Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 27 Φλεβάρη
  • Αμπάς Ζάκι: Ενα έντιμο στέλεχος της Φατάχ
  • Παπασταύρεια κουτοπονηριά
  • Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ: Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά περισσότερη σταθερότητα και προσήλωση στη γη
  • Ο Βαρτζόπουλος επέλεξε να ανακοινώσει το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης από «το κοπή τη πίτα» της ΝΔ στη Δράμα
  • Ο Φάκελος Επστιν: Η πλήρης ιστορία από την αρχή μέχρι το «Ισραήλ»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Αλλος για Πράγα κι άλλος για Πάργα
Αθλητισμός

Αλλος για Πράγα κι άλλος για Πάργα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Απρ 2006, 00:00

Η θέση μου είναι πολύ δύσκολη, αφού δεν ξέρω αν πρέπει να πανηγυρίσω για την επιτυχή πρόβλεψη ή να στενοχωρηθώ για τον αποκλεισμό της ομάδας του Παναθηναϊκού από το φάιναλ – φορ της Πράγας.

Το γράφουμε για μια ακόμη φορά, για να το εμπεδώσουμε, ότι το μπάσκετ είναι άθλημα για ψηλούς και όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν πάει Πράγα. Οσοι παρακολούθησαν τον τρίτο και τελευταίο αγώνα στο ΟΑΚΑ διαπίστωσαν ότι η έλλειψη ψηλού στην ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Αλλωστε, το καμπανάκι είχε χτυπήσει εδώ και καιρό, αλλά άπαντες έκαναν πως δεν το άκουγαν. Αρκεί να δούμε τα στατιστικά στοιχεία της ομάδας στα τρία τελευταία ντέρμπι για να καταλάβουμε ότι πονάει μέσα στη ρακέτα. Εχουμε και λέμε: Ταού – Παναθηναϊκός 7 στα 27 τρίποντα, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 8 στα 28 και Παναθηναϊκός – Ταού 5 στα 21. Σύνολο 20 στα 76, δύο στα τρία παιχνίδια χαμένα και στο νικηφόρο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό καθάρισε η εξέδρα και όχι οι παίχτες. Στους λιγότερο γνώστες του αθλήματος θα γεννηθεί το ερώτημα: «καλά ρε Πάπια, για έλλειψη ψηλών κατηγορείς τον Ομπράντοβιτς, απαράδεκτα ποσοστά στα τρίποντα μας παρουσιάζεις;». Οσοι όμως ξέρουν από μπάσκετ μπορούν να καταλάβουν τι θέλω να πω. Η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού από την αρχή της χρονιάς είναι πίεση στην περιφέρεια, γρήγορος σχετικά ρυθμός και πολλές πάσες, μέχρι να βρεθεί το ελεύθερο σουτ ή πολλά σκριν ώστε να δημιουργηθούν οι δυνατότητες για μπασίματα και εύκολα καλάθια από τους περιφερειακούς παίχτες. Οταν τα σουτ μπαίνουν, η ομάδα κερδίζει άνετα, όταν όμως δεν υπάρχει ευστοχία, τα πράγματα δυσκολεύουν, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα για διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Η γύμνια της ομάδας κάτω από το καλάθι φάνηκε ιδιαίτερα στον τελευταίο αγώνα στο ΟΑΚΑ, όπου η Ταού κατάφερε να επικρατήσει κατά κράτος στα ριμπάουντ (πήρε 22 αμυντικά και 11 επιθετικά, έναντι 15 αμυντικών και 6 επιθετικών του Παναθηναϊκού) και με τον τρόπο αυτό να ελέγξει και τον ρυθμό του αγώνα.

Το μοναδικό κέρδος των πρασίνων από τους παραπάνω αγώνες είναι η εντυπωσιακή παρουσία των οπαδών τους, οι οποίοι, παρά την ήττα και τον αποκλεισμό της ομάδας τους, συνέχισαν να της συμπαραστέκονται και να δηλώνουν την αγάπη τους προς αυτή. Επί της ουσίας, η στήλη κρούει για μια ακόμη φορά το κουδούνι του κινδύνου. Η απομάκρυνση του Ομπράντοβιτς και η ανανέωση της «αγωνιστικής σκέψης» της ομάδας είναι αναγκαιότητα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο μπασκετικός Παναθηναϊκός κινδυνεύει να γίνει σαν τον Ολυμπιακό στο ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα θα σαρώνει τις κούπες και στην Ευρώπη τις λεμονόκουπες.

Συνεχίζουμε με ποδόσφαιρο και το κύπελλο. Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα αναμετρηθούν στις 6 Μάη στο Παγκρήτιο, αφού κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της Λάρισας και του Αγροτικού Αστέρα στους ημιτελικούς. Φυσιολογική η εξέλιξη, με τις δυο ομάδες να επιβεβαιώνουν τον τίτλο του φαβορί, όμως αξίζει να ασχοληθούμε λίγο με τους επαναληπτικούς γιατί μπορούμε να επαναβεβαιώσουμε κάποια συμπεράσματα που έχουμε ξαναγράψει στη στήλη. Γιατί και στο ποδόσφαιρο  η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης.

Εχουμε τονίσει αρκετές φορές στο παρελθόν, ότι ο Κόκκαλης είναι μακράν ο κορυφαίος παράγοντας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι οι ενέργειες του βοηθούν αφάνταστα την ομάδα του μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Ο τρόπος που η ΠΑΕ Ολυμπιακός χειρίστηκε το θέμα της κατανομής των εισιτηρίων για τον επαναληπτικό αγώνα με την Λάρισα αποτελεί μάθημα για τους παράγοντες των άλλων ομάδων. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να δημιουργήσει θέμα, απαιτώντας να εφαρμοστεί ο νόμος και να πάρει το 40% των εισιτηρίων, παρότι γνώριζε εκ των προτέρων ότι κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο αφού θα υπήρχε βέτο από τους μπάτσους. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν με την τακτική τους να αποπροσανατολίσουν τους Λαρισαίους, οι οποίοι αντί να ασχοληθούν με το αγωνιστικό μέρος, προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εισιτήρια. Παραμονή του αγώνα οι ερυθρόλευκοι το έπαιξαν υπεράνω και αποφάσισαν να μην πάρουν εισιτήρια προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους αδικημένο από τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της ΕΠΟ. Επί της ουσίας όμως είχαν πετύχει το στόχο τους αφού, όπως αποδείχτηκε από την εξέλιξη του παιχνιδιού, το άγχος και η ένταση «έπνιξαν» τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, οι οποίοι δεν απείλησαν σε κανένα σημείο του αγώνα τους αντιπάλους τους.
 
Στην ΑΕΚ τώρα η ήττα από τον Αγροτικό Αστέρα, αν και δεν είχε επιπτώσεις όσον αφορά την πρόκριση στον τελικό, ήρθε αφενός να επιβεβαιώσει τη μετριότητα του έμψυχου υλικού και αφετέρου να προσθέσει επιπλέον προβλήματα σε μια δύσκολη για την ομάδα συγκυρία. Η πορεία της ΑΕΚ στο κύπελλο, παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλες ομάδες ήταν από μικρότερες κατηγορίες, δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχής. Οσες φορές ο Σάντος επέλεξε να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς του παίχτες, οι αναπληρωματικοί δεν τον δικαίωσαν, παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλοι τους ήταν ομάδες Β’ και Γ’ Εθνικής. Αυτό δείχνει ότι η ΑΕΚ δεν έχει έμψυχο υλικό ικανό να οδηγήσει την ομάδα σε διακρίσεις και εκτός από 5-6 παίχτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά όλοι οι άλλοι ανήκουν στα αζήτητα. Το δεύτερο σημείο είναι η αγωνιστική και όχι μόνο κρίση που περνάει η ομάδα τους τελευταίους δυο μήνες. Στο διάστημα αυτό το θέαμα που προσφέρει στους οπαδούς της είναι τραγικό, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάσει τη διαφορά των 9 βαθμών από τον Παναθηναϊκό, αλλά και να βρίσκεται πίσω στη βαθμολογία. Η άσχημη αυτή εξέλιξη έχει φέρει τον πρόεδρό της Θεμιστοκλή Νικολαΐδη σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τους οργανωμένους οπαδούς της. Μάλιστα, τα πράγματα μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ έγιναν ακόμη δυσκολότερα, αφού ορισμένοι από τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς τού την έπεσαν και του έριξαν μερικές ψιλές, με αποτέλεσμα οι δυο πλευρές να βρίσκονται στα δικαστήρια και ορισμένοι από τους οπαδούς να κινδυνεύουν με φυλακίσεις.

Η ΑΕΚ σαν ομάδα έχει παράδοση στους εμφύλιους πολέμους, όμως για πρώτη φορά τα πράγματα δείχνουν να οδηγούνται σε μια τόσο έντονη αντιπαράθεση. Μέχρι σήμερα ο εκάστοτε πρόεδρος, μετά από ένα χρονικό διάστημα διαμάχης με τους οπαδούς της ομάδας, σηκωνόταν και έφευγε, χωρίς να πάρει κατασταλτικά μέτρα εναντίον τους. Στην προκειμένη περίπτωση ο Νικολαΐδης έχει ανοίξει και επίσημα τον πόλεμο εναντίον τους και μάλιστα εντός των ημέρων πιθανά να έχουμε και την πρώτη καταδικαστική απόφαση σε βάρος οπαδού της ομάδας και μάλιστα του προέδρου ενός συνδέσμου που έχει ταχτεί ανοιχτά εναντίον του. Τα πράγματα προς το παρόν δείχνουν να είναι εκτός ελέγχου και κανείς δε μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις. Η οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη και το τι θα γίνει στο μέλλον είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αγωνιστική πορεία της ομάδας. Αν η ΑΕΚ τερματίσει στη 2η θέση, το πλεόν πιθανό είναι ο Νικολαΐδης να μείνει στη θέση του, αφού θα υπάρχει η προσδοκία για οικονομική ανάσα από τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, με συνέπεια η κόντρα με τους οπαδούς να χοντρύνει ακόμη περισσότερο, όμως ο πρόεδρος θα έχει τον πρώτο λόγο. Αν όμως δεν καταφέρει να βγει 2η, τα οικονομικά δεδομένα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για βελτίωση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας και συνεπώς για την αγωνιστική υπέρβαση, μέσω της οποίας θα προσπαθήσει ο πρόεδρος να πείσει την πλειοψηφία των οπαδών και των φιλάθλων της ΑΕΚ να σταθεί αλληλέγγυα στον πόλεμο εναντίον των «αλητών» που αμαυρώνουν την ιστορία της και κάνουν κακό στους αγωνιστικούς στόχους της.
Κος Πάπιας

ΥΓ1: Σύντροφε Γεράσιμε, να τον ακους τον Πάπια, γιατί το μπάσκετ το κατέχει. Παρασύρθηκες από την τυχαία αγωνιστική πορεία της ομάδας και δεν κράτησες πισινή και εκτέθηκες, πράγμα ανεπίτρεπτο για σένα. Αλλά αν εσύ απλά παρασύρθηκες, τι να πούμε και για τον Αρη, που έβγαλε εισιτήρια και έκλεισε  ξενοδοχείο για την Πράγα, προκειμένου να δει τον Αλβέρτη να σηκώνει την κούπα, και τελικά κινδυνεύει να δώσει τη θέση του σε οπαδό του Ολυμπιακού (όταν έκλεισε η ύλη της εφημερίδας δεν ήταν γνωστό το αποτέλεσμα του αγώνα Μακάμπι – Ολυμπιακός). Μάγκες, αν δε φύγει ο Ομπράντοβιτς από την ομάδα, τζάμπα θα πηγαίνουν τα φράγκα των Γιαννακόπουλων.

ΥΓ2: Φωνάζει η ΑΕΚ για την διαιτησία του Κουκουλάκη στην Τούμπα και έχει δίκιο. Αλλωστε πρόσφατα από τη στήλη είχαμε τονίσει την αλλαγή της στάσης των κοράκων απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και είχαμε εξηγήσει και το λόγο για τον οποίο έγινε. Αυτό όμως που θέλουμε να σχολιάσουμε είναι η αντίδραση της διοίκησης της ΑΕΚ και του προέδρου της που σαν κλαμένο νιμού έκανε δηλώσεις για τη διαιτησία μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή που ο κος Νικολαΐδης επέλεξε να αφήσει στην άκρη τα μεγάλα λόγια περί ανεξάρτητης ομάδας, που δεν θα δεχτεί καμιά κρατική βοήθεια, και να «αγωνιστεί» με τους όρους που έχουν θέσει οι υπόλοιποι ανιδιοτελείς εργάτες του ελληνικού ποδοσφαίρου, δε μπορεί να μιλάει για ισονομία και τιμιότητα. Αν πραγματικά πιστεύει τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου, θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του και να καταγγείλει παράγκες και κυκλώματα. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι ή συνένοχος ή βλάκας. Υπάρχει κάποιος που να θεωρεί βλάκα τον Θεμιστοκλή Νικολαΐδη;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓυρίζει την πλάτη και στην πλούσια αγροτιά
Επόμενο άρθρο Στραγγαλίζουν τον Παλαιστινιακό λαό

Σχετικά Αρθρα

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Φλεβάρη

27 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Αμπάς Ζάκι: Ενα έντιμο στέλεχος της Φατάχ

26 Φεβ 2026, 21:32
Κόντρες

Παπασταύρεια κουτοπονηριά

26 Φεβ 2026, 20:44
Διεθνή

Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ: Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά περισσότερη σταθερότητα και προσήλωση στη γη

Χαμάς: Δεν συζητάμε παράδοση των όπλων της Αντίστασης

26 Φεβ 2026, 14:27
Υγεία

Ο Βαρτζόπουλος επέλεξε να ανακοινώσει το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης από «το κοπή τη πίτα» της ΝΔ στη Δράμα

26 Φεβ 2026, 13:11
Διεθνή

Ο Φάκελος Επστιν: Η πλήρης ιστορία από την αρχή μέχρι το «Ισραήλ»

26 Φεβ 2026, 10:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Φλεβάρη

26 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Αχός βαρύς ακούγεται από τα πληκτρολόγια / ο Νίκος ρίχνει μ’ έναν γκρα κι ο Παύλος με μπαζούκα

25 Φεβ 2026, 21:34
Πολιτική

Δε θα ανακοινωθεί την Παρασκευή η απόφαση στη δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας ΧΑ

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει μόνο διακοπή για επόμενη συνεδρίαση, που θα απαγγείλει την απόφαση

25 Φεβ 2026, 18:45
Παιδεία

Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυθαιρεσίας και αυταρχισμού

25 Φεβ 2026, 17:36
Αγροτικά

Νέα αναβολή στη δίκη Χλύκα-Καλφούτζου για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

25 Φεβ 2026, 13:48
Εργατικά

Εκδήλωση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Πέμπτη 26/2, 6 μμ, Αίθουσα ΤΕΕ

25 Φεβ 2026, 13:27
Διεθνή

Γάζα: Οι Γιατροί Υπό Επίθεση – Δείτε το ντοκιμαντέρ που έκοψε το BBC

25 Φεβ 2026, 12:08
Διεθνή

Μια Aμερικανίδα ξεμπροστιάζει τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ

25 Φεβ 2026, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Φλεβάρη

25 Φεβ 2026, 00:01
Οικονομία

Ενας αμερικανοτσολιάς προμοτάρει το αμερικάνικο LNG

24 Φεβ 2026, 21:24
Αθλητισμός

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

24 Φεβ 2026, 19:39
Κόντρες

O Μr Bean είναι πονηρός

24 Φεβ 2026, 14:39
Διεθνή

Οι κυράδες της γης και οι αρουραίοι

24 Φεβ 2026, 13:12
Πολιτισμός

Βραβεία BAFTA: «Your dreams are an act of resistance» («Τα όνειρά σας είναι μια πράξη αντίστασης») – Υμνος στη μετανάστευση και τους μετανάστες

Το BBC έκοψε το "Free Palestine", με το οποίο έκλεισε την ομιλία του βραβευμένος με BAFTA δημιουργός

24 Φεβ 2026, 12:43
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Φλεβάρη

Δομινικανή Δημοκρατία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1844).

1901: Εκτελείται ο υπουργός Παιδείας της Ρωσίας Μποκολέγκοφ από οργισμένους σοσιαλεπαναστάτες για την καταπίεση στα σχολεία.

1933: Πυρκαγιά-προβοκάτσια στο Ράιχσταγκ (γερμανική βουλή).

1952: Πεθαίνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

1968: Ιδρύεται το ΠΑΚ.

1975: Απαγωγή του συντηρητικού πολιτικού Πέτερ Λόρεντς που ανταλλάσσεται με κρατούμενους της RAF.

1976: Βόμβες στις αμερικάνικες τράπεζες «American Express» στην οδό Ευριπίδου και «Chase Manhattan» στην οδό Κοραή.

1991: Η 45χρονη Αλέκα Παπαρήγα εκλέγεται γενική γραμματέας του ΚΚΕ και γίνεται η πρώτη γυναίκα αρχηγός ελληνικού κόμματος.

2006: Εξερράγη μόνο ο πυροκροτητής εκρηκτικού μηχανισμού στη γαλλική Τράπεζα “ΒΝΡ“.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo