Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;
  • Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών
  • Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 1 Αυγούστου
  • Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Καθηλωμένοι οι σιωναζιστές σφυροκοπούνται συνεχώς από την Παλαιστινιακή Αντίσταση (videos)
Διεθνή

Καθηλωμένοι οι σιωναζιστές σφυροκοπούνται συνεχώς από την Παλαιστινιακή Αντίσταση (videos)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Νοέ 2023, 20:59

Οσο περισσότερο μένουμε στη Γάζα, θα συμβούν τα ακόλουθα:

            1. Θα έχουμε περισσότερα θύματα.
            2. Θα υποστούμε τεράστιες οικονομικές απώλειες.
            3. Ο φόβος μια έκρηξης στη Δυτική Οχθη θα αυξηθεί».

Ιτζάκ Μπρικ, απόστρατος αρχιστράτηγος του σιωναζιστικού στρατού

Ακολουθεί η σημερινή… υπερπαραγωγή του σιωναζιστικού στρατού. Κάτι ριπές στα χώματα (χωρίς να υπάρχει αντίπαλος να απαντά!), ένας εκσκαφέας προσπαθεί να γκρεμίσει ένα βομβαρδισμένο κτίριο, ένας καραβανάς δίνει… οδηγίες, στρατιώτες να περπατάνε στα ίδια ακριβώς χαλάσματα που περπατούσαν τις προηγούμενες μέρες, τανκ και στρατιώτες στα χωράφια!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/IDF_5-11-23.mp4

Για να μην τους αδικούμε, θα παραθέσουμε και τη δεύτερη σημερινή υπερπαραγωγή του σιωναζιστικού στρατού, με τίτλο «Μαζεύουμε βιολογικά μαρούλια στις τραχανοπλαγιές της Γάζας, μακριά από τους άγριους με τα RPG και τα Καλάσνικοφ»:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/IDF_5-10-23_1.mp4

Αναρωτιέσαι: καλά, αυτός ο στρατός δεν πολεμάει με κανέναν; Δεν κατάφερε να σκοτώσει κανέναν… μισητό εχθρό; Τρώει τις ρουκέτες με την κουτάλα και τους όλμους σαν… χιονόμπαλες, μετράει νεκρούς, καμαρώνει ότι έχει κάνει 260 διασώσεις-μεταφορές με ελικόπτερα, αλλά δεν έχει να δείξει ούτε έναν σκοτωμένο αντίπαλο μαχητή; Το καταρρακωμένο ηθικό των σιωναζιστών στρατιωτών αποτυπώνεται και στην κακομοιριά των βίντεο που φτιάχνει η υπηρεσία προπαγάνδας του στρατού τους.

Αντίθετα, η άλλη πλευρά, η Παλαιστινιακή Αντίσταση, δίνει συνεχώς ραπόρτο για τις ενέργειες των μαχητών της. Χτυπήσαμε εκεί, την τάδε ώρα, μ’ αυτά τα όπλα, καταστρέψαμε αυτά τα οχήματα (τανκ, τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού, απλά οχήματα, θωρακισμένες μπουλντόζες), σκοτώσαμε σίγουρα τόσους και τραυματίσαμε άλλους ή «προκαλέσαμε απώλειες στον εχθρό», αν δεν είναι σίγουροι για νεκρούς. Κάθε μέρα δίνει στη δημοσιότητα και κάποιο ή κάποια βίντεο με τις ενέργειες των μαχητών της. Οι οποίοι ανατινάζουν τανκ, δε ρίχνουν στα χώματα για να τραβάει κάποιος άθλιος οπερατέρ-σκηνοθέτης.

Για παράδειγμα, σήμερα οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από τα χτεσινά χτυπήματα μαχητών τους στην περιοχή Τζουρ Αλ-Ντικ. Είναι η αγροτική περιοχή στο κέντρο της Γάζας, όπου οι σιωνιστές έχουν διεισδύσει από ανατολικά προς τα δυτικά και κοκορεύονται ότι έκοψαν τη Γάζα στα δύο, χωρίς να αναφέρουν ότι οι παλαιστίνιοι μαχητές τούς επιτίθενται συνεχώς, από βορρά και από νότο, δείγμα του ότι κινούνται υπόγεια, κάτω από την αμυντική γραμμή που έχουν δημιουργήσει οι σιωναζιστές στα χωράφια.

Στο βίντεο βλέπουμε, ακόμα, την άνεση με την οποία κινούνται οι μαχητές της Αντίστασης ανάμεσα στις αραιές αγροικίες και τα λιοτόπια στη συγκεκριμένη περιοχή, δείγμα του ότι ως γηγενείς γνωρίζουν άριστα κάθε σπιθαμή γης. Αυτό το έχουμε δει και στα βίντεο της Αντίστασης που δημοσιεύσαμε τις προηγούμενες μέρες.

Βλέπουμε, επίσης, ότι η σκόπευση των σιωναζιστικών αρμάτων γίνεται από απόσταση 40-50 μέτρων, ενώ συχνά ο παλαιστίνιος μαχητής πλησιάζει πιο κοντά στο τανκ. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ο μαχητής με το RPG που εκτοξεύει τις αντιαρματικές ρουκέτες υποστηρίζεται από τυφεκιοφόρο σύντροφό του που με το Καλάσνικοφ απαντάει στους πυροβολισμούς των σιωναζιστών μέχρι η ρουκέτα να βρει στόχο. Στα βίντεο της Αντίστασης ακούμα και βλέπουμε τους σιωνιστές να πυροβολούν. Στα δικά τους βίντεο δεν βλέπουμε τίποτα, για τον απλούστατο λόγο ότι αν έδειχναν τους στρατιώτες τους να εμπλέκονται σε μάχη, θα έδειχναν από κοντά τα τανκ τους να ανατινάζονται και τους στρατιώτες τους να θερίζονται από τις παλαιστινιακές σφαίρες.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Al-Qassam_4-11-23.mp4

O στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Φαγιέζ Αλ-Ντουάϊρι, αναλύοντας το προηγούμενο βίντεο των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, σημείωσε τα εξής:

«Το βίντεο δείχνει την καταστροφή των τριών καλύτερων οχημάτων του ισραηλινού στρατού: του Merkavah, του Tiger και της μπουλντόζας. Το βλήμα Al-Yassin έχει πρόσκρουση 100-150 μέτρων και είναι σαφές στο βίντεο ότι η απόσταση μεταξύ του πυραύλου και των μηχανοκίνητων είναι μικρότερη από 100 μέτρα. Υπάρχει μια τεράστια διαθεσιμότητα μαχητών, σαν τα ψάρια της ερήμου. Ο μαχητής φεύγει πεπεισμένος ότι μπορεί να μην επιστρέψει (υπό το πρίσμα των πλεονεκτημάτων που διαθέτουν τα μηχανοκίνητα, των συστημάτων ειδοποίησης και της όρασης 360 μοιρών). Αυτό το βίντεο επιβεβαιώνει την περιγραφή μου γι’ αυτούς τους μαχητές (σαν μαύρο κουτί). Η επίδραση αυτών των χτυπημάτων στους στρατιώτες: Ο ισραηλινός στρατιώτης μπήκε στη μάχη πιστεύοντας ότι ήταν προστατευμένος και επομένως υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός στρατιώτη που φοβάται ότι θα πεθάνει και ενός στρατιώτη που περιμένει το θάνατο του μάρτυρα».

Ο κατάλογος των σημερινών επιχειρήσεων της Αντίστασης είναι και πάλι μακρύς. Σταχυολογούμε μερικές ενέργειες, περισσότερο για να δείξουμε τον παλλαϊκό χαρακτήρα της Αντίστασης. Ολες ανεξαιρέτως οι πολιτικές δυνάμεις συμμετέχουν στην Αντίσταση. Χαμάς, Τζιχάντ, Λαϊκό Μέτωπο, Φάταχ, Δημοκρατικό Μέτωπο και μικρότερες οργανώσεις.

  • Oι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ (Χαμάς) κατέστρεψαν δύο σιωνιστικά τανκ που διείσδυαν στη Μπέιτ Χανούν. Στόχευσαν με όλμους μεγάλου διαμετρήματος εχθρικές δυνάμεις που διείσδυαν ανατολικά του Τζουρ Αλ-Ντικ. Βομβάρδισαν με όλμους συγκέντρωση εχθρικών οχημάτων δυτικά του Ερέζ. Και πολλές ακόμα επιχειρήσεις.
  • Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς (Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ) έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει βομβαρδισμούς των εχθρικών στρατευμάτων που διείσδυαν στο νότιο και το βορειοδυτικό άξονα της Γάζας.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/olmoi_Al_Quds.mp4
  • Οι Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ-Ακσα (Φάταχ) ανακοίνωσαν ότι οι κομάντο τους επιτέθηκαν με εκτοξευτή βομβίδων και πολυβόλα σε τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα του εχθρού (τανκ και μεταφοράς προσωπικού) στο Αλ-Καράμα, κτιριακό συγκρότημα Αλ-Σαφίνα, στον βορειοδυτικό άξονα του Σεΐκ Ραντουάν.
  • Ο Αμπού Χάλεντ, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εθνικής Αντίστασης – Δυνάμεις του Μάρτυρα Ομάρ Αλ-Κασίμ (Δημοκρατικό Μέτωπο) ανακοίνωσε ότι οι μαχητές τους διέλυσαν με βλήματα όλμων εχθρική δύναμη που διείσδυε νότια της πόλης της Γάζας και ότι αντιμετώπισαν άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού του εχθρού καθώς προσπαθούσαν να προχωρήσουν στους άξονες μάχης στη Λωρίδα της Γάζας. Κατάφεραν να καταστρέψουν μερικά από αυτά, να σταματήσουν την προέλασή τους και να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες τις τάξεις των στρατιωτών και αξιωματικών του εχθρού. Επίσης, χθες και σήμερα πραγματοποίησαν τρεις μεγάλες επιθέσεις με όλμους στις περιοχές νότια της Λωρίδας της Γάζας. «Καλώ την ηγεσία του εχθρού να αποκαλύψει την αλήθεια για τις απώλειές της όσον αφορά τους θανάτους και τους τραυματισμούς και να αποκαλύψει στους Ισραηλινούς την αλήθεια για το αδιέξοδο στο οποίο ο Νετανιάχου έχει βάλει τις δυνάμεις του στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Αμπού Χάλεντ.
  • Και βέβαια, ρουκέτες «έφυγαν» και σήμερα από τη Γάζα προς τις ισραηλινές πόλεις, ως απάντηση στη σφαγή αμάχων από το σιωναζιστικό στρατό. Χτυπήθηκαν το Τελ Αβίβ, η Χολόν και η Ρισόν Λε Σιόν στην καρδιά της σιωνιστικής οντότητας, καθώς και οι εποικισμοί στο Κιριάτ Σμόνα και τη Νετιβότ, εγγύτερα στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ανταποκριτής του αμερικάνικου ακροδεξιού Fox News, ενσωματωμένος στον σιωναζιστικό στρατό, μετέδωσε ότι οι μαχητές της Αντίστασης έστησαν ενέδρα στις ισραηλινές δυνάμεις και σκότωσαν περίπου δυο ντουζίνες (δωδεκάδες) απ’ αυτούς.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/FOXNEWS_reporter.mp4

Θα κλείσουμε για σήμερα με το ανέκδοτο της ημέρας. Ο υπουργός Πολέμου της σιωναζιστικής οντότητας, Γκάλαντ, δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι για νίκη στη Γάζα, ακόμα κι αν χρειαστεί ένας χρόνος. Σήμερα δώσαμε σκληρές και δύσκολες μάχες στη Γάζα. Η Χαμάς δέχεται ισχυρά χτυπήματα από εμάς. Θα φτάσουμε στον Σινουάρ (σ.σ. ο γραμματέας της Χαμάς στη Γάζα) και θα τον εξοντώσουμε».

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΧιλιάδες Παλαιστίνιους κρατούν ως ομήρους οι σιωνιστές, αλλά η «ευαίσθητη» Δύση δεν συγκινείται
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

Σχετικά Αρθρα

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

Διεθνή 1 Αυγ 2026, 10:19

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

Διεθνή 1 Αυγ 2026, 09:43

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

Διεθνή 31 Ιούλ 2026, 18:47

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

Διεθνή 31 Ιούλ 2026, 18:22

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

Διεθνή 31 Ιούλ 2026, 11:52

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

Διεθνή 29 Ιούλ 2026, 20:05
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

31 Ιούλ 2026, 18:47
Διεθνή

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

31 Ιούλ 2026, 18:22
Πολιτική

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

31 Ιούλ 2026, 13:21
Διεθνή

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

31 Ιούλ 2026, 11:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

30 Ιούλ 2026, 21:17
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
Κόντρες

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

30 Ιούλ 2026, 09:02
Παιδεία

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

30 Ιούλ 2026, 07:11
Παιδεία

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

30 Ιούλ 2026, 07:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

29 Ιούλ 2026, 21:21
Διεθνή

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

29 Ιούλ 2026, 20:05
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

29 Ιούλ 2026, 18:15
Παιδεία

Η πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων σε ρόλο κυβερνητικού εκπρόσωπου

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Π.Ι.

29 Ιούλ 2026, 13:40
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

Ημέρα πολυτέκνων.

Ημέρα προσκοπικού μαντιλιού.

Ελβετία: Ημέρα συνομοσπονδίας (1291).

Ζαΐρ: Ημέρα γονέων.

1834: Καταργείται η δουλεία στη βρετανική αυτοκρατορία και στις αποικίες, 770.000 σκλάβοι αποκτούν την ελευθερία τους.

1912: Ιδρύεται το πρώτο εργατικό συνδικάτο στην Ιαπωνία.

1927: Ιδρύεται ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

1973: Πεθαίνει ο Νίκος Ζαχαριάδης.

1978: Βόμβες καταστρέφουν τέσσερα λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo