Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χεζμπολά: Απάντηση στα ίσα σε κάθε σιωναζιστική πρόκληση
  • Επί της ουσίας τζούφιος ο αμερικάνικος ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών
  • Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς
  • Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς
  • Σαν σήμερα 21 Απρίλη
  • Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Καραγκιόζηδες μεν, επικίνδυνοι δε…
Υγεία

Καραγκιόζηδες μεν, επικίνδυνοι δε…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Δεκ 2021, 20:04

Καραγκιόζηδες. Αυτόν τον χαρακτηρισμό τον κερδίζουν επάξια ο Μητσοτάκης και οι ά(χ)ριστοί του. Τη Δευτέρα ανακοίνωσαν «μέτρα» ετεροχρονισμένης εφαρμογής (από τις 3 Γενάρη). Την Τρίτη βγήκε άρον-άρον ο Πλεύρης και ανακοίνωσε ότι θα… επανεκτιμήσουν τον ορίζοντα εφαρμογής των «μέτρων». Τετάρτη πρωί-πρωί ο Μητσοτάκης επέστρεψε από τις χειμερινές διακοπές του στο Ζαγόρι και φώναξε στο Μαξίμου τον Τσιόδρα για να συσκεφτούν (η παρουσία του Πλεύρη ήταν απλώς «για τα μάτια»). Κατέληξαν σε αποφάσεις, τις έγραψαν σ’ ένα χαρτί και τις έστειλαν στην Επιτροπή των κυβερνητικών λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων για να τις «εγκρίνει», ώστε να τις ανακοινώσει μετά ο Πλεύρης.

Τι άλλο εκτός από καραγκιόζηδες είναι οι κυβερνήτες που άλλα ανακοινώνουν τη Δευτέρα και άλλα την Τετάρτη; Ακόμη και ο καρακυβερνητικός Τύπος αναγκάζεται να ψελλίσει λόγια κριτικής. «Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει, γιατί κάπως έτσι χάνεται η εμπιστοσύνη και φουντώνει η απειθαρχία», γράφουν σήμερα τα «Νέα», δίπλα από τη φωτογραφία του Πλεύρη. Σ’ αυτόν θα τα φορτώσουν όλα, ενώ ο δυστυχής ακροδεξιός είναι απλά το delivery boy του Μαξίμου. «Να βγούμε να διασκεδάσουμε» αλλά να προσέχουμε, έλεγε ο Πλεύρης τη Δευτέρα, «απαγορεύεται οποιαδήποτε εκδήλωση έχει τα χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι, σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο», είπε σήμερα! Ο ορισμός της… συνέπειας στην κυβερνητική πολιτική.

Και τι να πεις για τους επιστήμονες που δέχονται να εξευτελίζονται με τέτοιο τρόπο; Τον πρώτο καιρό της πανδημίας τηρούσαν τουλάχιστον τα προσχήματα: πρώτα συνεδρίαζε η Επιτροπή, έκανε εισήγηση, αποφάσιζε στο τέλος η κυβέρνηση. Δούλευαν, φυσικά, τα τηλέφωνα, αλλά τηρούνταν οι τύποι. Εδώ και καιρό τους έχουν πετάξει κι αυτούς στα σκουπίδια. Πρώτα αποφασίζει το Μαξίμου (με τον Τσιόδρα σε κομβικό ρόλο) και μετά η Επιτροπή εγκρίνει τις αποφάσεις. Αθλιότητα!

Επί τη ευκαιρία να ξαναθέσουμε το ερώτημα, μετά και τα τελευταία: πιστεύει κανείς/καμιά ότι ο Τσιόδρας δεν ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για τη μελέτη που έκανε ο Λύτρας και αυτός (ο Τσιόδρας) συνυπέγραψε;

Οπως αναμενόταν, λοιπόν, ανακοίνωσαν ότι τα μέτρα της 3ης του Γενάρη θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από αύριο (30 Δεκέμβρη) το πρωί. Με μια εξαίρεση για τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, που η διασκέδαση θα κλείσει στις 2 μετά τα μεσάνυχτα (αλλά χωρίς μουσική και χωρίς όρθιους), σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν τη γκρίνια από την πλειοψηφία των μαγαζατόρων, που έχουν εστιατόρια, καφέ και μπαρ (τα κλαμπ και τα σκυλάδικα είναι λιγότερα). Τώρα, το τι θα γίνει σε κάθε μαγαζί, με τους θαμώνες να μετράνε αντίστροφα για την αλλαγή του χρόνου και μετά να τραγουδούν νταλκαδιασμένοι «α καπέλα», μπορούμε να το φανταστούμε όλοι.

Ως προς την ουσία των νέων ψευτο-μέτρων, τα γράψαμε χθες και δεν έχουμε παρά να θυμίσουμε το βασικό:

Ακόμα κι αν βάλουν τους περιορισμούς στη νυχτερινή διασκέδαση από αύριο, αυτοί οι περιορισμοί είναι ανίσχυροι να συγκρατήσουν το φούντωμα της πανδημίας. Η επίπτωσή τους θα είναι από ελάχιστη έως μηδενική.

Γιατί δεν είναι μόνο οι χώροι διασκέδασης, ούτε μόνο τα γήπεδα υπερμεταδότες του κοροναϊού. Είναι και τα σχολεία, είναι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι χώροι εργασίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων.

  • Τα σχολεία δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να τα κλείσουν, παρά την έκρηξη των κρουσμάτων στις σχολικές ηλικίες.
  • Οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις δεν θίχτηκαν σε κανένα από τα «λοκντάουν» που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα, μολονότι οι ίδιοι οι κυβερνητικοί λοιμωξιολόγοι αναγκάστηκαν να παραδεχτούν κάποια στιγμή ότι είναι υπερμεταδότες του ιού. Και βέβαια, η απρόσκοπτη λειτουργία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων τροφοδοτεί και το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσια και εταιρικά.
  • Η τηλεργασία δεν προσφέρει καμιά άξια λόγου αποφόρτιση και στους χώρους εργασίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Αποκλείουμε γενικευμένα μέτρα που υπήρξαν στο παρελθόν» επανέλαβε ο Πλεύρης. Αρα, έχουμε έκρηξη κρουσμάτων και την ίδια στιγμή δεν σκοπεύουν να επιβάλουν ούτε κάποιο από τα ψευτο-λοκντάουν που είχαν επιβάλει στο παρελθόν! Πόσω μάλλον ένα πραγματικά καθολικό λοκντάουν, που είναι απαραίτητο για να ανακοπεί ο καλπασμός της πανδημίας.

Καλπάζει η πανδημία

Σήμερα καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ 28.828 νέα κρούσματα. Νέο ρεκόρ μετά τα 21.740 της χτεσινής μέρας. Στη μακάβρια λίστα των νεκρών προστέθηκαν άλλοι 79 (και όχι 72 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ). Οι νέες διασωληνώσεις έφτασαν τις 75 (έναντι 80 χθες). Ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων σημείωσε μικρή πτώση, φτάνοντας τους 620 (635 χθες).

Τα κρούσματα στις σχολικές ηλικίες (ηλικιακή κατηγορία 0-17) σημείωσαν νέα αύξηση, φτάνοντας τα 3.898 (3.467 χθες), αλλά η κυβέρνηση δε συζητά να κλείσει τα σχολεία (κι ας το προτείνουν ακόμα και φίλοι της, όπως ο Τζανάκης).

Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων παρατηρείται στην ηλικιακή κατηγορία 18-39. Στις 26 Δεκέμβρη είχαν καταγραφεί 1.957 κρούσματα, ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν 17.769. Ο κουτοπόνηρος Πλεύρης, για να κρύψει το πρόβλημα στους χώρους δουλειάς, είπε σήμερα πως «αυτή τη στιγμή οι συμπολίτες μας που πλήττονται από την μετάλλαξη Ομικρον είναι κυρίως στις νεότερες γενιές. Κυρίως στις ηλικίες από 18 έως 30 ετών». Τέτοια ηλικιακή κατηγορία δεν υπάρχει στις εκθέσεις του ΕΟΔΥ, όμως είναι βολική για να υποστηρίξουν πως οι παραγωγικές ηλικίες δεν έχουν προσβληθεί (δεν είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζουν ηλικιακές κατηγορίες για να βολέψουν την προπαγάνδα τους – το έχουν κάνει κατ’ επανάληψη).

Στην ηλικιακή κατηγορία 18-39 δεν υπάρχουν μόνο φοιτητές. Υπάρχουν και εργαζόμενοι, οι οποίοι μάλιστα αποτελούν την πλειοψηφία. Αλλά κι αν πάμε στην ηλικιακή κατηγορία 40-64, που δεν υπάρχει ούτε υποψία φοιτηταριάτου αλλά μιλάμε για καθαρά παραγωγικές ηλικίες, τα ίδια θα διαπιστώσουμε. Στις 26 Δεκέμβρη καταγράφηκαν 1.040 κρούσματα σ’ αυτή την ηλικιακή κατηγορία. Στις 29 Δεκέμβρη (σήμερα) τα κρούσματα εξαπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 6.057.

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να γυρίσουν στη δουλειά, χωρίς κανένα έλεγχο (η καραντίνα μειώθηκε στις 5 μέρες από 10). Δίπλα τους υπάρχουν συνάδελφοί τους που ενδεχομένως να έχουν μολυνθεί αλλά να είναι ασυμπτωματικοί (χώρια τα αφεντικά που διατάζουν τους εργάτες να μην ανακοινώνουν τη μόλυνση, για να μη λείψουν από τη δουλειά και για να μη διαταράσσεται η παραγωγική διαδικασία στα εργασιακά κάτεργά τους). Αυτοί οι άνθρωποι έχουν οικογένειες, τις οποίες ενδεχομένως να έχουν ήδη μολύνει (ας αφήσουμε που οι εργαζόμενοι ζουν σε μικρά διαμερίσματα, όπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί καραντίνα).

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως, πέρα βρέχει. «Επειδή, όμως, το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας ακόμα πιέζεται και από τη Δέλτα, πρέπει να εκτιμήσουμε όλους τους παράγοντες, ώστε να μπορεί το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας όπως έχει ανταπεξέλθει, να συνεχίσει να ανταπεξέρχεται», δήλωσε σήμερα ο Πλεύρης (για τα… μη ελληνικά του Πλεύρη δεν φταίμε εμείς). Επομένως, με 100 νεκρούς την ημέρα θα είμαστε… μια χαρά!

«Αυτά τα μέτρα, εάν εφαρμοστούν στο σύνολο τους για το χρονικό διάστημα έως τα μέσα Ιανουαρίου, θα μας δώσουν την δυνατότητα να επανέλθουμε πλήρως πάλι στην κανονική μας ζωή», είπε ο Πλεύρης. Οι 100 νεκροί την ημέρα είναι… κανονικότητα!

Διαβάστε: Καθολικό λοκντάουν εδώ και τώρα! – Κοινωνική υποχρέωση ο καθολικός εμβολιασμός
Εκτύπωση 🖨
ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΝΕΚΡΟΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ Μητσοτάκης ως τηλεπλασιέ…
Επόμενο άρθρο Θεριεύουν τα κρούσματα και στις πανεπιστημιακές σχολές

Σχετικά Αρθρα

Συνεχείς μετακινήσεις γιατρών ΕΣΥ: Μπαλώνουν μια τρύπα, ανοίγουν μια άλλη

Υγεία 19 Μαρ 2026, 10:40

Η πρόληψη της βίας στο σχολείο δεν χωράει κομματικούς πειραματισμούς, απειλές και εκφοβισμούς

Παιδεία 8 Μαρ 2026, 12:51

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

Υγεία 5 Μαρ 2026, 09:29

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Υγεία 2 Μαρ 2026, 12:56

Ο Βαρτζόπουλος επέλεξε να ανακοινώσει το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης από «το κοπή τη πίτα» της ΝΔ στη Δράμα

Υγεία 26 Φεβ 2026, 13:11

Oμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

Υγεία 24 Φεβ 2026, 11:27
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Χεζμπολά: Απάντηση στα ίσα σε κάθε σιωναζιστική πρόκληση

21 Απρ 2026, 22:06
Διεθνή

Επί της ουσίας τζούφιος ο αμερικάνικος ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών

21 Απρ 2026, 20:56
Εργατικά

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

21 Απρ 2026, 18:27
Διεθνή

Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς

Αποκαλυπτική έρευνα του Al Jazeera English

21 Απρ 2026, 10:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

21 Απρ 2026, 00:01
Καταστολή

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

20 Απρ 2026, 19:17
Διεθνή

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

20 Απρ 2026, 14:44
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
Κόντρες

Κούλης ο μουλωχτός

20 Απρ 2026, 10:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

20 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

19 Απρ 2026, 21:23
Διεθνή

Χεζμπολά: Η Αντίσταση παραμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη και θα απαντά σε κάθε παραβίαση της εκεχειρίας από τον εχθρό

19 Απρ 2026, 10:46
Πολιτισμός

Ρομπέρτο Σαβιάνο: Η τράτα των παιδιών

19 Απρ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Απρίλη

19 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν – Εκλεισε ξανά το Στενό του Ορμούζ

18 Απρ 2026, 19:54
Διεθνή

Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια

18 Απρ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

18 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

17 Απρ 2026, 20:04
Διεθνή

«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

17 Απρ 2026, 19:08
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

Ημέρα δημιουργικότητας και καινοτομίας.

1898: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ εγκρίνει απόφαση του Κογκρέσου για ένοπλη επέμβαση στην Κούβα.

1923: Ο Μουσολίνι ανακηρύσσει αργία και εθνική γιορτή την ημέρα ίδρυσης της Ρώμης και καταργεί την αργία της Πρωτομαγιάς.

1932: Η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση.

1947: Ο Παύλος ορκίζεται βασιλεύς των Ελλήνων.

1967: Στρατιωτικό πραξικόπημα, εγκαθίδρυση δικτατορίας.

1967: Η Μαρία Καλαβρού και ο 15χρονος Βασίλης Πεσλής γίνονται οι πρώτοι νεκροί της χούντας.

1969: Βόμβα της ΔΑ στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Αθήνα).

1969: Γιορτή για τα δίχρονα της δικτατορίας, καταλήγει σε παρατεταμένο γιουχάισμα του Παπαδόπουλου από τους μαθητές.

1971: Βόμβα έξω από τα γραφεία της τσιμεντοβιομηχανίας “Ηρακλής-Ολυμπος” του αντιπροέδρου της “Συμβουλευτικής” της χούντας, Τσάτσου.

1972: Καθιστική διαμαρτυρία εκατό φοιτητών στα Προπύλαια στην πέμπτη επέτειο του πραξικοπήματος, επέμβαση της αστυνομίας, έντεκα συλλήψεις.

1973: Διαδήλωση εκατοντάδων φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας με αντιδικτατορικά συνθήματα, βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών σε Αθήνα, Καλαμάκι και Κολωνάκι, τραυματισμός περαστικού.

1977: Βόμβες σε τέσσερα αυτοκίνητα Βορειοαμερικανών στη Θεσσαλονίκη.

1994: Δύο βόμβες καταστρέφουν τα αυτοκίνητα οικονομικού συμβούλου και υπαλλήλου της Γαλλικής Ακαδημίας, άλλη βόμβα κάτω από αυτοκίνητο υπαλλήλου της ολλανδικής πρεσβείας δεν εξερράγη (ΕΛΑ-1η Μάη).

1994: Βόμβα σε φορτηγό έξω από τα γραφεία της εταιρείας «Miele» (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo