Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς
  • Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Μια στο καρφί και μια στο πέταλο ο Τραμπ
Διεθνή

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο ο Τραμπ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Μαρ 2025, 19:54

O Τραμπ συναντήθηκε χτες με αντιπροσωπεία οχτώ από τους απελευθερωθέντες σιωνιστές αιχμάλωτους «και άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις συγκλονιστικές τους ιστορίες», όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Τώρα τι ιστορίες άκουσε στα ελάχιστα λεπτά που κράτησε η συνάντηση, ας το αφήσουμε. Ορθιους τους είχε στημένους (ακόμα και έναν σχετικά ηλικιωμένο ανάμεσά τους) και αφού τους άκουσε να τον γλείφουν πατόκορφα, τους ξεπροβόδισε.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/03/trump_proin_aixmalotoi.mp4

«Η οικογένειά μου και εγώ πιστεύουμε ότι στάλθηκες από τον θεό για να σώσεις τους απαχθέντες», είπε στον Τραμπ ο Ομερ Σιμ Τοφ. «Φριχτές ιστορίες, θα τους βγάλουμε έξω», απάντησε… συγκαταβατικά ο Τραμπ. Του έδωσαν και μια πλακέτα που γράφει πάνω: «Οποιος σώζει μια ζωή, είναι σαν να έχει σώσει ολόκληρο τον κόσμο». Οι μουσουλμάνοι είπαν ότι αυτό είναι απόσπασμα από το Κοράνι (Σούρα 5, παράγραφος 32), αλλά βιάστηκαν. Είναι και παράφραση από το Ταλμούδ και σαν φράση έγινε διάσημη από την ταινία «Η λίστα του Σίντλερ».

Εβδομος από αριστερά στο βίντεο,πρώτος αριστερά πίσω στην κεντρική φωτογραφία αυτού του άρθρου (με την κόκκινη μπλούζα) είναι ο Χορν, που παρέλαβε με χαρά την πλακέτα με την κλεψύδρα, δώρο στη μητέρα του από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ. Ο ίδιος είχε ζητήσει το σταμάτημα του πολέμου για να απελευθερωθούν και οι υπόλοιποι αιχμάλωτοι, μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του Ιταν. Οι δυο τους πρωταγωνίστησαν στο διάσημο πλέον βίντεο των Αλ-Κασάμ, στο οποίο ο Ιταν τα έχωσε άγρια στον Νετανιάχου. Ας το θυμηθούμε:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/03/video_aixmalotoi_1-3-25.mp4

Επειδή αυτοί οι πρώην αιχμάλωτοι και οι οικογένειές τους είναι ενάντια στην πολιτική του Νετανιάχου, οι σύμβουλοι του Τραμπ του υπέδειξαν να κάνει κάτι που θα αποκαταστήσει τις ισορροπίες. Να μην φανεί δηλαδή ότι πετάει στα σκουπίδια τον Νετανιάχου και ακολουθεί τη γραμμή του Φόρουμ Οικογενειών Αιχμαλώτων και Αγνοούμενων. Ετσι, στο τραμπικό τουίτερ (Truth Social) ανέβηκε η παρακάτω ανάρτηση:

«Ειρήνη Χαμάς» σημαίνει Χαίρετε και Αντίο – Μπορείτε να διαλέξετε. Απελευθερώστε όλους τους Ομήρους τώρα, όχι αργότερα, και αμέσως επιστρέψτε όλα τα νεκρά σώματα των ανθρώπων που δολοφονήσατε, αλλιώς ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ. Μόνο άρρωστοι και διεστραμμένοι άνθρωποι κρατάνε πτώματα κι εσείς είστε άρρωστοι και διεστραμμένοι! Στέλνω στο Ισραήλ όλα όσα χρειάζεται για να τελειώσει τη δουλειά, ούτε ένα μέλος της Χαμάς δε θα είναι ασφαλές αν δεν κάνετε ό,τι σας λέω. Μόλις συναντήθηκα με τους πρώην Ομήρους σας, των οποίων τις ζωές καταστρέψατε. Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση! Προς την ηγεσία, τώρα είναι η ώρα να φύγετε από τη Γάζα, όσο ακόμα έχετε μια ευκαιρία. Επίσης,προς το Λαό της Γάζας: Ενα όμορφο Μέλλον περιμένει, αλλά όχι αν κρατάτε Ομήρους. Αν το κάνετε,είστε ΝΕΚΡΟΙ! Πάρτε μια ΕΞΥΠΝΗ απόφαση. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΏΡΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΥΠΆΡΞΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ!

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ»

Μια χαρά δίπορτο το παίζει ο Τραμπ. Από τη μια συναντήθηκε με αντιπροσωπεία πρώην αιχμάλωτων που ζητούν την ολοκλήρωση όλων των φάσεων της συμφωνίας και από την άλλη κάνει πλάτες στον Νετανιάχου και τον Σμότριτς, εξαπολύοντας κούφιες απειλές (ήδη έχει κάνει γαργάρα το… μεγαλοφυές σχέδιο για μετεγκατάσταση σε άλλες χώρες του συνόλου των Παλαιστίνιων της Γάζας, όπως φαίνεται και από την παραπάνω ανάρτηση), ενώ την ίδια στιγμή απεσταλμένος του στη Ντόχα (που ήταν παρών και στη συνάντηση με τους οχτώ πρώην αιχμάλωτους στο Λευκό Οίκο), ζήτησε και είχε απευθείας συναντήσεις με στελέχη της Χαμάς, για να ζητήσει την παράδοση σε πρώτη φάση μόνο των αιχμάλωτων που έχουν και αμερικάνικη ιθαγένεια.

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν ασχολήθηκε με το νέο παραλήρημα του Τραμπ. Ο Τάχερ Αλ-Νόνο, σύμβουλος Τύπου του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, επανέλαβε (μεταξύ πολλών άλλων) στο Al Jazeera Mubasher:

Δεν θα υπάρξει παράταση της πρώτης φάσης. Παραμένουμε δεσμευμένοι στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και αναμένουμε την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη φάση.

Λίγα λόγια και σταράτα.

Και ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ, σε σημερινή γραπτή δήλωσή του:

Οι μεσολαβητές συνεχίζουν τις επαφές τους για να διασφαλίσουν την εφαρμογή των υπόλοιπων φάσεων της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και να υποχρεώσουν την ισραηλινή κατοχή να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας.

Η Χαμάς επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της σε όλες τις φάσεις της συμφωνίας και ελπίζουμε ότι οι προσπάθειες των μεσολαβητών θα οδηγήσουν στην πλήρη εφαρμογή της από την πλευρά της ισραηλινής κατοχής.

Πέμπτη: 06 Ραμαντάν 1446
Αντίστοιχα: 06 Μάρτη 2025

Ενα μικρό ποτ πουρί δηλώσεων παραγόντων της σιωνιστικής πολιτικής ζωής αρκεί για ν’ αποκαλύψει την πραγματικότητα που όλοι γνωρίζουν.

Οταν επιτυγχάνεται μια «απόλυτη νίκη», η άλλη πλευρά παραδίδεται άνευ όρων, όπως συνέβη με τη Γερμανία και την Ιαπωνία το 1945.

Στρατηγός ε.α. Γκιόρα Εϊλάντ – Yedioth Ahronoth

Στο Ισραήλ φαντάζονται συνεχώς ότι οι Παλαιστίνιοι απλά θα εξαφανιστούν. Αυτή η ψευδαίσθηση δεν είναι καινούργια και σίγουρα δεν περιορίζεται στον Νετανιάχου και τον Μπεν Γκβιρ.

Χαγκάι Ελάντ – Haaretz

Μετά από ενάμιση χρόνο πολέμου, μια οργάνωση χωρίς τεθωρακισμένα, χωρίς πολεμική αεροπορία, χωρίς ναυτικό, καταφέρνει να επιβιώσει και να μας επιβάλει τους όρους της. Η κυβέρνηση μάς οδηγεί στην καταστροφή.

Εφραίμ Γκανόρ – Maariv

Υπάρχουν πολλοί Παλαιστίνιοι που πιστεύουν ότι ο χρόνος είναι με το μέρος τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να αντέξουν και να μην υποχωρήσουν, μέχρι να καταρρεύσει το Ισραήλ και να πραγματοποιηθεί το παλαιστινιακό όνειρο.

Εϊάλ Ζίσερ, εβραίος ιστορικός και ερευνητής – Israel Hayom

Αν μελετήσουμε τους στόχους του πολέμου και τα αποτελέσματά του, δυστυχώς, παρά το βαρύ τίμημα, το Ισραήλ δεν είναι η πλευρά που νίκησε στον πόλεμο.

Ντορόν Νιρ Τσαβί, ισραηλινός αναλυτής – Κανάλι 7

Ολοι ξέρουν ότι χάσαμε τον πόλεμο των «Σιδερένιων Σπαθιών». Ο Νετανιάχου το ξέρει, ο Σμότριτς το ξέρει, ο Χέρζι [Χαλεβί] το ξέρει και όλος ο κόσμος κοιτάζει ένα κράτος που κατέστρεψε τη χώρα του εχθρού, σκότωσε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και πολίτες του, δολοφόνησε τους ηγέτες του, έκλεισε χιλιόμετρα των σηράγγων του – και όμως έχασε.

Ρούμπικ Ρόζενταλ – Haaretz

Ο Νετανιάχου είναι αποσυνδεδεμένος από την πραγματικότητα, δεν καταλαβαίνει ότι μια ακόμη μαζική επιστράτευση στρατιωτών που είναι εξαντλημένοι μετά από πάνω από 200 ημέρες υπηρεσίας από τις 7 Οκτώβρη, η συνεχιζόμενη απροθυμία στρατολόγησης των Χαρεντίμ και η επιστροφή στον πόλεμο στη Γάζα θα οδηγήσουν στο ανώτατο όριο της κοινωνικής κρίσης στο Ισραήλ. Αμφίβολο αν τον ενδιαφέρει κιόλας.

Χάιμ Λέφενσον, συγγραφέας

Αν ο Νετανιάχου ήταν πραγματικός ηγέτης, θα είχε σεβαστεί τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Χαμάς στη Ντόχα και θα είχε ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο σύμφωνα με τη συμφωνία. Ο στρατός έπρεπε να αποχωρήσει από το Φιλαδέλφεια την 1η Μάρτη, αλλά το αγνόησε με απόλυτη ωμότητα, όπως ο Τραμπ. Και η άρνησή του συνδέθηκε με την άρνηση της Χαμάς να αποδεχτεί το «Σχέδιο Γουίτκοφ», δηλαδή την απελευθέρωση των κρατούμενων με σταδιακό τρόπο, προκειμένου να ικανοποιήσει το κοινό και ορισμένες οικογένειες και να κερδίσει περισσότερο χρόνο.

Γιόσι Μπεν Αρι, συγγραφέας

ΥΓ. Ο παλαιστίνιος σχολιαστής Σαΐντ Ζιάμ απαντά στον Τραμπ και στη φράση του ότι «μόνο άρρωστοι και διεστραμμένοι κρατούν νεκρά σώματα»: Εν πάση περιπτώσει, γνωρίζετε, κύριε πρόεδρε, ότι η αρρωστημένη και τρελλή Ιατρική Ιερουσαλήμ κρατά περίπου 650 σορούς παλαιστίνιων μαρτύρων;

Εκτύπωση 🖨
ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΓΑΖΑ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΡΑΜΠ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑυτούς δεν μπορείτε να τους νικήσετε
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 7 Μάρτη

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 21:34

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 13:54

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 13:16

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 11:15

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

Διεθνή 4 Ιούλ 2025, 21:30

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

Διεθνή 3 Ιούλ 2025, 07:32
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

7 Ιούλ 2025, 08:00
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo