Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Μάρτη
  • ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης
  • Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές
  • H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου
  • Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»
  • Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Αριστοι είναι μόνο οι υποψήφιοι διευθυντές που ανήκουν στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ
Παιδεία

Αριστοι είναι μόνο οι υποψήφιοι διευθυντές που ανήκουν στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Απρ 2023, 11:59

Πολλές φορές έχουμε σημειώσει πως αυτοί που επιδιώκουν να καταλάβουν θέσεις στην διοικητική ιεραρχία της εκπαίδευσης, ακόμη και στην κατώτερη βαθμίδα (Διευθυντές σχολείων), έχουν ρόλο τοποτηρητή -και όχι μόνο, καθώς πολλές φορές αποδεικνύονται βασιλικότεροι του βασιλέως- στην εφαρμογή της εκάστοτε πολιτικής και τακτικής που επιλέγουν οι αστικές κυβερνήσεις για το σχολείο.

Ειδικά στην περίοδο που προωθείται μετά μανίας η επιστροφή του επιθεωρητισμού και η ιδιωτικοποίηση πλευρών της λειτουργίας του δημόσιου σχολείου και οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων αναλαμβάνουν ρόλο αξιολογητή και μάνατζερ, η επιδίωξη κατάληψης θέσης στη διοικητική ιεραρχία (Διευθυντής, Σύμβουλος Εκπαίδευσης, κ.λπ.) είναι συνυφασμένη με τη συνειδητή επιλογή από πλευράς των υποψηφίων υπηρέτησης αυτής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Η αιτιολογία που προβάλλεται από κάποιους ότι είναι προς το συμφέρον της εκπαίδευσης η ύπαρξη και κάποιων διευθυντών που «θα κάνουν τη διαφορά» και θα στηρίξουν το δημόσιο σχολείο, είναι απλώς ρεφορμιστικές δικαιολογίες, στην καλύτερη περίπτωση ατομικού βολέματος και ανακούφισης από την καθημερινή βάσανο του εκπαιδευτικού της τάξης.

Παρoλαυτά, δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε το όργιο επιλογής ημετέρων διευθυντών λίγο καιρό πρoτού η παραπαίουσα κυβέρνηση Μητσοτάκη μας «αφήσει χρόνους». Φρόντισαν οι «άριστοι» να αφήσουν μαγιά στη διοίκηση της εκπαίδευσης, σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Είναι και αυτό μια απόδειξη του πώς νοείται η περίφημη «αριστεία», με την οποία μας βομβάρδιζε και μας βομβαρδίζει Μητσοτάκης και Κεραμέως. Είναι μια απόδειξη για το ρόλο και το ποιόν της τάχα αχρωμάτιστης και δίκαιης «αξιολόγησης».

Καθημερινά καταφθάνουν καταγγελίες από υποψήφιους διευθυντές (από το Ληξούρι, την Ημαθία, τη Δυτική Θεσσαλονίκη, το Λασίθι, τη Λέσβο, περιγράφονται τραγελαφικές καταστάσεις) που βρέθηκαν στα αζήτητα, καθώς τους υπερκέρασαν οι υποψήφιοι-μέλη των ψηφοδελτίων της ΔΑΚΕ, που βαθμολογήθηκαν με άριστα και κάποιες φορές με πάνω από άριστα (!) στην περίφημη συνέντευξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Λέσβο σε σύνολο 89 υποψηφίων κατατέθηκαν 76 ενστάσεις!

Για την κατάσταση αυτή καταγγελία εξέδωσε και η ΟΛΜΕ (η ΔΟΕ, προς το παρόν κάνει την «πάπια», καθώς την πλειοψηφία στο ΔΣ έχουν ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ-πρώην ΠΑΣΚ και ως γνωστόν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν παράλληλες και ταυτόσημες πορείες στα ζητήματα της δημόσιας εκπαίδευσης). 

Η KΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Μετά από σειρά παρατάσεων, αναβολών και ματαιώσεων ξεκίνησε από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς η διαδικασία επιλογής των Διευθυντών/τριων σχολικών μονάδων με την υποβολή περίπου 11.000 αιτήσεων σε όλη την εκπαίδευση.

Η προχειρότητα με την οποία η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης αναδείχθηκε από την πρώτη στιγμή:

Τα συμβούλια επιλογής έχουν συγκροτηθεί – για πρώτη φορά- χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων του κλάδου αλλά μόνο με διορισμένα μέλη και σε πολλές περιπτώσεις με αδιαφανείς διαδικασίες. Πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας είναι η συμμετοχή των αιρετών του κλάδου μας στα συμβούλια επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης

Ενώ η διαδικασία ήταν  σε εξέλιξη το Υπουργείο συνέχιζε  να βγάζει διευκρινιστικές οδηγίες που άλλαζαν  τα δεδομένα τη στιγμή που αρκετοί εκπαιδευτικοί είχαν  ήδη οριστικοποιήσει την αίτησή τους. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή του στις 22/12/2022 είχε τονίσει ότι η διαδικασία αυτή είναι απαράδεκτη! Οι «κανόνες του παιχνιδιού» πρέπει να είναι ξεκάθαροι από την πρώτη στιγμή που ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων!

Τα προβλήματα στο θεσμικό πλαίσιο και οι αντιφατικές δηλώσεις – διευκρινίσεις  των «υπευθύνων», οδήγησαν στη διαφορετική για κάθε συμβούλιο επιλογής μοριοδότηση των αντικειμενικών κριτηρίων και στην κατάργηση της αρχής της  ίσης αντιμετώπισης των υποψηφίων!

Το τελευταίο διάστημα και ενώ έχουν ήδη εξαγγελθεί οι βουλευτικές εκλογές για τις 21/5/2023 πληθαίνουν οι καταγγελίες από τις τοπικές ΕΛΜΕ και από υποψήφιους/ες για σωρεία παρατυπιών στην μοριοδότηση αλλά και στη διαδικασία των συνεντεύξεων από τα διορισμένα και ελεγχόμενα Συμβούλια Επιλογής. Ενδεικτικά η ΕΛΜΕ Λέσβου καταγγέλει ότι για την μοριοδότηση των υποψηφίων Διευθυντών/ντριων κατατέθηκαν 76 ενστάσεις σε σύνολο 89 αιτήσεων που οδήγησαν «στην μετέπειτα αναγνώριση και μοριοδότηση μάλιστα μιας σειράς δικαιολογητικών που όπως φαίνεται λανθασμένα δεν υπολογίστηκαν, ενώ δεν έγινε το ίδιο για μία σειρά ακόμα πραγματικών τυπικών προσόντων, που τελικά δεν λήφθηκαν υπόψη χωρίς αιτιολόγηση».  Ανάλογα φαινόμενα υπάρχουν σε πολλά συμβούλια επιλογής.

Αποκορύφωμα της παραβίασης των βασικών κανόνων ισονομίας, διαφάνειας και χρηστής διοίκησης, αποτελεί το γεγονός ότι Διευθυντής Εκπαίδευσης και Πρόεδρος Συμβουλίου Επιλογής είναι και συγγραφέας βιβλίου (που πωλείται έναντι υψηλού αντίτιμου) για την «επιτυχία» των υποψηφίων διευθυντών/τριων στην «συνέντευξη»!

Σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει και τη Δημόσια Εκπαίδευση ως αξιοποιήσιμο κομματικό λάφυρο, θυμίζοντας άλλες εποχές του κομματικού κρατισμού. Ο χώρος της εκπαίδευσης από κατεξοχήν πεδίο δημοκρατικής λειτουργίας και άμεσης συμμετοχής εκπροσώπων του Κλάδου μετατρέπεται, με πολιτική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης, σε χώρο που ορίζονται όργανα διοίκησης με αδιαφάνεια, ευνοιοκρατία και διαδικασίες που δε συνάδουν με σοβαρό σύγχρονο κράτος.

Για το ΔΣ της ΟΛΜΕ  η επιλογή στελεχών πρέπει να γίνεται με διαφάνεια και αξιοπιστία σε όλες τις θεσμικές διαδικασίες της και να μην αντιμετωπίζεται σαν «δούρειος ίππος» για την άλωση της κρατικής μηχανής. Είναι προφανές ότι οι πολύ σοβαρές καταγγελλίες δημιουργούν σοβαρά ζητήματα για την αξιοπιστία και το αδιάβλητο των διαδικασιών που επιτείνεται και από την μη συμμετοχή των εκπροσώπων του κλάδου για τον έλεγχο όλης της διαδικασίας! Είναι επίσης προφανές ότι η επιλογή στελεχών όπως και όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών πρέπει να σταματούν σε προεκλογική περίοδο.

Εκτύπωση 🖨
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 19 Απρίλη
Επόμενο άρθρο Οταν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα, σε τρώνε οι κότες

Σχετικά Αρθρα

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

Παιδεία 2 Μαρ 2026, 18:01

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

Παιδεία 2 Μαρ 2026, 14:32

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο

Παιδεία 27 Φεβ 2026, 13:29

Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυθαιρεσίας και αυταρχισμού

Παιδεία 25 Φεβ 2026, 17:36

Εκδήλωση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Πέμπτη 26/2, 6 μμ, Αίθουσα ΤΕΕ

Εργατικά 25 Φεβ 2026, 13:27

Κατηγορίες σχολείων και απολυτηρίων: η αποθέωση του ταξικού διαχωρισμού

Το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate) στα δημόσια Λύκεια

Παιδεία 22 Φεβ 2026, 08:31
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

4 Μαρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

3 Μαρ 2026, 21:07
Διεθνή

Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές

3 Μαρ 2026, 20:43
Διεθνή

H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου

Η αμερικανόδουλη κυβέρνηση διέταξε το στρατό να μην συγκρουστεί με τους σιωναζιστές, αλλά να τους ανοίξει περάσματα

3 Μαρ 2026, 19:25
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

3 Μαρ 2026, 12:11
Διεθνή

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

3 Μαρ 2026, 11:25
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
Διεθνή

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

2 Μαρ 2026, 17:57
Παιδεία

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

2 Μαρ 2026, 14:32
Πολιτική

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

2 Μαρ 2026, 14:25
Υγεία

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

2 Μαρ 2026, 12:56
Διεθνή

Δεν «έπεσε», καταρρίφτηκε το αμερικάνικο F-15

2 Μαρ 2026, 10:24
Διεθνή

Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκφράζει αλληλεγγύη στο Ιράν

2 Μαρ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

2 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και σιωναζιστές ματοκυλούν τη Μέση Ανατολή

1 Μαρ 2026, 10:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάρτη

1 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σπονδή στην Παλαιστίνια Μάνα

28 Φεβ 2026, 09:44
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

1907: Ανοίγει στην Αγία Πετρούπολη η δεύτερη Δούμα και οι ρωσικές δυνάμεις διαλύουν 40.000 διαδηλωτές.
1918: Οι Μπολσεβίκοι μετακινούν την πρωτεύουσα της Ρωσίας από την Πετρούπολη στη Μόσχα.
1952: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικυρώνει νόμο με τον οποίο διώκονται οι κομμουνιστές εκπαιδευτικοί.
1957: Ο Γρηγόρης Αυξεντίου πέφτει νεκρός μαχόμενος εναντίον βρετανικών δυνάμεων στο κρησφύγετό του στο όρος Τρόοδος (Κύπρος).
1972: Επαναχορηγείται πλήρως η στρατιωτική και οικονομική «βοήθεια» των ΗΠΑ προς την Ελλάδα.
1978: Πεθαίνει στη φυλακή ο χουντικός Μ. Μπαλόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo