Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της
  • H επιτομή της βαρβαρότητας
  • Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Ο Αραχωβίτης ξεπέρασε τους προκατόχους του στα ψέματα
Αγροτικά

Ο Αραχωβίτης ξεπέρασε τους προκατόχους του στα ψέματα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Δεκ 2018, 00:00

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αραχωβίτης έχασε την αίσθηση του μέτρου, ξεπέρασε στο ψέμα όλους τους προκατόχους του όλων των χρωμάτων και νομίζει ότι απευθύνεται σε Χαχόλους. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, οι αγρότες, όταν ήθελαν να ειρωνευτούν κάποιον, του έλεγαν «μη λες τζουμακίες». Σε λίγο, παίρνοντας στην πλάκα τον Αραχωβίτη, θα λένε «μη λες  αραχωβιτίες».
 
♦ Στις 20 Νοέμβρη, ο Αραχωβίτης συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους παραμύθιασε (άλλο που δεν ήθελαν!) λέγοντας: «Η διαδικασία της κατάρτισης  τεχνικού φακέλου ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη (σ.σ. για το γιαούρτι) προχωρά, προκειμένου να κατατεθεί  στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες αντιδράσεις  όμως αν είμαστε ενωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας, νομίζω, ότι όπως και με την Φέτα, μπορούμε να είμαστε νικητές».
 
Γνώριζε, φυσικά, από τις 6 Νοέμβρη, ότι η πρόταση του διευθύνοντα συμβούλου Μπακαλέξη για κατάρτιση φακέλου για να πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως προϊόν ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη) δεν πέρασε στο ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Την επομένη (7 Νοέμβρη), ο Αραχωβίτης συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζόμενων στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και συζήτησε μαζί τους αυτό το θέμα. Κι όμως, λίγες μέρες αργότερα έλεγε στους ευρωβουλευτές ότι η διαδικασία κατάρτισης του φακέλου για το ελληνικό γιαούρτι προχωρά, θα κατατεθεί και «όπως με τη φέτα, μπορούμε να είμαστε νικητές». «Δούλευε» εν ψυχρώ και χωρίς ίχνος ντροπής τους παριστάμενους ευρωβουλευτές (τους φτωχούς κτηνοτρόφους και αγρότες έτσι κι αλλιώς τους θεωρεί Χαχόλους).
 
Ο συνδικαλιστής Παναγιώτης Παπαβασιλείου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζόμενων στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, σε εκτενέστατη ανάρτησή του στο blog του σωματείου (https://syllegovima.blogspot.com/2018/11/blog-post_27.html) αναφέρεται στα τεκταινόμενα και στις απόπειρες του διευθύνοντα συμβούλου  Μπακαλέξη και του προκατόχου του Βλάχου να περάσουν από το ΔΣ του Οργανισμού απόφαση για να καταρτιστεί φάκελος για να πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως προϊόν ΠΓΕ, χωρίς να καταργηθεί η ΚΥΑ του Αυγούστου του 2016, που νομιμοποιεί τη χρήση συμπυκνωμένου γάλακτος στην παραγωγή του ελληνικού γιαουρτιού. Η απόπειρα αυτή απέτυχε, με ψήφους 5 προς 2 κατά της εισήγησης του διευθύνοντος συμβούλου, και μέχρι τις 29 Νοέμβρη που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει κατατεθεί εκ νέου από τον Μπακαλέξη η πρόταση για να εγκριθεί η κατάρτιση του φακέλου.
 
Τα λεχθέντα του Αραχωβίτη στους ευρωβουλευτές για τη δήθεν νίκη που πέτυχαν με τη Φέτα μόνο σαν καλαμπούρι μπορούσαν να εκληφθούν, γιατί όλοι αυτοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις συμφωνίες της ΕΕ με τον Καναδά, με χώρες της Αφρικής, με το Βιετνάμ και τη Σιγκαπούρη, στις οποίες η Φέτα και οι Ελιές Καλαμών προσφέρονται από το Συμβούλιο της ΕΕ ως δώρο στις κυβερνήσεις αυτών των χωρών, προκειμένου το κεφάλαιο των ιμπεριαλιστικών κρατών της ΕΕ να πετύχει την πλήρη κατάργηση των δασμών για τα εμπορεύματά του, την αποικιοκρατική διείσδυσή του στις αγορές τους και το κέρδισμα δημοσίων συμβάσεων σ’ αυτές τις χώρες.
 
Στις 28 Νοέμβρη, ο Αραχωβίτης μίλησε στη Θεσσαλονίκη σε φιέστα που οργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με τίτλο «Βιώσιμα Δίκτυα Αγροτικών Προϊόντων στη Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας». Σ’ αυτή τη φιέστα ξεπέρασε όλους τους προκατόχους του στο βερμπαλισμό και στα ψέματα. Για μια ακόμη φορά σέρβιρε την ξινισμένη σούπα του πασόκου (και νυν συριζαίου) πρώην υπουργού Γεωργίας Τζουμάκα, πού είχε λανσάρει τη θεωρία ότι οι αγρότες θα βρουν διέξοδο όχι στις αγροτικές επιδοτήσεις, αλλά στην παραγωγή «επώνυμων» και «ποιοτικών» προϊόντων.
 
Πάνε χρόνια από τότε που ο Τζουμάκας, ως υπουργός Γεωργίας, και η κυβέρνηση Σημίτη μιλούσαν για τη «λύση» που βρίσκεται στα «επώνυμα» προϊόντα, με την οποία ήθελαν να προετοιμάσουν το έδαφος για να γίνει  αποδεκτό το αγροτικό πρόγραμμα 2000-2006 της ΕΕ, με το οποίο συρρικνώνονταν οι αγροτικές επιδοτήσεις. Στη συνέχεια, οι φτωχοί αγρότες δοκίμασαν στο πετσί τους τις συνέπειες αυτού του προγράμματος.
 
Λέγοντας στη φιέστα της Θεσσαλονίκης ότι «τα επώνυμα αγροτικά προϊόντα μπορούν να βρουν διέξοδο στις διεθνείς αγορές, με τρόπο που θα αποφέρει ανάλογη προστιθέμενη αξία στους παραγωγούς», ο Αραχωβίτης κοροϊδεύει τους φτωχούς αγρότες και ειδικά τους φτωχούς κτηνοτρόφους που βιώνουν την κατακόρυφη πτώση των τιμών του νωπού γάλακτος όλων των τύπων. Που βιώνουν, ακόμα, την κατακόρυφη πτώση των τιμών της φέτας και τη συρρίκνωση της αγοράς δύο πραγματικών επώνυμων προϊόντων, όπως η φέτα ΠΟΠ και το ελληνικό γιαούρτι. Συρρίκνωση που προκαλείται με τις συμφωνίες της ΕΕ με τον Καναδά, με χώρες της Νότιας Αφρικής, με το Βιετνάμ, με τη Σιγκαπούρη και με άλλες συμφωνίες που είναι στα σκαριά.
 
Κανέναν αγρότη και κτηνοτρόφο δεν μπορεί πια να πείσει ο Αραχωβίτης, ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για την προώθηση των επώνυμων προϊόντων της Ελλάδας, όταν συνεχίζει την πολιτική του προκατόχου και συντρόφου του Αποστόλου. Την πολιτική με την οποία καταστράφηκαν τα δύο επώνυμα προϊόντα, η φέτα και το ελληνικό γιαούρτι, που θεωρούνται πλέον «τρόπος παρασκευής», με συνέπεια να μπορούν να παράγονται σε διάφορες χώρες, τόσο της ΕΕ όσο και του λεγόμενου τρίτου κόσμου. Θυμίζουμε την ΚΥΑ του Αυγούστου του 2016, που υπογράφηκε από υπουργούς των Τσιπροκαμμένων, με την οποία νομιμοποιήθηκε η χρήση συμπυκνωμένου γάλακτος στην παραγωγή του ελληνικού γιαουρτιού.
 
Θυμίζουμε την πρόταση που είχε στείλει στην Κομισιόν ο Αποστόλου, απ’ αφορμή τη συμφωνία ΕΕ – Καναδά, πρόταση που ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει συμβιβαστική, ενώ στην πραγματικότητα κατέστρεφε τη φέτα ως ΠΟΠ. Σύμφωνα με τη «συμβιβαστική» πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, θα μπορούσε και ο Καναδάς να παράγει φέτα χρησιμοποιώντας καναδέζικο πρόβειο και γίδινο νωπό γάλα! Αυτή την πρόταση υιοθέτησε η Κομισιόν στη συμφωνία ΕΕ – Βιετνάμ.
 
Με τα παραμύθια του για την εξαγωγή «επώνυμων προϊόντων που θα αποφέρουν προστιθέμενη αξία στον παραγωγό», ο Αραχωβίτης έγινε από πολύ νωρίς καταγέλαστος στους φτωχούς κτηνοτρόφους. Σύντομα θα γευτεί την αγανάκτησή τους, καθώς οι τιμές του νωπού γάλακτος έπεσαν κατακόρυφα, ενώ οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα να μένει αδιάθετο τμήμα της παραγωγής τους

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚαραγκιοζιλίκια, γενικώς…
Επόμενο άρθρο Καλύπτουν την ασυδοσία των γαλακτοβιομήχανων

Σχετικά Αρθρα

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

Αγροτικά 15 Οκτ 2025, 15:03

Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…

Αγροτικά 10 Οκτ 2025, 14:23

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

Αγροτικά 9 Οκτ 2025, 19:21

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

Αγροτικά 8 Οκτ 2025, 21:57

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: «Καταχεριάζουν» άγρια τον Τσιάρα

Αγροτικά 8 Οκτ 2025, 11:14

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κρύβουν σημαντικό αριθμό νέων εστιών ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Αγροτικά 6 Οκτ 2025, 12:17
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

15 Οκτ 2025, 20:10
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

Ημέρα γραβάτας.

Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων.

1947: Κλείνουν οι εφημερίδες «Ριζοσπάστης» και «Ελεύθερη Ελλάδα» από την κυβέρνηση Σοφούλη.

1969: Επτά βόμβες του ΕΔΚ σε μετασχηματιστές των τρόλεϊ και σε φανάρια της τροχαίας σε κεντρικά σημεία της Αθήνας προκαλούν κομφούζιο και ελαφρό τραυματισμό έξι περαστικών.

1971: Συλλαμβάνονται ο γραμματέα του ΚΚΕ εσ. Μπ. Δρακόπουλος, ο Μ. Παρτσαλίδης κι άλλα 31 στελέχη του ΠΑΜ και του ΚΚΕ εσ.

1972: Δίκη τεσσάρων Γερμανών που συνεργάζονταν με το «Κίνημα 20ής Οκτώβρη», ποινές 6-18 μηνών.

1977: Νεκροί οι Αντρέας Μπάαντερ, Γκούντρουν Έσλιν, Γιαν-Καρλ Ράσπε, βαριά τραυματισμένη η Ίρμγκαρντ Μέλερ, μέλη της RAF, στις φυλακές Στάμχαϊμ στη Γερμανία.

1978: Τέσσερις βόμβες ακροδεξιών στα δικαστήρια και σε καταστήματα με σοβιετικά προϊόντα.

1980: Βόμβα στον τρίτο όροφο του ΙΚΑ στην Ομόνοια (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo