Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Προκαλούν οι Ουκρανοί
  • Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας
  • Σαν σήμερα 14 Μάη
  • Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων
  • Ισραήλ, βιαστή, δολοφόνε! Ακόμα και οι New York Times το αναγνωρίζουν τώρα
  • Δε βγαίνουν τα νούμερα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Δυο γάιδαροι μαλώνανε…
Επικαιρότητα

Δυο γάιδαροι μαλώνανε…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Αυγ 2015, 00:00

To να σου τη βγαίνει από τ’ αριστερά ο Μανιάτης δεν είναι και ό,τι καλύτερο, όταν εσύ είσαι η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση κι αυτός ένας αποτυχημένος πρώην μνημονιακός υπουργός που δεν κατάφερε καν να επανεκλεγεί βουλευτής τον περασμένο Γενάρη. Ελα όμως που ο Γ. Μανιάτης έχει δίκιο κατά το μέρος που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ!

Ο πρώην υπουργός της Πασοκονεοδημοκρατίας θυμίζει τι έλεγε ο Τσίπρας στις 8 του περασμένου Φλεβάρη, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησής του: «Ιδρύουμε Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο οποίο θα μεταφερθούν τα έσοδα από την αξιοποίηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου, για να διασφαλίσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών και εντός των γενεών». Και καταγγέλλει (ο Μανιάτης) την πρόταση της κυβέρνησης να μεταφερθούν στο νέο ΤΑΙΠΕΔ «τα έσοδα του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών». «Πρόκειται για την κορύφωση της πολιτικής εξαπάτησης και αυτοδιάψευσης», κραυγάζει υποκριτικά (θα δούμε παρακάτω γιατί) ο Μανιάτης.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά, για να βγάλουμε άκρη.

Με τη γνωστή μέθοδο των «άτυπων ενημερώσεων», ο Τσακαλώτος διένειμε στις 7 Αυγούστου «Σχόλιο για το νέο Ταμείο». Πώς γίνεται ταυτόχρονα «άτυπη ενημέρωση» και «Σχόλιο», αυτό μόνο η συριζοενημέρωση το γνωρίζει, αλλά εν προκειμένω δε θα μας απασχολήσουν οι γκεμπελισμοί της νέας μνημονιακής συμμορίας. Στο «σχόλιο» αναφερόταν και τα εξής:

Αυτό είναι που εξόργισε τον Μανιάτη που βρήκε την ευκαιρία ν’ ανεβεί στα κεραμίδια. Διότι αυτός, όπως λέει, «μετά απο στενή συνεργασία με το Νορβηγικό Υπουργείο Πετρελαίου», κατέθεσε «Πρόταση Νόμου για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, με βάση την εμπειρία απο το Νορβηγικό Ταμείο Συντάξεων, που διαθέτει πάνω απο 800 δισ. δολάρια κεφάλαια», και στη συνέχεια ψηφίστηκε ο νόμος 4162/2013 που «προβλέπει ότι στο Ταμείο Αλληλεγγύης θα πηγαίνει το 75% των εσόδων απο την αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, το 20% στο Πράσινο Ταμείο για έργα ανάπτυξης και υποδομών της ευρύτερης περιοχής και το υπόλοιπο 5% στους τοπικούς ΟΤΑ και Περιφέρειες».

Πρόκειται, φυσικά, για θράσος που ποτέ δεν έλειψε από τους σοσιαλδημοκράτες πολιτικάντηδες. Ο συγκεκριμένος νόμος είναι ένας νόμος άνευ αντικειμένου, που ψηφίστηκε μόνο και μόνο για προπαγανδιστικούς λόγους. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, την ίδια ώρα που καρατομούσε τις συντάξεις και ψήφιζε τον ένα αντιασφαλιστικό νόμο μετά τον άλλο, έφτιαξε και έναν «Εθνικό Λογαριασμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών» (ΕΛΚΑΓ), στον οποίο υποτίθεται ότι θα πήγαινε το 70% από τα μελλοντικά έσοδα του κράτους από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Αυτός ο λογαριασμός δημιουργήθηκε ως ειδικός λογαριασμός μέσα στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω.

«Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε» σχολίασε τότε σκωπτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισε (όπως και η υπόλοιπη αντιπολίτευση) το σχετικό νομοσχέδιο. Και δικαίως. Διότι ο νόμος, όπως είπαμε, είναι άνευ αντικειμένου. Αν υπάρξουν έσοδα από υδρογονάνθρακες, θα υπάρξουν μετά από καμιά εικοσαετία. Και μέχρι τότε… ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, όμως, ήθελε μια κίνηση κοινωνικής δημαγωγίας, για να τη χρησιμοποιήσει σαν φύλλο συκής, πίσω από το οποίο θα κρύψει τα διαδοχικά πλήγματα στην κοινωνική ασφάλιση. Διασφάλιζε, υποτίθεται, το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης, προσθέτοντας στους πόρους της και τα μελλοντικά έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, που τότε κορόιδευε και κατήγγειλε αυτή την υποκριτική νομοθετική ρύθμιση, έπαιζε το δικό του παιχνίδι με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Ο Τσίπρας έφτασε στο σημείο να πει κάποτε ότι οι υδρογονάνθρακες είναι ένα υπερόπλο (sic!), που θα το ρίξει στο τραπέζι και θα εκβιάσει τη Μέρκελ και τους άλλους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές ώστε να διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους. Γι’ αυτή την απίστευτη ιστορία… φιδεμπορίου μπορείτε να διαβάσετε .

Τα διάφορα «υπερόπλα» ξεχάστηκαν, βέβαια, την επομένη της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως, το αχτύπητο ντουέτο Σκουρλέτη-Στρατούλη, κάτι σαν Αμποτ και Κοστέλο της αστικής πολιτικής, εξακολούθησε να… σώζει την Κοινωνική Ασφάλιση, δημιουργώντας έναν τεράστιο «κουμπαρά», στον οποίο θα πήγαιναν τα πάντα: και έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις και μελλοντικά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα πάντα όλα! Αυτό το κολοσσιαίο ψέμα το αποκαλύψαμε αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο μας. Ουσιαστικά, ο κουμπαράς δεν ήταν τίποτε άλλο από το ΑΚΑΓΕ που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και βέβαια, κάθε άλλο παρά κουμπαράς ήταν το ΑΚΑΓΕ, όπως αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε .

Τώρα, με την υπογραφή του Μνημόνιου-3, κάθε κατεργάρης πηγαίνει στον πάγκο του. Και οι προηγούμενοι (που διαμαρτύρονται υποκριτικά, όπως ο Μανιάτης) και οι τωρινοί, που μέχρι πρότινος πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους εργαζόμενους. Αλλωστε, όλοι μαζί υπογράφουν το Μνημόνιο-3 και τους εφαρμοστικούς του νόμους (γι’ αυτό και ο κάθε Μανιάτης «δεν δικαιούται για να ομιλεί», όπως θα ‘λεγε και ένα παλιότερο ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που ξεψύχησε στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου). Θυμίζουν τη γνωστή παροιμία «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα».

Το περιβόητο Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης, που υποσχόταν στις προγραμματικές δηλώσεις ο Τσίπρας, μετατρέπεται σε νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και Υφαρπαγής της Κρατικής Περιουσίας (έτσι θα έπρεπε να ονομαστεί). Τώρα, τα πάντα όλα, έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και μελλοντικά έσοδα από υδρογονάνθρακες (αν και όταν υπάρξουν) θα πηγαίνουν σ’ αυτό το νέο Ταμείο και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την αποπληρωμή των δανειστών.

Με θράσος χιλίων χιμπατζήδων ο Τσακαλώτος έγραψε στο non paper που διένειμε:

Σε ποιον τα πουλάτε αυτά, ρε αλήτες; Το 50% από τα όποια έσοδα αυτού του Ταμείου σε βάθος 30ετίας θα πάει για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Από πού θα αντληθούν τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση; Από τη δανειακή σύμβαση που θα συναφθεί τις επόμενες μέρες με τον ESM. Αρα, το 50% θα πάει για την αποπληρωμή των δανειστών, το 25% θα πάει για την αποπληρωμή του χρέους (η αποπληρωμή των δανειστών φτάνει το 75%, δηλαδή) και το υπόλοιπο 25% για ανάπτυξη. Εχει σημασία και μια λεπτομέρεια που δεν την λένε. Δε θα γίνεται αυτή η μοιρασιά κάθε φορά που θα προκύπτουν έσοδα στο Ταμείο. Δηλαδή, δε θα λένε π.χ. πήραμε 1 δισ. από μια ιδιωτικοποίηση και το μοιράζουμε 500 εκατ. για την ανακεφαλαιοποίηση, 250 εκατ. για το υπόλοιπο χρέος και 250 εκατ. για ανάπτυξη. Ολόκληρο το 1 δισ. θα πάει για την αποπληρωμή του δανείου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μέχρι να εξοφληθεί  ολόκληρο αυτό το δάνειο, που μπορεί να φτάσει μέχρι και 25 δισ. ευρώ! Πρώτα θα αποπληρωθούν τα κεφάλαια του δανείου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όταν αποπληρωθούν θ’ αρχίσει να γίνεται η μοιρασιά (το μισό για τους δανειστές, το μισό για την ανάπτυξη). Μ’ άλλα λόγια, όλα τα λεφτά, για πολλά χρόνια, θα πηγαίνουν κατευθείαν στον ESM, για να αποπληρωθούν τα κεφάλαια που θα δοθούν για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Οι γάιδαροι μαλώνουν, στις ψηφοφορίες ψηφίζουν και θα εξακολουθήσουν να ψηφίζουν από κοινού τα μνημονιακά μέτρα, ενώ ο αχυρώνας, η Κοινωνική Ασφάλιση, θα γίνει «ίσωμα», θα μετατραπεί σε μπάζα. Αυτός ο αχυρώνας δεν είναι δικός τους, αλλά δικός μας. Και το ερώτημα είναι: εμείς που παράγουμε όλο τον κοινωνικό πλούτο μέχρι πότε θα ανεχόμαστε να μας ισοπεδώνουν την Κοινωνική Ασφάλιση;
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤο αφήγημα της ντροπής
Επόμενο άρθρο Δυο γάιδαροι μαλώνανε…

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
Υγεία

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων

13 Μάι 2026, 21:26
Διεθνή

Ισραήλ, βιαστή, δολοφόνε! Ακόμα και οι New York Times το αναγνωρίζουν τώρα

13 Μάι 2026, 19:56
Κόντρες

Δε βγαίνουν τα νούμερα

13 Μάι 2026, 15:02
Διεθνή

Για επερχόμενη συστημική κατάρρευση προειδοποιεί ο αρχηγός του σιωναζιστικού στρατού

13 Μάι 2026, 12:56
Η παπάρα

Ο καλύτερος μαθητής του Γκέμπελς είναι φιλο-σιωνιστής

13 Μάι 2026, 11:05
Πολιτική

O Oυκρανός έφτυσε τον Δένδια κι αυτός είπε ότι ψιχαλίζει

13 Μάι 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάη

13 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

Διαγραφή της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από την Α΄ ΕΛΜΕ

12 Μάι 2026, 22:31
Πολιτική

Οι άρχοντες των βυσμάτων και η υπάκουη Δικαιοσύνη

12 Μάι 2026, 22:18
Εργατικά

Οργή εκπαιδευτικών για τους εκβιασμούς που ασκεί η Διεύθυνση ΠΕ Β΄ Αθήνας για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

12 Μάι 2026, 18:52
Πολιτική

Τα ελληνικά χωρικά ύδατα ως βάση εξόρμησης για πρακτόρικες πολεμικές επιχειρήσεις των Ουκρανών ενάντια στο ρωσικό εμπορικό στόλο

12 Μάι 2026, 14:21
Καταστολή

Η ΕΕ εξάγει αιτούντες άσυλο: στρατόπεδα κράτησης εκτός επικράτειας με ευρωενωσίτικη σφραγίδα

12 Μάι 2026, 13:19
Διεθνή

Ο δύσκολος πόλεμος της Χεζμπολά: Πώς ο νότιος Λίβανος ξαναέγραψε τους κανόνες της μάχης

Οι παραδοσιακοί αλλά και οι σύγχρονοι ορισμοί του πολέμου δυσκολεύονται να εξηγήσουν αυτό που συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει στον νότιο Λίβανο

12 Μάι 2026, 11:57
Αθλητισμός

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

12 Μάι 2026, 08:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάη

12 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως εντολοδόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

11 Μάι 2026, 19:41
Διεθνή

Η Χεζμπολά έπληξε συστοιχία του Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος)!

11 Μάι 2026, 14:07
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

Παραγουάη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

1928: Γεννιέται ο Τσε Γκεβάρα.

1931: Ο Αρτούρο Τοσκανίνι αρνείται να παίξει φασιστικό εμβατήριο στη Μπολόνια, ξυλοκοπείται άγρια με τη σύζυγό του, του αφαιρείται το διαβατήριο και ο Τύπος αποσιωπά το γεγονός.

1941: Εκτελείται στο Βερολίνο ο ελβετός φοιτητής Μορίς Μποβόντ που σχεδίασε την εκτέλεση του Αδόλφου Χίτλερ το 1938.

1942: Σύσκεψη στελεχών των ΕΑΜ και ΚΚΕ στη Λαμία. Ο Αρης Βελουχιώτης επωμίζεται την οργάνωση του αντάρτικου στη Ρούμελη.

1944: Απόπειρα εκτέλεσης του Χίτλερ από τρεις στρατηγούς.

1944: Συνέρχεται η Βουλή της Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας.

1955: Υπογράφεται το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1958: Γρονθοκοπείται μέχρι θανάτου ο αντιπρόεδρος της ΕΔΑ Ι. Θωμόπουλος από δεξιούς (Κατερίνη).

1970: Ιδρύεται στη Γερμανία η “Φράξια Κόκκινος Στρατός” (RAF).

1971: Βόμβα στο άγαλμα του Τρούμαν, νεκρός αστυφύλακας.

1979: Συλλήψεις ακροαριστερών μετά από έκρηξη βόμβας στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

1987: Δύο βόμβες καταστρέφουν τέσσερις ορόφους του υπουργείου Γεωργίας (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo