Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τάφος για τους σιωναζιστές κομάντο η Κοιλάδα Μπεκάα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 7 Μάρτη
  • Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης
  • «Ποιος σου έδωσε την άδεια;» — Μήπως ο Κόλπος αρχίζει επιτέλους να αμφισβητεί τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο εναντίον του Ιράν;
  • Ισραηλινο-βρετανός ιστορικός: Το Ισραήλ αποτελεί υπαρξιακή απειλή για το Ιράν και όχι το αντίθετο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ενας αξιολύπητος Νενέκος
Αθλητισμός

Ενας αξιολύπητος Νενέκος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Νοέ 2016, 00:00

Μια νέα σελίδα για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο ξεκινάει να γράφεται μετά την ανακοίνωση της «Επιτροπής Εξομάλυνσης», υπό τον επιτετραμμένο των ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Στα μέλη της επιτροπής, σύμφωνα με τις δηλώσεις Κουτσοκούμνη, δίνεται αρχικά χρονικός ορίζοντας μέχρι τις 31 Μάη του 2017 για να ολοκληρώσουν το έργο που τους έχει ανατεθεί, με δυνατότητα παράτασης της θητείας τους, αν αυτό κριθεί σκόπιμο από τις ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ. Εργο της Επιτροπής είναι να δρομολογήσει τις αναγκαίες διαδικασίες για να βγει από το σημερινό τέλμα το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με πρώτη προτεραιότητα τις αλλαγές στο κανονιστικό και το νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΠΟ.

Πριν ξεκινήσουμε το σχολιασμό μας για τη σύνθεση και το έργο της επιτροπής, θα πρέπει να σημειώσουμε την επιβεβαίωση της στήλης -διά στόματος Κουτσοκούμνη- στην εκτίμηση για το λόγο παρέμβασης των διεθνών ομοσπονδιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο και το λόγο για τον οποίο παρενέβη η ΦΙΦΑ, η απάντησή του ήταν: «Ο λόγος που έγινε τώρα είναι ότι η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου επενέβαινε ξεκάθαρα στο αυτοδιοίκητο. Πήρε απόφαση για το πώς θα διεξάγονται οι εκλογές. Ενα θέμα που πρέπει να είναι πάντα μακριά από νομοθετικές παρεμβάσεις».

Ξεκάθαρα, λοιπόν, η διασφάλιση του αυτοδιοίκητου και η απόλυτη εξουσία στα δρώμενα του ποδοσφαίρου είναι το μοναδικό μέλημα για ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ, που είναι πρόθυμες να ανεχθούν τις επιλογές του οποιουδήποτε Γκιρτζίκη και της παρέας του και τα πεπραγμένα κάθε ποδοσφαιρικής «παράγκας», δεν ανέχονται όμως ούτε για μια στιγμή την παραμικρή αμφισβήτηση της απόλυτης εξουσίας τους επί των ποδοσφαιρικών «υπηκόων» τους.

Οσον αφορά την επιτροπή και τα μέλη που την απαρτίζουν, είναι φανερό από την έντονη παρουσία των δικηγόρων (οι οποίοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν καλές σχέσεις με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή), ότι θα δρομολογηθούν άμεσα οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αξιώνουν οι διεθνείς ομοσπονδίες και τις οποίες -όπως όλα δείχνουν- έχει αποδεχτεί ο Κοντονής. Ενα δεύτερο σημείο που πρέπει να τονιστεί και το οποίο αποδεικνύει ότι υπάρχει κομπρεμί ανάμεσα σε Κοντονή και ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ, είναι η πρόσληψη από τη ΦΙΦΑ του μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου του Κοντονή, Ιάκωβου Φιλιππούση, που αναλαμβάνει ως «σύμβουλος διοίκησης και επικοινωνίας που θα αναφέρεται σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ». Ο Φιλιππούσης επί της ουσίας θα είναι αυτός που θα κινεί τα νήματα και θα δρομολογεί τις εξελίξεις.

Το τρίτο που αξίζει να σχολιάσουμε είναι ότι στην επιτροπή δεν υπάρχουν άτομα από την πλευρά της ΕΠΟ (είτε της διοίκησης Γκιρτζίκη είτε της αντιπολίτευσης Γραμμένου), με μοναδική εξαίρεση την παρουσία του Παυσανία Παπανικολάου, ο οποίος διατηρεί τη θέση του εκτελεστικού γραμματέα αλλά με σαφώς ψαλιδισμένες αρμοδιότητες. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες και ο Κοντονής δεν έχουν εμπιστοσύνη στους «ανιδιοτελείς εργάτες» του ελληνικού ποδοσφαίρου και γι' αυτό θα δρομολογήσουν τις εξελίξεις χωρίς τη συμμετοχή τους.

Οσον αφορά τα πρακτικά καθήκοντα της Επιτροπής, στους πρώτους στόχους της είναι η λειτουργία και ο ρόλος της διαιτησίας και ο έλεγχος των οικονομικών της ΕΠΟ. Ηδη η Επιτροπή πήρε τις πρώτες αποφάσεις της, ορίζοντας τον Γιώργο Μπίκα στη θέση του προέδρου της ΚΕΔ και καταργώντας το ισπανικό μοντέλο για τον ορισμό των διαιτητών, ενώ αναμένονται σημαντικές αλλαγές στον πίνακα διαιτητών. Στον οικονομικό τομέα, τα μέλη της επιτροπής θα κλείσουν τη μέχρι σήμερα οικονομική χρήση της ΕΠΟ και στη συνέχεια ορκωτοί λογιστές θα κάνουν έλεγχο στο ταμείο της Ομοσπονδίας. Δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για να πείσουμε ότι οι πρώτες αποφάσεις της Επιτροπής έχουν καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα και στοχεύουν να πείσουν ότι κάτι καινούργιο ξεκινάει στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Εν κατακλείδι, η παρέμβαση ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ έχει στόχο τη διασφάλιση του αυτοδιοίκητου (του δικού τους ελέγχου, δηλαδή) και όχι την εξυγίανση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οι διεθνείς ομοσπονδίες, λειτουργώντας με τον τσαμπουκά του αποικιοκράτη που επιβάλλει τους όρους του στους ιθαγενείς, οι οποίοι τσακώνονται θέτοντας σε κίνδυνο τα συμφέροντά του, δρομολόγησαν τις εξελίξεις που διασφαλίζουν την απόλυτη κυριαρχία τους. Σε αυτή την επίδειξη δύναμης, ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ έχουν στο πλευρό τους τον Κοντονή, ο οποίος τους προσφέρει γην και ύδωρ, προκειμένου να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν τον μεγάλο «εξυγιαντή» του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως τελικά θα καταγραφεί στην ιστορία ως προσκυνημένος και Νενέκος.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr
 
 

 
♦ Μάης 2002. Η τότε διοίκηση της Γουίμπλεντον (ιστορική αγγλική ομάδα με συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ και φιναλίστ του κυπέλλου Αγγλίας), για να αντιμετωπίσει την  άσχημη οικονομική κατάσταση της ομάδας και  το σοβαρό γηπεδικό πρόβλημα (το γήπεδο που έπαιζε από το 1912 ήταν παλιό, μικρό, κακοφτιαγμένο και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας) αποφασίζει να μεταφέρει την ομάδα στην κωμόπολη του Μίλτον Κέινς (σε απόσταση 90 χιλιομέτρων) και να αλλάξει το όνομά της σε Μίλτον Κέινς Ντονς.
Η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών δεν αποδέχτηκε την απόφαση της διοίκησης για «εξαφάνιση» της αγαπημένης τους ομάδας. Αποφάσισαν λοιπόν να κρατήσουν «ζωντανή» την ομάδα της καρδιάς τους, μαζεύτηκαν, έφτιαξαν το καταστατικό ίδρυσης της AFC Wimbledon (προβλέπει ρητά ότι το club δεν μπορεί να πωληθεί σε κανέναν, εκτός από ποσοστό  25% των μετοχών, ενώ το 75% θα παραμένει πάντοτε στους οπαδούς ώστε αυτοί να μπορούν να αποφασίζουν για τα θέματα της ομάδας), δημιούργησαν το πρώτο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και ξεκίνησαν την πορεία τους από την ένατη και τελευταία ερασιτεχνική κατηγορία.
Εκαναν έρανο μεταξύ τους, πήραν τραπεζικό δάνειο για να αγοράσουν ένα μικρό γήπεδο 5.000 θέσεων (οι μισές χωρίς καθίσματα), μάζεψαν τους πιτσιρικάδες από τις ακαδημίες της πρώην ομάδας τους και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, η αυθεντική Γουίμπλεντον ανεβαίνει στην επαγγελματική Λιγκ 1 (δυο κατηγορίες πριν την Πρέμιερ Λιγκ), συναντά την Μίλτον Κεινς Ντονς, που έχει υποβιβαστεί από την Τσάμπιονσιπ, και την προσπερνά στη βαθμολογία (μετά από 15 αγωνιστικές έχει 23 βαθμούς έναντι 16 της αντιπάλου της). Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα, αφού η αυθεντική Γουίμπλεντον έχει ένα αξιόλογο ρόστερ, με νεαρούς παίχτες που προσελκύουν το ενδιαφέρον των μεγάλων αγγλικών ομάδων, και βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανέγερση του νέου της γηπέδου (χωρητικότητας 11.000 θέσεων που μπορεί να μετατραπούν σε 20.000) στην παραδοσιακή γειτονιά της ομάδας, όπου ήταν η φυσική της έδρα.
Εχουν ήδη βρεθεί οι χορηγοί και οι τράπεζες που θα καλύψουν το κόστος κατασκευής του και πριν από μερικές μέρες η διοίκηση της ομάδας έπεισε το δημοτικό συμβούλιο και πήρε την έγκρισή του, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το γήπεδο με πολλαπλά οφέλη και για την περιοχή και τους κατοίκους της (η σύγκριση με την Αγιά-Σοφιά του Γατούλη μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει).
Η ιστορία της αυθεντικής Γουίμπλεντον, που δεν βγαίνει έξω από τα όρια του καπιταλισμού, από κάθε άποψη, εξηγεί για μια ακόμη φορά γιατί το ποδόσφαιρο αποτελεί τον «βασιλιά» των αθλημάτων και προβάλλει την άλλη όψη του ποδοσφαίρου, που έχει χαθεί στην εποχή της ακραίας επαγγελματοποίησής του.
 
 
 
 
Οι οπαδοί της ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Παρισιού Menilmontant Football Club 1871 εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον λιβανέζο κομμουνιστή Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά, που βρίσκεται εδώ και 32 χρόνια στις γαλλικές φυλακές, επειδή αρνείται να αποκηρύξει τις ιδέες του, και απαιτούν την άμεση αποφυλάκισή του. Η στήλη στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους οπαδούς της MFC 1871 και συντάσσεται στο πλευρό τους στον αγώνα για την απελευθέρωση του συντρόφου Αμπνταλά.
ΥΓ. Το 1871 υποθέτουμε ότι παραπέμπει στην Κομμούνα του Παρισιού.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ απώλεια της φέτας προπομπός για τα υπόλοιπα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα
Επόμενο άρθρο ΚΕΝ ΛΟΟΥΤΣ – Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ

Σχετικά Αρθρα

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Τάφος για τους σιωναζιστές κομάντο η Κοιλάδα Μπεκάα

Εκαναν απόβαση από αέρος και έπεσαν σε ενέδρα των μαχητών της Αντίστασης

7 Μαρ 2026, 09:37
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

7 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Μάρτη

7 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης

6 Μαρ 2026, 19:40
Διεθνή

«Ποιος σου έδωσε την άδεια;» — Μήπως ο Κόλπος αρχίζει επιτέλους να αμφισβητεί τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο εναντίον του Ιράν;

Δημόσια επίπληξη εμιρατινού δισεκατομμυριούχου προς τον Τραμπ

6 Μαρ 2026, 14:45
Διεθνή

Ισραηλινο-βρετανός ιστορικός: Το Ισραήλ αποτελεί υπαρξιακή απειλή για το Ιράν και όχι το αντίθετο

6 Μαρ 2026, 14:01
Πολιτική

8 Μάρτη: Η γυναικεία χειραφέτηση φυσικό μέτρο της γενικής χειραφέτησης

Η απελευθέρωση της γυναίκας θα είναι κομμουνιστική ή δε θα υπάρξει

6 Μαρ 2026, 13:10
Παιδεία

Σε συνέχειες η απάτη της πανεπιστημιοποίησης των κολλεγίων

6 Μαρ 2026, 12:28
Διεθνή

Ιράν: Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους σιωναζιστές

6 Μαρ 2026, 10:54
Διεθνή

Σοκ στο σιωνιστικό όχλο: Η Χεζμπολά πλήττει με αμείωτη ένταση στρατιωτικές βάσεις μέσα στη σιωνιστική οντότητα

Πέρα από την καθήλωση του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

6 Μαρ 2026, 09:49
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Σήμερα, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

6 Μαρ 2026, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Μάρτη

6 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος

Τη Δευτέρα η πρόταση της εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι νεοναζιστές εγκληματίες

5 Μαρ 2026, 21:05
Κόντρες

Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

5 Μαρ 2026, 19:22
Διεθνή

Influencers που στρατολογήθηκαν για να διαδώσουν προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ μηνύουν τώρα το κράτος λόγω μη πληρωμής

5 Μαρ 2026, 17:18
Διεθνή

Εσπασαν το χέρι βετεράνου πεζοναύτη που φώναζε μέσα στο Κογκρέσο: «Δε θα πεθάνουμε για το Ισραήλ»!

5 Μαρ 2026, 13:04
Διεθνή

Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

5 Μαρ 2026, 11:44
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

5 Μαρ 2026, 09:29
Διεθνή

«Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»

Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τον Περσικό Κόλπο

5 Μαρ 2026, 08:44
Ιστορία

5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί

5 Μαρ 2026, 06:14
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Μάρτη

Αλβανία: Ημέρα των δασκάλων.

1907: Δολοφονείται στον Πυργετό Λάρισας ο Μαρίνος Αντύπας.

1910: Συγκρούσεις αστυνομικών – χωρικών στο χωριό Τοπουσλάρ (Θεσσαλία) επειδή δεν δόθηκε λύση στο θέμα της διανομής των κτημάτων, έξι νεκροί και δεκαπέντε τραυματίες, όλοι χωρικοί.

1931: Αγριες συγκρούσεις απεργών αρτεργατών με την αστυνομία (Αθήνα).

1936: Φοιτητές συγκρούονται με αστυνομικούς στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πολλοί τραυματίες από λιθοβολισμούς.

1948: Τα Δωδεκάνησα ενσωματώνονται επίσημα στην Ελλάδα.

1951: Φανατικός εθνικιστής που διαφωνεί με τη φιλοδυτική πολιτική της χώρας του σκοτώνει τον πρωθυπουργό της Περσίας Αλί Ραζμάρα.

1964: Εισβολή ομάδας ακροδεξιών στη Βουλή.

1971: Βόμβα (ΑΑΑ) στα γραφεία της λιβυκής πρεσβείας.

1972: Βόμβες (ΑΑΑ) στην πλατεία Συντάγματος και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo