Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Βορίδης, εν πλήρη συνειδήσει, υπέγραφε να πληρωθούν τα λαμόγια της εγκληματικής οργάνωσης του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Μεγάλη παραβατικότητα και εργασιακές σχέσεις γαλέρας στα ξένα ιδιωτικά σχολεία
  • Μεγάλη νίκη των σπουδαστών του Deree. Ακυρώνεται η συμμετοχή στο «εκπαιδευτικό» ταξίδι στο Ισραήλ
  • Aνά τας οδούς και τας ρύμας
  • Σαν σήμερα 12 Αυγούστου
  • Βουλώστε το – δεν ξεχάσαμε
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές, αλλά αντιπαθητικοί αντικαπνιστές
Αθλητισμός

Δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές, αλλά αντιπαθητικοί αντικαπνιστές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Ιούν 2009, 00:00

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, η θερμοκρασία συνεχώς ανεβαίνει, η θερινή ραστώνη αρχίζει να εξαπλώνεται και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και το αποτέλεσμα για τη χώρα μας είναι μια πολύ φτωχή αθλητική επικαιρότητα. Δεν έχουμε λοιπόν κάποιο γκανιάν θέμα, γεγονός που μας αναγκάζει να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη για να βρούμε θέματα και να γεμίσουμε το χώρο της στήλης.

Στον απόηχο των ευρωεκλογών θα ξεκινήσουμε με μια είδηση από την Ισπανία. Περισσότεροι από 60.000 οπαδοί της Μπέτις βγήκαν στους δρόμους της Σεβίλλης και απαίτησαν να παραιτηθεί ο πρόεδρος της ομάδας, Μανουέλ Λοπέρα, μιας και τον θεωρούν τον αποκλειστικά υπεύθυνο για την αγωνιστική κατρακύλα της ομάδας τους. Η κόντρα των οπαδών με τον πρόεδρο έχει ξεκινήσει πολύ καιρό πριν, όταν ο Λοπέρα αποφάσισε να μην ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και ο υποβιβασμός ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η είδηση δεν είναι ο υποβιβασμός των πράσινων της Σεβίλλης (ούτε στην Ανδαλουσία δεν στρίβουν οι πράσινες ομάδες) και η διοικητική κρίση της ομάδας, αλλά το γεγονός ότι σε μια χώρα που η οικονομική κρίση σαρώνει, η ανεργία πλησιάζει το 20% και οι προβλέψεις μιλούν για ακόμη χειρότερες μέρες, 60.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους νεολαίοι, κατεβαίνουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο όχι για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους αλλά για την ομάδα τους. Η συγκεκριμένη είδηση επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά αυτούς που πιστεύουν ότι μετά την ήττα του εργατικού κινήματος και τη χρεοκοπία των ρεφορμιστικών κομμάτων, οι αθλητικές ομάδες είναι το τελευταίο ίσως μόρφωμα συλλογικότητας για το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των νεολαίων μπορεί να βγει στους δρόμους και να «πολεμήσει».

Φεύγουμε από την Ανδαλουσία, παραμένουμε όμως στην Ισπανία και πάμε στην πρωτεύουσα Μαδρίτη. Σε αντίθεση με τους οπαδούς της Μπέτις, οι οπαδοί της Ρεάλ ζουν σε ένα όνειρο και ετοιμάζονται για τις μεγάλες στιγμές που πιστεύουν ότι θα γευτούν στην προσεχή αγωνιστική περίοδο. Ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ σαρώνει ό,τι κινείται στη μεταγραφική αγορά, προκειμένου να φτιάξει μια υπερομάδα που θα κυριαρχήσει σε Ισπανία και Ευρώπη. Μετά τα 65.000.000 ευρώ που δαπάνησε για την απόκτηση του Κακά, έδωσε και 94.000.000 ευρώ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να προσθέσει στο ρόστερ της ομάδας του τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Και έπεται συνέχεια. Οπως είναι φυσικό, αυτές οι μεταγραφές συνοδεύτηκαν από αντιδράσεις τόσο από το χώρο του ποδοσφαίρου όσο και από το χώρο της πολιτικής. Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Την επαύριο της μεταγραφής του Κακά δήλωσε: «Σε τέτοιες εποχές, στις οποίες το παγκόσμιο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει τον κίνδυνο συσσωρευμένων χρεών, η προβολή μεταγραφών που εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη είναι κάτι που με προβληματίζει ιδιαίτερα και καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη επιβολής του financial fairplay και ενός συστήματος κανόνων που θα κάνει πιο διαφανή τη διαχείριση των εσόδων των ομάδων. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ισορροπία από οικονομικής πλευράς των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ είναι κάτι που πρέπει για όλους μας να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα». Η απάντηση του Πέρεθ ήταν η ακόμη πιο ακριβή μεταγραφή του Ρονάλντο, ενώ οι αγγλικές αθλητικές εφημερίδες ασκούν σκληρή κριτική στον Πλατινί, γιατί πρόσφατα είχε κάνει απαξιωτικές δηλώσεις για τα χρέη των αγγλικών ομάδων, και οι γερμανικές του ζητούν να πάρει άμεσα μέτρα και να εφαρμόσει salary cap στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως γίνεται στο NBA.

Η δαπάνη των δυο μεταγραφών καλύφθηκε από δάνειο που πήρε η Ρεάλ (αναμένεται ένα ακόμη δάνειο, προκειμένου να καλυφθούν οι επόμενες μεταγραφές που ετοιμάζει ο Πέρεθ). Η προθυμία των τραπεζών να συνεργαστούν με τη Ρεάλ, η οποία χρωστάει ήδη περίπου 600.000.000 ευρώ σε τραπεζικά δάνεια, άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση. Πολλοί κατέκριναν το γεγονός ότι η Ρεάλ δανείζεται με μεγάλη ευκολία, την ίδια στιγμή που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, λόγω έλλειψης ρευστού.  Το θέμα έφτασε και στην ισπανική Βουλή, όπου το καταλανικό κόμμα Iniciativa per Catalunya Verds πρότεινε να τεθεί ένα πλαφόν για το ανώτατο ποσό που θα πληρώνει μια ποδοσφαιρική ομάδα για την απόκτηση ενός υπάλληλου. Η πρόταση απορρίφθηκε μετ’ επαίνων και είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας (επισημαίνουμε ότι είναι σοσιαληστής). «Με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, από τη στιγμή που δεν υπάρχει παρανομία, δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ιδιωτική επιχείρηση και λαμβάνει τις αποφάσεις της βάσει των συμφερόντων της. Οι τράπεζες κάνουν το ίδιο. Το μόνο που ζητώ από τις τράπεζες είναι να βοηθούν με τον ίδιο εύκολο τρόπο που το κάνουν με τη Ρεάλ, τις οικογένειες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα». Η στήλη δεν θα κάνει το παραμικρό σχόλιο, προκειμένου να αποφύγει το νόμο περί ασέμνων. 

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο το μεταγραφικό παζάρι στην Ισπανία, βρήκαμε ορισμένες παραμέτρους που αξίζει να σχολιαστούν. Το σύνολο των ομάδων της Πριμέρα Ντιβισιόν (εκτός από τη Μπαρτσελόνα και τη Σεβίλλη) έχουν τεράστια οικονομικά ανοίγματα και με δεδομένη την οικονομική κρίση δεν μπορούν να δανειστούν επιπλέον χρήματα για να κάνουν μεταγραφές. Για το λόγο αυτό, το μεταγραφικό παζάρι είναι πολύ φτωχό και περιορίζεται σε δανεικούς ή ελεύθερους ποδοσφαιριστές, ενώ οι περισσότερες ομάδες είναι πρόθυμες να πουλήσουν πρωτοκλασάτους παίχτες τους για να αναπνεύσουν οικονομικά. Το θέαμα στο προσεχές πρωτάθλημα αναμένεται κατώτερο από το φετινό και άπαντες θεωρούν ότι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ δεν θα έχουν αντίπαλο και ότι ο τίτλος θα κριθεί στα μεταξύ τους παιχνίδια, που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Αξίζει να τονίσουμε ότι εντός Ισπανίας δεν υπάρχουν αντιδράσεις για τις μεταγραφικές κινήσεις της Ρεάλ. Από την πλευρά της Μπαρτσελόνα είχαμε κάποια υπονοούμενα για την οικονομική δυνατότητα του Πέρεθ και τίποτα περισσότερο. Τα σχόλια έγιναν περισσότερο για να υπάρξει έξωθεν καλή μαρτυρία από τους οπα- δούς της ομάδας και λιγότερο για να δημιουργήσουν προβλήματα στη μισητή αντίπαλο. Η «σιωπή» των ισπανικών ομάδων γίνεται ακόμη πιο εκκωφαντική από τη στιγμή που σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουμε αντιδράσεις και έντονη κινητικότητα. Μας έκανε εντύπωση το γεγονός και σε πρώτη ανάγνωση δεν μπορέσαμε να    βρούμε μια λογική εξήγηση. Μελετώντας όμως τα στοιχεία που υπάρχουν για τα οικονομικά των ισπανικών ομάδων, μας έκανε εντύπωση ότι σχεδόν όλες δανείζονται από τις τράπεζες και σαν εγγύηση τα δάνεια συνδέονται με τα συμβόλαια που έχουν για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα. Ισως εδώ να βρίσκεται και η εξήγηση της «σιωπής» τους. Η μεταγραφική ενίσχυση της Ρεάλ συνεπάγεται, εκτός των άλλων, και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Πριμέρα Ντιβισιόν. Αυτό σε απλά ισπανικά σημαίνει περισσότερες διαφημίσεις, χορηγίες, μεγαλύτερο τηλεοπτικό ενδιαφέρον, συνεπώς περισσότερα φράγκα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Είναι λοιπόν πολύ πιθανόν να προσδοκούν, μέσα από τις μεταγραφές της Ρεάλ, περισσότερα χρήματα στο ταμείο τους και γι΄ αυτό κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο.
Οπως λέει και η λαϊκή ρήση, όταν κάτι δεν μπορείς να το αποφύγεις, χαλάρωσε για να το απολαύσεις. 

                   Κος Πάπιας

           papias@eksegersi.gr

ΥΓ: Υπογράφηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης για το νέο γήπεδο στο Βοτανικό και πλέον η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση μπαίνει στην τελική ευθεία. Υπολογίζεται ότι τις επόμενες 15 μέρες θα έχουν υπογράψει υπέρ της ανέγερσης οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Πολιτισμού και ότι μέσα Ιούλη θα μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ταυτόχρονα με την υπογραφή του Σουφλιά, έστειλε και ο δήμος Αθηναίων το φάκελο για την άδεια ανωδομής στη Διεύθυνση Οικοδομικού και Κτιριοδομικού Κανονισμού του ΥΠΕΧΩΔΕ και πλέον δεν φαίνονται εμπόδια στον ορίζοντα. Μοναδική εκκρεμότητα ο Βωβός. Στην πράσινη ΠΑΕ δεν δείχνουν να ανησυχούν, στέλνουν όμως και το σχετικό μήνυμα για κάθε ενδεχόμενο: «είμαστε αποφασισμένοι να βρεθούμε απέναντι σε όσους φέρνουν προσκόμματα στην πορεία του έργου ή δεν το θέλουν πραγματικά και εμπαίζουν τόσο εμάς όσο και τους φιλάθλους της ομάδας». Ο Τσίπρας τώρα δικαιώνεται…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤετάρτη, 17.6.09
Επόμενο άρθρο Δευτέρα, 22.6.09

Σχετικά Αρθρα

Oι σιωναζιστικές σφαίρες δεν κάνουν διακρίσεις – Δολοφονήθηκε και ο «Παλαιστίνιος Πελέ»

Καθώς περίμενε να πάρει λίγα τρόφιμα για την οικογένειά του

Αθλητισμός 9 Αυγ 2025, 08:52

Αυτοί είναι οι «απλοί ισραηλινοί τουρίστες»

Αθλητισμός 5 Αυγ 2025, 08:28

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 29 Ιούν 2025, 22:34

Οι τελικοί που θα θυμόμαστε για όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου

Αθλητισμός 10 Ιούν 2025, 07:24

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 12:43

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Βορίδης, εν πλήρη συνειδήσει, υπέγραφε να πληρωθούν τα λαμόγια της εγκληματικής οργάνωσης του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

Με γκεμπελίστικα ψεύδη παραμύθιασε την Ολομέλεια της Βουλής

12 Αυγ 2025, 20:08
Εργατικά

Μεγάλη παραβατικότητα και εργασιακές σχέσεις γαλέρας στα ξένα ιδιωτικά σχολεία

12 Αυγ 2025, 18:05
Πολιτική

Μεγάλη νίκη των σπουδαστών του Deree. Ακυρώνεται η συμμετοχή στο «εκπαιδευτικό» ταξίδι στο Ισραήλ

12 Αυγ 2025, 18:01
Κόντρες

Aνά τας οδούς και τας ρύμας

12 Αυγ 2025, 12:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτική

Βουλώστε το – δεν ξεχάσαμε

11 Αυγ 2025, 19:13
Πολιτική

Ολη η Ελλάδα Παλαιστίνη

11 Αυγ 2025, 18:09
Καταστολή

Πλεύρη – Κούλη, τα υπογλώσσια!!!

Απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) στην υπόθεση C-97/24 (Ιρλανδία/Δικαίωμα ασύλου)

11 Αυγ 2025, 17:46
Κόντρες

Ο Μο Σάλαχ ξεσκίζει την ΟΥΕΦΑ

11 Αυγ 2025, 14:20
Διεθνή

Eπαναπροσδιορίζοντας τη δημοσιογραφία

11 Αυγ 2025, 12:15
Διεθνή

Δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Ανάς Αλ-Σαρίφ και άλλους τέσσερις συναδέλφους του

Στόχευσαν τη σκηνή του προσωπικού του Αλ-Τζαζίρα έξω από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα

11 Αυγ 2025, 10:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Τα όμορφα μαυραγορίτικα όμορφα καίγονται…

10 Αυγ 2025, 19:04
Κόντρες

Από τις ελάχιστες εξαιρέσεις στο σιωνιστικό κανόνα

10 Αυγ 2025, 17:31
Πολιτική

Η απάντηση των Εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων σε άρθρο μας και η δική μας ανταπάντηση

Οι Εντεταλμένοι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς είναι αρμόδιοι για τη συνένωση όλων των δικογραφιών του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ, υπό τη βασική κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» - Κακώς «πετούν το μπαλάκι» στις εθνικές εισαγγελικές αρχές

10 Αυγ 2025, 10:29
Αγροτικά

H ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει και ο Τσιάρας αναγγέλλει για τρίτη φορά την ίδια επιτροπή

10 Αυγ 2025, 08:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Δεν θα έπρεπε να χρειαστεί να φτάσουμε ως εδώ για να αρχίσουν οι κυρίαρχες φωνές να μιλούν για τη Γάζα

9 Αυγ 2025, 10:54
Αθλητισμός

Oι σιωναζιστικές σφαίρες δεν κάνουν διακρίσεις – Δολοφονήθηκε και ο «Παλαιστίνιος Πελέ»

Καθώς περίμενε να πάρει λίγα τρόφιμα για την οικογένειά του

9 Αυγ 2025, 08:52
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

9 Αυγ 2025, 00:02
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

Ημέρα νεολαίας.

Οκλαχόμα, Μασαχουσέτη: Ημέρα Ινδιάνων.

Τέξας: Ημέρα εξερευνητών.

1942: Aπόπειρα εκτέλεσης του ιάπωνα πρωθυπουργού Τόγιο.

1954: Αποκαλύπτεται το δίκτυο του ΚΚΕ στη Θεσσαλία, περισσότερες από εκατό συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο Χαρίλαος Φλωράκης.

1968: Έκρηξη βόμβας στο «Ζάππειο».

1975: Μπράβος του Θεοφιλογιαννάκου γρονθοκοπεί στο στρατοδικείο τον βουλευτή Σαβούρα.

1983: Δεκαεπτά νεκροί στο Σαντιάγο από αστυνομικά πυρά σε διαδήλωση κατά του Πινοσέτ (Χιλή).

1986: Εμπρησμός υποκαταστήματος της «Citibank» στο Παλαιό Φάληρο (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo