Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Καλέ πώς τα λες, θα μου πέσει ο καφές
  • Σαν σήμερα 5 Μάη
  • Για το πρεστίζ και τα ψηφαλάκια του Δούκα
  • Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν υπάρχει εκεχειρία στον Λίβανο, αλλά μια συνεχής ισραηλινο-αμερικανική επιθετικότητα»
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει
  • Χαμάς: Τα όπλα της Αντίστασης αποτελούν σταθερό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και καμία παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να τα εγκαταλείψει
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Γιωργάκη, έχεις πάει ποτέ σινεμά;
Κόντρες

Γιωργάκη, έχεις πάει ποτέ σινεμά;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μάι 2023, 11:55

Ο Γιώργος Παπαχρήστος βρήκε ότι τα προεκλογικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ «παραπέμπουν σε εντελώς παρωχημένο σοβιετικής αντίληψης και αισθητικής κινηματογράφο. Αθλιες, ως εντελώς ερασιτεχνικές ερμηνείες ηθοποιών, αθλιοδέστερα κείμενα και μια πολιτική λογική που προπαγανδίζει τη μιζέρια και την κακομοιριά». Μας αποκάλυψε, μ’ άλλα λόγια, ότι δεν έχει πάει ποτέ του σινεμά (για χολιγουντιανές ταινίες «δράσης» δεν παίρνουμε όρκο). Το κινηματογραφικό σύμπαν (το σύμπαν: κριτικοί, δημιουργοί, ηθοποιοί, σε όλο τον κόσμο) έχει να λέει για την υψηλότατη αισθητική του σοβιετικού κινηματογράφου. Λένε τίποτα στον Παπαχρήστο ονόματα όπως Αϊζενστάιν, Πουντόβκιν, Ντοβζένκο, Ντονσκόι, Κοζίντσεφ, Τράουμπεργκ, Γιουτκέβιτς, Ρομ κ.ά.; Εχει ακούσει ποτέ το όνομα Τζίγκα Βερτόφ; Να μιλάς για ερασιτεχνικές ερμηνείες ηθοποιών στο σοβιετικό κινηματογράφο σημαίνει πως δεν έχεις δει ούτε μια ταινία του. Πως δεν γνωρίζεις ούτε το όνομα Ινοκέντι Σμοκτουνόφσκι (για να μην μιλήσουμε για Τσερκάσοφ, Ορλόβα κ.ά.).

«Ποιος τα σκέφτεται όλα αυτά ρε παιδιά; Ποιος σκέφτεται αυτές τις βλακείες, ποιος δίνει τις εντολές να υλοποιηθούν, και ποιος εγκρίνει τη δημοσιοποίησή τους; Είναι με τα καλά τους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ; Πιστεύουν πραγματικά ότι αυτά τα σποτ μπορούν να πείσουν κάποιον να τους ψηφίσει;» συνεχίζει ο Παπαχρήστος. Δηλαδή, αυτός τώρα στενοχωριέται που ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει αποτυχημένα σποτ! Για τον Παπαχρήστο μιλάμε, που ακούει ΣΥΡΙΖΑ και βγάζει σπυράκια. Αν ήταν όντως αποτυχημένα τα σποτάκια, αυτός θα έπρεπε να ανοίξει σαμπάνια και να το βουλώσει («άσ’ τους να εκτίθενται»). Αρα, τα λαϊκίστικα, με αισθητική ΚΛΑΚ ΦΙΛΜΣ σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον κάνουν «δουλίτσα». Γι’ αυτό λυσσάει ο… γίγας της αισθητικής Παπαχρήστος.

Μπουμπούκι

Αντιγράφουμε από τον «Ριζοσπάστη» σχόλιο για την υποψηφιότητα του τοπικού τηλεαστέρα Θόδωρου Καρυπίδη στην Κοζάνη: 

«Με την προκήρυξη των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα στην Κοζάνη του Θόδωρου Καρυπίδη, πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Είναι αυτός που ως δημοσιογράφος έκανε «φιλικές συνεντεύξεις» με τον – κατάδικο πλέον – Κασιδιάρη και ανακύκλωνε χρυσαυγίτικους ισχυρισμούς μετά την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. «Τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στη στενή, ο ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματά του…», έγραφε σε ανάρτησή του. Ο συγκεκριμένος «έπαιζε τον παπά» την περίοδο που συζητιόταν και ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών. Αρχικά πρωταγωνίστησε σε εθνικιστικά συλλαλητήρια και στη συνέχεια «έγλειφε» την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούσε «σύνεση». Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποσύρει άρον άρον την υποστήριξή του, μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα σχόλια και οι τοποθετήσεις του, ενώ τον υποστήριξε το 2019 ως υποψήφιο περιφερειάρχη».

Να συμπληρώσουμε ότι το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε την υποστήριξη στον Καρυπίδη λόγω αντισημιτικών σχολίων του τελευταίου.

Ουδείς λόγος ανησυχίας

Αναφερόμενος στην προσφυγή των Φαηλοτζήμερων κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ στις εκλογές, ο Δ. Κουτσούμπας είπε πως «αυτοί οι γραφικοί τύποι, δεν είναι καθόλου γραφικοί, διότι γράφουν για το μέλλον. Αύριο μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη σύνθεση δικαστηρίου μπορεί να βάλει στο μάτι το ΚΚΕ». Η επισήμανση είναι σωστή στο πρώτο μισό της. Για το κόμμα του ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει, όσο αποτελεί τον αριστερό πυλώνα του αστικού συστήματος εξουσίας. Το καμπανάκι θα χτυπήσει για κάποιο πραγματικά επαναστατικό κόμμα.

Η κουτάλα της εξουσίας

Ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροπλάνο σαν αεροταξί για να πηγαινοέρχεται στην επαρχία (ακόμη και στην Καλαμάτα!) για τις προεκλογικές του περιοδείες. Και έβαλε τον Σκέρτσο να πει πως αυτό είναι σωστό. Μπα; Οταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο γνωστός ακροδεξιός τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Ανάπτυξης, έβγαινε στου Αυτιά και κατηγορούσε τον Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως το πρωθυπουργικό αεροπλάνο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για τα επίσημα ταξίδια του πρωθυπουργού και υπουργών, ίσχυαν άλλα μέτρα και σταθμά; Για δείτε το βίντεο (από το 5:24 μέχρι το 10:40).

Και οι συριζαίοι, βέβαια, «δεν δικαιούνται για να ομιλούν». Τα ίδια έκανε ο Τσίπρας. Που πρέπει να το βουλώσει και να μην προκαλεί τη νοημοσύνη μας λέγοντας ότι πήγαινε για… εγκαίνια. Νομίζουν πως δε θυμόμαστε τι έλεγαν όταν αναρριχήθηκαν στην εξουσία; Οτι θα πουλήσουν το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και ότι οι ίδιοι θα ταξιδεύουν με το αεροπλάνο της γραμμής και μάλιστα σε οικονομική θέση; Εβγαζαν και σχετικές φωτογραφίες τον πρώτο καιρό για να δείξουν ότι τάχα σέβονται τα χρήματα των φορολογούμενων. Μετά, χρησιμοποιήσουν το πρωθυπουργικό αεροπλάνο ακόμα και για τη διαδρομή… Κολιάτσου-Παγκράτι.

Τον έστειλαν στον κουβά

Αμ’ το άλλο; Επιασαν οι επικοινωνιολόγοι του Κούλη δουλειά, φτιάχνοντας για το TikTok βίντεο με τον… ακαταπόνητο πρωθυπουργό, και τον έστειλαν στον κουβά. Ιδιαίτερα με την… ξαπλωταριά μέσα στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο-ταξί, που τα συριζοτρόλ δε δυσκολεύτηκαν καθόλου να βρουν ότι ήταν… κόπι-πάστε από πόζα του Νίξον. Του Νίξον που έπεσε από την προεδρία των ΗΠΑ λόγω του σκανδάλου υποκλοπών Watergate. Αντιλαμβάνεστε τους συνειρμούς: Κούλης=Νίξον=υποκλοπές.

Παριστάνει τον βλάκα

«Μου έκανε εντύπωση η ειρωνεία που έβγαλαν πολλοί, όχι μόνο αριστεροί, κατά του Αδωνη Γεωργιάδη, που πήγε χθες στην εκκλησία να προσκυνήσει. Είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου, και κάθε πολιτικού, να θρησκεύεται και να εκδηλώνει το θρησκευτικό του αίσθημα. Η αισθητική κριτική των πεποιθήσεων των άλλων είναι απλή ένδειξη εμπάθειας και δεν έχει τίποτα να κάνει με τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου. Είναι θέμα ελευθερίας». Ο Ηλίας Κανέλλης στα σημερινά «Νέα». Νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ηλίθιους. Που δεν κατάλαβαν πως δεν πρόκειται για την ελευθερία του καθενός στις όποιες θρησκευτικές πεποιθήσεις, αλλά στην κραυγαλέα εργαλειοποίηση της θρησκευτικής λατρείας. Στη μετατροπή της σε εμπόρευμα προς πώληση στην εκλογική πιάτσα. Ο Κανέλλης συχνά πυκνά επιδεικνύει τον κοσμοπολιτισμό του, ξιφουλκώντας κατά των θεοκρατικών καθεστώτων. Οταν όμως πρόκειται να υπερασπιστεί την αγαπημένη του (Ακρο)δεξιά, δε διστάζει να παραστήσει ακόμα και τον βλάκα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟύτε παραγγελία να το είχε
Επόμενο άρθρο «Συμβόλαιο Αλλαγής»: Στην ούγια γράφει εξαπάτηση

Σχετικά Αρθρα

Για το πρεστίζ και τα ψηφαλάκια του Δούκα

Κόντρες 4 Μάι 2026, 19:27

Maple Leaf Rag

Κόντρες 30 Απρ 2026, 14:50

Πι(ερ)νόκιο

Κόντρες 29 Απρ 2026, 14:23

Ψήφισαν yesboy, απλοελληνικά καρπαζοεισπράκτορα

Κόντρες 28 Απρ 2026, 14:08

Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ

Κόντρες 24 Απρ 2026, 14:07

Κούλης ο μουλωχτός

Κόντρες 20 Απρ 2026, 10:21
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Καλέ πώς τα λες, θα μου πέσει ο καφές

5 Μάι 2026, 10:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάη

5 Μάι 2026, 00:01
Κόντρες

Για το πρεστίζ και τα ψηφαλάκια του Δούκα

4 Μάι 2026, 19:27
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν υπάρχει εκεχειρία στον Λίβανο, αλλά μια συνεχής ισραηλινο-αμερικανική επιθετικότητα»

Δεν υπάρχει «κίτρινη γραμμή» ούτε «ζώνη ασφαλείας», και δεν θα υπάρξει

4 Μάι 2026, 14:18
Εκδηλώσεις

ΣΥΖΗΤΗΣΗ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει

Την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Μάη, στην Κόντρα (8 μμ)

4 Μάι 2026, 13:35
Διεθνή

Χαμάς: Τα όπλα της Αντίστασης αποτελούν σταθερό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και καμία παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να τα εγκαταλείψει

4 Μάι 2026, 13:04
Πολιτική

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ασκηση έφεσης από τον Πιτσιλή κατά της δικαστικής απόφασης που δικαίωσε την Π. Τυχεροπούλου

Δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της Π. Τυχεροπούλου

4 Μάι 2026, 12:47
Καταστολή

8.5.2026: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Μάι 2026, 11:25
Πολιτική

Τα «Νέα» επιτίθενται στην ΑΑΔΕ του Πιτσιλή για το διωγμό της Π. Τυχεροπούλου

4 Μάι 2026, 10:49
Παιδεία

Δήμος Αθήνας: αγνοεί τα αιτήματα των σχολείων, δεν δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα του προσεισμικού ελέγχου, παραχωρεί τους σχολικούς χώρους για εξετάσεις κερδοσκοπικών φορέων

Ενημέρωση από τον τακτικό εκπρόσωπο των ΕΛΜΕ στο Δήμο Αθήνας

4 Μάι 2026, 08:55
Καταστολή

Σκιές στον Εβρο: pushbacks, «βαρκάρηδες» και κυκλώματα διακίνησης και δωροληψίας

4 Μάι 2026, 08:42
Παιδεία

Εστιακοί Φοιτητές Θεσσαλονίκης: Κινδυνεύουμε με έξωση αν δεν υπογράψουμε το εκβιαστικό τελεσίγραφο-ιδιωτικό συμφωνητικό του νέου εσωτερικού κανονισμού

4 Μάι 2026, 08:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάη

4 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός εξαγωγέας όπλων προς το Ισραήλ το 2024

Τρίτη σε εξαγωγές πολεμικού υλικού η Ελλάδα

3 Μάι 2026, 06:40
Καταστολή

Εγκλειστοι πρόσφυγες στη Σιντική Σερρών: η γεωγραφία της απόλυτης βαρβαρότητας

3 Μάι 2026, 06:32
Διεθνή

Σιωνιστής έποικος επιτίθεται σε μοναχή – Εκκλησιαστικοί ηγέτες προειδοποιούν για αυξανόμενες απειλές κατά των Χριστιανών

3 Μάι 2026, 05:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάη

3 Μάι 2026, 00:01
Παιδεία

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα

Πανηγύρια για γνώση δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

2 Μάι 2026, 09:39
Διεθνή

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

2 Μάι 2026, 09:24
Αγροτικά

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

2 Μάι 2026, 06:15
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάη

Ημέρα μαιών.

Ημέρα γέλιου.

Ημέρα πορτογαλόφωνου πολιτισμού.

Ιαπωνία: Ημέρα παιδιών.

Αιθιοπία: Ημέρα νίκης.

1818: Γεννιέται ο Καρλ Μαρξ.

1912: Κυκλοφορεί το πρώτο φίλο της εφημερίδας “Πράβντα” (Ρωσία).

1916: Οι ΗΠΑ εισβάλλουν στη Δομινικανή Δημοκρατία.

1938: Περιπετειώδης απόδραση κομμουνιστών από τη Φολέγανδρο.

1947: Κομμουνιστές ανατινάζουν το ηλεκτρικό εργοστάσιο του Λιτόχωρου Πιερίας.

1949: Ιδρύεται το Συμβούλιο της Ευρώπης.

1949: Καθιερώνεται κοινού τύπου «Δήλωσις μετανοίας των Ελλήνων κομμουνιστών».

1967: Διατάζεται η διάλυση 279 οργανώσεων και κατάσχονται τα αρχεία τους.

1974: Μεγάλη ελληνική αντιδικτατορική διαδήλωση στις Βρυξέλλες με συμμετοχή των ΠΑΜ, ΠΑΚ, ΔΑ και εκπροσώπων αντιδικτατορικών επιτροπών του εξωτερικού.

1981: Βόμβα καταστρέφει το διπλωματικό αυτοκίνητο του πρώτου γραμματέα του πολιτικού γραφείου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Λιούις Τζένσεν (ΕΛΑ).

1981: Πεθαίνει ο Μπόμπι Σαντς (IRA) μετά από απεργία πείνας 55 ημερών στις βρετανικές φύλακες.

1999: Τρεις ρουκέτες κατά των τραπεζών «Τσέιζ Μανχάταν», «Νασιονάλ ντε Παρί» και «Μίντλαντ» στον Πειραιά (17Ν).

2010: Νεκροί τρεις υπάλληλοι υποκαταστήματος της τράπεζας «Marfin Egnatia» στη Σταδίου από μολότοφ που έριξαν άγνωστοι σε απεργιακή διαδήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Γι’ αυτή την υπόθεση όπως και για όλες τις υπόλοιπες, έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και θα λάμψει η αλήθεια. Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ συγκεκριμένα, είναι ένα σκάνδαλο, διότι για πολλά χρόνια πολλοί έπαιρναν χρήματα που δεν δικαιούνταν. Πρέπει να τους βρει η δικαιοσύνη, να επιστρέψουν πίσω τα λεφτά στα δημόσια ταμεία και όσοι έχουν κάνει παραπτώματα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Αυτό είναι όμως διαφορετικό απ’ αυτό που διερευνώνται οι βουλευτές μας. Δεν βλέπω – κατά την άποψή μου – ότι έχουν διαπράξει αδικήματα, ούτε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Είμαι σίγουρος ότι είναι όλοι τους αθώοι.

Τάκης Θεοδωρικάκος

(Επιτέλους, βρέθηκε ένας υπουργός – ο γυρολόγος-σαλταδόρος της αστικής πολιτικής – να τετραγωνίσει τον κύκλο. Με μια κίνηση που θυμίζει τον Κολόμβο και το αυγό. Παρά τις δυνατές σπουδές του, παιδευόταν ο μακάριος Μακάριος να αποδείξει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι υπήρξαν απλά κάποιες διαχρονικές παθογένειες του πολιτικού συστήματος. Κι έρχεται ο σερ Τάκης Θεοδωρικάκος να δώσει τη λύση: φυσικά και ήταν σκάνδαλο. Τι σκάνδαλο, όμως; Κάποιοι έπαιρναν χρήματα που δε δικαιούνταν. Να τους βρει η Δικαιοσύνη, να τους τιμωρήσει, να επιστρέψουν τα λεφτά. Τι ανακατεύουν τους βουλευτές της ΝΔ; Ο σερ Τάκης ήδη τους δίκασε και τους αθώωσε. Οχι λόγω αμφιβολιών αλλά με τη βεβαιότητα του δικαστή που εκφωνεί το «διότι δεν απεδείχθη». Και πώς τα κατάφεραν τα λαμόγια να πάρουν τόσα λεφτά; Ηταν ατσίδες και εξαπάτησαν και τις υπηρεσίες και τους υπουργούς. Και οι διάλογοι βουλευτών με τον γαλάζιο Μελά του ΟΠΕΚΕΠΕ, που του ζητούσαν να πληρώσει διάφορα λαμόγια; Απλούστατο: οι ατσίδες – τα λαμόγια – εξαπάτησαν τους βουλευτές. Πού να ξέρει ο βουλευτής ότι ο ψηφοφόρος του ήταν λαμόγιο; Και ο Βορίδης που υπέγραφε ατομικές αποφάσεις πληρωμής λαμόγιων που τα είχε ανακαλύψει η Τυχεροπούλου και ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα και έχουν ήδη καταδικαστεί; Εδώ ο σερ Τάκης τραβάει μια ηδονική ρουφηξιά φρέντο και λέει: η Βουλή αποφάνθηκε ότι ο Βορίδης δεν πρέπει καν να ελεγχθεί ποινικά. Ποια Βουλή; Η κυβερνητική πλειοψηφία. Τι θέλετε τώρα, ν’ αλλάξουμε το Σύνταγμα και ν’ αποφασίζει η μειοψηφία; Κι ο Αυγενάκης που έδωσε εντολή να πληρωθούν χιλιάδες λαμόγια που είχαν μπλοκαριστεί οι ΑΦΜ τους; Ατάραχη απάντηση: η Βουλή έχει αποφανθεί και για τον συνάδελφο Αυγενάκη. Και την Τυχεροπούλου, την υπάλληλο που αποκάλυψε πολλά λαμόγια και την υπέβαλαν σε εργασιακά βασανιστήρια; Ας προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν νομίζει ότι αδικήθηκε. Μα προσέφυγε και δικαιώθηκε και ο Πιτσιλής συνεχίζει τον εργασιακό διωγμό της. Α, όλα κι όλα, η ΑΑΔΕ είναι ανεξάρτητη αρχή και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία της. Και πώς γίνεται, η Τυχεροπούλου να είναι συνεργάτιδα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη διερεύνηση του σκανδάλου και ο Πιτσιλής να αρνείται να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση; Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υπηρετεί αντικυβερνητικές σκοπιμότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo