Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΣΗΜΕΡΑ | Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»
  • Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη
  • «Πάμε κι όπου βγει» στα σχολεία: Καθημερινά τα ατυχήματα με τραυματισμούς μαθητών
  • Υπέρ Κίμπερλι συνηγορία
  • Νέα έκρηξη στο κάτεργο των Βαρδινογιάννηδων – Δύο σοβαρά τραυματίες εργάτες
  • Πετρέλαιο θέρμανσης: Κυβέρνηση και πετρελαιάδες καπιταλιστές καταληστεύουν τον ελληνικό λαό
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Δυσκολεύονται να παίξουν μπάλα…
Αθλητισμός

Δυσκολεύονται να παίξουν μπάλα…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Νοέ 2017, 00:00

Με αμείωτη ένταση και σε πολλά επίπεδα συνεχίζεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη. Η ποδοσφαιρική του διάσταση μπορεί να θεωρηθεί ως η κορυφή του παγόβουνου. Πλέον, ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο μεταξύ των τριών καπιταλιστών έχει και η κυβέρνηση και όσον αφορά το ποδόσφαιρο τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι για μια ακόμη φορά οι Τσιπροκαμμένοι διάλεξαν να πάνε με την μεριά των ηττημένων.

Στο προηγούμενο φύλλο αναφερθήκαμε στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο επί της ουσίας αθωώνει τον Μαρινάκη και τους συγκατηγορουμένους του, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των νομικών έχει την άποψη ότι είναι παρά πολύ δύσκολο να αποδειχτούν στην ακροαματική διαδικασία τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνων ποδοσφαίρου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα (οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν ότι σε ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία και θα υπάρχει απόφαση), ο πρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ θα είναι αθώος και με δικαστική βούλα.

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών δεν άρεσε στους αντίπαλους του Μαρινάκη και από την πρώτη στιγμή οι «σκληροπυρηνικοί» άρχισαν να ζητούν από την κυβέρνηση να ασκήσει πιέσεις στις αρμόδιες δικαστικές υπηρεσίες, για να κατατεθεί στον Αρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών κατά το σκέλος που αθωώνει τους εμπλεκόμενους από τις κακουργηματικές κατηγορίες της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης, της απάτης και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη (υπόθεση Κωνσταντινέα). Αμέσως μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τις οποίες καλούσε τους τρεις κατηγορούμενους πρόεδρους της Super Laegae, να μεταβιβάσουν άμεσα τις μετοχές που έχουν στην ιδιοκτησία τους, πολλοί πίστεψαν ότι οι «σκληροπυρηνικοί» είχαν πετύχει το στόχο τους και ότι η κυβέρνηση είχε πάρει την απόφαση να προχωρήσει τις διαδικασίες για να κατατεθεί αίτηση αναίρεσης του αθωωτικού σκέλους του βουλεύματος (με την άποψη αυτή συμφωνούσαν και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και ο συγκυβερνήτης, Πάνος Καμμένος).

Στο ενδεχόμενο αυτό αντέδρασαν αρκετά κυβερνητικά στελέχη, με το επιχείρημα ότι η αίτηση αναίρεσης θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Αφενός γιατί κανένας δεν μπορούσε να διασφαλίσει ότι ο Αρειος Πάγος θα έκανε δεκτό το αίτημα και θα έστελνε ξανά την υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών. Το γεγονός ότι η απόφαση για απαλλαγή των κατηγορούμενων από τα παραπάνω αδικήματα ήταν ομόφωνη μειώνει σε σημαντικό βαθμό την πιθανότητα αναίρεσης και από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, είναι διστακτική στο να «αδειάσει» το Συμβούλιο Εφετών. Αλλά ακόμη και αν γινόταν δεκτή η αίτηση αναίρεσης, πάλι δεν ήταν σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθούν οι πόθοι των «σκληροπυρηνικών», αφού η υπόθεση θα επέστρεφε στο Συμβούλιο Εφετών για νέα κρίση και έκδοση νέου βουλεύματος. Το βούλευμα που θα έβγαζε η νέα σύνθεση του Συμβουλίου θα μπορούσε να είναι ίδιο με το προηγούμενο, όπως έχει συμβεί πολλέ φορές στο παρελθόν.

Από την άλλη, εκτός από το τυρί υπάρχει και η φάκα. Πιθανόν να βολεύει τους γενικότερους κυβερνητικούς χειρισμούς η «εξουδετέρωση» του Μαρινάκη, όμως αν αυτό γίνει μέσω της συγκεκριμένης υπόθεσης για το ποδόσφαιρο, πολύ δύσκολα θα μπορέσει η κυβέρνηση να διαχειριστεί τις συνέπειες της παραπομπής σε δίκη του Μαρινάκη με το σύνολο του κατηγορητηρίου. Εχοντας δικαστικό προηγούμενο την περίπτωση του Μπέου και του Ολυμπιακού Βόλου (και ο Μαρινάκης προφανώς δεν είναι Μπέος, από άποψη οικονομικής, μιντιακής και πολιτικής δύναμης), στην περίπτωση που το Συμβούλιο Εφετών αποφάσιζε να παραπέμψει τους τρεις προέδρους των ΠΑΕ (Μαρινάκης, Σπανός και Κομπότης) σε δίκη με τις αρχικές κατηγορίες, τότε Ολυμπιακός, Ατρόμητος και Λεβαδειακός θα έπρεπε να υποβιβαστούν στη Δ' Εθνική (μεγαλύτερη ερασιτεχνική κατηγορία). Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια εξέλιξη, που θα έφερνε την κυβέρνηση αντιμέτωπη με τους ερυθρόλευκους οπαδούς, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να τη διαχειριστεί η οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση, πόσο μάλλον η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που βρίσκεται στο καναβάτσο.

Από τα δημοσιεύματα σε εφημερίδες και στο Διαδίκτυο και κυρίως από την αντι-Μαρινάκης πλευρά προκύπτει ότι η υπόθεση έχει φύγει από τον Βασιλειάδη και τα αθλητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και έχει μεταφερθεί στου Μαξίμου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστεί αν η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ξεκινήσει την προσπάθεια αλλαγής του αθωωτικού σκέλους του βουλεύματος. Η εκτίμηση της στήλης είναι ότι η επιλογή θα είναι να μην υιοθετηθεί η «σκληροπυρηνική» γραμμή και να μην ανοιχτεί ένα πολύ δύσκολο μέτωπο, που θα φέρει την κυβέρνηση απέναντι σε ένα σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων. Θα αρκεστούν στη φθορά, κυρίως επικοινωνιακή, που θα έχει ο ερυθρόλευκος πρόεδρος από τη δικαστική εμπλοκή και θα προσπαθήσουν να αποφύγουν διαδικασίες που πιθανόν να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Βεβαίως, με μια τέτοια εξέλιξη θα «αδειαστούν» ο Βασιλειάδης και οι «σκληροπυρηνικοί», αλλά πολιτικοί άνδρες του επιπέδου τους είναι «αναλώσιμοι» στις κυβερνήσεις.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ1. Από μια τέτοια υπόθεση δε θα μπορούσε να λείψει ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, κατά κόσμον «Ζούγκλας». Σχολιάζοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 FM το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και σε μια προφανή προσπάθεια να περάσει στην κοινή γνώμη τη γραμμή των «σκληροπυρηνικών», «αποκάλυψε» ότι θα ασκηθεί αίτηση αναίρεσης για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, επιτέθηκε κατά του προέδρου του Συμβουλίου, που μειοψήφησε και πρότεινε την πλήρη απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων (προέβλεψε ότι θα περάσει και πειθαρχικό για την αθωωτική του πρόταση!), άφησε εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για τον τρόπο χειρισμού των υποθέσεων Μαρινάκη από τη Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι πρέπει να λαμβάνει υπόψη της το κοινό περί δικαίου αίσθημα και συνδέοντας την υπόθεση του ποδοσφαίρου με την υπόθεση του Noor-1, και άφησε να «αιωρείται» η αίσθηση ότι θα υπάρχουν δικαστικές εξελίξεις με τη φράση: «Αυτό που συμβαίνει με τα αδικήματα για το ποδόσφαιρο είναι πολύ μικρό σε σχέση με τη μπόρα που έρχεται σχετικά με το Νοοr-1». Είναι φανερό ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση γίνεται από καθαρό δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και από την πρόθεσή του να βοηθήσει να λάμψει η αλήθεια! Η στήλη δε θα σχολιάσει… κακοήθειες ότι είναι «παπαγαλάκι» και υπάλληλος των ανταγωνιστών του Μαρινάκη.

ΥΓ2. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, για μια ακόμη φορά σηκώνει τα όπλα ενάντια στην Euroleague, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει τα κεκτημένα του. Με γραπτή του δήλωση κατηγορεί την ηγετική ομάδα της Euroleague ότι προσπαθεί να διαλύσει τα εθνικά πρωταθλήματα, προκειμένου να δημιουργήσει μια κλειστή πανευρωπαϊκή Λίγκα στα πρότυπα του ΝΒΑ, σύμφωνα με τις επιθυμίες μιας «οικονομικοαθλητικής ελίτ». Σε μια πρώτη ανάγνωση, δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να διαφωνήσει με τον Βασιλακόπουλο, αφού ταυτόχρονα με την ίδρυση της Euroleague ξεκίνησε και η συζήτηση για τη διενέργεια ενός πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αυτό που  μπορούμε να αμφισβητήσουμε, όμως, είναι η ανιδιοτέλειά του. Αν διαβάσουμε προσεχτικά τη δήλωσή του και παραλείψουμε τα όμορφα λόγια, σύμφωνα με τα οποία ο στόχος των ιδρυτών της Λίγκας είναι «η αλλαγή του τρόπου της κοινωνικοαθλητικής παραγωγικής διαδικασίας και η αξιοποίηση νέων παικτών», μπορούμε να φτάσουμε στην ουσία της παρέμβασής του. Αλλωστε, δεν κρύβει τα λόγια του και φροντίζει να εξηγήσει ο ίδιος τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο λάβρος στην δήλωσή του.  «Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όλοι την χρησιμότητα της διαδικασίας των προκριματικών αγώνων, βλέποντας τα σημαντικά οφέλη στον χώρο του ποδοσφαίρου. Η FIFA και η UEFA δεν είναι ανόητες που τα διενεργούν, επιδιώκουν να παίζουν οι ομάδες στις χώρες τους, διαπιστώνουν ότι έτσι αυξάνεται ο φίλαθλος κόσμος, άρα και οι οικονομικοί πόροι μέσω χορηγών, που βοηθούν στην ανάπτυξη του αθλήματος», δηλώνει μεταξύ άλλων και δεν μας αφήνει καμία αμφιβολία ότι ο καυγάς γίνεται για τα φράγκα και τον έλεγχο των εξελίξεων και όχι από αγάπη για το άθλημα.
 
 

 
Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά το καλύτερο εξοχικό το βρίσκεις στο λιμάνι…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροBusiness as usual
Επόμενο άρθρο Κοκορομαχίες πάνω από το πτώμα της ανεξαρτησίας

Σχετικά Αρθρα

Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου

Αθλητισμός 28 Σεπ 2026, 11:19

Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;

Οι παίχτες της Εθνικής Ιρλανδίας περιφρόνησαν τους αντιπάλους τους της σιωνιστικής οντότητας

Αθλητισμός 28 Σεπ 2026, 09:25

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

Αθλητισμός 28 Αυγ 2026, 12:10

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59
Ροή Ειδήσεων
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής, Τζωρτζ 9 (πλ. Κάνιγγος)

16 Οκτ 2026, 08:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2026, 00:01
Παιδεία

«Πάμε κι όπου βγει» στα σχολεία: Καθημερινά τα ατυχήματα με τραυματισμούς μαθητών

15 Οκτ 2026, 22:58
Κόντρες

Υπέρ Κίμπερλι συνηγορία

15 Οκτ 2026, 22:47
Εργατικά

Νέα έκρηξη στο κάτεργο των Βαρδινογιάννηδων – Δύο σοβαρά τραυματίες εργάτες

15 Οκτ 2026, 18:48
Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κυβέρνηση και πετρελαιάδες καπιταλιστές καταληστεύουν τον ελληνικό λαό

15 Οκτ 2026, 14:53
Πολιτική

Ηamlet, the comedy

15 Οκτ 2026, 11:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»

14 Οκτ 2026, 22:05
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: 1.300 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στους διαδρόμους τις πρώτες 40 μέρες του φθινόπωρου

14 Οκτ 2026, 19:52
Υγεία

Απ’ όξω μπέλα μπέλα κι από μέσα κατσιβέλα*

Ηπειρος: Ασθενοφόρα off - Εγκαίνια σε «χωριά Ποτέμκιν»

14 Οκτ 2026, 18:58
Εργατικά

Χαρτζουλάκης – Χοτζόγλου: Στο στόχαστρο για τη συνδικαλιστική δράση – Η αλληλεγγύη θα νικήσει στις 23/10!

14 Οκτ 2026, 14:42
Παιδεία

Οι Πρυτάνεις στηρίζουν τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, μόνο που θέλουν να τους ορίζουν οι ίδιοι

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και κλειστό αριθμό εισακτέων

14 Οκτ 2026, 14:34
Διεθνή

Τα κρεμαστάρια του πορτοκαλομαλλιά φασίστα

14 Οκτ 2026, 14:18
Καταστολή

Αμετανόητοι στις απολογίες τους οι μπάτσοι βασανιστές του Βασίλη Μάγγου

14 Οκτ 2026, 11:44
Διεθνή

«Ο Γιάχια Σινουάρ νίκησε την ισραηλινή κοινωνία για ολόκληρες γενιές»: Αρθρογράφος της Χααρέτζ προειδοποιεί για καταστροφή που θα διαρκέσει γενιές

14 Οκτ 2026, 11:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

14 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Ενας ανασφαλής πρωθυπουργός και ένα γκάλοπ… τίγκα στην αξιοπιστία

13 Οκτ 2026, 22:07
Διεθνή

Οι θέσεις των ανταγωνιζόμενων ισραηλινών πολιτικών κομμάτων για το Παλαιστινιακό ζήτημα και οι πιθανές επιπτώσεις τους

13 Οκτ 2026, 20:09
Παιδεία

Φοιτητές κατασκηνώνουν στο Σύνταγμα για το κόστος σπουδών και τη στέγη

13 Οκτ 2026, 18:57
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

Ημέρα άρτου.

Ημέρα διατροφής.

Ημέρα υπέρ της υγιούς σπονδυλικής στήλης.

Τζαμάικα: Ημέρα εθνικών ηρώων.

1940: Οι ναζί ιδρύουν το γκέτο της Βαρσοβίας.

1945: Αιματηρή συμπλοκή με χειροβομβίδες μεταξύ μοναρχικών και κομμουνιστών στο Γαλάτσι.

1945: Ιδρύεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ.

1946: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού στη Νυρεμβέργη με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου δέκα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ναζί.

1964: Η Κίνα γίνεται η πέμπτη πυρηνική δύναμη στον κόσμο.

1967: Βόμβα στο «Πι-Εξ» της Συγγρού.

1977: Εμπρησμός των γραφείων της «Αυγής» από νεοφασίστες.

1994: Σε δημοψήφισμα στη Φινλανδία οι πολίτες τάσσονται υπέρ της ένταξης στην ΕΕ με 56,5%.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo