Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Eνώ οι τιμές των καυσίμων καλπάζουν, Τραμπ και Ράιτ παπαρολογούν
  • Σύνορα, θάνατοι και απελάσεις: Η Κρήτη και η νέα γεωγραφία της αποτροπής στη Μεσόγειο
  • Κοιλάδα Μπεκάα: δύο σιωναζιστές νεκροί και κατάρριψη ενός ελικοπτέρου από τη Λιβανέζικη Αντίσταση
  • Εφετείο ΧΑ: Aυτή είναι η πρόταση-καταπέλτης της εισαγγελέα για τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι καταδικασθέντες νεοναζιστές εγκληματίες
  • Πύραυλος με υπογραφή
  • Ενας πόλεμος που η Δύση δεν μπορεί να κερδίσει: Ισραηλινός δημοσιογράφος προειδοποιεί για στρατηγική κατάρρευση στη σύγκρουση με το Ιράν.
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Οι αριθμοί αποκαλύπτουν το έγκλημα
Υγεία

Οι αριθμοί αποκαλύπτουν το έγκλημα

Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Νοέ 2021, 19:00

Τα πρώτα λόγια του Πλεύρη, μετά την καλησπέρα, ήταν: «Βρισκόμαστε σε μια αυξητική τάση της πανδημίας στην πατρίδα μας, όπως συμβαίνει και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης». Αρα, αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας είναι… φυσιολογικό: συμβαίνει παντού.

Ακολούθησε ο διάδοχος του Αρκουμανέα στη διοίκηση του ΕΟΔΥ, Ζαούτης, που όπως μας τον συστήνει το «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος», του οποίου υπήρξε σύμβουλος, «είναι κλινικός γιατρός, ερευνητής, καθηγητής και ηγετική φυσιογνωμία στον τομέα των παιδιατρικών λοιμωδών νοσημάτων» και «ασχολείται ενεργά με τον τομέα της δημόσιας υγείας τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη».

Ομως οι αγιογραφίες και οι βαρύγδουποι τίτλοι γίνονται σκόνη, όταν ο φορέας τους καταφεύγει σε φτηνιάρικα τρικ εξαπάτησης, προκειμένου να ωραιοποιήσει την κυβερνητική πολιτική, την οποία κλήθηκε να υπηρετήσει ως μάνατζερ, και να συγκαλύψει το έγκλημα που έχει συντελεστεί και εξακολουθεί να συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού. Είπε, λοιπόν, ο Ζαούτης, ακολουθώντας τον Πλεύρη:

«Βλέπουμε παρόμοια εικόνα από άλλα κράτη που έχουν αντίστοιχους πληθυσμούς σαν και εμάς, το Βέλγιο, η Ολλανδία, Αυστρία, Τσεχία, που έχουν παρόμοιο αριθμό κρουσμάτων αυτήν την εποχή λόγω του καιρού και την εποχή στην οποία μπαίνουμε, το φθινόπωρο και το χειμώνα».

Αν όμως δούμε ολόκληρη την εικόνα της πανδημίας και όχι μόνο τα κρούσματα, θα διαπιστώσουμε ότι δεν έχει καμιά σχέση η χώρα μας με αυτό που συμβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες (πλην Βαλκανίων και Ρωσίας). Στη χώρα μας θερίζει ο θάνατος, ως αποτέλεσμα του οικτρού ποσοστού εμβολιασμού. Το μείζον ζήτημα δεν είναι τα πολλά κρούσματα, που παρατηρούνται και σε άλλες χώρες, αλλά το αποτέλεσμα που έχουν τα πολλά κρούσματα σε βαριές νοσήσεις, διασωληνώσεις και θανάτους. Σε ό,τι αφορά τους θανάτους, η χώρα μας έχει δυόμισι φορές μεγαλύτερη αναλογία ως προς τον πληθυσμό, σε σχέση με την αμέσως χειρότερη από τις χώρες που ανέφερε ο Ζαούτης, την Τσεχία. Σε σχέση με άλλες χώρες οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι μέχρι και δεκαπλάσιοι!

Στον πίνακα που ακολουθεί παραθέτουμε τα στοιχεία για τα κρούσματα και τους θανάτους των τελευταίων εφτά ημερών, όπως καταγράφονται σήμερα στο Worldometer, το οποία αντλεί στοιχεία από κρατικές πηγές. Πήραμε τρεις ομάδες χωρών. Πρώτα τις χώρες που ανέφερε ο Ζαούτης, μετά τρεις χώρες συγκρίσιμες με την Ελλάδα (το Ισραήλ δεν είναι ευρωπαϊκή χώρα, ενώ η Δανία έχει το μισό πληθυσμό από την Ελλάδα) και τέλος τις τέσσερις πολυπληθέστερες χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), οι τρεις τελευταίες εκ των οποίων έχουν πληγεί με δριμύτητα από τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Στη δεύτερη στήλη βλέπουμε τα κρούσματα των τελευταίων εφτά ημερών και στην τρίτη τα κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει το ρεκόρ σε κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Γι’ αυτό και ο Ζαούτης επέλεξε να αναφερθεί σε τέσσερις χώρες που έχουν υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε σχέση με την Ελλάδα και όχι σε άλλες χώρες που έχουν πολύ χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε σχέση με την Ελλάδα. Γιατί, για παράδειγμα, δεν αναφέρθηκε στην Πορτογαλία και το Ισραήλ, «που έχουν αντίστοιχους πληθυσμούς σαν και εμάς»;

Ο αριθμός των κρουσμάτων, όμως, είναι το πιο επισφαλές μέγεθος, καθώς εξαρτάται από τον αριθμό των τεστ που γίνονται (πέρα από το «μαϊμούδισμα» που κάνουν οι κρατικές αρχές). Οταν κοντεύουμε να κλείσουμε χρόνο από την έναρξη του εμβολιασμού, σημασία έχουν τα «σκληρά νούμερα» (για να θυμηθούμε τον Τσιόδρα), οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι.

Στην τέταρτη στήλη βλέπουμε το σύνολο των θανάτων τις τελευταίες εφτά μέρες (όπως τους ανακοινώνουν οι κρατικές αρχές) και στην πέμπτη στήλη βλέπουμε τον αριθμό των θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, που μας δίνει συγκρίσιμα μεγέθη για όλες τις χώρες.

Η Ελλάδα έχει 33 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού το τελευταίο εφταήμερο, όταν η Τσεχία έχει 13, η Αυστρία 11, το Βέλγιο 9 και η Ολλανδία 6! Είναι προφανές γιατί έκρυψε αυτό το γεγονός ο Ζαούτης και αναφέρθηκε μόνο στα κρούσματα, για να πει πως ό,τι συμβαίνει εδώ συμβαίνει και σε άλλες χώρες, είναι φυσιολογικό για την εποχή.

Στη δεύτερη ενότητα χωρών, η Πορτογαλία έχει 3 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού το τελευταίο εφταήμερο, το Ισραήλ 5 και η Δανία 2.

Ιδια η εικόνα και στις πολυπληθέστερες χώρες της ΕΕ: η Γερμανία έχει 8 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού το τελευταίο εφταήμερο, η Γαλλία 3, η Ιταλία 4 και η Ισπανία επίσης 4.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο εμβολιασμός στη χώρα μας είναι σε οικτρό επίπεδο. Ο Τσιόδρας έγραψε ότι εμβολιασμένο είναι μόνο το 52% του γενικού πληθυσμού στη χώρα μας. Στην πραγματικότητα είναι σημαντικά κάτω από το 50%. Η μεγάλη διαφορά στους θανάτους δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο εμβολιασμού στη χώρα μας, ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες που αποτελούν ευπαθή ομάδα. Γιατί και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν πετύχει τίποτα τεράστια ποσοστά εμβολιασμού (εκτός Πορτογαλίας ίσως), αλλά δεν έχουν τόσους θανάτους. Ομως, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, και υψηλότερο γενικό ποσοστό εμβολισμού έχουν, σε σχέση με την Ελλάδα, ενώ φαίνεται πως έχουν πιάσει σημαντικό ποσοστό στις μεγάλες ηλικίες.

Να δεχτούμε ότι στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης υπάρχει και ένα υψηλότερο ποσοστό φυσικής ανοσίας (λόγω νόσησης), το οποίο φυσικά ουδείς μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια; Και στη χώρα μας, όμως, υπήρξε μεγάλη νόσηση στο δεύτερο και στο τρίτο κύμα. Σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να υπάρξει τόσο μεγάλη διαφορά στους θανάτους, μόνο επειδή στις χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης υπήρχε μεγαλύτερη νόσηση, αλλά μεγαλύτερη φυσική ανοσία. Και εν πάση περιπτώσει, οι διαφορές ως προς τη φυσική νόσηση θα έπρεπε να έχουν ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό της αντιμετώπισης της πανδημίας μέσω του εμβολιασμού. Τι μας έλεγε, όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Οτι ο εμβολιασμός πηγαίνει «έξτρα-πρίμα».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο έλεγε ψέματα για την πορεία του εμβολιασμού (από τότε που ξεκίνησε μέχρι σήμερα), αλλά έριξε και το σύνθημα «ανοίγουμε πανιά» για το καλοκαίρι του τουρισμού, εξαφανίζοντας κάθε μέτρο προστασίας και συνηθίζοντας τον ελληνικό λαό στην ανέμελη «επιστροφή στην κανονικότητα». Ετσι, η μετάδοση του ιού έγινε ακόμα πιο ανεξέλεγκτη (ετοιμάζουμε αναλυτικό δημοσίευμα για τα εφιαλτικό ποσοστά στα οποία έχουν ανέβει τα «ορφανά» κρούσματα και για άλλα δεδομένα της πανδημίας – εδώ μένουμε μόνο στην απάτη του Ζαούτη) και σε συνδυασμό με το οικτρά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ιδίως στις μεγάλες ηλικίες, βρισκόμαστε σήμερα με τριπλάσιους έως δεκαπλάσιους θανάτους σε σχέση με αυτούς που έχουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ελλάδα τείνει -σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού το τελευταίο εφταήμερο- προς τις βαλκανικές χώρες (βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο τους): Ρουμανία 163, Βουλγαρία 147, Βοσνία-Ερζεγοβίνη 71, Μαυροβούνιο 60, Σερβία 51, Κροατία 49, Βόρεια Μακεδονία 42, Αλβανία 17.

Οσα τρικ εξαπάτησης κι αν επιστρατεύσουν οι κυβερνητικοί ιθύνοντες, σαν αυτό του Ζαούτη, δεν πρόκειται να κρύψουν την αμείλικτη αλήθεια των αριθμών. Διέπραξαν και εξακολουθούν να διαπράττουν έγκλημα.

Εκτύπωση 🖨
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑναίρεση για την αποφυλάκιση Πατέλη άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

Επόμενο άρθρο Με γκεμπελισμούς προσπαθούν να εμποδίσουν τη στήριξη του δίκαιου και νόμιμου αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα να αποφυλακιστεί

Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

Σχετικά Αρθρα

Η πρόληψη της βίας στο σχολείο δεν χωράει κομματικούς πειραματισμούς, απειλές και εκφοβισμούς

Παιδεία 8 Μαρ 2026, 12:51

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

Υγεία 5 Μαρ 2026, 09:29

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Υγεία 2 Μαρ 2026, 12:56

Ο Βαρτζόπουλος επέλεξε να ανακοινώσει το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης από «το κοπή τη πίτα» της ΝΔ στη Δράμα

Υγεία 26 Φεβ 2026, 13:11

Oμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

Υγεία 24 Φεβ 2026, 11:27

Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο

Υγεία 20 Φεβ 2026, 22:41
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Eνώ οι τιμές των καυσίμων καλπάζουν, Τραμπ και Ράιτ παπαρολογούν

9 Μαρ 2026, 19:45
Καταστολή

Σύνορα, θάνατοι και απελάσεις: Η Κρήτη και η νέα γεωγραφία της αποτροπής στη Μεσόγειο

9 Μαρ 2026, 13:26
Διεθνή

Κοιλάδα Μπεκάα: δύο σιωναζιστές νεκροί και κατάρριψη ενός ελικοπτέρου από τη Λιβανέζικη Αντίσταση

9 Μαρ 2026, 12:27
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Aυτή είναι η πρόταση-καταπέλτης της εισαγγελέα για τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι καταδικασθέντες νεοναζιστές εγκληματίες

Η εισαγγελέας Στεφανάτου πρότεινε να απορριφτούν όλα τα αιτήματα

9 Μαρ 2026, 11:00
Κόντρες

Πύραυλος με υπογραφή

9 Μαρ 2026, 10:35
Διεθνή

Ενας πόλεμος που η Δύση δεν μπορεί να κερδίσει: Ισραηλινός δημοσιογράφος προειδοποιεί για στρατηγική κατάρρευση στη σύγκρουση με το Ιράν.

9 Μαρ 2026, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Μάρτη

9 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aναβαθμισμένες ποιοτικά και ποσοτικά οι ενέργειες των μαχητών της Χεζμπολά ενάντια στους σιωναζιστές

Συγκεντρωτικά Παρασκευής 6 και Σαββάτου 7 Μάρτη

8 Μαρ 2026, 19:22
Παιδεία

Η πρόληψη της βίας στο σχολείο δεν χωράει κομματικούς πειραματισμούς, απειλές και εκφοβισμούς

8 Μαρ 2026, 12:51
Πολιτική

Κανένα περιθώριο για αναγνώριση ελαφρυντικών στους 29 καταδικασθέντες νεοναζιστές εγκληματίες

Σε άλλους 13 έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά στον πρώτο βαθμό

8 Μαρ 2026, 09:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάρτη

8 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Τάφος για τους σιωναζιστές κομάντο η Κοιλάδα Μπεκάα

Εκαναν απόβαση από αέρος και έπεσαν σε ενέδρα των μαχητών της Αντίστασης

7 Μαρ 2026, 09:37
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

7 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Μάρτη

7 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης

6 Μαρ 2026, 19:40
Διεθνή

«Ποιος σου έδωσε την άδεια;» — Μήπως ο Κόλπος αρχίζει επιτέλους να αμφισβητεί τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο εναντίον του Ιράν;

Δημόσια επίπληξη εμιρατινού δισεκατομμυριούχου προς τον Τραμπ

6 Μαρ 2026, 14:45
Διεθνή

Ισραηλινο-βρετανός ιστορικός: Το Ισραήλ αποτελεί υπαρξιακή απειλή για το Ιράν και όχι το αντίθετο

6 Μαρ 2026, 14:01
Πολιτική

8 Μάρτη: Η γυναικεία χειραφέτηση φυσικό μέτρο της γενικής χειραφέτησης

Η απελευθέρωση της γυναίκας θα είναι κομμουνιστική ή δε θα υπάρξει

6 Μαρ 2026, 13:10
Παιδεία

Σε συνέχειες η απάτη της πανεπιστημιοποίησης των κολλεγίων

6 Μαρ 2026, 12:28
Διεθνή

Ιράν: Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους σιωναζιστές

6 Μαρ 2026, 10:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Μάρτη

Ημέρα μνήμης πεσόντων αστυνομικών.

1918: Το κόμμα των μπολσεβίκων ΣΔΕΚΡ μετονομάζεται σε Κομουνιστικό Κόμμα Ρωσίας.

1930: Συγκρούσεις με τριάντα τραυματίες σε εργατική συγκέντρωση στον Πειραιά.

1945: Αρχίζει η μεταφορά Εβραίων της Θεσσαλονίκης στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

1948: Διακήρυξη ανθρώπινων δικαιωμάτων (ΟΗΕ).

1969: Βόμβα σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο έξω από την Ασφάλεια Αθηνών.

1977: Συλλαμβάνονται το στέλεχος της “4ης Αυγούστου” Δ. Ηλιόπουλος και η φίλη του Χρ. Ζέκιου για κατοχή όπλων.

1993: Ρουκέτα στην εφορία Καμινίων Πειραιά (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    • Εφετείο 17Ν

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

  • ΕΛΑ

    Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

  • Επικοινωνία

    Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

  • Όροι χρήσης

    Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

  • Ποιοι είμαστε

    Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

  • Επικοινωνία

    Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

  • Όροι χρήσης

    Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

    Με τρικ απάτης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo