Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 26 Δεκέμβρη
  • Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία
  • Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του
  • Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη
  • Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις
  • Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Θα συμμετέχουν για τυπικούς λόγους
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Θα συμμετέχουν για τυπικούς λόγους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Μαρ 2019, 00:00

Πλούσια σε αρνητική επικαιρότητα ήταν η βδομάδα που πέρασε, με την παράσταση να κλέβουν τα ντέρμπι των «αιωνίων» σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Στο μπάσκετ, οι ερυθρόλευκοι έκαναν πράξη την απειλή τους και δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν με έλληνες διαιτητές. Βασιλακόπουλος, διαιτητές και Παναθηναϊκός, από την πλευρά τους, απαίτησαν την πιστή εφαρμογή της προκήρυξης του πρωταθλήματος (δεν προβλέπει να συμμετέχουν ξένοι διαιτητές), ο Βασιλειάδης δεν τόλμησε να πάρει το πολιτικό κόστος και να αναβάλει το ντέρμπι, επικαλούμενος την αδυναμία των μπάτσων να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του, και ο ΕΣΑΚΕ επέλεξε το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Ο αγώνας κατοχυρώθηκε 20-0 υπέρ του Παναθηναϊκού και πλέον οι ερυθρόλευκοι είναι μπροστά στον κίνδυνο του υποβιβασμού, αν κρατήσουν την ίδια στάση και δεν «κατέβουν» να αγωνιστούν  σε κάποιο επόμενο παιχνίδι κόντρα στους πράσινους (σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, οι Αγγελόπουλοι δέχονται πολύ μεγάλες πιέσεις να κατεβάσουν την ομάδα στα play off).
 
Εκτός από το μπάσκετ, ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, που πίστεψε ότι  μπορεί να γίνει ο θεματοφύλακας του ελληνικού μπάσκετ και κάλεσε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκομένους. Την πρώτη «χλαπάτσα» την έφαγε από τον Βασιλακόπουλο, ο οποίος επέλεξε να μη συμμετάσχει, στέλνοντας ένα σαφέστατο μήνυμα ότι αυτός είναι που καθορίζει τις τύχες του μπάσκετ. Εχοντας με το μέρος του τους διαιτητές και τον Παναθηναϊκό, ο «Σωλήνας» έδωσε ένα πολύ καλό μάθημα στο Βασιλειάδη που νόμιζε ότι έχει απέναντι του τον Γραμμένο και την ΕΠΟ. Η δεύτερη «χλαπάτσα» ήρθε από τον Γιαννακόπουλο, που αποχώρησε καταγγέλλοντας τον Βασιλειάδη ότι «έστησε» τη σύσκεψη και ανέχτηκε την προκλητική συμπεριφορά των Αγγελόπουλων και των συνεργατών τους, παρουσιάζοντάς τον σαν τσιράκι των ερυθρόλευκων που είχε ως στόχο να βλάψει τον Παναθηναϊκό. Με την αποχώρησή του, αφενός τον στοχοποίησε και τον απαξίωσε στα μάτια των οπαδών του τριφυλλιού και αφετέρου «τελείωσε» μια και καλή την εικόνα του «θεματοφύλακα» που προσπάθησε να φτιάξει ο Βασιλειάδης. Η τρίτη «χλαπάτσα» ήρθε από τον ΕΣΑΚΕ που δεν έκανε το παραμικρό για την εκτόνωση της κρίσης και παρέμεινε στη γραμμή της πιστής εφαρμογής του κανονισμού και της προκήρυξης του πρωταθλήματος, αφαιρώντας εμμέσως πλην σαφώς κάθε δυνατότητα για  κυβερνητικές πρωτοβουλίες.
 
Στις δηλώσεις του ο Βασιλειάδης προσπάθησε να δείξει ότι η σύσκεψη ήταν επιτυχημένη, όμως δεν κατάφερε να πείσει ούτε τον εαυτό του. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη των στόχων της σύσκεψης, που κατά τη γνώμη του ήταν αφενός να εξασφαλιστεί ότι δε θα υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια, που επιτεύχθηκε με την απόφαση να «ανοίξει» και να «κλείσει» το φύλλο αγώνα στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, και αφετέρου να ξεκινήσει μια διαδικασία «συζήτησης για την ομαλοποίηση της κατάστασης», κάτι που αποδέχτηκαν άπαντες και δέχτηκαν να φέρουν προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Τελικά, το μόνο που κατάφερε ήταν να γελάνε όλοι μαζί του και να φορτωθεί μια ακόμη αποτυχία η κυβέρνηση.
 
Στο ποδόσφαιρο, η διακοπή του ντέρμπι ήταν ένα ακόμα περιστατικό στην πορεία απαξίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επί της ουσίας ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, αφού τα πρόσφατα κρούσματα βίας μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων και η αντιπαράθεση στο μπάσκετ είχαν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα. Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί των πράσινων έψαχναν την αφορμή για να ξεσπάσουν και μετά το γκολ των ερυθρόλευκων (ήταν πολύ καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο), όλα κύλησαν όπως αναμενόταν. Οι πράσινοι οπαδοί επιτέθηκαν στους μπάτσους περιμετρικά του γηπέδου, οι μπάτσοι για να τους αντιμετωπίσουν έκαναν μαζική χρήση χημικών, η ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο έγινε αποπνικτική και ο αγώνας δεν μπορούσε να συνεχιστεί.
 
Ο γερμανός διαιτητής αρχικά αποφάσισε την προσωρινή διακοπή του αγώνα και στη συνέχεια την οριστική (οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού δε συμφώνησαν να ξαναρχίσει το παιχνίδι χωρίς θεατές). Ο διαιτητής, έχοντας παραστάσεις από άλλου είδους πρωτάθλημα, ενήργησε με βάση το «πνεύμα» και όχι το «γράμμα» του κανονισμού. Δε ζήτησε την εκκένωση του γηπέδου, αλλά ούτε κράτησε τον προβλεπόμενο χρόνο πριν αποφασίσει την οριστική διακοπή. Η τελική έκβαση του αγώνα θα αποφασιστεί σε κάποια δικαστική αίθουσα.
 
Οι πράσινοι έχουν ήδη διατυπώσει τις ενστάσεις τους σχετικά με τον  τρόπο που έκλεισε το φύλλο αγώνα και θεωρούν ότι το παιχνίδι μπορούσε να ολοκληρωθεί. Ο Αλαφούζος και η παρέα του δεν ήταν στο ΟΑΚΑ όταν έγιναν τα επεισόδια και αποφασίστηκε η διακοπή του αγώνα και επί της ουσίας τρέχουν κατόπιν εορτής με στόχο «να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται» και να γλιτώσει η ομάδα την ποινή των -6 βαθμών. Οι πράσινοι είναι σε δύσκολη θέση και θα μπλέξουν σε περιπέτειες, αφού θα πρέπει στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές να παλέψουν για να παραμείνουν στην κατηγορία. 
 
Κος Πάπιας
 
papais@eksegersi.gr
 
ΥΓ. Την ερχόμενη βδομάδα θα συζητηθούν οι πιθανές αλλαγές στις προκριματικές φάσεις του Champions League ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Ενωση των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA). Η συνάντηση θα γίνει στη Νιόν και σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, εφόσον συμφωνηθούν οι προτεινόμενες αλλαγές, θα προκαλέσουν τεράστιες και ιστορικές αλλαγές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η βασική αλλαγή αφορά την πραγματοποίηση αγώνων και τα Σαββατοκύριακα. Μια τέτοια εξέλιξη θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τα εθνικά πρωταθλήματα, βρίσκει όμως κατ’ αρχήν σύμφωνες τις ομάδες, αφενός γιατί θα έχουν σημαντική αύξηση στα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και αφετέρου γιατί θα ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τη συμμετοχή των κορυφαίων ομάδων. Σύμφωνα με τις προτεινόμενες αλλαγές, θα υπάρχει κλειστό σύστημα με άνοδο και υποβιβασμό, κάτι που θα βγάζει ευνοημένες τις μεγάλες δυνάμεις και μπορεί να εκμηδενίσει τις πιο χαμηλού επιπέδου ομάδες από την παρουσία τους στην τελική φάση του θεσμού.
 
Πριν από λίγο καιρό, είχαμε αναφερθεί σε συναντήσεις μεταξύ των εκπρόσωπων της ΟΥΕΦΑ και της ECA, οι οποίες έγιναν σε συναινετικό κλίμα και όλα δείχνουν ότι ανάλογο κλίμα θα επικρατήσει στη Νιόν. Η ΟΥΕΦΑ  και οι καπιταλιστές που «επενδύουν» έχουν ως στόχο να αυξήσουν τα κέρδη τους και γι’ αυτόν το λόγο αφήνουν στην άκρη τις διαφορές τους, αφήνουν τη δημιουργία της Λίγκας για το μέλλον και συζητούν τον τρόπο με τον οποίο θα κάνουν πιο ελκυστική, άρα και περισσότερο κερδοφόρα, την κορυφαία ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση. Η κατεύθυνση πάντα γνωστή. Να αυξηθούν τα κέρδη τους, αδιαφορώντας για το ότι, προκειμένου να εξασφαλιστεί αυτό, θα πρέπει να ανοίξει η ψαλίδα ανάμεσα στις ομάδες από τα πρωτοκλασάτα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τις ομάδες από τις μικρομεσαίες χώρες. Πλέον, οι  πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους για τις ομάδες εκτός των 5-6 κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων θα είναι από μηδενικές έως ελάχιστες. Θα συμμετέχουν στη διοργάνωση για καθαρά τυπικούς λόγους.
 

Οι οπαδοί της Μίλαν, για να «τιμήσουν» τον οπαδό της Ιντερ που έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια των σκληρών συγκρούσεων ανάμεσα σε οπαδούς της Ιντερ και της Νάπολι τον περασμένο Δεκέμβρη, ανάρτησαν στις εξέδρες του «Σαν Σίρο» πανό με το σύνθημα: «Μας ενώνουν τα ίδια ιδανικά, δεν μπορείς να ξεχάσεις έναν ultra. Αντίο Ντέντε». Η κίνηση των οπαδών της Μίλαν αξιολογήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των αθλητικών ΜΜΕ και ιστοσελίδων ως θετική κίνηση, αφού είναι γνωστή η αντιπαλότητα ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων του Μιλάνου. Το γεγονός ότι ο οπαδός της Ιντερ ήταν μέλος μιας σκληροπυρηνικής οπαδικής συμμορίας και θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν θύτης και όχι θύμα δεν αξιολογήθηκε από τους «έγκριτους συναδέλφους».  Αυτή η «παράλειψη» είχε ως αποτέλεσμα άπαντες να καταδικάζουν τα επεισόδια που οδήγησαν σε διακοπή το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ και να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των «50 εγκληματικών στοιχείων» που έκαναν κόλαση το γήπεδο, την ίδια στιγμή που απένεμαν εύσημα σε οπαδούς γιατί απέτισαν  φόρο τιμής σε αντίπαλο, ο οποίος ήταν μέλος οπαδικής συμμορίας και πρωταγωνιστούσε σε περιστατικά αθλητικής βίας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Φέτα-μαϊμού με υπερδιήθηση
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Ποια είναι η πηγή της τρομοκρατίας;

Σχετικά Αρθρα

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

Αθλητισμός 18 Δεκ 2025, 18:51

«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά

Το παράδειγμα των δημόσιων χώρων άθλησης του Αττικού Αλσους

Αθλητισμός 16 Δεκ 2025, 10:40

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Αθλητισμός 16 Νοέ 2025, 22:34

Το κάλεσμα του Πεπ

Αθλητισμός 14 Νοέ 2025, 14:54

Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 10 Νοέ 2025, 09:56

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Δεκέμβρη

26 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία

25 Δεκ 2025, 10:25
Πολιτική

Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του

25 Δεκ 2025, 06:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

25 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις

24 Δεκ 2025, 18:31
Παιδεία

Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας

Για την 16χρονη που τραυμάτισε συμμαθήτριά της

24 Δεκ 2025, 18:04
Εργατικά

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

24 Δεκ 2025, 11:58
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Νετανιάχου και οι άθλιες ορντινάντσες του

24 Δεκ 2025, 11:50
Καταστολή

Ιμπεριαλισμός, κρατική καταστολή και απελάσεις: το κράτος επιστρέφει τα θύματα του πίσω στον όλεθρο

24 Δεκ 2025, 07:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Δεκέμβρη

24 Δεκ 2025, 00:01
Κόντρες

Τα κάλαντα της αμερικανοδουλείας

23 Δεκ 2025, 20:42
Οικονομία

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

23 Δεκ 2025, 19:55
Διεθνή

Ζορίζονται οι Αμερικανοί στη Μέση Ανατολή

Ανοιχτοί σε σχέσεις μόνο αν το Ισραήλ φερθεί σαν «κανονική χώρα», δηλώνει σαουδάραβας αξιωματούχος

23 Δεκ 2025, 12:06
Καταστολή

Πετάνε στο δρόμο τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

23 Δεκ 2025, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Δεκέμβρη

23 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι υποχωρούν λόγω της άτεγκτης στάσης της Παλαιστινιακής Αντίστασης

22 Δεκ 2025, 19:56
Καταστολή

Δικαίωση για οικογένεια σύριων προσφύγων: αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος του Frontex

22 Δεκ 2025, 18:16
Εργατικά

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

22 Δεκ 2025, 12:03
Πολιτική

Στο φέουδο του Μπέου δεν χωρεί κρατικός έλεγχος

22 Δεκ 2025, 10:33
Πολιτική

Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πετρούπολη – «Ο φασισμός δεν χωρά στην εκπαίδευση»

22 Δεκ 2025, 09:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Δεκέμβρη

1862: Απαγχονίζονται 38 εξεγερμένοι Ινδιάνοι Santee στο Mankato (ΗΠΑ).

1893: Γεννιέται ο Μάο Τσε Τουνγκ.

1943: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ από τον κόμη Κλάους φον Στάουφενμπεργκ.

1943: Πεθαίνει ο Δημήτριος Γληνός.

1970: Αφήνονται ελεύθεροι 305 εκτοπισμένοι από τη δικτατορία.

1979: Σοβιετικά στρατεύματα εισβάλλουν στο Αφγανιστάν.

1997: Πεθαίνει ο Κορνήλιος Καστοριάδης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo