Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα
  • Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές
  • Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 2 Μάη
  • EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Αποχή από τις εκλογές για εσωτερικά μέλη στο Συμβούλιο Διοίκησης
Παιδεία

Αποχή από τις εκλογές για εσωτερικά μέλη στο Συμβούλιο Διοίκησης

Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Νοέ 2022, 08:27

Χθες πραγματοποιούνταν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου οι εκλογές για την ανάδειξη των 6 εσωτεριών μελών του κακόφημου Συμβουλίου Διοίκησης, σύμφωνα με όσα επιτάσσει ο εκτρωματικός νόμος-πλαίσιο των Μητσοτάκη-Κεραμέως. Υπενθυμίζουμε ότι το Συμβούλιο Διοίκησης είναι ένα υπερσυγκεντρωτικό, αυταρχικό όργανο, που αποτελεί την ατμομηχανή υλοποίησης του επιχειρηματικού πανεπιστήμιου.

Στις εκλογές αυτές έχουν θέσει υποψηφιότητα και τρεις νυν αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Παπαγεωργίου Δημήτριος, Θεοδωροπούλου Ελενα, Μαύρη Μαρία), οι οποίοι έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την από 22/9/2022 εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου προς τα μέλη του να μην νομιμοποιήσουν τις νέες ρυθμίσεις του νόμου-πλαίσιο «με τη συμμετοχή στις εκλογές είτε ως υποψήφιοι.ες είτε ως ψηφοφόροι» και να συνεχίσουν να αντιπαλεύουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν τον εκτρωματικό νόμο.

Μάλιστα τότε, η εισήγηση του ΚΣ του Συλλόγου ΔΕΠ, κατέρριπτε το «επιχείρημα» που προβάλλουν οι οπορτουνιστές κάθε απόχρωσης, της συμμετοχής στις εκλογές, ώστε να αναδειχθούν μέλη που θα εκφράζουν αντιθέσεις στο νόμο και επομένως θα ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειές του: «Το επιχείρημα να συμμετάσχουμε στις εκλογές ώστε να αναδειχθούν μέλη που θα ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες του αντιδραστικού αυτού Νόμου είναι αντιφατικό και πολιτικά ασυνεπές. Γιατί όποιος.α θεωρεί το Νόμο καταστροφικό για το πανεπιστήμιο, δεν επιλέγει την υποψηφιότητα σε κεντρικές θέσεις διοίκησης του ιδρύματος, μέσα από τις οποίες θα πρέπει να εφαρμόσει όλες τις πτυχές του Νόμου. Και διότι όποιος.α θεωρεί το Νόμο αντιεκπαιδευτικό και αντιτάχθηκε στην ψήφισή του, δεν σπεύδει να τον εφαρμόσει μέσα από τη συμμετοχή του σε μια αυταρχική και αντιδημοκρατική διοικητική δομή. Επιπλέον, αυτό το επιχείρημα δεν λαμβάνει υπόψη το εκλογικό σύστημα που θα εφαρμοστεί, μέσω της ταξινομικής ψήφου, σύστημα που δεν επιτρέπει την αλλαγή συσχετισμών στο εσωτερικό του Συμβουλίου. Η εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης αποτελεί κομβική πτυχή του νέου Νόμου. Η εφαρμογή της θα τον νομιμοποιήσει στη συνείδηση όλης της κοινότητας και παράλληλα θα οδηγήσει στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι ο Νόμος έχει την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών ΔΕΠ. Το παρελθόν δείχνει τον δρόμο: η ενεργή αντίθεση στα Συμβούλια Ιδρύματος του Νόμου Διαμαντοπούλου από τη μεγάλη πλειοψηφία της τότε πανεπιστημιακής κοινότητας συνέβαλε αρχικά στην πλήρη απονομιμοποίησή τους κι έπειτα στην κατάργησή τους. Ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι παραμένουμε συνεπείς στις αποφάσεις και τις αρχές μας για μια δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δηλώνουμε ότι δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι στην εφαρμογή ενός Νόμου που έχει καταστροφικές συνέπειες για τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων αλλά και για την ίδια την ύπαρξη και λειτουργία του δικού μας πανεπιστημίου».

Τώρα, εν όψει των εκλογών, το ΚΣ του Συλλόγου ΔΕΠ επανήλθε και με νέα απόφασή του (2/11/2022) κάλεσε τα μέλη του σε ΑΠΟΧΗ, τονίζοντας ότι αυτή είναι πολιτική επιλογή, που δηλώνει την ενεργή συμμετοχή στην υπεράσπιση και διεκδίκηση του δημοκρατικού και δωρεάν χαρακτήρα του δημόσιου πανεπιστημίου.

Στιγματίζει δε ως «κυνική εκδοχή προσαρμοστικού πραγματισμού» την απόφαση όσων συμμετέχουν στις εκλογές, καθώς και την κινδυνολογία για τη σημασία και το δικαίωμα της ενεργούς αποχής.

Εμείς σημειώνουμε, ότι ανεξάρτητα από το μέγεθος της μη συμμετοχής στις εκλογές, η απόφαση του ΚΣ να καλέσει τα μέλη ΔΕΠ να απέχουν αποτελεί ηχηρό χαστούκι στην Κεραμέως.

Η ανακοίνωση του ΚΣ του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Εκλογές για εσωτερικά μέλη Συμβουλίου Διοίκησης:

Απέχουμε δηλώνοντας ενεργή συμμετοχή στην υπεράσπιση και διεκδίκηση του δημοκρατικού και δωρεάν χαρακτήρα του δημόσιου πανεπιστημίου!

Αύριο, 3 Νοεμβρίου, ολοκληρώνεται τυπικά η πρώτη φάση στη διαδικασία συγκρότησης του Συμβουλίου Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε εφαρμογή του Νόμου 4957/2022 («Ν. Κεραμέως»). Σε ανακοίνωσή μας (22/09/2022) είχαμε καλέσει τα μέλη μας να μην συμμετέχουν ως υποψήφιοι/ες και ως εκλέκτορες γιατί πρόκειται για την εκλογή ορισμένων μόνο μελών ενός οργάνου με τελικά αλλοιωμένη την ακαδημαϊκή του σύνθεση και τη δημοκρατική του νομιμοποίηση. Πρόκειται για μια διαδικασία έωλη και δαιδαλώδη. Ήδη, η υλοποίηση της εκλογής Συμβουλίων σε ορισμένα πανεπιστήμια έχει εγείρει ενστάσεις και διαμαρτυρίες από την πλευρά των ίδιων των υποψηφίων. 

Το συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης προβλέπει ένα Συμβούλιο που θα λειτουργεί με πλήρη αδιαφάνεια, χωρίς την παραμικρή λογοδοσία και έλεγχο από την κοινότητα, που θα χειρίζεται και θα αποφασίζει για τα επόμενα 4 χρόνια, στην κυριολεξία εν λευκώ, όλα τα θέματα, που αφορούν στα Τμήματά μας και στο Ίδρυμα, και το κυριότερο πρόκειται για την εκλογή ενός οργάνου που τα μέλη του θα μπουν επικεφαλής στην εφαρμογή των βασικών κατευθύνσεων του Νόμου Κεραμέως.

Καλέσαμε σε αποχή γιατί όποιος/α θεωρεί το Νόμο καταστροφικό και αντιεκπαιδευτικό για το πανεπιστήμιο και αντιτάχθηκε στην ψήφισή του, δεν σπεύδει να τον εφαρμόσει μέσα από τη συμμετοχή του σε μια αυταρχική και αντιδημοκρατική διοικητική δομή. Καλέσαμε σε αποχή γιατί η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, τον νομιμοποιεί και τον ισχυροποιεί. Γιατί με τον νέο Νόμο «ξεκινάει μια γκρίζα εποχή για τα Πανεπιστήμια με επικράτηση μηχανισμών, υπόγειες συνεννοήσεις συμφερόντων και ανταλλάγματα» (Απόφαση ΕΓ. ΠΟΣΔΕΠ). 

Η σιωπή ή οι υπεκφυγές των υποψηφίων για τα φλέγοντα θέματα κατά την προεκλογική περίοδο, η αποφυγή κάθε είδους δημόσιας και ρητής δέσμευσης υπέρ της κατάργησης του Νόμου επιβεβαίωσαν τις παραπάνω εκτιμήσεις. Η μετατόπιση της συζήτησης σε μια κυνική εκδοχή προσαρμοστικού πραγματισμού και η απόπειρα εμφάνισης της συγκεκριμένης νομοθεσίας ως δήθεν του μοναδικού αμετάβλητου και σταθερού σημείου στον μεταβαλλόμενο κόσμο, συνδυάστηκε με μια μορφή κινδυνολογίας για τη σημασία και το δικαίωμα της ενεργούς αποχής. 

Η αποχή είναι πολιτική επιλογή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλώνει ενεργή συμμετοχή στην υπεράσπιση και διεκδίκηση του δημοκρατικού και δωρεάν χαρακτήρα του δημόσιου πανεπιστημίου. Δηλώνει συμπαράσταση στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας από τους Συλλόγους των Διοικητικών, των ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ που αποκλείστηκαν πλήρως από την εκλογική διαδικασία – όπως με προηγούμενους νόμους αποκλείστηκαν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Δηλώνει ότι δεν θέλουμε να είμαστε εμείς που θα επιλέξουμε τα μέλη ΔΕΠ που θα μπουν επικεφαλής στην εφαρμογή του πιο καταστροφικού νόμου για το δημόσιο πανεπιστήμιο στα χρόνια της μεταπολίτευσης. 

Ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι παραμένουμε συνεπείς στις αποφάσεις και τις αρχές μας για μια δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μη εφαρμογή  και δηλώνουμε ότι θα είμαστε αντίθετοι σε κρίσιμες πλευρές υλοποίησης του νέου Νόμου, αλλά και σε κάθε απόπειρα περιφρόνησης των δημοκρατικών διαδικασιών, σε κάθε ενέργεια αποσιώπησης ή άρνησης ενημέρωσης για τα κριτήρια και τις αποφάσεις που αφορούν τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου. [Ολες οι εμφάσεις δικές μας]

ΥΓ. Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών ούτε το ποσοστό αποχής.

Εκτύπωση 🖨
ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 4 Νοέμβρη

Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Επόμενο άρθρο Βάλε – μέσα – τον κα-ρα-γκιόζη

Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Σχετικά Αρθρα

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα

Πανηγύρια για γνώση δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Παιδεία 2 Μάι 2026, 09:39

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

Εργατικά 1 Μάι 2026, 08:18

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές

Παιδεία 30 Απρ 2026, 20:20

Απεργιακό ραντεβού δεκάδων σωματείων ενάντια στις διώξεις

Εργατικά 28 Απρ 2026, 14:14

Μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση

Εργατικά 28 Απρ 2026, 13:14

Αγοράζουν μεταπτυχιακούς τίτλους από ιταλικά «πανεπιστήμια ευκαιριών»

Και δώρο η κατοχή της ιταλικής γλώσσας

Παιδεία 27 Απρ 2026, 17:53
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα

Πανηγύρια για γνώση δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

2 Μάι 2026, 09:39
Διεθνή

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

2 Μάι 2026, 09:24
Αγροτικά

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

2 Μάι 2026, 06:15
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

2 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

2 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

1 Μάι 2026, 08:20
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

1 Μάι 2026, 08:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάη

1 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

30 Απρ 2026, 21:08
Παιδεία

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές

30 Απρ 2026, 20:20
Πολιτική

Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα

30 Απρ 2026, 20:12
Πολιτισμός

Yπεραστικοί: «Πρωτομαγιά 1944»

Η καινούργια δημιουργία της μπάντας «τα λέει όλα»

30 Απρ 2026, 18:50
Διεθνή

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

30 Απρ 2026, 18:04
Κόντρες

Maple Leaf Rag

30 Απρ 2026, 14:50
Διεθνή

Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση

30 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός «απέτυχε σε όλα τα μέτωπα»

Δημοσκόπηση της σιωνιστικής κρατικής τηλεόρασης

30 Απρ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Απρίλη

30 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος

29 Απρ 2026, 21:51
Διεθνή

Ιαπωνικό τάνκερ διέσχισε το Ορμούζ – Θα συνεργαζόμαστε με το Ιράν δηλώνει η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

29 Απρ 2026, 19:21
Κόντρες

Πι(ερ)νόκιο

29 Απρ 2026, 14:23
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

Ημέρα των bloggers.

1944: Εκτελούνται 110 κομμουνιστές ως αντίποινα για τη δολοφονία δύο γερμανών αξιωματικών.

1970: Βόμβα στα γραφεία της ΓΣΕΕ (“Κίνημα 20 Οκτώβρη“).

1972: Η χούντα συλλαμβάνει μεγάλο αριθμό φοιτητών «για αντικυβερνητική δράση» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

1977: Βόμβα στο κτίριο των επιχειρήσεων Σκαλιστήρη (καταστροφή του πέμπτου ορόφου) και απόπειρα εμπρησμού του κτιρίου των επιχειρήσεων Μποδοσάκη (ΕΛΑ).

1991: Ρουκέτα κατά των γραφείων της ΔΕΗ στους Αγίους Αναργύρους (17Ν).

1998: Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

1998: Οι αρχηγοί κρατών της Ε.Ε. αποφασίζουν τη νομισματική ένωση της Ευρώπης από την 1η Ιανουαρίου 1999.

2001: Ληστεία σε χρηματαποστολή του ΟΤΕ στον Πειραιά (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    • Εφετείο 17Ν

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

  • ΕΛΑ

    Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

  • Επικοινωνία

    Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

  • Όροι χρήσης

    Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

  • Ποιοι είμαστε

    Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

  • Επικοινωνία

    Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

  • Όροι χρήσης

    Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

    Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo