Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
  • Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά
  • «Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»
  • Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Διαιτητικό δικαστήριο ΕΠΟ: Mεγάλη εκτός έδρας ερυθρόλευκη νίκη
Αθλητισμός

Διαιτητικό δικαστήριο ΕΠΟ: Mεγάλη εκτός έδρας ερυθρόλευκη νίκη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Οκτ 2021, 11:35

Το Διαιτητικό δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) έκανε δεκτή την προσφυγή του Ολυμπιακού και ακύρωσε την απόφαση της γενικής συνέλευσης της Super League στις 9/9/2021, στην οποία οι 12 από τις 14 ΠΑΕ (εκτός Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού) συμφώνησαν για την υποχρεωτική κεντρική διαχείριση των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος από την αγωνιστική περίοδο 2023-2024. 

Η απόφαση του δικαστηρίου της ΕΠΟ αλλάζει και πάλι τα δεδομένα στο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα και αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις, αιφνιδίασε την πλευρά των Μελισσανίδη-Σαββίδη. 

Είναι γνωστό ότι άπαντες οι εμπλεκόμενοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η κυβέρνηση, η ΕΠΟ, τα αντίπαλα στρατόπεδα των ΠΑΕ, οι «ανιδιοτελείς εργάτες του ποδοσφαίρου» και ο δημοσιογραφικός εσμός, δίνουν όρκους πίστης στην «ολιστική μελέτη», θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα κερδίσουν την εύνοια των διεθνών Ομοσπονδιών. Με αυτό το δεδομένο, η πλειοψηφία των ομάδων της Λίγκας και η ηγετική ομάδα της ΕΠΟ, θεωρούσαν ότι το δικαστήριο θα απέρριπτε την ερυθρόλευκη προσφυγή και θα επικύρωνε την απόφαση της γενικής συνέλευσης, καθώς στην «ολιστική μελέτη» που έφτιαξαν η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ υπάρχει «οδηγία» για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος. Από το αποτέλεσμα προκύπτει ότι δεν είχαν αξιολογήσει σωστά τα δεδομένα. 

Η «ολιστική μελέτη», αν και θεωρεί ότι η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έχει πολύ μεγάλη σημασία για την αναβάθμιση του ελληνικού πρωταθλήματος, ωστόσο δεν την αναφέρει ως υποχρεωτική. Δίνει την ευελιξία στις ομάδες να αποφασίσουν αν θα εκχωρήσουν το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης στο συνεταιρισμό ή αν θα κλείσουν απευθείας συμφωνία με κάποιο τηλεοπτικό κανάλι. Με την αυστηρά νομική ερμηνεία της «ολιστικής μελέτης», η ερυθρόλευκη ΠΑΕ είχε δίκιο. Σε αυτή τη «λεπτομέρεια» επικεντρώθηκε η νομική της επιχειρηματολογία και κατάφερε να ακυρώσει την απόφαση της ΓΣ της Λίγκας. 

Εκτός όμως από τη νομική «λεπτομέρεια» της «ολιστικής μελέτης», υπάρχουν και άλλοι λόγοι που οδηγήσαν στη συγκεκριμένη απόφαση. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, αντίστοιχα με τα ερυθρόλευκα είναι και τα νομικά επιχειρήματα της προσφυγής που έχει κάνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα πολιτικά δικαστήρια για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι πολύ πιθανό, οι δικαστές της ΕΠΟ να μην ήθελαν να εκτεθούν, απορρίπτοντας την ερυθρόλευκη προσφυγή για να κάνουν το χατίρι της διοίκησης της Ομοσπονδίας, εκτιμώντας ότι το πολιτικό δικαστήριο θα κάνει δεκτή την προσφυγή της πράσινης ΠΑΕ. 

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και δυο ακόμη «λεπτομέρειες», που δεν έχουν να κάνουν με τη νομική πλευρά της υπόθεσης.

Η πρώτη αφορά την κυβέρνηση, η οποία εμμέσως πλην σαφώς «έκλεινε» το μάτι προς την ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Ο Μαρινάκης, όταν οι υπόλοιποι πρόεδροι ζητούσαν από τον Μητσοτάκη να απομακρύνει από την κυβέρνηση τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, βγήκε μπροστά, τον στήριξε και τελικά κατάφερε να τον κρατήσει στην κυβέρνηση. Ο Αυγενάκης ήταν από πριν «ερυθρόλευκος» από την κορυφή μέχρι τα νύχια, όμως μετά τη στήριξη που είχε από τον Μαρινάκη είναι βέβαιο πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να προωθήσει τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Εκτός, λοιπόν, από την «ακεραιότητά» τους ως προς το νομικό σκέλος, οι δικαστές της ΕΠΟ ήξεραν ότι με την απόφασή τους ικανοποιούσαν και την επιθυμία του υφυπουργού Αθλητισμού, να δει τον προστάτη του να κερδίζει πόντους από τους ανταγωνιστές του.

Η δεύτερη αφορά τη δυναμική που έχει ο Ολυμπιακός στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ανεξάρτητα από οπαδική προτίμηση (ως γνωστόν η στήλη έχει «πράσινα αισθήματα»), είναι γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι τουλάχιστόν μια κλάση πάνω από τους ανταγωνιστές τους, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και στην οργάνωση της ΠΑΕ. Οποιος επιχειρήσει να κάνει μια ψυχρά τεχνοκρατική ανάλυση του ελληνικού πρωταθλήματος θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός έχει έναν καλό προπονητή και το καλύτερο έμψυχο δυναμικό, που θα του εξασφαλίσει μια άνετη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα, η οργάνωση της ΠΑΕ είναι σύμφωνα με τα πρότυπα των ευρωπαϊκών ομάδων (σταθερή διοίκηση, δυνατό team για τις αγορές και τις πωλήσεις των ποδοσφαιριστών, καλή οργάνωση). Αυτή τη «δυναμική» του Ολυμπιακού δεν μπορεί να την αγνοήσει κάποιος, ακόμα και τώρα που οι συσχετισμοί στην ΕΠΟ είναι σε βάρος των ερυθρόλευκων. Οταν μάλιστα έχει και το νόμο με το μέρος του, αυτή η «δυναμική» πολλαπλασιάζεται και δίνει τη δυνατότητα στους ερυθρόλευκους να πετυχαίνουν μεγάλες νίκες, ακόμα και όταν παίζουν εκτός έδρας. 

Μετά τη δικαστική νίκη του Ολυμπιακού, αργά ή γρήγορα θα έχουμε εξελίξεις, που εκτός από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι πολύ πιθανόν να επιφέρουν αλλαγές και στη διαμόρφωση των «στρατοπέδων» που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο του ποδοσφαιρικού «γίγνεσθαι». Προς στιγμήν, οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν απομονωμένοι, αφού οι ομάδες που είχαν στη σφαίρα επιρροής τους συμμάχησαν με τους ανταγωνιστές τους στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όμως μετά τη δικαστική νίκη τους οι ερυθρόλευκοι ξαναμπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι και είναι σίγουρο ότι μπορούν να δρομολογήσουν εξελίξεις. 

Τα φράγκα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος συνεχώς μειώνονται, όσο συνεχίζεται η πορεία απαξίωσής του. Αρκεί να θυμηθούμε τις συνεχείς αναβολές στην έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, λόγω της αδυναμίας αρκετών ομάδων να βρουν τηλεοπτική στέγη. Αντίθετη από την πορεία του πρωταθλήματος είναι η πορεία του Ολυμπιακού. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ενισχύει τη δυναμική της εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων και έχει σημαντικό -αν όχι τον πρώτο- λόγο στον τρόπο που θα μοιραστεί η τηλεοπτική πίτα. Γι’ αυτό και θέλει να διαπραγματευτεί μόνη της, για να εξασφαλίσει αυτά που αναλογούν στη δυναμική της. 

Το ερώτημα είναι αν θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τη δυναμική της μόνο για το δικό της όφελος ή αν θα «συγχωρήσει» τις ομάδες που ήταν στο ερυθρόλευκο μπλοκ και ψήφισαν υπέρ της κεντρικής διαχείρισης με τους ανταγωνιστές και να διαπραγματευτεί και γι’ αυτές. Η μοιρασιά της πίτας των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως όλα δείχνουν, θα είναι το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των αντιμαχόμενων στρατοπέδων και η μάχη δεν αποκλείεται να βγει εκτός ορίων, αφού τα φράγκα, όπως όλα δείχνουν, δεν θα φτάνουν για όλους. 

Κος Πάπιας

Εκτύπωση 🖨
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροKαρκινοβατεί η έναρξη των έργων στις περιοχές των καμένων δασών
Επόμενο άρθρο Ψέμα πάνω στο ψέμα και ξανά ψέμα…

Σχετικά Αρθρα

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

Αθλητισμός 5 Ιούλ 2026, 14:01

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

Αθλητισμός 23 Ιούν 2026, 14:03

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

Αθλητισμός 15 Ιούν 2026, 20:01

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

Αθλητισμός 8 Ιούν 2026, 09:11

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
Αγροτικά

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

3 Ιούλ 2026, 11:42
Αγροτικά

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

3 Ιούλ 2026, 10:03
Διεθνή

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

3 Ιούλ 2026, 09:00
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Δολοφονείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo