Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε
  • Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη
  • «Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας
  • Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Χάντρες και καθρεφτάκια σε Ιθαγενείς
Αγροτικά

Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

Χάντρες και καθρεφτάκια σε Ιθαγενείς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Ιούλ 2013, 22:04

Τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν τα 6 δισ. ευρώ, που εν χορδαίς και οργάνοις ανακοίνωσαν ότι θα διαθέσουν για τους ανέργους οι ηγέτες της ΕΕ, στη σύνοδο κορυφής της προηγούμενης βδομάδας; Αν κάνουμε μια απλή διαίρεση του ποσού με τα 24,405 εκατομμύρια των επίσημα καταγραμμένων ως ανέργων (ο αριθμός –πάντα υποτιμημένος– ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα από τη Eurostat και αφορά το Μάη του 2013), θα διαπιστώσουμε ότι μιλάμε για 245,85 ευρώ ανά άνεργο! Επειδή, όμως, σε μας δεν αρέσουν οι πρόχειρες ή παραπλανητικές στατιστικές, θα δούμε την εξαγγελία των ηγετών της ΕΕ συγκεκριμένα.

Καταρχάς, δεν πρόκειται για καινούργια εξαγγελία. Την είχαν ανακοινώσει πριν λίγο καιρό οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας της Γαλλίας και της Γερμανίας. Τη διαφήμισαν σε τριήμερη γαλλογερμανική φιέστα που οργανώθηκε στο Παρίσι. Πρόκειται για το περιβόητο , για το οποίο συνυπέγραψαν άρθρο στη Monde οι Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μισέλ Σαπέν και Πιέρ Μοσκοβισί (γράψαμε αναλυτικά στο φύλλο μας της 1ης Ιούνη). Η σύνοδος κορυφής έκανε μια αλλαγή. Αντί για την περίοδο 2014-2020 (δηλαδή εφτά χρόνια), το κονδύλι των 6 δισ. θα αφορά τη διετία 2014-2015. Μετά θα δουν τι θα κάνουν.

Εγιναν έτσι μπόλικα τα λεφτά; Οι αριθμοί (όταν είναι αληθινοί) δεν κάνουν λάθος. Γι’ αυτό και εμείς θα μιλήσουμε με βάση τους αριθμούς που οι ίδιοι οι ιθύνοντες της Ευρωένωσης δίνουν. Σύμφωνα με τη Eurostat (η οποία, επαναλαμβάνουμε, υποεκτιμά την ανεργία, όπως κάνουν και οι εθνικές στατιστικές υπηρεσίες), το Μάη του 2013 οι άνεργοι κάτω των 25 ετών στην ΕΕ ήταν 5,5 εκατομμύρια. Το κονδύλι των 6 δισ. προορίζεται για την οργάνωση προγραμμάτων «κατάρτισης και πρακτικής άσκησης» για άνεργους νέους. Με βάση την ελληνική εμπειρία, η «κατάρτιση και πρακτική άσκηση» ενός νέου απαιτεί κατά μέσο όρο 3.650 ευρώ. Τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα σε ανεπτυγμένες χώρες θα είναι πιο ακριβά, αλλά εμείς παίρνουμε ως βάση το φτηνό ελληνικό μοντέλο. Διαιρώντας το συνολικό κονδύλι με το κόστος ανά «εκπαιδευόμενο», βρίσκουμε ότι αφορά το πολύ 1,64 εκατ. νέους για δυο χρόνια ή 822 χιλιάδες το χρόνο. Δηλαδή, μόλις το 15% των άνεργων νέων κάτω των 25 ετών! Αν συγκρίνουμε το κονδύλι των 6 δισ. με το σύνολο των ανέργων, τότε τα πράγματα γίνονται εξοργιστικά. Τα προγράμματα αφορούν μόλις το 3,4% των ανέργων.

Και βέβαια, δεν μιλάμε για μόνιμη εργασία. Μιλάμε για ένα πεντάμηνο, στη διάρκεια του οποίου ο άνεργος θα κάνει «πρακτική άσκηση» σε μια επιχείρηση, για να πάρει στο τέλος του πεντάμηνου 2.000 ευρώ αν είναι απόφοιτος δευτεροβάθμιας ή 2.300 ευρώ αν είναι απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συν 400 ευρώ για 80 ώρες «κατάρτισης», σύνολο 2.400 ή 2.700 ευρώ σε πεντέμισι μήνες (μαζί με την «κατάρτιση») ή αλλιώς 436 ή 491 ευρώ το μήνα!

Οι νέοι που θα μπουν σ’ αυτά τα προγράμματα θα μετατρέπονται αναγκαστικά σε δούλους, με την ελπίδα ότι μπορεί να προσληφθούν μόνιμα.
Θα εργάζονται περισσότερες ώρες, αν τους το ζητήσει ο εργοδότης, αρκούμενοι στο φιλοδώρημα του προγράμματος. Κι αν κάποιοι προσληφθούν μετά το τέλος της «πρακτικής άσκησης», θα υπογράφουν εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις εργασίας. Η σύγχρονη δουλεία μετατρέπεται σε πανευρωπαϊκό πρότυπο και τα διάφορα προγράμματα «εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης», πέρα από την εξασφάλιση τζάμπα εργατικών χεριών για καπιταλιστικές επιχειρήσεις, θα λειτουργούν και ως μοχλός πίεσης για τη μείωση των εργατικών μισθών και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Οι γερμανοί και γάλλοι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας διακήρυξαν καθαρά το δόγμα της κινεζοποίησης των εργαζόμενων της Ευρώπης, γράφοντας στο κοινό τους άρθρο: .

Το νόημα των λόγων τους είναι σαφέστατο: επειδή αντιμετωπίζουμε παγκόσμιο ανταγωνισμό κι αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, στραφήκαμε αναγκαστικά ενάντια στο εργασιακό κεκτημένο, χτυπήσαμε άγρια τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά συστήματα και έτσι θέσαμε τις βάσεις για ν’ αντέξουμε αυτόν τον ανταγωνισμό. Πού είναι το καινούργιο στην πολιτική τους; Αυτό έρχεται αμέσως μετά, όταν γράφουν:. Αυτό είναι το πρόγραμμα των 6 δισ.

Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι, παρά τον καλπασμό της ανεργίας σε όλη την έκταση της ΕΕ, θα ανακοίνωναν κι αυτό ακόμα το πρόγραμμα κινεζοποίησης των νέων, αν δεν είχαν να ικανοποιήσουν και πολιτικές ανάγκες. Η Γερμανία έχει εκλογές, ο Ολάντ βλέπει τη δημοτικότητά του να βυθίζεται στα τάρταρα, στις χώρες των Μνημονίων η ανεργία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, μάλλον είχε έρθει ο καιρός να κάνουν κάτι. Και βέβαια, δεν το άφησαν πολιτικά ανεκμετάλλευτο. Μετά την τριήμερη φιέστα του Παρισιού, ήρθε η ώρα να οργανώσει και το Βερολίνο τη δική του φιέστα.

Τουλάχιστον είκοσι αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί μαζεύτηκαν την περασμένη Τρίτη στο Βερολίνο, καλεσμένοι της Μέρκελ, για να συζητήσουν για την… αντιμετώπιση της ανεργίας. Πρώτος και καλύτερος ο Ολάντ, καρφώνοντας πισώπλατα το «αδελφό» SPD. Η Μέρκελ, ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Σαρκοζί, είχε αρνηθεί ακόμη και να συναντήσει τον Ολάντ πριν τις τελευταίες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.
Ο Ολάντ γίνεται γλάστρα στις προεκλογικές της φιέστες. Ετσι είναι αυτά τα πράγματα. Ο Ολάντ πλέον διοικεί πολιτικά τον γαλλικό ιμπεριαλισμό και πρέπει να συνεργάζεται με τη Μέρκελ, έστω κι αν αυτό πλήττει το στρατόπεδο του SPD.

Γι’ αυτό και, προκειμένου να στηριχτεί λίγο ο ετοιμόρροπος Στάινμπρουκ, υπογράφτηκε μια κοινή δήλωση του SPD και του PSF, με την οποία τα δυο κόμματα ανακοίνωσαν ότι. Αφού ασκήσουν κριτική στην ευρωπαϊκή πολιτική που ασκείται «από τους συντηρητικούς και τους φιλελεύθερους», τα δυο σοσιαλδημοκρατικά κόμματα δηλώνουν, ότι . Δηλαδή, διακηρύσσουν αυτά που έχει ήδη διακηρύξει η Μέρκελ, με τη στήριξη και του σοσιαλδημοκράτη Ολάντ!

Ομως, τα πολιτικά παιχνίδια ανάμεσα στα δυο μεγάλα στρατόπεδα της ευρωπαϊκής αστικής πολιτικής δεν έχουν καμιά σημασία. Η πολιτική είναι που μετράει και η πολιτική στην ΕΕ είναι πολιτική σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας και κινεζοποίησης, στο όνομα της ανάκτησης της «ανταγωνιστικότητας». Οσο για την ανεργία, η αύξησή της είναι δεδομένη, επειδή οι ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές χώρες ξαναμπήκαν σε κρίση. Για το 2013 η Γαλλία προϋπολογίζεται να έχει μηδενική ανάπτυξη (σύντομα θα έχουμε ανακοίνωση για αρνητικό πρόσημο), ενώ η Γερμανία ήδη αναθεώρησε την πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ το 2013 (από 0,6% σε 0,3%). Αυτή η κατάσταση είναι που εμποδίζει και τον ελληνικό καπιταλισμό να μπει σε μια δειλή έστω ανάκαμψη, μετά από 5 χρονιές συνεχούς πτώσης, στη διάρκεια των οποίων έχει χάσει το ένα τέταρτο του ονομαστικού ΑΕΠ της.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 60ή συνεδρίαση, Πέμπτη 4.7.13
Επόμενο άρθρο

Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

Χάντρες και καθρεφτάκια σε ιθαγενείς

Σχετικά Αρθρα

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

Αγροτικά 13 Φεβ 2026, 18:47

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

Αγροτικά 13 Φεβ 2026, 12:50

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

Αγροτικά 10 Φεβ 2026, 13:05

Η ΠΟΓΕΔΥ υπαινίσσεται ότι τα λαμόγια εξακολουθούν να παίρνουν παράνομες επιδοτήσεις από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»

Χατζηδάκης και Πιτσιλής οφείλουν να απαντήσουν στα ερωτήματά της

Αγροτικά 6 Φεβ 2026, 19:20

«Ισραηλινή φέτα» πουλάνε οι στρατηγικοί σύμμαχοι του Μητσοτάκη…

Αγροτικά 2 Φεβ 2026, 14:15

Ο Ιησούς πολλαπλασίασε τα ψωμιά και ο Μητσοτάκης πολλαπλασίασε τα γιδοπρόβατα της Κρήτης, για να τη βάψει «μπλε»!

Αποκαλυπτική σύγκριση ανάμεσα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον αριθμό των αιγοπροβάτων και σ' αυτά που ακόμα και σήμερα μοστράρει το ΥΠΑΑΤ

Αγροτικά 1 Φεβ 2026, 13:28
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε

15 Φεβ 2026, 10:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

15 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

14 Φεβ 2026, 20:12
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Σερβία: Εθνική εορτή.

Καναδάς: Ημέρα σημαίας.

Σιγκαπούρη: Ημέρα ολικής άμυνας.

1923: Εφαρμόζεται στην Ελλάδα το γρηγοριανό ημερολόγιο.

1933: Απόπειρα εκτέλεσης του προέδρου των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούσβελτ από τον ιταλό αναρχικό Τζιουζέπε Ζαμκάρα.

1951: Δίμηνη φυλάκιση στον πρώην υπουργό Πάνο Χατζηπάνο για σκάνδαλο με καύσιμα.

1993: Βόμβα σε κτίριο ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά με αφορμή δύο πολύνεκρα ναυάγια (ΕΛΑ-1η Μάη).

1996: Ρουκέτα κατά του υπαίθριου γκαράζ της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα (17Ν).

1999: Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν εκδιώκεται από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα, συλλαμβάνεται από Κενυάτες και παραδίδεται στους τούρκους διώκτες του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

    17Ν
    • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      Εφετείο 17Ν
  • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

    ΕΛΑ
    • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

    Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

    Ποιοι είμαστε
  • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

    Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

    Επικοινωνία
  • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

    Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

    Όροι χρήσης
  • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

    Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

    Ποιοι είμαστε
  • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

    Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

    Επικοινωνία
  • Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

    Πολιτική αγυρτεία του υπουργού Γεωργίας

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo