Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 20 Γενάρη
  • AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»
  • Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook
  • Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών
  • Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»
  • Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς…
Αθλητισμός

κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Σεπ 2018, 00:00

Η άποψη της στήλης για τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Γιώργο Βασιλακόπουλο, είναι γνωστή. Είμαστε από τους ελάχιστους που ασκούσαν κριτική στον τρόπο που καθόριζε τις εξελίξεις στο μπάσκετ την εποχή της παντοδυναμίας του. Ομως, δεν μπορούμε παρά να του αναγνωρίσουμε ότι απέχει παρασάγγας από τους υπόλοιπους παράγοντες και μπορεί να «χτυπάει» την κατάλληλη στιγμή για να πετυχαίνει το αποτέλεσμα που θέλει.

Στην υπόθεση για τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην τελική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου στην Κίνα, ο Βασιλακόπουλος επέλεξε την επαύριο της πρόκρισης της εθνικής ομάδας να «την πέσει» στους μάνατζερ του παίκτη και να τους κατηγορήσει ότι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της εθνικής και του παίκτη. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θέλει η Ομοσπονδία τον Αντετοκούνμπο στην ομάδα που θα πάει στην Κίνα, απάντησε: «Γιατί να μην τον θέλουμε; Δεν κατάλαβα καλά. Γιατί δεν ρωτάτε τον κύριο μάνατζερ, γιατί δεν ήρθε να παίξει στα «παράθυρα» αυτά, που ήταν και δύσκολοι αγώνες; Γιατί δεν ήρθε να παίξει;». Με τον τρόπο αυτό ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι η ΕΟΚ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του παίκτη και αν αυτό δεν επιτευχθεί, την ευθύνη θα την έχει ο μάνατζέρ του και όσοι παρασιτούν στο άθλημα.

Ο Βασιλακόπουλος είχε δεχτεί σφοδρή κριτική για την επιλογή του Θανάση Σκουρτόπουλου στον πάγκο της εθνικής ομάδας, δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος και εκμεταλλεύτηκε την ευνοϊκή γι' αυτόν συγκυρία για να φορτώσει μια μελλοντική αποτυχία στην πλευρά των αντιπάλων του. Προκάλεσε τους αντιπάλους του, σίγουρος ότι θα απαντούσαν στην πρόκλησή του. Τους ανάγκασε να συζητήσουν το θέμα σε μια χρονική περίοδο που ο ίδιος ήταν καβάλα στ’ άλογο και η επιδίωξή του ήταν να δεσμευτεί τώρα η πλευρά Αντετοκούνμπο ότι θα πάει ο παίκτης στην Κίνα, οπότε αν στην συνέχεια αλλάξουν τα δεδομένα, άπαντες θα θεωρούν υπεύθυνους τους μάνατζερ και την ομάδα του παίκτη.

Στην παγίδα του Βασιλακόπουλου έπεσε ο μάνατζερ Γιώργος Πάνου, ο οποίος, αντί να αδιαφορήσει και να μη δώσει συνέχεια στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είναι αυτός που καθορίζει τις κινήσεις του Αντετοκούνμπο, επί της ουσίας επιβεβαίωσε αυτά για τα οποία τον κατηγόρησε ο Βασιλακόπουλος. Ο Πάνου θυμήθηκε μια ιστορία, που κατά τα λεγόμενά του διαδραματίστηκε πριν από δυο χρόνια στα γραφεία της ΕΟΚ, και προσπάθησε να εκθέσει τον Βασιλακόπουλο, λέγοντας ότι σε εκείνη τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΟΚ είχε αποκαλέσει τον Γιάννη και τον Θανάση «αρκούδες με χαλκά και χαλινάρι», εννοώντας ότι δεν έχουν δική τους βούληση. Δικαιολόγησε το ότι δε δημοσιοποίησαν όσα ειπώθηκαν στα γραφεία της ΕΟΚ, με τον ισχυρισμό ότι «ο Γιάννης αποφάσισε να σιωπήσει, σεβόμενος την ηλικία και τη θέση του προέδρου».

Δεν ξέρουμε αν είναι καλός μάνατζερ ο Πάνου και αν διασφαλίζει τον πελάτη του στις συμφωνίες με την ομάδα του και τις εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται, όμως στο επικοινωνιακό επίπεδο παίρνει πολύ κάτω από τη βάση. Καταρχάς, δημοσιοποιεί μια ιστορία για την οποία -όπως ο ίδιος λέει- ο πελάτης του είχε αποφασίσει να σιωπήσει. Αρα, είτε τον «αδειάζει» είτε αποφασίζει για λογαριασμό του, επιβεβαιώνοντας -όποια εκδοχή και αν διαλέξει κάποιος- όσα είπε ο Βασιλακόπουλος, ότι τις αποφάσεις του Αντετοκούνμπο τις καθορίζουν οι μάνατζερ. Ενα δεύτερο σημείο των δηλώσεών του, που δικαιώνει την προσπάθεια του προέδρου της ΕΟΚ, είναι η δέσμευσή του ότι ο πελάτης του θα είναι παρών στην Κίνα, παρά τις πικρίες που έχει για την ομοσπονδία και τον πρόεδρό της. Προσπαθώντας να εκθέσει τον Βασιλακόπουλο για τις υποτιθέμενες απαράδεκτες δηλώσεις του, κατάφερε να δεσμεύσει τον παίκτη ότι θα πάει στην Κίνα. Οπως λέει και ο λαός: καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

Οσον αφορά την προσπάθεια του Πάνου και ορισμένων εκ των αντιπάλων του Βασιλακόπουλου να τον αποδομήσουν, εκμεταλλευόμενοι την απαράδεκτη φράση του (το προφίλ του συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι η φράση έχει ειπωθεί), θα έπρεπε να λάβουν υπόψη τους δυο παράγοντες. Ο πρώτος έχει να κάνει με το κοινό που απευθύνονται. Μπορεί στη συντριπτική πλειοψηφία όσων δεν ασχολούνται με τα αθλητικά δρώμενα να προκαλεί αγανάκτηση και οργή, όμως στα καφενεία και στα αθλητικά στέκια τέτοιου είδους φράσεις δε δημιουργούν εντύπωση και έχουν δευτερεύουσα σημασία. Ο βίος και η πολιτεία του Βασιλακόπουλου είναι γνωστά και η διαγωγή του εδώ και πολλά χρόνια έχει πάψει να είναι κοσμιοτάτη. Οσοι ασχολούνται με το μπάσκετ δε θα ασχοληθούν με το ύφος και το ήθος του, ενώ αυτοί που δεν ασχολούνται με το άθλημα και θα ενοχληθούν δεν ενδιαφέρουν τον πρόεδρο.

Ο δεύτερος είναι ότι στον επαγγελματικό αθλητισμό τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα δικαιώνει απόλυτα τον πρόεδρο της ΕΟΚ, που αυτή τη στιγμή θεωρείται μάγκας ακόμα και από αυτούς που θεωρούν απαράδεκτη και ρατσιστική τη φράση του. Η Εθνική προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου χωρίς να είναι παρών στο παρκέ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και αν ισχύσει η  δέσμευση του μάνατζέρ του, θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει στην Κίνα, έχοντας για πρώτο βιολί τον συγκεκριμένο παίχτη. Πρέπει να τονιστεί ότι η δέσμευση από την πλευρά του παίκτη έγινε χωρίς να εξασφαλιστεί κανένα οικονομικό αντάλλαγμα. Είναι συνηθισμένο οι πρωτοκλασάτοι παίκτες από το ΝΒΑ, αφού εξασφαλίσουν την άδεια από την ομάδα τους, στη συνέχεια να παζαρεύουν με την ομοσπονδία της χώρας τους και να παίρνουν πάνω ή κάτω από το τραπέζι κάποια «δωράκια» προκειμένου να παίξουν στην εθνική ομάδα. Είναι πολύ πιθανό να έγινε η προσπάθεια από την πλευρά του Αντετοκούνμπο και γι' αυτό να αποφάσισε ο Βασιλακόπουλος να κάνει το παζάρι με τον τρόπο που αυτός ξέρει, πετυχαίνοντας και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε κάποιους ίσως να φαντάζει κυνικός ο πρόεδρος και να μην συμφωνούν με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον παίκτη. Ομως, αν ξεπεραστεί ο συναισθηματισμός που προκαλείται από την ιστορία και τον τρόπο που το φτωχό μεταναστόπουλο έφτασε στην κορυφή του ΝΒΑ, θα δούμε ότι η υπόθεση είναι ουσιαστικά ένα παζάρι, στο οποίο ο έμπειρος Βασιλακόπουλος έχασε τις εντυπώσεις αλλά κέρδισε την ουσία. Θα κάνουμε μια πρόβλεψη. Ο Αντετοκούνμπο θα πάει τελικά στην Κίνα, με τις ευχές των Μιλγουόκι Μπακς (η ομάδα του στο ΝΒΑ) και των πολυεθνικών που συνεργάζονται μαζί του. Ο παίκτης είναι αυτή τη στιγμή από τους πιο αναγνωρίσιμους στο ΝΒΑ και η παρουσία του στην Κίνα θα δώσει την ευκαιρία στην ομάδα του και τους χορηγούς του, να κερδίσουν πόντους στην αχανή αγορά της Ασίας.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr
 
 
 

Είτε σ​το Κέμνιτς είτε στη Βρέμη – Ούτε μέτρο στους φασίστες

Οι οπαδοί της Βέρντερ Βρέμης μετέτρεψαν τις εξέδρες του γηπέδου της ομάδας τους σε αντιφασιστική διαδήλωση. Στον αγώνα κόντρα στη Νυρεμβέργη, οι οργανωμένοι οπαδοί της Βέρντερ ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της ομάδας οπαδών  «Caillera»  και στο πλαίσιο της μέρας δράσης κατά του φασισμού, γέμισαν τις εξέδρες με αντιφασιστικά πανό με συνθήματα όπως: «Ανοίξτε το στόμα, ενεργοποιηθείτε, αντιμετωπίστε τη δεξιά μετατόπιση!», «Το μίσος ασχημαίνει, ο ρατσισμός σκοτώνει», «Refugees welcome», «Μπάτσοι και φασίστες κάτω από την ίδια στέγη; Για πόσο μπορεί να πάει καλά αυτό;», «Οι οπαδοί επιτηρούνται και στους ακροδεξιούς κλείνουν το μάτι!», «Ο φασισμός δεν είναι γνώμη, είναι έγκλημα!» και «Τιμήστε τις αρχές [του συλλόγου] – Fuck AfD!». Η δράση των οπαδών της Βέρντερ πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις της Ακροδεξιάς και των νεοναζί και αυτό αποτελεί ένα ελπιδόφορο γεγονός. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τους νεοναζί είναι πρώτα απ' όλα αγώνας ενάντια στον καπιταλισμό. Η επισήμανση είναι αναγκαία γιατί στο κάλεσμα της «Caillera» δεν ήταν ξεκάθαρος αυτός ο στόχος.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

Μea culpa;
Επόμενο άρθρο

κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

Αισχρή κοροϊδία με τον κατώτατο μισθό

Σχετικά Αρθρα

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

Αθλητισμός 18 Δεκ 2025, 18:51

«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά

Το παράδειγμα των δημόσιων χώρων άθλησης του Αττικού Αλσους

Αθλητισμός 16 Δεκ 2025, 10:40

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Αθλητισμός 16 Νοέ 2025, 22:34

Το κάλεσμα του Πεπ

Αθλητισμός 14 Νοέ 2025, 14:54

Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 10 Νοέ 2025, 09:56

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Γενάρη

20 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Στις θέσεις τους όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

19 Ιαν 2026, 18:55
Διεθνή

Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook

19 Ιαν 2026, 18:25
Η παπάρα

Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών

19 Ιαν 2026, 14:33
Κόντρες

Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»

19 Ιαν 2026, 14:11
Αγροτικά

Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει

Και γκεμπελίστικου τύπου διαχείριση

19 Ιαν 2026, 11:03
Υγεία

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

19 Ιαν 2026, 09:47
Περιβάλλον

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

19 Ιαν 2026, 09:31
Εργατικά

Η Απεργία δε διώκεται, νικά!

19 Ιαν 2026, 09:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Γενάρη

19 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα

Αμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού

18 Ιαν 2026, 18:46
Παιδεία

Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών

Πετάει στα σκουπίδια σχετική απαγορευτική διάταξη του Οδηγού Χρηματοδότησης και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ

18 Ιαν 2026, 18:15
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

18 Ιαν 2026, 10:25
Καταστολή

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

18 Ιαν 2026, 08:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Γενάρη

Μάλι: Ημέρα εθνικού στρατού.

1948: Αποτυχημένη απόπειρα εναντίον του Μαχάτμα Γκάντι.

1980: Ακρωτηριάζεται το αριστερό πόδι του Τίτο.

1981: Δύο βόμβες σε γραφεία της ΔΕΗ (ΕΛΑ).

1996: Ο Γιασέρ Αραφάτ γίνεται ο πρώτος εκλεγμένος ηγέτης (88,1%) του παλαιστινιακού λαού.

2013: Βομβιστικό χτύπημα στο «The Mall Athens» (Μαρούσι), δύο τραυματίες («Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Αγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων»).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είμαστε εδώ για να προασπίζουμε τα συμφέροντα των καταναλωτών, γι’ αυτό και ζητήσαμε από τις ασφαλιστικές εταιρείες να προσαρμοστούν στη λογική και να κινηθούν και φέτος στα όρια του πληθωρισμού υγείας. Πιστεύω ότι θα έχουμε θετική ανταπόκριση και οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα θα είναι όσο και πέρυσι που κινήθηκαν στο 7%. Κάνουμε αυτό που μπορούμε, παρεμβαίνουμε, πιστεύω ότι η ασφαλιστική αγορά έχει πάρει το μήνυμα και προσαρμόζεται.

Tακης Θεοδωρικάκος

(Ζήτημα πρώτο: Ο Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Υπάρχουν, βέβαια, μεσαία στρώματα και ένα κομμάτι της εργατικής τάξης που -δυστυχώς- γεμίζει τα ταμεία των ασφαλιστικών εταιριών πληρώνοντας ιδιωτική ασφάλιση υγείας, υποκύπτοντας στην πίεση που ασκεί η εξαθλίωση και η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ομως, και αυτούς να τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι εφιάλτης τους είναι τα ενοίκια, το σούπερ μάρκετ και η θέρμανση. Την ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορείς να την κόψεις, άμα στριμωχτείς, όμως το ενοίκιο πρέπει να το πληρώσεις και το σούπερ μάρκετ δεν μπορείς να το κόψεις, άμα θέλεις να μην λιμοκτονήσεις και να μην βρομίσεις. Ζήτημα δεύτερο: Ο Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι μια αύξηση 7%, όσο και πέρυσι, είναι μια… δίκαιη αύξηση για τα ασφάλιστρα ιδιωτικής υγείας! Πόσο αυξήθηκαν οι μισθοί; Με το μισό απ’ αυτό το ποσοστό στην καλύτερη περίπτωση. Οι συντάξεις με το ένα τρίτο αυτού του ποσοστού. Δεν πρέπει, όμως, να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις, μας λέει ο… μέγας οικονομολόγος, πρώην επικοινωνιολόγος-γκαλοπατζής. Οπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου του υπουργείου που διευθύνει, ο Θεοδωρικάκος «υπογράμμισε ότι τα τελευταία επτά χρόνια δημιουργήθηκαν 500.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία μειώθηκε από το 18% στο 8%, επισημαίνοντας ότι αυτό πρακτικά σημαίνει “500.000 επιπλέον μισθοί που μπαίνουν στα ελληνικά νοικοκυριά” και αποτελεί τη σημαντικότερη κοινωνική πολιτική»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    17Ν
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Εφετείο 17Ν
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    ΕΛΑ
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Εφετείο ΕΛΑ
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Επαναστατικός Αγώνας
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Ποιοι είμαστε
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Επικοινωνία
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Όροι χρήσης
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Ποιοι είμαστε
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Επικοινωνία
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo