Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 20 Νοέμβρη
  • Σιωναζιστική σφαγή αμάχων σε καταυλισμό παλαιστίνιων προσφύγων στον Λίβανο
  • Απόφαση για Απεργία-Αποχή από κάθε διοικητικό έργο που συνδέεται με τις διαγραφές φοιτητών
  • Μονόδρομος η καταδίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»
  • Xαιρετισμός από τα όπλα μας σ’ εσάς φύλακες της δόξας
  • ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα, μετά από μήνυση του νεοναζιστή Κ. Πλεύρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Aν πέθανε ο Σινουάρ, έπεσε ως μαχητής, με το όπλο στο χέρι
Διεθνή

Aν πέθανε ο Σινουάρ, έπεσε ως μαχητής, με το όπλο στο χέρι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Οκτ 2024, 21:36

Να ξεκαθαρίσουμε καταρχάς τη θέση μας: αν δεν υπάρξει ανακοίνωση από τη Χαμάς, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ο θάνατος του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της, Γιάχια Αλ-Σινουάρ. Οι ανακοινώσεις της σιωναζιστικής ηγεσίας δεν σημαίνουν τίποτα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνουν το θάνατο του Σινουάρ. Μια φορά, μάλιστα είχαν ανακοινώσει ότι τον… συνέλαβαν. Και είχαν δώσει στη δημοσιότητα την παρακάτω φωτογραφία, που έδειχνε έναν άνθρωπο με χαρακτηριστικά που παρέπεμπαν σ’ αυτά του Σινουάρ.

Αυτό έγινε τον πρώτο καιρό της εισβολής των σιωναζιστών στη Λωρίδα της Γάζας, όταν αναζητούσαν απεγνωσμένα κάποιες εικόνες νίκης. Και επειδή δεν τις έβρισκαν, τις κατασκεύαζαν. Αποδείχτηκε, τελικά, ότι ο «Σινουάρ» ήταν ένας πολίτης της Γάζας, που τύχαινε να μοιάζει κάπως με τον Σινουάρ.

Περιμένουμε, λοιπόν, ανακοίνωση από τη Χαμάς, η οποία σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αργεί.

Αν αληθεύει ο ισχυρισμός του σιωναζιστικού στρατού, τότε οι στρατιώτες που σκότωσαν τον Σινουάρ, στην προσπάθειά τους να δρέψουν τη δόξα, κατέστρεψαν όλες τις κατασκευές που θα έστηνε η σιωνιστική προπαγάνδα.

Ανακοίνωσαν ότι χτες συγκρούστηκαν με τρεις παλαιστίνιους μαχητές, στην περιοχή Ταλ Αλ-Σουλτάν, δυτικά της Ράφα (προς τη θάλασσα), και πως επειδή συνάντησαν αντίσταση βομβάρδισαν με τεθωρακισμένα το σπίτι που είχαν οχυρωθεί οι μαχητές. Επειδή φοβούνταν ότι το σπίτι ήταν υπονομευμένο με εκρηκτικά, περίμεναν μια ολόκληρη μέρα και αφού ερεύνησαν για τα εκρηκτικά μπήκαν σήμερα και βρέθηκαν μπροστά σε έναν νεκρό μαχητή που έμοιαζε καταπληκτικά με τον Σινουάρ.

Εβγαλαν και φωτογραφίες τις οποίες διένειμαν αμέσως στους ενσωματωμένους στο σιωναζιστικό στρατό δημοσιογράφους, με πιο χαρακτηριστικές τις παρακάτω.

Αν αυτός είναι ο Γιάχια Αλ-Σινουάρ, τότε ο ηγέτης της Χαμάς έπεσε ως μαχητής σε τυχαία σύγκρουση με το σιωναζιστικό στρατό. Με πλήρη στρατιωτική εξάρτυση, τουφέκι στο δεξί χέρι, πιστόλι στη ζώνη, γεμιστήρες και χειροβομβίδες. Δεν τον βρήκαν με προδοσία, δεν τον περικύκλωσαν σε κάποιο τούνελ και βέβαια τους πολέμησε μαζί με τους συμμαχητές του, πέφτοντας ως αγωνιστής της ελευθερίας.

Οπως δήλωσε ο επικεφαλής του Αλ-Τζαζίρα στη σιωνιστική οντότητα, ο πολύ έμπειρος δημοσιογράφος Ελίας Καράμ, μιλώντας από τη Ραμάλα, οι αξιωματικοί που έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και διέρρευσαν ότι δεν είχαν κάποιες πληροφορίες, ότι ήταν μια τυχαία μάχη στη διάρκεια περιπολίας που έκαναν και ότι επί μια μέρα δεν ήξεραν ότι έχουν σκοτώσει τον Σινουάρ, το πιθανότερο είναι πως θα περάσουν στρατοδικείο για παραβίαση βασικών κανόνων ασφάλειας.

Το σιωνιστικό αφήγημα μέχρι τώρα έλεγε πως ο Σινουάρ ήταν πανικόβλητος, πως ζούσε μέσα στα τούνελ απομονωμένος από τους πάντες. Τι θα έκαναν οι σιωνιστές, αν οι στρατιωτικοί τους δεν είχαν διαρρεύσει τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες για την τυχαία σύγκρουση; Θα μετέφεραν τη σορό του φερόμενου ως Σινουάρ σε κάποιο τούνελ και θα έλεγαν ότι τον παρακολουθούσαν, συγκέντρωναν πληροφορίες και την κατάλληλη στιγμή επιτέθηκαν και τον εξόντωσαν χωρίς αυτός να προβάλει καμιά αντίσταση. Με τις φωτογραφίες και τις διηγήσεις των σιωναζιστών στρατιωτικών του πεδίου, το αφήγημα που θα έστηναν εξαερώθηκε.

Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, ο εκπρόσωπος του σιωναζιστικού στρατού παραδέχτηκε ότι πριν από την ανταλλαγή πυρών δεν γνώριζαν ότι ο Σανουάρ βρισκόταν στο κτίριο. Στο δε σιωνιστικό Τύπο κυκλοφόρησε φωτογραφία με τον οπλισμό που έφερε ο νεκρός. Πλήρης εξοπλισμός μαχητή από έναν άνδρα ηλικίας 62 ετών, αποφασισμένο να μην πέσει με τίποτα στα χέρια των εχθρών, αν τύχει και τους ανταμώσει σε δύσκολες συνθήκες.

Kαι μια χειροβομβίδα που, σύμφωνα με τους σιωναζιστές στρατιωτικούς, έφερε στην εξάρτυσή του ο νεκρός. Το κατέστρεψαν εντελώς το αφήγημα του πανικόβλητου και διαρκώς κρυπτόμενου Σινουάρ.

Αν αληθεύει η είδηση ότι ο Σινουάρ είναι νεκρός, τότε ο Σινουάρ είναι ο πρώτος επικεφαλής παλαιστινιακής πολιτικής οργάνωσης που σκοτώνεται σε άμεση αντιπαράθεση στην πρώτη γραμμή και όχι σε επιχείρηση δολοφονίας.

Οσο για την αντικατάσταση του Γιάχια Αλ-Σινουάρ, θα επαναλάβουμε αυτά που γράψαμε πριν από ελάχιστες ώρες: Ακόμα κι αν καταφέρουν να σκοτώσουν τον Γιάχια Αλ-Σινουάρ, δεν τελειώνει ούτε η Αντίσταση ούτε η Χαμάς. Οπως δεν τελείωσε η Χεζμπολά με τη δολοφονία του ηγέτη της Χασάν Νασράλα. Οπως δεν τελείωσε η Χαμάς με τις δολοφονίες τόσων ηγετικών στελεχών της, πολιτικών και στρατιωτικών: σεΐχης Αχμεντ Γιασίν, Αμπντελαζίζ Αλ-Ραντίσι, Γιάχια Αγιάς, Αχμεντ Αλ-Τζάμπαρι, Σάλεχ Αλ-Αρούρι, Ισμαΐλ Χανίγια και πολλοί ακόμα.

Οι σιωνιστές και η δυτική προπαγάνδα γενικότερα αρέσκονται σε μεταφυσικά αφηγήματα, σύμφωνα με τα οποία «τα πάντα όλα» τα κανόνιζε ένας άνθρωπος (ο Σινουάρ εν προκειμένω) και πως αν τον σκοτώσουν, τέλειωσε η οργάνωσή του, τέλειωσε και η Αντίσταση της οποίας ηγείται αυτή η οργάνωση. Η ζωή τούς έχει διαψεύσει πολλές φορές και θα τους διαψεύσει και πάλι, αν πράγματι σκότωσαν τον Σινουάρ στη μάχη. Ο Γιαχια Αλ-Σινουάρ θα πάρει τη θέση του στο πάνθεον των ηρώων της Παλαιστινιακής Επανάστασης και η επανάσταση θα συνεχιστεί, όπως συνέβη τόσες φορές στη μακρά ιστορία της.

ΥΓ1. Το σιωνιστικό Κανάλι 12 μετέδωσε την εξής δήλωση στενού συγγενούς ισραηλινής αιχμάλωτης στη Γάζα: «Δεν είμαι χαρούμενη για το θάνατο του Σινουάρ, νιώθω μόνο φόβο. Μεγάλο φόβο. Τρόμο για το τι μπορεί να συμβεί τώρα. Τι θα γίνει με τους απαχθέντες, όταν οι απαγωγείς ακούσουν για τον θάνατο του μεγάλου ηγέτη τους;».

ΥΓ2. Σε μια προσπάθεια να τονώσει το καταρρακωμένο ηθικό του σιωνιστικού όχλου και να δείξει παντοδύναμος, ο Νετανιάχου απευθύνθηκε στη Χαμάς και στους μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης: «Οποιος αφήσει κάτω τα όπλα και επιστρέψει τους απαχθέντες, θα του επιτρέψουμε να ζήσει»! Τα πανηγύρια για τις δολοφονίες αντιστασιακών ηγετών είναι σαν το φρέσκο παστεριωμένο γάλα. Εχουν ημερομηνία λήξης μετά από ελάχιστες ημέρες. Ετσι έγινε μετά τη δολοφονία του Ισμαΐλ Χανίγια, έτσι έγινε μετά τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΝΟΥΑΡ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤρέχουν σαν τα ποντίκια για να σωθούν
Επόμενο άρθρο Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συντρίψουν τις κυβερνητικές απειλές για δυνητική αργία σε συνδικαλιστές

Σχετικά Αρθρα

Σιωναζιστική σφαγή αμάχων σε καταυλισμό παλαιστίνιων προσφύγων στον Λίβανο

Τουλάχιστον 21 νεκροί και 94 τραυματίες

Διεθνή 19 Νοέ 2025, 19:43

Η Ουάσιγκτον ακυρώνει την επίσκεψη του αρχηγού του λιβανικού στρατού επειδή καταδίκασε ισραηλινές επιθέσεις

Υστερικές αντιδράσεις φιλο-σιωνιστών αμερικανών γερουσιαστών

Διεθνή 19 Νοέ 2025, 08:31

Ψήφισμα ΣΑ του ΟΗΕ: Το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα ενάντια στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Κι αυτό το ψήφισμα θα μείνει στα χαρτιά

Διεθνή 18 Νοέ 2025, 21:47

52 XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Προσυγκέντρωση: Πλ. Κολοκοτρώνη 3 μμ

Ιστορία 17 Νοέ 2025, 06:25

Παλαιστινιακές Αντιστασιακές Οργανώσεις: Οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στη Γάζα απορρίπτεται

Διεθνή 16 Νοέ 2025, 21:43

Καταυλισμός Τζαμπάλια: Ακόμα και μέσα στα ερείπια, η ζωή εξακολουθεί να αξίζει

Διεθνή 15 Νοέ 2025, 20:28
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Νοέμβρη

20 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστική σφαγή αμάχων σε καταυλισμό παλαιστίνιων προσφύγων στον Λίβανο

Τουλάχιστον 21 νεκροί και 94 τραυματίες

19 Νοέ 2025, 19:43
Παιδεία

Απόφαση για Απεργία-Αποχή από κάθε διοικητικό έργο που συνδέεται με τις διαγραφές φοιτητών

Από το  8ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

19 Νοέ 2025, 14:37
Πολιτική

Μονόδρομος η καταδίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»

Αρχισε η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό, μετά από εισαγγελική έφεση στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση

19 Νοέ 2025, 13:04
Πολιτισμός

Xαιρετισμός από τα όπλα μας σ’ εσάς φύλακες της δόξας

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ υποκλίνονται στον παλαιστινιακό λαό μ' ένα καινούργιο τραγούδι

19 Νοέ 2025, 11:45
Πολιτική

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα, μετά από μήνυση του νεοναζιστή Κ. Πλεύρη

19 Νοέ 2025, 09:20
Διεθνή

Η Ουάσιγκτον ακυρώνει την επίσκεψη του αρχηγού του λιβανικού στρατού επειδή καταδίκασε ισραηλινές επιθέσεις

Υστερικές αντιδράσεις φιλο-σιωνιστών αμερικανών γερουσιαστών

19 Νοέ 2025, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Νοέμβρη

19 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Ψήφισμα ΣΑ του ΟΗΕ: Το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα ενάντια στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Κι αυτό το ψήφισμα θα μείνει στα χαρτιά

18 Νοέ 2025, 21:47
Αγροτικά

Πολιτική αλητεία: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει σαν «δώρο» στους κτηνοτρόφους που έχασαν τα κοπάδια τους, αυτό που η κυβέρνησή του είχε νομική υποχρέωση να κάνει πριν από ενάμιση χρόνο

18 Νοέ 2025, 14:02
Αγροτικά

Εδώ και τώρα να καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση και το απολεσθέν εισόδημα στους κτηνοτρόφους που θανάτωσαν τα κοπάδια τους

18 Νοέ 2025, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Νοέμβρη

18 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

Αγνωστος Στρατιώτης: Η πρώτη καταδίκη με εφαρμογή του ιδιώνυμου ποινικού τερατουργήματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

17 Νοέ 2025, 13:50
Εργατικά

Τα σαπάκια της Hellenic Train και το αποικιοκρατικό πλιάτσικο του μονοπώλιου Ferrovie dello Stato Italiane

24ωρη απεργία αύριο από όλο το προσωπικό της Hellenic Train

17 Νοέ 2025, 12:07
Κόντρες

Ο αυτοκρατορίσκος και οι χαμηλόβαθμοι αυλικοί του

17 Νοέ 2025, 10:35
Ιστορία

52 XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Προσυγκέντρωση: Πλ. Κολοκοτρώνη 3 μμ

17 Νοέ 2025, 06:25
Αγροτικά

Ο Βορίδης διέπραξε ποινικά αδικήματα με δόλο και ο Μητσοτάκης τον καλύπτει, γιατί ο Βορίδης τον «κρατάει»

17 Νοέ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Νοέμβρη

17 Νοέ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

16 Νοέ 2025, 22:34
Διεθνή

Παλαιστινιακές Αντιστασιακές Οργανώσεις: Οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στη Γάζα απορρίπτεται

16 Νοέ 2025, 21:43
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Νοέμβρη

Ημέρα για την εκβιομηχάνιση της Αφρικής.

Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού.

Ημέρα μνήμης υπερφυλικών.

Μεξικό: Ημέρα επανάστασης (1910).

1920: Εκτελούνται από τον IRA δεκατέσσερις πράκτορες βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

1953: Η Γιουγκοσλαβία χορηγεί αμνηστία σε 7.194 πολιτικούς κρατούμενους.

1967: Βόμβες (ΔΕΑ) σε δρόμους της Καλλιθέας.

1972: Νόθες εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, της Πάτρας και των Ιωαννίνων με ενεργό βοήθεια καθηγητών. Επέμβαση της αστυνομίας στη Νομική Αθηνών για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες.

1977: Δύο βόμβες στις εγκαταστάσεις της «Bosch» στην Ιερά Οδό, άλλη μία στη «Bosch» Ζωγράφου και μία στη «VolksWagen» (ΕΛΑ).

1990: Αποτυχημένη απόπειρα με εκτόξευση ρουκέτας της 17Ν κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη.

1991: Συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και τεσσάρων αγνώστων στα Σεπόλια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo