Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία
  • Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο
  • Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά
  • Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας
  • Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη
  • Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Και… φρούραρχος Αθηνών ο Μπακογιάννης!
Καταστολή

Και… φρούραρχος Αθηνών ο Μπακογιάννης!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Οκτ 2022, 11:23

Οταν ο wannabe πρωθυπουργός και προς το παρόν δήμαρχος Αθήνας, Κ. Μπακογιάννης, διαμαρτυρόταν στον υπουργό Μπάτσων και Καταστολής, Τ. Θεοδωρικάκο, για την ελλιπή αστυνόμευση της Αθήνας, όταν περιόδευε τους ραδιοσταθμούς και έλεγε… πόσο λίγους μπάτσους έχει η Αθήνα, ήξερε τι έλεγε. Δεν μπορεί ο… πάσα ένας να συνεδριάζει σε χώρο της επιλογής του. Αν δεν δώσει άδεια ο φρούραρχος Αθήνας Μπακογιάννης δεν μπορείς να επιλέξεις το χώρο της συνεδρίασής σου, ακόμη και αν είσαι δημοτική παράταξη. Τελεία και παύλα!

Παραθέτουμε ανακοίνωση που λάβαμε από τη δημοτική παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα», χωρίς περαιτέρω σχόλια, πλην ενός: η συγκεκριμένη πολιτική αθλιότητα μυρίζει φασισμό. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τις γελοίες πλευρές της, αλλά να μπούμε στην ουσία. Οταν συμπεριφέρονται έτσι σε μια δημοτική παράταξη, πώς θα συμπεριφερθούν στον κόσμο που δεν έχει θεσμική ιδιότητα;

O Μπακογιάννης εξελίσσεται σε αρχηγό της πιο παρακρατικής-τρομοκρατικής οργάνωσης στην Αθήνα

Η απόφαση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα να πραγματοποιήσει την ετήσια συνέλευσή της στον λόφο Στέφη ήταν μια συμβολική κίνηση συνεισφοράς στη μάχη ενάντια στη λεηλασία της περιοχής και στην κλιμακούμενη τρομοκράτηση του κόσμου από το κράτος και τη δημοτική αρχή.

Φθάνοντας στον χώρο βρήκαμε μπροστά μας αυτό που βρίσκουν οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και δύο μήνες: πάνοπλους αστυνομικούς να μας απαγορεύουν την πρόσβαση στο ανοιχτό θεατράκι του λόφου, επικαλούμενοι την αστεία δικαιολογία ότι ο «χώρος είναι εργοτάξιο» και απαγορεύεται η πρόσβαση σε οποιονδήποτε «για λόγους ασφαλείας». Μια απαγόρευση που υποτίθεται «είχε δοθεί από τον δήμο». Ζητήσαμε να μας παραδοθεί κάποιο επίσημο έγγραφο που να επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς των αστυνομικών, αλλά κάτι τέτοιο βέβαια δεν υπήρχε. Είχαν όμως προφορική εντολή από το «κέντρο επιχειρήσεων» να μην αφήσουν κανέναν. Όχι ακριβώς κανέναν, αλλά όσους ήθελαν να προσεγγίσουν το θεατράκι και να συμμετέχουν στη συνέλευση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα. 

Ο ισχυρισμός περί εργοταξίου είναι μια αστειότητα, καθότι σήμερα δεν υπήρχε ούτε ένας εργαζόμενος στο εργοτάξιο και έξω από αυτό. Το ίδιο το εργοτάξιο ήταν κλειδωμένο και η πρόσβαση σε αυτό αδύνατη.

Η προσπάθεια του δημοτικού συμβούλου μας Π. Κεφαλληνού, να επικοινωνήσει με τη δημοτική αρχή για να σταματήσει η απαράδεκτη αντισυνταγματική και κατάφορα αντιδημοκρατική αυτή απαγόρευση, έπεσε στο κενό. 

Εντέλει συνομιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο Β. Κορομάτζο και τον γ. γραμματέα Αλ. Τσιατσιάμη, που ρωτήθηκαν αν υπάρχει απόφαση απαγόρευσης από το δήμο για την πραγματοποίηση της συνέλευσης της δημοτικής μας κίνησης. Η απάντηση και των δύο ήταν ότι τέτοια απαγόρευση δεν υπάρχει. Ο γ. γραμματέας δεσμεύτηκε να συνομιλήσει με τον δήμαρχο και να επικοινωνήσει μαζί μας, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

Είναι εντελώς σαφές ότι έγινε μια υπόγεια συνεννόηση μεταξύ δημάρχου και αστυνομίας, και οι εντολές του «φρούραρχου» Μπακογιάννη σαφής: κάθε προσέγγιση του χώρου απαγορεύεται. 

Επρόκειτο προφανώς για μια γελοία απαγόρευση, καθότι αφενός τελικά η συνέλευσή μας πραγματοποιήθηκε λίγα μέτρα μπροστά από το φράγμα που είχαν βάλει οι δυνάμεις καταστολής, αφετέρου ο χώρος ήταν προσβάσιμος από δέκα μεριές και ο/η οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε μπορούσε να τον προσεγγίσει. Εκτός αν είχε έρθει για τη συνέλευση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα. 

Αυτό που εντέλει συνέβη ήταν απλά μια ακόμα αποκάλυψη της αναβάθμισης της καταστολής,  που παίρνει πλέον χαρακτήρα τρομοκράτησης των πολιτών και των αγωνιζόμενων συλλογικοτήτων. Γιατί αν ζητούσε το χώρο ο κ. Ρουβάς, πιθανότατα θα δίνονταν με μεγάλη ικανοποιήση από το δήμο, χωρίς μέτρα και φραγμούς (ενδεχομένως και με αμοιβή αντίστοιχη της εξωφρενικής που είχε πάρει για να συμμετάσχει στην τελευταία πρωτοχρονιάτικη γιορτή του δήμου).

Για μια ακόμα φορά είδαμε να εφαρμόζεται το ειδικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στην περιοχή, με την άσκηση τρομοκράτησης σε πολίτες της πόλης. Από τη μια τεμενάδες και σκύψιμο της μέσης στα μεγάλα αφεντικά ιδιωτικών εταιρειών (PRODEA, UNISSON κ.α.) και από την άλλη ξύλο, βία, συλλήψεις και συνεχείς απαγορεύσεις σε όσους/ες αντιστέκονται. 

Παράλληλα είναι εντυπωσιακό ότι παρανομούν σε όλα. Επίσημη άδεια για τα έργα δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά και σίγουρα ο αριθμός της δεν αναγράφεται (όπως όφειλε) στις πινακίδες απαγόρευσης που έχουν τοποθετηθεί. Ταυτόχρονα δεν ακολουθούνται οι σαφείς γραπτές οδηγίες του δασαρχείου να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών και να μην παρεμποδίζεται η διέλευσή τους. Στον λόφο του Στρέφη, η δημαρχία Μπακογιάννη παρανομεί και αυθαιρετεί ασύστολα και έχει βάλει τους πραιτοριανούς της να προστατεύουν αυτές τις παρανομίες.

Ο κ. Μπακογιάννης ως αρχηγός της εκστρατείας τρομοκράτησης και επιβολής του ειδικού καθεστώτος στην περιοχή, θα πρέπει να καταλάβει ότι έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και ότι ούτε γι΄ αυτόν θα μείνουν ίδια τα πράγματα. Σε όλη την πολιτική ιστορία οι δικτατορίσκοι αργά ή γρήγορα βρέθηκαν στο περιθώριο και ένοιωσαν τη χλεύη του λαού. Αν ο δήμαρχος νομίζει ότι με αυτά τα μέτρα θα καταφέρει να εφαρμόσει ένα από τα πιο αντιδραστικά σχέδια για την Αθήνα, είναι βαθιά νυχτωμένος. Η πόλη δεν είναι τσιφλίκι του, τα πάρκα, οι λόφοι, οι αρχαιολογικοί και δημόσιοι χώροι δεν αποτελούν περιουσιακά του στοιχεία, αλλά είναι περιουσία του αθηναϊκού λαού. Και ο λαός αυτός δεν πρόκειται να τα παραδώσει.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καταγγέλλουμε τον δήμαρχο, που, μέσα από σκοτεινές συνεννοήσεις, αποφάσισε να απαγορεύσει ένα απλό νόμιμο δικαίωμα μας, την πραγματοποίηση της ετήσιας συνέλευσης μας. Τον καταγγέλλουμε ότι κλιμακώνει τις επιθέσεις απέναντι στους/ις κατοίκους των Εξαρχείων και όχι μόνο, και χρησιμοποιεί το σύνολο των κατασταλτικών δυνάμεων για να σπάσει το ηθικό του αγωνιζόμενου κόσμου. Βεβαίως τον καταγγέλλουμε και για τις παράνομες ενέργειες του, ηθικά πολιτικά και κοινωνικά ανάλγητες και επικίνδυνες για τα δικαιώματα των πολιτών.

Η απαγόρευση διεξαγωγής της συνέλευσης της δημοτικής μας κίνησης, αποτελεί σπάσιμο και των ορίων της δικής τους αστικής νομιμότητας και καταλήγει σε μια συνθήκη πλήρους εκτροπής.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα και μαζί με τους /ις κατοίκους όταν θα ξαναπάρουν πίσω τους χώρους τους. Οι δημόσιοι χώροι θα μείνουν ελεύθεροι για τις ανάγκες του λαού και όχι των επενδυτών.

Εκτύπωση 🖨
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ Κ. Πλεύρης προκαλεί, αλλά η πρόεδρος προσπαθεί να απαξιώσει τη Μάγδα Φύσσα!
Επόμενο άρθρο Aπουσία αίσθησης του γελοίου

Σχετικά Αρθρα

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

Καταστολή 7 Νοέ 2025, 11:34

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

Καταστολή 7 Νοέ 2025, 10:55

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

Καταστολή 5 Νοέ 2025, 21:43

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Καταστολή 4 Νοέ 2025, 22:33

Η ελληνική αστική Δικαιοσύνη στο πλευρό του γενοκτόνου σιωναζισμού

Σέρνουν σε δίκη τον πρόεδρο των λιμενεργατών της COSCO

Εργατικά 4 Νοέ 2025, 08:18

Η Μενδώνη αναβιώνει απροκάλυπτα το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας!

Εργατικά 2 Νοέ 2025, 19:46
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Παιδεία

Οι πρυτάνεις μαντρόσκυλα της κυβέρνησης

4 Νοέ 2025, 17:30
Εργατικά

Η ελληνική αστική Δικαιοσύνη στο πλευρό του γενοκτόνου σιωναζισμού

Σέρνουν σε δίκη τον πρόεδρο των λιμενεργατών της COSCO

4 Νοέ 2025, 08:18
Αγροτικά

«Είστε επικίνδυνα άσχετοι και ανεύθυνοι, λειτουργείτε με δόλο και σας νοιάζει μόνο να καλύψετε την κόπρο και τις ευθύνες σας»

Υπόμνημα-κόλαφος προς Τσιάρα από τους κτηνοτρόφους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

4 Νοέ 2025, 07:53
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo