Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Στο λεξιλόγιό μας δεν υπάρχει η λέξη παράδοση
  • Ουαλίντ Κιλάνι: «Η Αντίσταση υπάρχει εξαιτίας της κατοχής»
  • Η Ελλάδα ως μπανανία-ενεργειακό hub των ΗΠΑ
  • Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη
  • Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Ψέματα, παραπλάνηση και πέτσινες εξαγγελίες: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κορόιδευε και εξακολουθεί να κοροϊδεύει τους αγρότες
Αγροτικά

Ψέματα, παραπλάνηση και πέτσινες εξαγγελίες: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κορόιδευε και εξακολουθεί να κοροϊδεύει τους αγρότες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Ιαν 2024, 20:07

H αλαζονεία ενός πολιτικού νάνου

19.1.2024 Ο Αυγενάκης συναντάται στο Βρολίνο με τον γερμανό ομόλογό του Τζεμ Οζντεμίρ και μεταφέρει σε Δελτίο Τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) τον υποτιθέμενο διάλογό τους, με ύφος αρσενικής μαντάμ Σουσού («τι να κάνετε κι εσείς, πτωχοί Γερμανοί, μην κοιτάτε εμάς που είμαστε πλούσιοι»).

– «Εσείς τι κάνετε με το αγροτικό πετρέλαιο», ρώτησε ο Cem Özdemir, τον Λευτέρη Αυγενάκη.

– «Εμείς επιστρέφουμε στους αγρότες τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Πέρυσι και φέτος δώσαμε συνολικά περίπου 160 εκατομμύρια (γύρω στα 82 εκατ. πέρυσι και άνω των 76 εκατ. εφέτος)στους περίπου 290.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες», εξήγησε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Και πρόσθεσε ότι, παράλληλα, η κυβέρνηση μείωσε κατά 50% τη φορολογία στα κέρδη των αγροτών που δραστηριοποιούνται μέσα από συνεργατικά σχήματα, ενώ πριν από λίγους μήνες μείωσε τον ΦΠΑ στην αγορά αγροτικών μηχανημάτων από το 24% στο 13%. Επίσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατήργησε την φορολόγηση των κοινοτικών ενισχύσεων από το πρώτο ευρώ, κάτι που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρούσε απαράδεκτο.

Ο Γερμανός υπουργός χαμογέλασε, χαρακτήρισε έξυπνα τα μέτρα, αλλά αποχώρησε από τη συνάντηση προβληματισμένος, γνωρίζοντας ότι τέτοιου είδους μέτρα δεν μπορεί να πάρει η χώρα του, μιας και η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει τη Γερμανία, δεν το επιτρέπει.

Συνδυασμός μαντάμ Σουσού και χουνταίων

20.1.2024 Τίτλος Δελτίου Τύπου ΥΠΑΑΤ: «Αυγενάκης: Αυτοί που υποκινούν τους Έλληνες αγρότες να βγουν στους δρόμους δεν μπορούν να κρύψουν την κομματική τους προέλευση – Οι Γερμανοί αγρότες διεκδικούν όσα η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δώσει στους Έλληνες»! 

Ακάθεκτος ο Αυγενάκης καρφώνει στον πάσαλο της ατίμωσης τους… υποκινητές:

«Οι Γερμανοί αγρότες βρίσκονται στους δρόμους και αγωνίζονται για προβλήματα που για τους Έλληνες αγρότες δεν υφίστανται, καθώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα έχει επιλύσει, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή του Δημήτρη Κοτταρίδη και της Νίνας Κασιμάτη, επισημαίνοντας ότι πίσω από την προσπάθεια κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, βρίσκονται κομματικά πρόσωπα». […] «Για τις προσπάθειες που γίνονται να υπάρξουν κινητοποιήσεις αγροτών και στη χώρα μας ο ΥπΑΑΤ έκανε λόγο για “κάποιες κραυγές από κάποιους αγρότες που υποτίθεται αγωνιούν, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούν να κρύψουν και την κομματική τους προέλευση. Δηλαδή όλες οι προσπάθειες για να ξεσηκωθεί ο αγροτικός κόσμος στη χώρα μας φαίνεται, πολύ απλά, ότι έχουν κομματικό πρόσημο. Φαίνεται ότι υπάρχουν κομματικές αποχρώσεις πίσω από όλα αυτά», τόνισε». […] «Κι επειδή βλέπω τα πρόσωπα που προσπαθούν να βγάλουν τους αγρότες στο δρόμο, επιτρέψτε μου να σας πω ότι η προέλευση η κομματική είναι πασιφανής. Είναι ξεκάθαρη», τόνισε ο ΥπΑΑΤ, επαναλαμβάνοντας ότι είναι ανοικτός στο διάλογο».

20.1.2024 Δεύτερο Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ την ίδια μέρα, με τίτλο: «Αυγενάκης: “Υποκινούμενη η προσπάθεια να βγουν οι αγρότες στον δρόμο”». 

Δεν κρατιέται ο Κλουζό της δεξιάς πολιτικής, που ανακάλυψε τους υποκινητές:

«”Η προσπάθεια που γίνεται να βγουν οι Έλληνες αγρότες στους δρόμους είναι υποκινούμενη”, τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της 16ης Διάσκεψης Υπουργών Γεωργίας, που έλαβε χώρα στο Βερολίνο, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία, απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων ανταποκριτών στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο ΥπΑΑΤ κάλεσε άπαντες να εξετάσουν ποια είναι η κομματική προέλευση όσων έχουν επιδοθεί σε αυτή την προσπάθεια, που έχει κομματικό πρόσημο. Σημείωσε, ωστόσο, χαρακτηριστικά ότι “παρ’ όλα αυτά είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση”. Ερωτηθείς για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στη Γερμανία, ο Υπουργός επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη καλύψει τους Έλληνες αγρότες και τους έχει δώσει όσα διεκδικούν οι Γερμανοί αγρότες».

Από το… μετερίζι του Αυτιά

21.1.2024 Ο Αυγενάκης βγαίνει (πού αλλού;) στο πρωινάδικο του Αυτιά, για να πει: «Διάλογος ναι, αλλά σε ρεαλιστική βάση και με ειλικρίνεια – Τα προβλήματα των αγροτών απαιτούν ενότητα και όχι διαχωριστικές γραμμές» (τίτλος του Δελτίου Τύπου του ΥΠΑΑΤ). 

Ακολουθεί νέο κατακεραύνωμα των… υποκινητών:

«Οι υποκινητές των κινητοποιήσεων στην πλειονότητά τους έχουν κομματική απόχρωση. Τους γνωρίζουμε. Οι τοπικές κοινωνίες ξέρουν από που προέρχονται, τι πιστεύουν και αν ήταν υποψήφιοι σε κάποιο κόμμα. […] Ας πούμε αλήθειες. Όλα τα αιτήματα είναι καλοδεχούμενα, αλλά θα λέμε αλήθειες. Θα παλέψουμε για ό,τι χρειαστεί και εντός και εκτός συνόρων, αλλά με ειλικρίνεια. Οι αγρότες θέλουν ενότητα και μπροστάρηδες με πάθος χωρίς διαχωριστικές γραμμές».

Ιδού οι «υποκινητές»

Μια μέρα μετά, στις 22.1.2024, ο υπουργός Κλουζό κατονομάζει κιόλας τους… υποκινητές: 

«Ο ΥπΑΑΤ, αναφερόμενος σε ενδεχόμενες κινητοποιήσεις, τόνισε ότι έχουν συγκεκριμένη κομματική προέλευση. Πρόκειται για στελέχη που ζουν και θρέφονται από τις κινητοποιήσεις – κατά βάση του ΚΚΕ- με την συνεπικουρία των ελαχίστων δυνάμεων που διατηρούν στον χώρο αυτό το ΠΑΣΟΚ και κάποιοι ελάχιστοι του ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε, επίσης, λόγο για «ασυνάρτητες κραυγές» καθώς από τη μια τίθενται αιτήματα, τη λύση των οποίων το ΥπΑΑΤ έχει δρομολογήσει, όπως είναι ο εκσυγχρονισμός του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η διαφάνεια στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και από την άλλη αιτήματα για χρονοδιαγράμματα στην καταβολή αποζημιώσεων στη Θεσσαλία που ήδη έχουν ανακοινωθεί. Επίσης χρονοδιαγράμματα έχουν ανακοινωθεί και για τα ειδικά προγράμματα που αφορούν στις παρακάρλιες περιοχές και στο Μέτρο 5.2 για τους κτηνοτρόφους».

Οι «υποκινητές» φεύγουν, σαν τους… καλικάντζαρους

23.1.2024 Από τις Βρυξέλλες αυτή τη φορά, ο Αυγενάκης για πρώτη φορά «ξεχνάει» τους υποκινητές. «Αγροτικές κινητοποιήσεις: Μόνο μέσα από διάλογο προκύπτουν λύσεις», είναι ο τίτλος στο Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ.

Αυγενάκης: «Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις κινήσεις των αγροτών στη χώρα μας. Έχω πλήρη εικόνα για τα διαφορετικά αιτήματα που καταφτάνουν. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τον οποιοδήποτε, κάτι που ούτως η άλλως δεν αρνηθήκαμε ποτέ. Ο διάλογος και η πραγματική και ειλικρινής συζήτηση και ενώνει αλλά κυρίως δίνει λύσεις. Και είμαστε ανοιχτοί σε αυτό».

Οπως βλέπετε, μαζί με τους «υποκινητές» που εξαφανίστηκαν, εξαφανίστηκαν και τα «λυμένα προβλήματα», και οι «ασυνάρτητες κραυγές», και τα «εξωπραγματικά αιτήματα», και οι «δρομολογημένες λύσεις».

Η ειρωνία και ο ονειδισμός έγινε… «σεβασμός»

24.1.2023 Αυγενάκης:

«Στις κινητοποιήσεις στεκόμαστε με σεβασμό, συζητάμε, κατανοούμε τα προβλήματα, όμως την ίδια στιγμή υπάρχει μέριμνα και αντανακλαστικά και πραγματικό ενδιαφέρον. Eμείς θα επιμείνουμε στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει σε δυο επίπεδα, σε εθνικό και ευρωπαϊκό. Eίμαστε στο πλευρό των Ελλήνων αγροτών διότι ξέρουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα και κυρίως αυτά που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας. Είμαστε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή».

Πάνε οι «υποκινητές» και οι «υποκινούμενοι», πάει η ειρωνεία για τα «εξωπραγματικά αιτήματα», μάς τελείωσαν και τα «λυμένα προβλήματα» και οι «δρομολογημένες λύσεις» και πλέον έχουμε σκέτα «προβλήματα», «κατανόηση» και «σεβασμό».

Πόσο αγαπησιάρης…

Ιδιος χαβάς και στο Δελτίο Τύπου της επομένης (25.1.2024), με τίτλο: «Λευτέρης Αυγενάκης: Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο – Η κυβέρνηση είναι στο πλευρό των αγροτών – Δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε για να λύσουμε προβλήματα των αγροτών». Με ποιον ακριβώς θα συγκρουστεί ο Μπρανκαλεόνε από το Ηράκλειο; Το ρωτάμε γιατί μέχρι τώρα ήθελε να συγκρουστεί μόνο με τους «υποκινητές», τους οποίους αντιμετώπιζε σαν μυρμήγκια που μπορεί να κάνει μία και να τα λιώσει με τη σόλα του παπουτσιού του.

Ακολουθεί… βαρυσήμαντη δήλωση on camera:

«Κατανοούμε πλήρως την αγωνία, την ανασφάλεια που οδηγεί πολλούς από τους αγρότες μας στους δρόμους. Οι εικόνες που είδαμε χτες μας θλίβουν όλους, δεν θέλουμε να επαναληφθούν. Ξεκαθαρίζω για πολλοστή φορά ότι είμαστε πραγματικά ανοιχτοί σε διάλογο, δεν κρυφτήκαμε ποτέ, δεν αποποιηθήκαμε των ευθυνών μας, ούτε αποφύγαμε να ασχοληθούμε με θέματα που είναι για πολλά χρόνια στάσιμα. Είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα τους. Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και δεν θα διστάσουμε και να συζητήσουμε και να συγκρουστούμε για να λύσουμε προβλήματα και να αποβάλλουμε άγχος, αγωνίες και ανασφάλεια από τους Έλληνες αγρότες. Οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι μελισσοκόμοι ξέρουν ότι η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοιχτή να συζητήσουμε τα πάντα. Μέσα από τον διάλογο λύνονται προβλήματα και στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι το βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας».

Τα μέλια ξεχειλίζουν και στο Δελτίο Τύπου της επομένης (26.1.2024), με τίτλο: «Αυγενάκης προς αγρότες στον ΑΝΤ1: Ελάτε ακόμη και σήμερα να συζητήσουμε – Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποδεδειγμένα στο πλευρό των αγροτών και έτσι θα συνεχίσει». 

«Ανοιχτή πρόσκληση για διάλογο στους αγρότες που διαδηλώνουν απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, μέσα από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου. Ακόμα και σήμερα είστε καλοδεχούμενοι, είπε σε αγρότες από την Επανομή και τη Λάρισα με τους οποίους είχε διάλογο, διευκρινίζοντας ότι όσοι έχουν ζητήσει ραντεβού έχει συναντηθεί μαζί τους, χωρίς να τον νοιάζουν οι κομματικές ταυτότητες του καθενός. Στη συζήτηση που έγινε, ο ΥπΑΑΤ τόνισε ότι κατανοεί τις αγωνίες και ανασφάλειες που νιώθουν οι αγρότες λόγω της κλιματικής κρίσης και αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο για τη Θεσσαλία». 

Και πήρα σβάρνα τα πρωινάδικα

29.1.2024 Δελτίο Τύπου με τίτλο σιδηρόδρομο: «Αυγενάκης: Η κυβέρνηση δεν επιδιώκει σύγκρουση με τους αγρότες, τους σέβεται και λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξής τους – Πρόσθετα μέτρα για ενέργεια και δίκαιη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ – Οι πρώτες τροποποιήσεις στην ΚΑΠ – Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο – Ανοησίες τα περί μειωμένων αποζημιώσεων στη Θεσσαλία».

Ο Αυγενάκης βγήκε σε ένα ακόμα πρωινάδικο (του Mega αυτή τη φορά) και στα καπάκια στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας για να πει πόσο αγαπάει τους αγρότες και πόσο θα ήθελε να πιει μια τσικουδιά μαζί τους. Κάνει και έμμεση… αυτοκριτική: δεν είναι υποκινούμενοι, αλλά βγαίνουν στο δρόμο επειδή αγωνιούν για το μέλλον τους. Παίρνει πίσω και τα περί εξωπραγματικών αιτημάτων, λέγοντας ότι δεν λένε κάτι εξωπραγματικό»:

«Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για να συνεχίσουμε τον διάλογο με τους αγρότες. Είμαστε πιστοί και συνεπείς σε όσα έχουμε εξαγγείλει. Οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους γιατί η κλιματική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, αγωνία και ανασφάλεια. Αυτό σημαίνει κλιματική κρίση, πλημμύρες, πυρκαγιές, ξηρασία και ενεργειακό κόστος. Αυτά είναι τα προβλήματα που τους απασχολούν. Οι άνθρωποι αγωνιούν για το αύριο. Δεν λένε κάτι εξωπραγματικό», είπε χαρακτηριστικά.

Γιατί δεν τον πιστεύετε τον καλό τον άνθρωπο;

Σήμερα (30.1.2024) είχε σειρά το πρωινάδικο της ΕΡΤ. Τίτλος του Δελτίου Τύπου του ΥΠΑΑΤ: «Νέα πρόσκληση Αυγενάκη στους αγρότες για διάλογο: Είμαστε στην ίδια πλευρά της όχθης – Δεν είστε μόνοι – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι στηρίζει τον πρωτογενή τομέα». 

Ακολουθεί ξέσπασμα αγάπης, αλλά και παράπονο («γιατί, ρε παιδιά, δεν έρχεστε να τα πούμε;»):

«Ζητάω από τους αγρότες να έλθουν να συζητήσουμε. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μαζί είμαστε. Στην ίδια πλευρά της όχθης είμαστε. Εχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε μαζί. Πραγματικά θέλουμε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο τον πρωτογενή τομέα. Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα. Δεν είναι μόνοι. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι στο πλευρό τους και έχει αποδειχθεί από τα μέτρα που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα».

Ακολούθησε το μεγαλοπρεπέστατο άδειασμά του από τον Μητσοτάκη, που βγήκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Τσίμα για να τάξει αυτός πέτσινες υποσχέσεις, αναγνωρίζοντας ότι ο υπουργός του είναι αναξιόπιστος.

Για τις πέτσινες υποσχέσεις και του Αυγενάκη και του Μητσοτάκη θα μιλήσουμε αναλυτικά σε ειδικό άρθρο. Για να ξέρουν οι αγρότες τι ακριβώς ισχύει και να μην φάνε την παραμύθα. Προς το παρόν μένουμε στην πολιτική διάσταση του θέματος.

Μπορεί να είναι αξιόπιστη μια κυβέρνηση που μέχρι χτες έβριζε τους αγρότες και τώρα τους γλείφει; Που μέχρι χτες έλεγε ότι έχει λύσει όλα τα προβλήματα και τώρα λέει πως χρειάζονται και… νέες λύσεις; Η απάντηση είναι, φυσικά, όχι. Οπως ακριβώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη κορόιδευε τους αγρότες (ιδιαίτερα τους πλημμυρόπληκτους της Θεσσαλίας) εδώ και τόσους μήνες, το ίδιο ακριβώς κάνει και τώρα.

Ας κάνουν τα κουμάντα τους οι αγρότες. Είμαστε σίγουροι πως βλέπουν τι γίνεται στη Γαλλία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

    • Mετά από χρόνια, με τους κανόνες της πρώην ΠΣΕΑ, θα δοθούν οι αποζημιώσεις για το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο στους πλημμυρόπληκτους αγρότες

    • Ασύστολα ψεύδη Αυγενάκη: Δεν μεταφέρθηκαν στον ΕΛΓΑ 150 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις των πλημμυρόπληκτων αγροτών

Εκτύπωση 🖨
ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟύτε βήμα πίσω! Να ακυρωθεί κάθε προσπάθεια εξετάσεων και μαθημάτων με ψηφιακά μέσα
Επόμενο άρθρο Στη σωστή πλευρά της ιστορίας: Πρόταση πανεπιστημιακών για απεργία διάρκειας την περίοδο της διαδικτυακής εξεταστικής

Σχετικά Αρθρα

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

Αγροτικά 5 Νοέ 2025, 11:28

«Είστε επικίνδυνα άσχετοι και ανεύθυνοι, λειτουργείτε με δόλο και σας νοιάζει μόνο να καλύψετε την κόπρο και τις ευθύνες σας»

Υπόμνημα-κόλαφος προς Τσιάρα από τους κτηνοτρόφους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Αγροτικά 4 Νοέ 2025, 07:53

Ιταμές απειλές των καπιταλιστών του τουρισμού προς τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της Κρήτης

Αγροτικά 29 Οκτ 2025, 11:42

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έπληξε κρατικό Ινστιτούτο με πρόβατα δύο σπάνιων ελληνικών φυλών!

Της πλάκας τα μέτρα βιοασφάλειας του ΥΠΑΑΤ  

Αγροτικά 21 Οκτ 2025, 19:51

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

Αγροτικά 20 Οκτ 2025, 09:21

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

Αγροτικά 15 Οκτ 2025, 15:03
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Στο λεξιλόγιό μας δεν υπάρχει η λέξη παράδοση

Νέο ξεφτίλισμα των σιωναζιστών στη Ράφα

9 Νοέ 2025, 20:14
Διεθνή

Ουαλίντ Κιλάνι: «Η Αντίσταση υπάρχει εξαιτίας της κατοχής»

Συνέντευξη του εκπρόσωπου της Χαμάς

9 Νοέ 2025, 13:48
Οικονομία

Η Ελλάδα ως μπανανία-ενεργειακό hub των ΗΠΑ

9 Νοέ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

9 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα

8 Νοέ 2025, 06:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

8 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

Ημέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού.

Καμπότζη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1953).

1921: Γενική απεργία στη Ρώμη, συγκρούσεις εργατών σιδηροδρόμων με φασίστες.

1923: Απόπειρα πραξικοπήματος από τον Χίτλερ που υπό την απειλή όπλου σε μπυραρία του Μονάχου αναγκάζει Βαυαρούς ηγέτες να τον υποστηρίξουν («πραξικόπημα της μπυραρίας»).

1974: Πεθαίνει ο Χόλγκερ Μάινς (RAF) από απεργία πείνας.

1989: Πτώση του τείχους του Βερολίνου.

1994: Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας κρίνει ένοχο τον Γιώργο Κοσκωτά για τέσσερις κακουργηματικές πράξεις και τον καταδικάζει σε κάθειρξη 25 ετών.

1995: Ο Γιασέρ Αραφάτ επισκέπτεται για πρώτη φορά επίσημα το Ισραήλ για να συλλυπηθεί τη χήρα του Γιτζάκ Ράμπιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo