Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη
  • Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη
  • Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή
  • Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»ΑΠΟΧΗ στην κάλπη, να γίνει Δήμος το ΠΑΓΚΡΑΤΙ!
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

ΑΠΟΧΗ στην κάλπη, να γίνει Δήμος το ΠΑΓΚΡΑΤΙ!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Μάι 2019, 00:00

Χωρίς αγωνιστική δράση η βδομάδα που πέρασε και σε συνδυασμό με την προεκλογική περίοδο, η αθλητική επικαιρότητα είναι παρά πολύ φτωχή και αφορά κυρίως το παρασκήνιο και τα εξωαγωνιστικά δρώμενα. Αν εξαιρέσουμε τη νίκη του ΟΦΗ επί του Πλατανιά στο ντέρμπι της Κρήτης για μια θέση στην Super League, σε έναν αγώνα θρίλερ, που κρίθηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων (η ομάδα του Ηρακλείου είχε και σημαντική βοήθεια από τον διαιτητή Κομίνη), δεν έχουμε αγωνιστικό γεγονός που μπορούμε να σχολιάσουμε. Μοιραία, το ενδιαφέρον μεταφέρεται εκτός των γηπέδων.
 
Οσον αφορά το μπάσκετ, βρισκόμαστε στην επόμενη μέρα μετά την απόφαση της ερυθρόλευκης διοίκησης να μην αγωνιστεί η ομάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό για τα play off του πρωταθλήματος, που είχε ως συνέπεια τον υποβιβασμό της ομάδας στην Α2. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η κατάσταση είναι δύσκολη για τους ερυθρόλευκους, όμως όλα μπορούν να ανατραπούν, αν το ΑΣΕΑΔ κάνει δεκτή την ένσταση του Ολυμπιακού και αποφασίσει ότι κακώς έγιναν οι αγώνες για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σε μια τέτοια περίπτωση, αλλάζουν όλα τα δεδομένα και δεν υφίσταται ο ερυθρόλευκος υποβιβασμός.
 
Επειδή δεν έχει νόημα να καταγράψουμε και να σχολιάσουμε τα πιθανά και απίθανα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, θα περιμένουμε τις επίσημες εξελίξεις για να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο. Η σημερινή κατάσταση μας θυμίζει την ατάκα του Ηλιόπουλου: «Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», από την ελληνική ταινία «Ο Ατσίδας».
 
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Ολυμπιακού και θεωρεί υπεύθυνο για το σημερινό αδιέξοδο στο ελληνικό μπάσκετ τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο. Η κυβέρνηση είναι σε ανοιχτή κόντρα με τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό, συνεπώς ο Βασιλειάδης δείχνει να είναι εκτός γραμμής. Το επιχείρημα ότι είναι άλλο πράγμα ο μπασκετικός Ολυμπιακός και άλλο ο ποδοσφαιρικός δε στέκει. Αφενός, ο Μαρινάκης έχει δώσει ανοιχτά τη στήριξή του στους Αγγελόπουλους και οι δυο πλευρές συμφωνούν ότι σε αυτή τη μάχη ο Ολυμπιακός είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Αφετέρου, οι οργανωμένοι οπαδοί των ερυθρόλευκων, που θα βγουν μπροστά και θα χρησιμοποιηθούν ως «αιχμή του δόρατος», αλλά και οι φίλοι της ομάδας τους οποίους οι ερυθρόλευκες διοικήσεις καλούν σε συστράτευση για να σωθεί η ομάδα, είναι κοινοί σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Από την άλλη πλευρά, έχουμε τον Γιαννακόπουλο (Παναθηναϊκός) και τον Αγγελόπουλο (ΑΕΚ) να στηρίζουν τον Βασιλακόπουλο και να κατηγορούν τον Βασιλειάδη ότι μεροληπτεί υπέρ των ερυθρόλευκων, την ίδια στιγμή που στην κεντρική πολιτική σκήνη οι δυο καπιταλιστές τηρούν ουδετερότητα και δε βγαίνουν ανοιχτά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ.
 
Οσον αφορά το ποδόσφαιρο, η συζήτηση αφορά το χαρτοπόλεμο ανάμεσα στην ΑΕΚ και την ΕΠΟ για τον διορισμένο από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας  (ΚΕΔ) Βίτορ Μέλο Περέιρα, με αφορμή τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υπόθεση με το διαιτητικό τρίο στον τελικό του Κυπέλλου. Ο πορτογάλος αρχιδιαιτητής παραδέχτηκε στην επιστολή του ότι άλλαξε τη σύνθεση της διαιτητικής ομάδας, λόγω ασθένειας του πρώτου βοηθού, χωρίς να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα, όμως θεωρεί ότι αυτή η ενέργειά του προβλέπεται στις αρμοδιότητές του και δεν υπάρχει κανένα θέμα. Από την πλευρά της, η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με το θέμα και θα προχωρήσει σε έγγραφες  διαμαρτυρίες κατά του Περέιρα. Οι πιθανότητες να βρουν «δικαίωση» οι κιτρινόμαυροι περιορίζονται στο ελάχιστο, μετά την απόφαση από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ να μην αλλάξει η σύνθεση της ΚΕΔ (όταν πάρθηκε η απόφαση ήταν γνωστή στις διεθνείς ομοσπονδίες η υπόθεση του τελικού και οι χειρισμοί του Περέιρα) και η εποπτεία του ελληνικού ποδοσφαίρου να συνεχιστεί μέχρι το 2021 που θα γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ.
 
Το πιθανότερο είναι ο Μελισσανίδης να προσπαθήσει να διατηρήσει το θέμα στην επικαιρότητα για επικοινωνιακούς λόγους και για να παραμυθιάσει τους κιτρινόμαυρους οπαδούς. Οι εργασίες στο γήπεδο συνεχίζονται και με τα φράγκα που θα πάρει από την Περιφέρεια θα μπορέσει να τις προχωρήσει ακόμα περισσότερο. Ομως, εκτός από το γηπεδικό, υπάρχει σοβαρό θέμα στην ΑΕΚ με το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Αγωνιστικά, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι μια κλάση πάνω από την ΑΕΚ και αν δε γίνουν σοβαρές μεταγραφές από τον Μελισσανίδη, για να ενισχυθεί το ρόστερ, η ψαλίδα θα ανοίξει ακόμα περισσότερο. Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα δε φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από τον Γατούλη να βάλει το χέρι στη τσέπη και να ξοδέψει φράγκα για παίχτες, οπότε θα πρέπει να βρει κάποιον «εχθρό» για να του φορτώσει την αδυναμία της ομάδας να είναι ανταγωνιστική σε σχέση με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.
 
Κος Πάπιας
 
papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ1. Την Τετάρτη 29/5 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Βόλο. Το Παγκράτι θα δώσει αγώνα μπαράζ-κατάταξης με τον Φίλιππο Βέροιας για το ενδεχόμενο αναδιοργάνωσης των κατηγοριών στο μπάσκετ, που μπορεί να οδηγήσει την νικήτρια ομάδα στην Α2. Οι Rossoneri θα δώσουν δυναμικό παρόν, ελπίζοντας ότι του χρόνου στο Μετς θα ξαναζήσουν ατμόσφαιρα από παλιότερα μπασκετικά ντέρμπι κόντρα στους ερυθρόλευκους.
 
ΥΓ2. Διάλογοι προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού:
 
Κούγιας: Πριν από λίγα δευτερόλεπτα με πήρε τηλέφωνο στο κινητό μου από απόκρυψη αυτή η αντρούκλα, ο νιάου νιάου η γατούλα – τίγρης έντιμος επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης. Επειδή όταν οδηγώ και όταν δεν βρίσκομαι στα δικαστήρια, απαντώ σε όλες τις κλήσεις μου σε ανοικτή ακρόαση, οι άνθρωποι που ήταν στο αυτοκίνητο μου άκουσαν τις γυναικουλίστικες απειλές του, για την δήλωση που έκανα για τον Κομίνη με αφορμή το μαϊμού πέναλτι που έδωσε εις βάρος του Πλατανιά στο σημερινό μπαράζ.
 
Μελισσανίδης: Τώρα τον πήρα τηλέφωνο και του είπα να πάει να γαμηθεί. Είναι τρελό το παιδί. Τι σχέση έχει η ΑΕΚ με τον αγώνα μπαράζ; Ευχή του έδωσα… Την άλλη φορά που θα τον δω δεν θα τον πειράξω. Θα πω στα παιδιά να τον ξεβρακώσουν και θα τον αμολήσουμε. Είναι ψυχασθενής. Το παιδί είναι για κλούβα.
 
Κούγιας: Οι συνεργάτες μου πριν λίγο με ενημέρωσαν ότι οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ δημοσιοποίησαν τα όσα τους είπε αυτή η αντρούκλα, ο νιάου νιάου η γατούλα – τίγρης – δεν πάω χωρίς μπράβους ούτε στην τουαλέτα για κατούρημα, πρώην δάσκαλος σχολής οδηγών, πρώην διεθνής επιχειρηματίας, Δημήτρης Μελισσανίδης, για το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος που μου έκανε από απόκρυψη, μη γνωρίζοντας ότι τα όσα μου έλεγε τα άκουγαν σε ανοιχτή ακρόαση όσοι ήταν μαζί μου. (…) Οσο για το ότι θα βάλει τα παιδιά, δηλαδή τους μπράβους του, όπου με βρουν να με ξεβρακώσουν, τόσο στην γειτονιά μου στην Πετρούπολη, όσο και στη Λάρισα, θα προτιμούσαμε να ακούσουμε ότι θα το κάνει ο ίδιος, αλλά πώς θα το κάνει, αφού ξέρει ότι όπου βρεθούμε μόνοι μας θα φωνάξει «τα παιδιά» να τον σώσουν.
 
Ο κυρ-Αλέκος με το φρέντο τι να λέει για τον κολλητό του;
 

 
Για να τηρήσουμε την παράδοση, έστω και την τελευταία στιγμή, η στήλη φιλοξενεί υποψηφίους για τις αυτοδιοικητές εκλογές, που επέλεξαν ένα διαφορετικό τρόπο για να ενημερώσουν τους εν δυνάμει ψηφοφόρους τους. Επιλέξαμε δυο υποψηφίους, έναν για το Δήμο στη Λάρισα και έναν για την Περιφέρεια στην Πελοπόννησο. Τον δεύτερο υποψήφιο, τον μερακλή, μας τον… απήγαγε η αδελφή στήλη «Οι τοίχοι έχουν φωνή», οπότε μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό σχόλιο στη διπλανή σελίδα.
 
Ο πρώτος, ο Λαρισαίος, μπορεί να χαρακτηριστεί ο σώγαμπρος υποψήφιος.  Το γεγονός ότι είναι μπάτσος μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον θέλει να πάρει μετάθεση στο γυναικοχώρι και προσπαθεί να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος για να επωφεληθεί από  τη σχετική νομοθετική διάταξη.  Και επειδή δεν είναι γνωστός στο χωριό, αναγκάζεται να επικαλεστεί τον πεθερό και την πεθερά για να μαζέψει ψήφους.
 
Ο μερακλής υποψήφιος, μεσσηνιακής καταγωγής, παρουσιάζει εκπληκτικό ποιητικό οίστρο, αποτέλεσμα προφανώς της κατανάλωσης φυσικών βοτάνων από την εύφορη γη της Μεσσηνίας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

…εμείς μιλάμε για ζωές!
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Οταν σε κερδίζει ο Μητσοτάκης, μόνη λύση είναι ο σερ Τάκης

Σχετικά Αρθρα

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40

Η Εθνική Ελπίδων σπάει το δόγμα του «No Politica» και μας βάζει δύσκολα

Αθλητισμός 11 Οκτ 2025, 20:34

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

9 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα

8 Νοέ 2025, 06:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

8 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

Ημέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού.

Καμπότζη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1953).

1921: Γενική απεργία στη Ρώμη, συγκρούσεις εργατών σιδηροδρόμων με φασίστες.

1923: Απόπειρα πραξικοπήματος από τον Χίτλερ που υπό την απειλή όπλου σε μπυραρία του Μονάχου αναγκάζει Βαυαρούς ηγέτες να τον υποστηρίξουν («πραξικόπημα της μπυραρίας»).

1974: Πεθαίνει ο Χόλγκερ Μάινς (RAF) από απεργία πείνας.

1989: Πτώση του τείχους του Βερολίνου.

1994: Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας κρίνει ένοχο τον Γιώργο Κοσκωτά για τέσσερις κακουργηματικές πράξεις και τον καταδικάζει σε κάθειρξη 25 ετών.

1995: Ο Γιασέρ Αραφάτ επισκέπτεται για πρώτη φορά επίσημα το Ισραήλ για να συλλυπηθεί τη χήρα του Γιτζάκ Ράμπιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo