Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών
  • Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη
  • Pain in the ass
  • Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Δεν αλλάζουμε στάση, κλιμακώνουμε τον αγώνα
Εργατικά Παιδεία

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Δεν αλλάζουμε στάση, κλιμακώνουμε τον αγώνα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Απρ 2024, 22:26

Κάθε μέρα πληθαίνουν οι ανακοινώσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ενάντια στη νέα εγκύκλιο του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ Κατσαρού (Αρ. Πρωτ. 34412/Ε3, 3-4-2024), με την οποία καλεί τους Περιφερειακούς Διευθυντές και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να προβούν σε «άμεσες ενέργειες» «προκειμένου να τύχουν εφαρμογής οι ανωτέρω διατάξεις για την αντικατάσταση των Διευθυντών/ντριων – Προϊσταμένων σχολικών μονάδων, οι οποίοι/ες αρνούνται να λάβουν μέρος στη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ή/και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ ή, εν γένει, με τη στάση τους παρακωλύουν τη διαδικασία της αξιολόγησης του ως άνω νόμου».

Ομως, ούτε οι απειλές για αντικατάσταση των διευθυντών που αντιστέκονται στην αξιολόγηση ούτε οι απειλές για πρόστιμα μπορούν να ανακόψουν το μαζικό ρεύμα της απεργίας-αποχής.

Οι εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζουν την εγκύκλιο Κατσαρού «χουντικής έμπνευσης» και καταγγέλλουν το ΥΠΑΙΘΑ ότι απειλεί με παύση-αντικατάσταση απεργούς, που σέβονται την απόφαση των συνδικαλιστικών οργάνων, αρνούμενοι να γίνουν αξιολογητές.

Θεωρούν τις αυταρχικές, κατασταλτικές τακτικές του υπουργείου «αιτία πολέμου» και οργανώνουν παράλληλα με τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. 

Με ανακοίνωσή της η ΔΟΕ δηλώνει ότι «θα στηρίξει νομικά (προσφυγή στα δικαστήρια κλπ.) τους/τις συναδέλφους που ως στελέχη θα αντικατασταθούν».  

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Αργοσαρωνικού

Απειλές για παύση και αντικατάσταση διευθυντών/ντριων – προϊσταμένων με χουντικής έμπνευσης εγκύκλιο-εντολή  εκδίδει 3/4/24  η κυβέρνηση της ΝΔ δια του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ  Γ. Κατσαρού. Απαιτεί να αντικατασταθούν από τη θέση τους όλοι/ες οι Διευθυντές/ντριες –Προϊστάμενες/οι σχολικών μονάδων που υπερασπιζόμενοι/ες το Δημόσιο σχολείο και τους/τις μαθητές/τριές τους, μετέχουν σε κηρυγμένη απεργία- αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης!

Υπενθυμίζουμε στο ΥΠΑΙΘΑ ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν έχει καταργηθεί ακόμα. Το δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με αίμα, στους δρόμους, εδώ και αιώνες θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους! Το ΥΠΑΙΘΑ θυμίζοντας άλλους καιρούς, σκοτεινούς, περνάει ξανά σε πράξεις απολυταρχισμού, δεσποτικές οδηγίες και επιταγές προς τις διευθύνσεις να στραφούν απέναντι στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται! 

Είναι μια κίνηση πανικού, καθώς οι δικαστικές αποφάσεις  για απαγόρευση της απεργίας – αποχής, όχι μόνο δεν του απέφεραν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, αλλά οδήγησαν στο αντίθετο: αναδείχθηκε από τη βάση του κλάδου ένα κίνημα άμεσης δημοκρατίας που με μαζικές γενικές συνελεύσεις, σε απαρτία στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πήρε την υπόθεση της απεργίας – αποχής στα χέρια του και με θάρρος και αποφασιστικότητα συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Πάνω από 70 εκπαιδευτικά πρωτοβάθμια σωματεία έχουν πάρει απόφαση προκήρυξης απεργίας αποχής από τις Γ.Σ.τους, και άλλες 30 ΕΛΜΕ στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ανάμεσά τους και ο Σύλλογός μας, με τη μαζικότατη Γ.Σ στις 27.3.2024 και με την κατάθεση εξωδίκου στα Υπουργεία Παιδείας, Εργασίας και στη Διεύθυνση Π.Ε Πειραιά στις 1/4 και το οποίο έχει ισχύ από Παρασκευή 5/4.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο  Παιδείας 3 χρόνια τώρα παλεύουν να επιβάλλουν αυτή την καταστροφική πολιτική για το δημόσιο σχολείο. 14 φορές έσυραν στα δικαστήρια τα εκπαιδευτικά σωματεία και τις Ομοσπονδίες, με σκοπό να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τον επιθεωρητισμό. Όπλα τους οι αντιδημοκρατικοί και αντιαπεργιακοί νόμοι, οι απειλές, οι εκβιασμοί, η διοικητική τρομοκρατία και η προσπάθεια να σπείρουν το φόβο. Ούτε οι απειλητικές εγκύκλιοι του Κατσαρού, όπως και οι παλιότερες του Κόπτση, μπόρεσαν να επιτύχουν τον στόχο τους. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απειλεί να αξιοποιήσει αντίστοιχες διατάξεις με αυτές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της περιβόητης διάταξης Γεροβασίλη, μέσω της οποίας επιχειρήθηκε να στοχοποιηθούν στελέχη στο Δημόσιο που συμμετείχαν σε αντίστοιχες μορφές κινητοποιήσεων. Η τροπολογία Γεροβασίλη, κάτω από την πίεση του κινήματος καταργήθηκε άρον άρον πριν τις βουλευτικές εκλογές το 2019 και την επανάφερε η Κεραμέως το 2021.

Η νεοφιλελεύθερη / νεοσυντηρητική πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων δεν έχει καμιά αποδοχή, δεν έχει κανένα έρεισμα στη βάση των εκπαιδευτικών, όλοι αντιλαμβάνονται ότι το σχολείο που προσπαθούν να διαμορφώσουν είναι εχθρικό προς τις μορφωτικές ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, είναι το σχολείο της απόρριψης, της ταξικής επιλογής, κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις του κόσμου του χρήματος. Ένα σχολείο φθηνό για το κράτος, υποχρηματοδοτούμενο, στηριγμένο στους χορηγούς για τις στοιχειώδεις ανάγκες του, με τον εκπαιδευτικό υποταγμένο και ιδεολογικά χειραγωγημένο, έναν απλό εκτελεστή των επιλογών της κρατικής πολιτικής, χωρίς παιδαγωγική ελευθερία και επιστημονική υπόσταση. Αυτό το «μεγάλο όνειρο» της εξουσίας υπηρετεί η λεγόμενη αξιολόγηση.

Το δικαστικό πραξικόπημα του ΥΠΑΙΘΑ δεν πέρασε, βλέπει τη μεγάλη αντίδραση και τη νέα προκήρυξη απεργίας -αποχής και επιτίθεται στο πιο αγωνιστικό κομμάτι  προϊσταμένων-διευθυντών/ντριών που στέκεται στο πλευρό του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών!  

3 χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να διασπάσουν την ενότητα του εκπαιδευτικού σώματος αλλά αντίθετα την ενίσχυσαν. Το αποδεικνύουν οι ιστορικές μαζικές συνελεύσεις  που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες οδήγησε στην απόφαση  της συνέχισης του αγώνα από την τελευταία ολομέλεια προέδρων ΔΟΕ ( 1/4/24)! Η απεργία – αποχή ξεκίνησε σαν ένα κίνημα βάσης ενάντια στην εσωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας με τον ιστορικό συντονισμό των 77 και 53 στη συνέχεια εκπαιδευτικών σωματείωνκαι την καθολική της αποδοχή από τους Συλλόγους Διδασκόντων και σαν τέτοιο συνεχίζεται και σήμερα.

Θυμίζουμε ότι το 2022 επιχείρησαν να επιβάλλουν ποινές σε διευθυντές-προϊστάμενες που όντας απεργοί δεν ανάρτησαν στην πλατφόρμα αξιολόγηση και κάτω από τη συλλογική μαχητική στάση των συναδέλφων και των σωματείων δεν τα κατάφεραν. Οι συναδέλφισσες/οι δικαιώθηκαν.

Τώρα απειλούν με παύση στελεχών εκπαίδευσης (Διευθυντών και Προϊσταμένων), γεγονός που έχει να συμβεί από την εποχή της χούντας και αντικατάστασή τους (από ποιους αναρωτιόμαστε!!)

Το ΥΠΑΙΘΑ στοχοποιεί αυτούς που υπερασπίστηκαν όχι τη θέση-ρόλο ευθύνης και αξιολογητή που θέλει να τους επιβάλλει, αλλά τη δημοκρατία στο σχολείο από «θέση ευθύνης» απέναντι στους μαθητές, τους συναδέλφους και τις συλλογικές αποφάσεις!

Το ΥΠΑΙΘΑ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι μισεί τους εκπαιδευτικούς και στην εκπνοή πια της σχολικής χρονιάς, Απρίλη μήνα, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, είτε διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες είτε νεοδιόριστες/ους, την δεύτερη χρονιά απόπειρας εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης σε απεργία– αποχή καταφεύγει σε τρομοκρατία.

Το ΥΠΑΙΘΑ επιχειρεί να  διαταράξει τη λειτουργία των  σχολείων πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα (κενά εκπαιδευτικών- μεγάλο αριθμό μαθητών- γραφειοκρατία)  που ήδη αντιμετωπίζουν! 

ΤΩΡΑ αποφασιστικά για να σπάσουμε την προσπάθεια απομόνωσης του ΥΠΑΙΘΑ και του Υπουργείου και να αναδείξουμε ως μέγιστο το ζήτημα των διώξεων και της αμφισβήτησης του απεργιακού δικαιώματος.

Το ζήτημα των διώξεων-παύσεων-αντικαταστάσεων σε απεργούς ξεπερνά τα όρια της εκπαίδευσης και αποτελεί αιτία πολέμου για όλα το εργατικό κίνημα.

  •   Διαμηνύουμε στα στελέχη  εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης που  ορίζονται να εκδώσουν πράξη παύσης – τα συμβούλια επιλογής & τα υπηρεσιακά  συμβούλια) που καλούνται να υλοποιήσουν τις αυθαίρετες  πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ  ότι οι συνάδελφοι είναι απεργοί και να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν εναντίον τους, καθώς προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα (συμμετοχή στην απεργία – αποχή της Ομοσπονδίας ή του σωματείου τους)!
  •   Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό μέσο σε περίπτωση που  επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες/ους!
  •   Κανείς και καμία να μην διανοηθεί να καταλάβει την θέση απεργού που τον έπαυσαν! Δεν θα το ανεχτούμε!
  •   Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!
  •   Όχι μόνο δεν αλλάζουμε στάση, αλλά αντίθετα κλιμακώνουμε τον αγώνα και διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!
  •   Η υπεράσπιση του απεργιακού  δικαιώματος  είναι υπόθεση όλων και να καλούμε να πάρουν όλοι θέση κόμματα, σωματεία, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ),  γονεϊκοί φορείς, η πανεπιστημιακή κοινότητα και όλο το εργατικό κίνημα, μαχητικά και μαζικά να υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα (συντονισμός σωματείων, νομικές ενέργειες- εξώδικο στο ΥΠΑΙΘΑ για τις απειλές από ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ & ΣΩΜΑΤΕΙΑ- μαζικές κινητοποιήσεις στις διευθύνσεις  και στα συμβούλια επιλογής, παρεμβάσεις -επερωτήσεις στη βουλή- υπογραφές-παρεμβάσεις -ψηφίσματα από τα συνδικάτα των εργαζομένων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα, τους πανεπιστημιακούς δάσκαλους, άμεση απεργιακή κινητοποίηση, προσφυγή για άμεση κατάργηση του 4823/21 του πιο αυταρχικού νόμου στην ιστορία της εκπαίδευσης).

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τους ΑΠΕΡΓΟΥΣ & ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Οι ενέργειες του ΥΠΑΙΘΑ μπαίνουν στις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας! Δεν θα το αφήσουμε έτσι! Καμία Διεύθυνση να μην τολμήσει να πειράξει τους διευθυντές/προϊσταμένες σε απεργία αποχή!

Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου

Θέμα: « Σχετικά με την χουντικής έμπνευσης εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ με την οποία ζητείται η παύση και αντικατάσταση Διευθυντών/-ντριων – Προϊσταμένων  που δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ Δ. Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛ. ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε. ΤΗΣ Β΄ Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε. ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ (Λ. Κηφισιάς 18 & Γκύζη – Μαρούσι) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 – 4 – 2024 ΣΤΙΣ 13:30».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου αφού έλαβε υπόψη του την 34412/Ε3/ 3 – 4 – 2024 εγκύκλιο του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ  Γ. Κατσαρού με θέμα: « Αντικατάσταση στελεχών εκπαίδευσης που δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση», αποφασίζει τα ακόλουθα:

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ διότι με αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις αμφισβητείται το κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα Διευθυντών/-ντριών – Προϊσταμένων σχολικών μονάδων οι οποίοι/οποίες υπερασπιζόμενοι/-ες το Δημόσιο σχολείο και τους/τις μαθητές/-τριες τους, μετέχουν σε κηρυγμένη απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης!

Η κυβέρνηση  και το ΥΠΑΙΘΑ  3 χρόνια τώρα παλεύουν να επιβάλλουν το σχολείο της υποταγής και της εμπορευματοποίησης.  

14 φορές  έσυραν στα δικαστήρια τα εκπαιδευτικά σωματεία και τις Ομοσπονδίες, με σκοπό να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τον επιθεωρητισμό.  Το δικαστικό πραξικόπημα του ΥΠΑΙΘΑ δεν πέρασε, βλέπει τη μεγάλη αντίδραση και τη νέα προκήρυξη Απεργίας -Αποχής και επιτίθεται στο πιο αγωνιστικό κομμάτι  Προϊσταμένων – Διευθυντών/-ντριών που στέκεται στο πλευρό του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών!   

3 χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να διασπάσουν την ενότητα του εκπαιδευτικού σώματος αλλά αντίθετα την ενίσχυσαν. Το αποδεικνύουν οι ιστορικές μαζικές συνελεύσεις  που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες οδηγώντας στην απόφαση  της συνέχισης του αγώνα από την τελευταία ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ (1 – 4 – 2024)!

Θυμίζουμε ότι το 2022 επιχείρησαν να επιβάλλουν ποινές σε Διευθυντές – Προϊστάμενες  που όντας απεργοί δεν ανάρτησαν στην πλατφόρμα αξιολόγηση και κάτω από τη συλλογική μαχητική στάση των συναδέλφων και των σωματείων δεν τα κατάφεραν. Οι συναδέλφισσες/-οι δικαιώθηκαν.

Τώρα απειλούν με  παύση στελεχών εκπαίδευσης (Διευθυντών και Προϊσταμένων), γεγονός που έχει να συμβεί από την εποχή της χούντας των Συνταγματαρχών και αντικατάστασή τους (από ποιους αναρωτιόμαστε!!).

Το ΥΠΑΙΘΑ στοχοποιεί αυτούς που υπερασπίστηκαν όχι τη θέση – ρόλο  ευθύνης που θέλει να τους επιβάλλει αλλά  τη δημοκρατία στο σχολείο από «θέση  ευθύνης» απέναντι στους μαθητές, τους συναδέλφους και τις συλλογικές αποφάσεις!

Το ΥΠΑΙΘΑ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι μισεί τους εκπαιδευτικούς και στην εκπνοή πια της σχολικής χρονιάς, Απρίλη μήνα, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, είτε Διευθυντές/-ντριες και Προϊσταμένες είτε νεοδιόριστες/-ους την δεύτερη χρονιά απόπειρας εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης σε απεργία – αποχή καταφεύγει σε τρομοκρατία.

Το ΥΠΑΙΘΑ επιχειρεί να  διαταράξει τη λειτουργία των  σχολείων πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα (κενά εκπαιδευτικών – μεγάλο αριθμό μαθητών – γραφειοκρατία)  που ήδη αντιμετωπίζουν!  

Προσπαθούν να σπείρουν το φόβο, αλλά να ξέρουν πως θα εισπράξουν οργή.

ΤΩΡΑ αποφασιστικά για να σπάσουμε την προσπάθεια απομόνωσης του ΥΠΑΙΘΑ και του ΥΠΑΙΘΑ και να αναδείξουμε ως μέγιστο το ζήτημα των διώξεων και της αμφισβήτησης του απεργιακού δικαιώματος.

Το ζήτημα των διώξεων – παύσεων – αντικαταστάσεων σε απεργούς ξεπερνά τα όρια της εκπαίδευσης και αποτελεί αιτία πολέμου για όλα το εργατικό κίνημα.

Διαμηνύουμε στα στελέχη  εκπαίδευσης ( Διευθυντές Εκπαίδευσης που  εντέλλονται να εκδώσουν πράξη παύσης – τα συμβούλια επιλογής & τα υπηρεσιακά  συμβούλια) που καλούνται να υλοποιήσουν τις αυθαίρετες  πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ  ότι οι συνάδελφοι είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα!  Παρέχουμε στις/στους συναδέλφους Διευθυντές/Διευθύντριες και Προϊστάμενες/προϊστάμενους – μέλη του σωματείου μας πλήρη συνδικαλιστική, νομική και πολιτική κάλυψη.

Απαιτούμε από τα μέλη των συμβουλίων επιλογής και των υπηρεσιακών συμβουλίων  να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία –αποχή των Ομοσπονδιών & των σωματείων τους! 

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό μέσο σε περίπτωση που  επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες/-ους!

Κανένας συνάδελφος,ισσα να μη δεχτεί να αντικαταστήσει Διευθυντές – Προϊσταμένους που επιχειρηθεί να  παυθούν.

Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!

Όχι μόνο δεν αλλάζουμε στάση αλλά αντίθετα κλιμακώνουμε τον αγώνα και διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Η υπεράσπιση του απεργιακού  δικαιώματος  είναι υπόθεση όλων και καλούμε να πάρουν όλοι θέση κόμματα, σωματεία, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ),  γονεϊκοί φορείς, η πανεπιστημιακή κοινότητα και όλο το εργατικό κίνημα μαχητικά και μαζικά να υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα (συντονισμός σωματείων, νομικές ενέργειες – εξώδικο στο ΥΠΑΙΘΑ για τις απειλές από ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ& ΣΩΜΑΤΕΙΑ – μαζικές κινητοποιήσεις στις Διευθύνσεις  και στα συμβούλια επιλογής, παρεμβάσεις – επερωτήσεις στη Βουλή – υπογραφές – παρεμβάσεις – ψηφίσματα από τα συνδικάτα των εργαζομένων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα, τους πανεπιστημιακούς Δασκάλους, γονεϊκούς φορείς,  άμεση απεργιακή κινητοποίηση, προσφυγή για άμεση  κατάργηση του ν. 4823/2021 του πιο αυταρχικού νόμου στην ιστορία της εκπαίδευσης).

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου από κοινού με τους άλλους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Αθήνας διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, για το θέμα αυτό, στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας (Λ. Κηφισιάς 18 & Γκύζη – Μαρούσι) την Τετάρτη 10 – 4 – 2024 στις 13:30.  

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τους ΑΠΕΡΓΟΥΣ & ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ Δ. Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛ. ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε. ΤΗΣ Β΄ Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε. ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ (Λ. Κηφισιάς 18 & Γκύζη – Μαρούσι) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 – 4 – 2024 ΣΤΙΣ 13:30

Ανακοίνωση της ΔΟΕ

Θέμα: Εγκύκλιος Γ.Γ. Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για επιβολή ποινών σε απεργούς διευθυντές/ντριες – προϊστάμενους/ές. Αναμενόμενο το νέο αυταρχικό ολίσθημα της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Οι αρνητές του διαλόγου επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς με ολοκληρωτικές μεθόδους.

Μετά την, καθόλα αδιέξοδη, συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την Υφυπουργό Παιδείας και τον Γενικό Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. στις 2 Απριλίου (κατά την οποία το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. παρέδωσε το εξώδικο της απεργίας – αποχής από την ατομική αξιολόγηση, που αποφασίστηκε από την Ολομέλεια των Προέδρων των Σ.Ε.Π.Ε. στην Υφυπουργό), η νέα, με εντολή Υπουργού, εγκύκλιος του Γ.Γ., δεν αποτελεί έκπληξη αλλά μια ακόμη επιβεβαίωση του αυταρχικού κατήφορου της κυβέρνησης. Η πολιτική ηγεσία, με έντονη την αλαζονεία στις ενέργειές της, αρνείται να λάβει το ηχηρό μήνυμα της μαζικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις Γ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. όλης της χώρας και την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην αντεπιστημονική – αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση». 

Η πολιτική ηγεσία αρνείται να ακούσει τους εκπαιδευτικούς και την κραυγή της αγωνίας τους για το μέλλον του δημόσιου σχολείου, αγνοεί την έκκληση που της έγινε από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και στην τελευταία συνάντηση για άμεση έναρξη ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου για το ζήτημα της αξιολόγησης (διάλογος που δεν έγινε ποτέ με ευθύνη της) και επιλέγει να ενεργοποιήσει τις προβλέψεις του άρθρου 56 του νόμου 4823/2021, απειλώντας  με άμεση καθαίρεση – αντικατάσταση τα στελέχη εκπαίδευσης, διευθυντές/ντριες και προϊστάμενες/ους σχολικών μονάδων, που δεν εφαρμόζουν την αξιολόγηση, με βάση τις απεργιακές αποφάσεις της Δ.Ο.Ε., κάτι που διαφαινόταν, όπως είχαμε ως Δ.Ο.Ε. εκτιμήσει, ότι θα πράξει, χρησιμοποιώντας τη δυσμενέστατη, αυταρχική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου κατά της απεργίας-αποχής στις 15/3/2024.

Η προσκόλληση της πολιτικής ηγεσίας στο άρθρο 56, το οποίο αποτελεί μνημείο ολοκληρωτικής αντίληψης για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και της εκπαίδευσης και η επιδίωξή της μέσα από τις επανειλημμένες αγωγές κατά της Δ.Ο.Ε. να απαγορεύσει τις απεργιακές της αποφάσεις ως πολιτικές, αποκαλύπτει, πέρα από την οφθαλμοφανή αποστασιοποίησή της από τις αρχές της δημοκρατικής λειτουργίας, τον πανικό που της έχει προκαλέσει η εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή στην απεργία-αποχή της Δ.Ο.Ε. ακόμα και των πιο «ευάλωτων» στις πιέσεις της «στελεχών της εκπαίδευσης». Των «στελεχών» που με τον κομβικό ρόλο τους κρατούν όρθιο το δημόσιο σχολείο μαζί με το σύνολο των εκπαιδευτικών, σε μια εποχή που η ιδιωτικοποίηση εντός του (με κυβερνητικές αποφάσεις) διογκώνεται (έρευνα Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Education International, 2019). Των «στελεχών» που είναι επιφορτισμένα με απίστευτη γραφειοκρατία και «καθήκοντα», συχνά άσχετα με το παιδαγωγικό τους αλλά και το διοικητικό τους έργο. 

Η αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας την παρασύρει στο να αγνοεί και βασικά δεδομένα της εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Είναι αδιανόητο (ακόμη και με βάση το νοσηρό σκεπτικό της) να θέτουν ζήτημα μαζικής αντικατάστασης στελεχών κατά τη διάρκεια, πόσο μάλλον λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους. Ας αναλογιστεί, η πολιτική ηγεσία, την αναστάτωση που θα προκαλέσει στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στη διοικητική λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ακόμη και ως απόπειρα τρομοκράτησης φανερώνει την απόλυτη αδιαφορία του Υπουργείου για τις παιδαγωγικές επιπτώσεις στους μαθητές και για το πώς λειτουργεί το δημόσιο σχολείο. 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα στηρίξει νομικά (προσφυγή στα δικαστήρια κλπ.) τους/τις συναδέλφους που ως στελέχη θα αντικατασταθούν, με βάση την εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και τους/τις καλεί συντεταγμένα και με κλαδική αντίληψη – στάση να αποδομήσουν το αντιεκπαιδευτικό εγχείρημα της αντιεπιστημονικής «αξιολόγησης».

Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενάντια στον αυταρχισμό της πολιτικής ηγεσίας με αίτημα να μην τιμωρηθεί ούτε ένας/μία εκπαιδευτικός.  

Τέλος, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να αντιληφθεί τα δεινά που γεννά στην εκπαίδευση ο αυταρχισμός και η «διά πυρός και σιδήρου» επιβολή. Ακόμη και σήμερα έχει την ευκαιρία να αναστείλει την εφαρμογή της αντιεπιστημονικής «αξιολόγησης» και να καλέσει τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες σε ουσιαστικό διάλογο με στόχο την οικοδόμηση ενός συστήματος πραγματικής στήριξης του εκπαιδευτικού έργου.

Εκτύπωση 🖨
ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΔΟΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΛΜΕ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜπινελίκια στους Κλίντον για την Παλαιστίνη
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 8 Απρίλη

Σχετικά Αρθρα

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

Εργατικά 6 Ιούλ 2026, 05:26

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Εργατικά 2 Ιούλ 2026, 21:06

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 1 Ιούλ 2026, 19:32

Εκδήλωση-Συζήτηση: Απαγόρευση της συλλογικής ζωής και καταστολή των αγώνων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια

Εργατικά 1 Ιούλ 2026, 19:27

Εκδικητική ομηρία και συνειδητή κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 30 Ιούν 2026, 07:37

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

Παιδεία 26 Ιούν 2026, 19:40
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo