Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Δύο σιωναζιστές στρατιώτες νεκροί και περισσότεροι τραυματίες από επίθεση Παλαιστίνιων στη Χεβρώνα
  • Ο αυτοκρατορίσκος Μητσοτάκης και ο «εθελοντής» αυλικός του
  • Δυτική Οχθη: Προσπάθειες τρομοκρατίας με επιτόπιες ανακρίσεις και επίδειξη εικόνων βασανισμένων παλαιστίνιων κρατούμενων
  • Oι Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι βάζουν στη θέση του τον ακροδεξιό «και α και ου» υπουργό Υγείας
  • Το Ευρωκοινοβούλιο ως ο συλλογικός Γκέμπελς της ιμπεριαλιστικής ΕΕ
  • ΣΗΜΕΡΑ: Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ο γερμανογαλλικός άξονας προσπαθεί να στήσει γέφυρες με τη Ρωσία
Διεθνή

Ο γερμανογαλλικός άξονας προσπαθεί να στήσει γέφυρες με τη Ρωσία

Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Σεπ 2022, 08:30

Υπάρχουν κάποιες ειδήσεις που περνούν στα ψιλά, ως δευτερεύουσας σημασίας, όμως κάτω από την επιφάνειά τους κρύβουν σημαντικότερα «μυστικά». Μια τέτοια είδηση, την εβδομάδα που μας πέρασε, ήρθε να επιβεβαιώσει το ότι οι ιμπεριαλιστές της Δύσης κάθε άλλο παρά ενωμένοι είναι στη διεξαγωγή του ιμπεριαλιστικού πολέμου με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ συνήλθε μέσα στην εβδομάδα στην Πράγα και ένα από τα θέματα που είχε στην ατζέντα του ήταν η πρόταση των χωρών της Βαλτικής και της Πολωνίας, δηλαδή των φανατικά αντι-ρωσικών καθεστώτων που παίρνουν γραμμή κατευθείαν από την Ουάσιγκτον, για επιβολή γενικής απαγόρευσης της εισόδου ρώσων τουριστών ή επισκεπτών στην ΕΕ.

Γερμανία και Γαλλία, επέδωσαν στα υπουργεία Εξωτερικών των υπόλοιπων 25 κρατών μελών της ΕΕ έγγραφο που έφερε τις υπογραφές της Αναλένας Μπέρμποκ και της Κατρίν Κολονά και περιλάμβανε την κοινή θέση των δύο ιμπεριαλιστικών χωρών πάνω στο ζήτημα. Ο γερμανογαλλικός άξονας εμφανίστηκε ως τέτοιος για να βάλει φρένο στα καθεστώτα που ζητούσαν παραπέρα όξυνση των σχέσεων της ΕΕ με τη Ρωσία.

Το γερμανογαλλικό έγγραφο αναγνώριζε την ανάγκη να μελετώνται προσεκτικά οι αιτήσεις για χορήγηση βίζας σε ρώσους πολίτες, προκειμένου να αποτρέπονται κίνδυνοι για την ασφάλεια, όμως αντιτασσόταν κατηγορηματικά στην πρόταση για γενική απαγόρευση στη χορήγηση βίζας σε ρώσους πολίτες.

Την επιχειρηματολογία που ανέπτυσσε το γερμανογαλλικό έγγραφο την λες και… φτύσιμο, καθώς επικαλούνταν «τη μεταμορφωτική δύναμη της εμπειρίας της ζωής σε δημοκρατικά συστήματα από πρώτο χέρι», που βιώνουν οι ρώσοι τουρίστες! «Οι πολιτικές μας για τις βίζες πρέπει να το αντανακλούν αυτό και να επιτρέπουν διαπροσωπικές επαφές στην ΕΕ στους Ρώσους που δεν συνδέονται με τη ρωσική κυβέρνηση» έγραφαν η Μπέρμποκ και η Κολονά στους/στις ομολόγους τους!

Με απλά λόγια, θα ταξιδέψουν οι Ρώσοι στις χώρες της ΕΕ, θα «ψηθούν» και θα γίνουν… αντιπουτινικοί. Ούτε σε παιδιά του νηπιαγωγείου δεν το λες αυτό, αλλά ο γερμανογαλλικός άξονας το είπε στις χώρες του αμερικανοκίνητου μπλοκ, εννοώντας ότι πρέπει να το βουλώσουν γιατί στην ΕΕ δεν κάνουν κουμάντο οι Αμερικάνοι.

Το γερμανογαλλικό έγγραφο τόνιζε ότι πρέπει να παραμείνει σε ισχύ το ισχύον νομικό πλαίσιο, που επιτρέπει σε φοιτητές, καλλιτέχνες, επιστήμονες και επαγγελματίες να εισέρχονται στην ΕΕ, ανεξάρτητα από το αν αντιμετωπίζουν πολιτικό διωγμό στη Ρωσία ή όχι, γιατί δεν πρέπει να αποξενωθούν οι μελλοντικές γενιές Ρώσων από την Ευρώπη. Στο «διά ταύτα», ο γερμανογαλλικός άξονας κατέληγε ότι «πρέπει να σκεφτούμε έξυπνους τρόπους αξιοποίησης του σημαντικού μοχλού της χορήγησης θεωρήσεων διαβατηρίων».

Περιττεύει να πούμε ότι εκείνο που επιδιώκει ο γερμανογαλλικός άξονας είναι να μην διασαλευτούν περαιτέρω οι σχέσεις του με το ρωσικό καθεστώς. Και βέβαια, το Συμβούλιο αποφάσισε να εφαρμόσει τους… «έξυπνους τρόπους» των γερμανών και γάλλων ιμπεριαλιστών.

Ο αξιοθρήνητος Ζοζέπ Μπορέλ, αυτό το delivery boy της ΕΕ, εμφανίστηκε στο Τwitter και έγραψε: «Παρατηρούμε σημαντική αύξηση των συνοριακών διελεύσεων από τη Ρωσία προς γειτονικά κράτη. Αυτό συνιστά κίνδυνο για την ασφάλεια. Ως εκ τούτου, συμφωνήσαμε με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ για την πλήρη αναστολή της συμφωνίας διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων ΕΕ -Ρωσίας». Σε απλά ελληνικά, δεν καταργήθηκε η βίζα για τους ρώσους πολίτες, αλλά το προνομιακό καθεστώς βάσει του οποίου η απόκτηση βίζας ήταν γι’ αυτούς μια τυπική υπόθεση. Υποτίθεται πως πλέον θα γίνεται έλεγχος, για να διαπιστώνεται αν ο ρώσος πολίτης που ζητά βίζα είναι… απλός πολίτης ή είναι κάποιος… ρώσος «ολιγάρχης» που δεν άντεξε άλλο τη στέρηση και θέλει να πάει στο Μιλάνο για ν’ αγοράσει Prada!

Μιλάμε για κανονικό καραγκιοζιλίκι. Αντί για την πλήρη απαγόρευση, που πρότεινε το αντι-ρωσικό μέτωπο της Βαλτικής και στην οποία συνηγόρησαν Φινλανδία και Σουηδία, έχουμε επιστροφή σε μια γραφειοκρατική διαδικασία, η εφαρμογή της οποίας είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία κάθε κράτους μέλους. Να σημειωθεί ακόμη ότι η αναιτιολόγητη άρνηση χορήγησης βίζας σε ρώσο πολίτη απαγορεύεται. Η άρνηση θα πρέπει να είναι αιτιολογημένη.

Ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, που είχε κληθεί στο Συμβούλιο της ΕΕ και περίμενε ν’ ανακοινώσει τα «καλά νέα», πήρε μια κρυάδα που τη μοιράστηκε με τον Ζελένσκι. Γιατί κατάλαβαν καλά πως πίσω από την κινητοποίηση του γερμανογαλλικού άξονα για ένα δευτερεύουν ζήτημα, κρύβεται η σταθερή απόφαση των δυο βασικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της ΕΕ να μην ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου από τον οποίο μόνο χάνουν.

Φυσικά, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο δεν μπορούν να φύγουν από το ΝΑΤΟ, ούτε μπορούν να επιβάλουν τη θέλησή τους στους Αμερικανούς. Οπου μπορούν, όμως, βάζουν φρένο. Πληρώνουν το φυσικό αέριο σε ρούβλια, όπως απαίτησε ο Πούτιν. Διακηρύσσουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν στην Ουκρανία όπλα μεγάλου βεληνεκούς που να φτάνουν τις ρωσικές πόλεις. Υπονόμευσαν τα διάφορα πακέτα κυρώσεων που έχουν αποφασίσει. Ασκησαν πίεση ώστε να υπογραφεί η συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, με παράλληλη εξαγωγή ρωσικών λιπασμάτων. Τώρα ακύρωσαν την προσπάθεια απαγόρευσης της χορήγησης βίζας σε ρώσους πολίτες.

Και ψάχνουν να βρουν τρόπο για να φτάσουν σε έναν συμβιβασμό με τη Ρωσία για την προμήθεια φυσικού αερίου και πετρελαίου, καθώς έχουν χάσει κατά κράτος. Ο Πούτιν παίζει μαζί τους όπως η γάτα με το ποντίκι, τους υποβάλλει στο μαρτύριο της σταγόνας, δεν τους επέτρεψε να δημιουργήσουν αποθέματα και ο χειμώνας πλησιάζει.

Η κατά μέτωπον επίθεση του Σαρλ Μισέλ στην Κομισιόν της Ούρσουλα(ς), σε συνέντευξή του στη βελγική «Le Soir», κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Ο Μισέλ (ο άνθρωπος των Γαλλογερμανών στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) κατηγορεί την Κομισιόν (δηλαδή την Φον ντερ Λάιεν) για ανικανότητα στη διαχείριση του ράλι των τιμών στην ενέργεια. «Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν ανακαλύπτουμε σήμερα, χρονολογείται ακόμη και πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία», σημειώνει ο Μισέλ, θυμίζοντας τις συνόδους κορυφής τον Μάρτη, τον Μάη και τον Ιούνη, που ομόφωνα κάλεσαν την Κομισιόν να υποβάλει προτάσεις για τα βασικά ενεργειακά ζητήματα. «Επί πολλούς μήνες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων καλούν την Επιτροπή να εργαστεί γι’ αυτό το θέμα. Δεν υπήρξε συναίνεση για το είδος της απόφασης που θα έπρεπε να ληφθεί, αλλά υπήρξε συναίνεση να κληθεί η Κομισιόν να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις», τονίζει. Και καταλήγει: «Υπάρχει η αίσθηση ότι η Κομισιόν έχασε χρόνο. Και αυτό είναι ατυχές»!

Οταν ρωτήθηκε μήπως η καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικές δυσκολίες, ήταν κατηγορηματικός: «Οι τεχνικές δυσκολίες είναι η καθημερινότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτό αποτελεί εμπόδιο. Σήμερα, με τις τιμές του φυσικού αερίου πολλαπλασιασμένες επί δέκα ή δώδεκα, το σύστημα έχει εκτροχιαστεί. Οι τιμές του ρεύματος αυξάνονται. Και οι εταιρίες έχουν υπερμεγέθη κέρδη. Πριν από το καλοκαίρι, σε μια συγκεκριμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών ήταν ζωντανή η ιδέα ότι τελικά δεν ήταν τόσο άσχημα. Επειδή αυτές οι εταιρίες πιθανότατα θα επανεπενδύσουν μαζικά στην ενεργειακή μετάβαση. Πρόκειται για μια ψυχική κατάσταση αποκομμένη από τις πολιτικές και δημοκρατικές πραγματικότητες. Νομίζω ότι τον Σεπτέμβρη οι υπουργοί πρέπει να επαναφέρουν την πολιτική δημοκρατική δυναμική στο μυαλό όλων».

Μακρόν και Σολτς βάζουν την Φον ντερ Λάιεν στη γωνία και τη σφυροκοπούν, με πυγμάχο τον Μισέλ. Ως γνωστόν, η Φον ντερ Λάιεν συμπεριφέρεται τους τελευταίους μήνες λες και είναι υπουργός του Μπάιντεν. Αυτό το ζήτημα έχει «πολύ ψωμί» ακόμα. Το θίγουμε εντελώς επιγραμματικά και θα επανέλθουμε ανάλογα με τις εξελίξεις.

Εκτύπωση 🖨
ΓΕΡΜΑΝΟΓΑΛΛΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠροσφυγικό: Υπάρχει πάτος στην  απανθρωπιά και την ξεφτίλα;

Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

Επόμενο άρθρο O Μπένι πήρε το όπλο του

Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

Σχετικά Αρθρα

Δύο σιωναζιστές στρατιώτες νεκροί και περισσότεροι τραυματίες από επίθεση Παλαιστίνιων στη Χεβρώνα

Δύο παλαιστίνιοι μαχητές έπεσαν μάρτυρες στη διάρκεια της επιχείρησης

Διεθνή 23 Οκτ 2026, 18:09

Δυτική Οχθη: Προσπάθειες τρομοκρατίας με επιτόπιες ανακρίσεις και επίδειξη εικόνων βασανισμένων παλαιστίνιων κρατούμενων

Διεθνή 23 Οκτ 2026, 13:01

Το Ευρωκοινοβούλιο ως ο συλλογικός Γκέμπελς της ιμπεριαλιστικής ΕΕ

Διεθνή 23 Οκτ 2026, 11:06

Η AIPAC σταματά τις άμεσες προεκλογικές χρηματοδοτήσεις υποψηφίων στις ΗΠΑ

Διεθνή 22 Οκτ 2026, 21:26

Ο Εντι Ράμα πουλάει την αλβανική ιστορία στους γενοκτόνους σιωναζιστές

Διεθνή 22 Οκτ 2026, 13:00

Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

Διεθνή 21 Οκτ 2026, 12:00
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Δύο σιωναζιστές στρατιώτες νεκροί και περισσότεροι τραυματίες από επίθεση Παλαιστίνιων στη Χεβρώνα

Δύο παλαιστίνιοι μαχητές έπεσαν μάρτυρες στη διάρκεια της επιχείρησης

23 Οκτ 2026, 18:09
Πολιτική

Ο αυτοκρατορίσκος Μητσοτάκης και ο «εθελοντής» αυλικός του

23 Οκτ 2026, 14:39
Διεθνή

Δυτική Οχθη: Προσπάθειες τρομοκρατίας με επιτόπιες ανακρίσεις και επίδειξη εικόνων βασανισμένων παλαιστίνιων κρατούμενων

23 Οκτ 2026, 13:01
Υγεία

Oι Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι βάζουν στη θέση του τον ακροδεξιό «και α και ου» υπουργό Υγείας

23 Οκτ 2026, 11:46
Διεθνή

Το Ευρωκοινοβούλιο ως ο συλλογικός Γκέμπελς της ιμπεριαλιστικής ΕΕ

23 Οκτ 2026, 11:06
Πολιτισμός

ΣΗΜΕΡΑ: Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

23 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

23 Οκτ 2026, 00:01
Αθλητισμός

Ο Γιαννακόπουλος τσάκισε τον Λιόλιο

«Αόρατος» σύμμαχος ο Μαρινάκης

22 Οκτ 2026, 22:53
Διεθνή

Η AIPAC σταματά τις άμεσες προεκλογικές χρηματοδοτήσεις υποψηφίων στις ΗΠΑ

22 Οκτ 2026, 21:26
Πολιτική

Ο Φιντάν στριμώχνει τον ελληνικό εθνικισμό στο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό ακροατήριο

22 Οκτ 2026, 21:03
Εργατικά

Στις 23 Οκτώβρη ξανά όλοι έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Ξενίας 24) στις 9πμ

Εκδικάζεται το οριστικό πειθαρχικό του Δημήτρη Χαρτζουλάκη και της Χρύσας Χοτζόγλου 

22 Οκτ 2026, 20:23
Η παπάρα

Οι κυρίες έχουν νεύρα

22 Οκτ 2026, 18:41
Κόντρες

Στον αστερισμό του Θόδωρα

22 Οκτ 2026, 14:56
Διεθνή

Ο Εντι Ράμα πουλάει την αλβανική ιστορία στους γενοκτόνους σιωναζιστές

22 Οκτ 2026, 13:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

ΔΟΕ: Να επαναπροκηρύξει ΤΩΡΑ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση

21 Οκτ 2026, 21:27
Πολιτική

Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…

Να μην πέσουμε στην εθνικιστική παγίδα της ελληνικής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των πολιτικών της εκπροσώπων

21 Οκτ 2026, 20:07
Διεθνή

Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

21 Οκτ 2026, 12:00
Διεθνή

Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση

Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη κατάρρευση της υποστήριξης στον πόλεμο, καθώς η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

21 Οκτ 2026, 10:17
Αγροτικά

Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες

Εκαναν την Ελλάδα χώρα ενδημική στον ιό της ευλογιάς

21 Οκτ 2026, 09:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

Ημέρα οικολογικού χρέους.

1906: Σε διαδικασία εκτέλεσης τριών εφήβων αναρχοκομουνιστών στη Ρίγα (κατηγορούμενων για ληστεία), το εκτελεστικό απόσπασμα σκόπιμα κι επανειλημμένα δεν βρίσκει στόχο, οδηγώντας σε νευρική κρίση τον επικεφαλής αξιωματικό.

1931: Ο Θανάσης Κλάρας (μετέπειτα Αρης Βελουχιώτης) μεταφέρεται στη Γαύδο μαζί με άλλους εβδομήντα εξόριστους.

1941: Οι ναζί εκτελούν 135 άντρες στο Μεσόβουνο Κοζάνης.

1949: Ιδρύεται ο ΟΤΕ ως ΑΕ με αποκλειστικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο.

1949: Συλλαμβάνεται στη Θεσσαλονίκη ο Μανώλης Αναγνωστάκης μαζί με άλλους 68 αριστερούς.

1951: Συλλαμβάνεται ο διευθυντής του περιοδικού «Ανταίος» Δημήτρης Μπάτσης.

1953: Απολύονται οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Θεσσαλονίκης και 32 κοινοτήτων.

1967: Πρώτες συλλήψεις (πέντε) μελών της ΔΑ.

1967: Ανακαλύπτεται μέσα στο δικαστικό μέγαρο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Σύλληψη τριών μελών του ΕΔΚ που ετοιμάζονται να τοποθετήσουν εννιά βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες του κέντρου της Αθήνας, εξάρθρωση της οργάνωσης την ίδια μέρα με τη σύλληψη άλλων τεσσάρων.

1974: Συλλαμβάνονται οι πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου.

1977: Βόμβα σε super market χουντικού στο Ηράκλειο Κρήτης.

1983: Βομβιστής καμικάζι οδηγεί φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά μέσα στην αμερικανική βάση πεζοναυτών στη Βηρυτό, σκοτώνοντας 241 αμερικανούς στρατιώτες. Σχεδόν ταυτόχρονα 58 γάλλοι στρατιώτες σκοτώνονται σε κοντινή δική τους βάση σε άλλη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

1998: Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης πυροβολεί και σκοτώνει τον δεκαεπτάχρονο γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Εφετείο 17Ν

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

  • ΕΛΑ

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

  • Επικοινωνία

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

  • Όροι χρήσης

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

  • Ποιοι είμαστε

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

  • Επικοινωνία

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

  • Όροι χρήσης

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo