς που θα επικρατήσει στην μάχη που γίνεται στους κόλπους της IAAF θα ταυτίζονται με τις ελληνικές προσδοκίες.
 

Πάντως, από την πλευρά της η IAAF φρόντισε να στείλει τα απαραίτητα μηνύματα στον ΣΕΓΑΣ. Ο γ.γ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πιερ Βάις, πριν μερικές μέρες, στη Μάλτα, εξέφρασε την άποψη της IAAF για την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι Κεντέρης και Θάνου έχουν τιμωρηθεί, ότι αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος και ότι μόνο στην Ελλάδα έχουμε διαφορετική άποψη και μιλάμε για συμβιβασμό ανάμεσα στις δυο πλευρές. Οι δηλώσεις του Βάις δημοσιεύτηκαν στις ελληνικές εφημερίδες, όμως το θέμα υποβαθμίστηκε και έφυγε από την αθλητική επικαιρότητα. Μοναδική εφημερίδα που συνεχίζει να ασχολείται με το θέμα είναι η Ελευθεροτυπία και αυτό γιατί υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί ανάμεσα στον Φίλιππα Συρίγο και τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή. Ο Συρίγος από την αρχή είχε ξεκάθαρη θέση υπέρ της τιμωρίας των Κεντέρη και Θάνου και επέκρινε τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ που ουσιαστικά τους αθώωσε και προσπάθησε να δημιουργήσει ένα κλίμα στη χώρα μας ότι το όλο θέμα αποτελεί σκευωρία εναντίον του ελληνικού στίβου, γιατί τα μεγάλα συμφέροντα στον κλασικό αθλητισμό δεν έβλεπαν με καλό μάτι τις επιτυχίες των αθλητριών και αθλητών μας. Κάνοντας λοιπόν σημαία τις δηλώσεις του Βάις ο Συρίγος προσπαθεί να πάρει τη ρεβάνς από τον Σεβαστή.
 
Αν δούμε προσεχτικά τις δηλώσεις και τα έγγραφα της IAAF που έχουν δει τη δημοσιότητα, τυπικά η ελληνική πλευρά έχει δίκιο. Ανάμεσα στις δυο πλευρές έγινε ένας συμβιβασμός ο οποίος σε απλά ελληνικά έλεγε τα εξής: οι αθλητές θα αποδεχτούν ότι αρνήθηκαν να περάσουν από ντόπινγκ κοντρόλ, θα παραμείνουν εκτός αγώνων για 2 χρόνια (η πιο συνηθισμένη ποινή για όσους καταδικάζονται για υποθέσεις ντόπινγκ είναι τα 2 χρόνια) και από την πλευρά της η IAAF δε θα πάρει επίσημη καταδικαστική απόφαση εναντίον τους. Την περίοδο που έγινε ο συμβιβασμός βολεύονταν όλοι, όμως τώρα που τα δεδομένα είναι διαφορετικά, από την πλευρά της η IAAF σπάει κατά κάποιον τρόπο τη συμφωνία (όπως είναι σε όλους γνωστό, μια συμφωνία σπάει συνήθως από τον πιο ισχυρό, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβάλει τους όρους του) και υποστηρίζει ότι υπάρχει τιμωρία. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τις διεργασίες που γίνονται στο παρασκήνιο, όλα δείχνουν ότι στη διεθνή ομοσπονδία είναι αρκετά ισχυρή η άποψη που επιμένει να μη δοθεί το μετάλλιο στη Θάνου. Για το λόγο αυτό αφήνουν στην άκρη τις όποιες συμφωνίες του παρελθόντος και θεωρούν ότι η αθλήτρια έχει τιμωρηθεί, ώστε να έχουν ένα επιπλέον επιχείρημα.
 
Θα ρωτήσει κάποιος: αν τελικά αποφασίσουν να δοθεί το μετάλλιο στη Θάνου, την οποία έχουν τιμωρήσει σαν ντοπαρισμένη, δε θα έχουν επικοινωνιακό πρόβλημα; Πιθανόν να έχουν, αλλά μπορούν εύκολα να το λύσουν, αφού μπορούν να ισχυριστούν ότι η νομοθεσία δεν τους επιτρέπει να κάνουν διαφορετικά. Οπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση στον επαγγελματικό αθλητισμό, «ο νόμος και το δίκιο» είναι με το μέρος του ισχυρού και κάθε μέσο είναι θεμιτό προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κέρδη των καπιταλιστών που «επενδύουν» σ’ αυτόν. Ολα τ’ άλλα είναι συζητήσεις για να έχουμε δουλειά οι δημοσιογράφοι και να μπορούμε να γεμίζουμε τις στήλες των εφημερίδων.
 
Κλείνοντας το θέμα (προς το παρόν, γιατί οι εξελίξεις τρέχουν), θα θέλαμε να σχολιάσουμε τη στάση που κράτησε ο Συρίγος και η εφημερίδα του. Αντί να αναδείξουν το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση, να μιλήσουν για την ουσία του επαγγελματικού αθλητισμού και να κατηγορήσουν και τις δυο πλευρές (ΣΕΓΑΣ και IAAF), ότι βάζουν τα φράγκα και τα κέρδη πάνω από τις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού, παίρνουν το μέρος της IAAF και κατηγορούν τον ΣΕΓΑΣ ότι δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα την «τιμωρία» των Κεντέρη – Θάνου. Βάζει το προσωπικό του πρόβλημα πάνω από την ουσία του προβλήματος και προσπαθεί να πάρει τη ρεβάνς από το Σεβαστή.
 
♦ Το ποδόσφαιρο είναι το πλέον λαϊκό άθλημα και μπορεί να χαρίζει μοναδικές στιγμές, όπως αυτή που μας πρόσφεραν οι παίχτες της Σλάβια Πράγας μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Αρσεναλ στο Λονδίνο. Οι Τσέχοι είχαν γνωρίσει ταπεινωτική ήττα (έχασαν 7-0), οι οπαδοί τους στην εξέδρα έψαχναν να βρουν τρύπα για να κρυφτούν από τη ντροπή τους και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Ολοι οι ποδοσφαιριστές της Σλάβια προχώρησαν από τον πάγκο της ομάδας στο σημείο που ήταν οι οπαδοί τους, γονάτισαν μπροστά τους, έστρεψαν αριστερά το βλέμμα τους και τους ζήτησαν ταπεινά συγγνώμη. Το θέαμα ήταν μοναδικό. Οι οπαδοί στην εξέδρα έμειναν στήλη άλατος και δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν. Μετά την εφτάρα, ένιωσαν μια ακόμη έκπληξη. Η κάμερα έδειξε την εξέδρα και άπαντες οι φίλοι της Σλάβια ήταν αποσβολωμένοι. Η σαστιμάρα τους έσπασε μόνο όταν οι παίχτες σηκώθηκαν όρθιοι και τότε οι Τσέχοι οπαδοί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες. Ενα πρωτόγνωρο θέαμα, οπαδοί να χειροκροτούν παίχτες που ήταν υπεύθυνοι για μια ταπεινωτική ήττα, που θα μείνει για πάντα στίγμα στην ιστορία της ομάδας.
 
Δε μπορώ να φανταστώ άλλο άθλημα που να μπορεί να προσφέρει τέτοιες μαγικές στιγμές. Οσο και αν ακούγεται παράξενο, θα ήθελα να ήμουν στη θέση των οπαδών της Σλάβια και να νιώσω την ανατριχίλα της στιγμής. Είμαι σίγουρος ότι στη δική τους μνήμη έχουν σβηστεί τα 7 γκολ και η λύπη για την ήττα και στα παιδιά τους θα διηγούνται με περηφάνια και νοσταλγία, ότι είχαν την τύχη να βρεθούν εκείνο το βράδυ στις εξέδρες του γηπέδου της Αρσεναλ. Η συγκεκριμένη εικόνα ανήκει πλέον στην ιστορία των σπορ και ενισχύει την άποψη ότι το ποδόσφαιρο, ακόμη και στην ακραία επαγγελματική του μορφή, είναι άθλημα που συγκινεί τις πλατιές λαϊκές μάζες. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι η μπάλα, αυτό το κομμάτι πετσιού που το φουσκώνουμε με αέρα, έχει μεγάλη ψυχή, που μπορεί να αλλάζει συναισθήματα και να γράφει ιστορία. Από το ρεπορτάζ δεν μπορέσαμε να βγάλουμε άκρη για το ποιος σκέφτηκε την κίνηση των παιχτών της Σλάβια, αλλά δεν έχει νομίζω ιδιαίτερη σημασία. Ηταν τεράστια μαγκιά αυτό που έκαναν και είναι νομίζω η πρώτη φορά που δε μπορούμε να πούμε ότι «από τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο».   

                  Κος Πάπιας
           Papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ1: Για μια ακόμη φορά ο Ολυμπιακός του Λεμονή έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που μας είχαν συνηθίσει οι ερυθρόλευκοι τα προηγούμενα χρόνια. Η στήλη ένιωσε ιδιαίτερη ευχαρίστηση, αφενός γιατί έχασε ο Ολυμπιακός και αφετέρου γιατί οι έγκριτοι συνάδελφοι, που πριν λίγες βδομάδες χαρακτήριζαν τον Λεμονή άσχετο, ανίκανο και απαιτούσαν να φύγει από τον πάγκο του Ολυμπιακού, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης αναγκάστηκαν για μια ακόμη φορά να γλύφουν εκεί που έφτυναν. 
 
ΥΓ2: Τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου ηγέτη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης με τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη του νέου αρχηγού. Μετά τις «ιδεολογικές» αντιπαραθέσεις και τα κείμενα «αρχών και θέσεων», έχουμε χτυπήματα κάτω από τη μέση και βαρείς χαρακτηρισμούς ανάμεσα στον Γιωργάκη και τον Μπενίτο, που κάνουν τον απλό ψηφοφόρο του κινήματος να απορεί για τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και να αναρωτιέται για το αν είναι δυνατή η ενότητα και η συνύπαρξή τους, μετά την εκλογή αρχηγού. Οσοι γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας και τις λυκοφιλίες
 
στα αστικά κόμματα δεν εκπλήσσονται, αφού γνωρίζουν ότι οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και τα ειρωνικά σχόλια, που γίνονται πλέον μπροστά σε κάμερες και ακροατήριο, είναι συστατικό της δημοκρατικής λειτουργίας τους. Αυτά που συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι τα ηγετικά στελέχη των αστικών κομμάτων δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο, παρά μόνο για την εξουσία και την ικανοποίηση των προσωπικών φιλοδοξιών τους. Οσο γι’ αυτούς που επιμένουν να συμμετέχουν στις εκλογές και να αποπροσανατολίζουν το λαό με τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες τους, δεν έχουν άλλη λύση από το να στηρίξουν χωρίς αυταπάτες την υποψηφιότητα του Κώστα Σκανδαλίδη. Αλλωστε, όπως και αυτοί, μάχεται από θέσεις αρχών για να σπάσει ο δικομματισμός.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Ολίγον έγκυος…
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

ΣΤΕΦΑΝ ΧΑΟΥΠΤ: Ενα τραγούδι για τον Αργύρη

Σχετικά Αρθρα

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

Αθλητισμός 5 Ιούλ 2026, 14:01

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

Αθλητισμός 23 Ιούν 2026, 14:03

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

Αθλητισμός 15 Ιούν 2026, 20:01

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

Αθλητισμός 8 Ιούν 2026, 09:11

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo