Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • O Bανς στέλνει σιωνιστές «στο διάολο»!
  • Σαν σήμερα 17 Ιούλη
  • Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ
  • Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω
  • Φράξια με το φελλό
  • Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Νεοαποικία σε όλα τα επίπεδα
Πολιτική

Νεοαποικία σε όλα τα επίπεδα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Σεπ 2019, 00:00

Προτού καλά-καλά ανακοινώσει τη σύνθεση της Επιτροπής της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Μαργαρίτης Σχοινάς είχε σπεύσει με ανάρτησή του στο Ιντερνετ  να πανηγυρίσει: «Είμαι ενθουσιασμένος που υποδείχτηκα για τη θέση του αντιπροέδρου για την Προστασία του Ευρωπαϊκού μας Τρόπου Ζωής. Από την καλύτερη προστασία των πολιτών μας και των συνόρων μας και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ασύλου μέχρι την επένδυση στις δεξιότητες των Ευρωπαίων και τη δημιουργία λαμπρότερου μέλλοντος για τη  νεολαία μας, είμαι σίγουρος  ότι μπορούμε να κάνουμε μεγάλα βήματα τα επόμενα πέντε χρόνια για να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε τους Ευρωπαίους. – Μαργαρίτης Σχοινάς – Team Ursula».
 
Ούτε μια αναφορά στη χώρα που (υποτίθεται ότι) αντιπροσωπεύει, ούτε μια τυπική ευχαριστία στον Μητσοτάκη που τον επέλεξε για τη συγκεκριμένη θέση. Γιατί όμως να ευχαριστήσει τον Μητσοτάκη; Μήπως αυτός τον έκανε κομισάριο; Ο Μητσοτάκης απλά υλοποίησε την εντολή που πήρε από τις Βρυξέλλες, με την έγκριση του Βερολίνου: «θα βάλεις τον Σχοινά που είναι δικός μας άνθρωπος». Οσο για τη χώρα, ο Σχοινάς έδωσε λαμπρά δείγματα γραφής, όταν ως εκπρόσωπος Τύπου του Γιούνκερ εκφωνούσε τις πιο σκληρές δηλώσεις για τα εμπόδια που συναντούσε η μνημονιακή πολιτική. Δεν είχε καν την ευθιξία να ζητήσει να εξαιρεθεί απ' αυτό το καθήκον. Ηταν και εξακολουθεί να είναι ένας λεγεωνάριος, στρατευμένος στην υπηρεσία των ευρωπαίων νεοαποικιοκρατών. Ο διορισμός του από τον Μητσοτάκη ήταν ένα ακόμα χαρακτηριστικό δείγμα της λογικής του φυλάρχου αποικίας που διέπει το ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα. Ο Μητσοτάκης απλά το τερμάτισε.
 
Ο Μητσοτάκης, παραβλέποντας ακόμα και το σάλο από την προκλητικά ξενοφοβική ονομασία που δόθηκε στο «χαρτοφυλάκιο» του Σχοινά, έσπευσε να «χαιρετίσει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακοίνωσε σήμερα η Πρόεδρος Ursula von der Leyen». Και βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, δήλωσε ότι «η ανάθεση στον άξιο και έμπειρο Μαργαρίτη Σχοινά της Αντιπροεδρίας της Κομισιόν για την Ασφάλεια, την Μετανάστευση και την Κινητικότητα αποτελεί ξεχωριστή τιμή. Ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ίδιο, αλλά και την Ελλάδα. Που αποδεικνύει ότι η χώρα αναβαθμίζεται, πια, σε παράγοντα ισχύος και ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή σκηνή. Και ότι η πατρίδα μας αλλάζει ταχύτητα στο πλαίσιο της Ενωσης. Διαθέτοντας κύρος και στελέχη για σημαντικά χαρτοφυλάκια».
 
Η αντιπροεδρία της Κομισιόν που δόθηκε στον Σχοινά δεν ονομάζεται όπως την ονόμασε ο Μητσοτάκης. Ονομάζεται αντιπροεδρία για την «Προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής». Πρόκειται για μια κίνηση με προπαγανδιστική σημασία και ακροδεξιό-ξενοφοβικό άρωμα. Η Φον ντερ Λάιεν προσπαθεί να υπερκεράσει τους Σαλβίνι και Ορμπαν, τους Λεπέν, ΑfD και Βελόπουλους. Από ποιους κινδυνεύει ο «ευρωπαϊκός τρόπος ζωής»; Από τους «λαθροεισβολείς», φυσικά! Ο πολιτικά άχρωμος, άγευστος και άοσμος Σχοινάς, ο λεγεωνάριος στο στρατό της Κομισιόν, ο επί σειρά πολλών ετών yesman των Βρυξελλών, είναι ο καταλληλότερος για να προσωποποιεί αυτή την πολιτική χωρίς κανένα προσωπικό δισταγμό.
 
Μιλάμε για προσωποποίηση της ξενοφοβικής πολιτικής και όχι για εκπόνηση και εφαρμογή της, γιατί ο Σχοινάς δεν παίρνει πολιτικές αρμοδιότητες, ούτε ουσιαστικά ούτε τυπικά. Καταρχάς, θα είναι μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος, που σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα υπογραφής. Ολα αυτά που ο ίδιος και τα ελληνικά παπαγαλάκια που κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλλες παρουσιάζουν ως αρμοδιότητές του, αναφέρονται στο επίπεδο του συντονισμού και μόνο. Οι ουσιαστικές αρμοδιότητες ανήκουν σε άλλους επιτρόπους. Για παράδειγμα, το χαρτοφυλάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο ανήκει και η Μετανάστευση (είναι αυτό που είχε ο Αβραμόπουλος) δόθηκε στη Σουηδέζα Ιλβα Γιόχανσον. Το χαρτοφυλάκιο της Διαχείρισης Κρίσεων στον Σλοβένο Γιάνεζ Λέναρτσις. Το χαρτοφυλάκιο της Ισότητας στην Μαλτέζα Ελένα Ντάλι. Το χαρτοφυλάκιο «Καινοτομία και Νεολαία» στη Βουλγάρα Μαρία Γκαμπριέλ. Το χαρτοφυλάκιο της Δικαιοσύνης (συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων του κράτους δικαίου) στον Βέλγο Ντιντιέ Ρέιντερς. Το χαρτοφυλάκιο Γειτονίας και Διεύρυνσης ο Ούγγρος Λάσλο Τρότσανι.
 
Ολοι αυτοί, πέραν του ότι θα έχουν τις ουσιαστικές αρμοδιότητες, έχουν και μεγαλύτερο πολιτικό «βάρος» από τον Σχοινά, καθώς πρόκειται στην πλειοψηφία τους για πρώην υπουργούς (υπουργοί δεν έχουν διατελέσει η Βουλγάρα, που ήταν όμως μέλος και της Κομισιόν Γιούνκερ, και ο Σλοβένος, που ήταν προβεβλημένος διπλωμάτης). Για όλους αυτούς ο Σχοινάς δε θα είναι παρά ένας πρώην υπάλληλος της Κομισιόν. Εντολές δεν μπορεί να τους δώσει. Μόνο να μεταφέρει τις εντολές της Φον ντερ Λάιεν. Μ' άλλα λόγια, ο Σχοινάς θα κάνει και ως κομισάριος αυτό που έκανε ως μεγαλοϋπάλληλος της Κομισιόν. Θα είναι ο his master's voice. Οι συστάσεις του Γιούνκερ προς τη γερμανίδα διάδοχό του για τον πιστό υπάλληλο που δε διστάζει να πει τα πιο σκληρά πράγματα, αν πάρει τη σχετική εντολή, έπιασαν τόπο.
 
Ισορροπίες
 
Η Επιτροπή Φον ντερ Λάιεν δεν έκρυβε εκπλήξεις. Ως εκτελεστικοί αντιπρόεδροι διατηρήθηκαν οι τρεις της Επιτροπής Γιούνκερ: ο ολλανδός σοσιαλδημοκράτης Τίμερμανς, ο λετονός χριστιανοδημοκράτης Ντομπρόβσκις και η δανή φιλελεύθερη Βεστάγιερ. Ετσι, η καθεμιά από τις τρεις ομάδες που αναγκαστικά πρέπει να συνεργάζονται στο νέο Ευρωκοινοβούλιο πήρε από έναν εκτελεστικό αντιπρόεδρο. Θεωρήθηκε έκπληξη η διατήρηση της Βεστάγιερ, επειδή είχε αντιταχθεί στη γερμανογαλλική συγχώνευση των σιδηροδρομικών κολοσσών Siemens και Αlstom, όμως η υποστήριξη της ομάδας των Φιλελεύθερων ήταν καθοριστική, ενώ από την άλλη η Βεστάγιερ πιστώνεται τα πρόστιμα που επέβαλε σε αμερικανικούς κολοσσούς όπως η Google και η Apple, αλλά και τη λυσσώδη αντίσταση στη διείσδυση των κινέζικων μονοπωλίων στην ευρωπαϊκή παραγωγική μηχανή.
 
Εκπληξη θεωρήθηκε, επίσης, η ανάθεση του χαρτοφυλακίου των Οικονομικών (αυτού που είχε ο Μοσκοβισί) στον Πάολο Τζεντιλόνι. Ομως, ο ιταλός πολιτικός έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός (μετά την παραίτηση του Ρέντσι). Η τοποθέτησή του σ' αυτό το πόστο δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό με τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας Κινήματος 5 Αστέρων – Δημοκρατικού Κόμματος, που όλοι θέλουν να μακροημερεύσει και να καταφέρει να «μαζέψει» τον Σαλβίνι. Ο Τζεντιλόνι είναι ορκισμένος «ευρωπαϊστής» και είναι αποδεκτός από τη μονοπωλιακή αστική τάξη της Ιταλίας. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να κάνει «παρασπονδίες» από το γερμανικό δημοσιονομικό ευαγγέλιο.
 
Από την άλλη, καθώς οι οικονομίες της ΕΕ έχουν αρχίσει να «λαχανιάζουν», με πρώτη τη γερμανική, και όλοι προεξοφλούν ότι θα υπάρξει μια νέα περίοδος ύφεσης, θα χρειαστεί κάποια χαλάρωση του σκληρού δημοσιονομικού πλαισίου. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ιταλία θα το χρειαστούν αύριο η Γερμανία και η Γαλλία. Ο Τζεντιλόνι είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να κάνει τις «ζυμώσεις» μεταξύ των κυβερνήσεων και να προετοιμάσει την ατζέντα. Σε κάθε περίπτωση, η Κομισιόν δεν είναι το κορυφαίο όργανο της ΕΕ. Οι καθοριστικές αποφάσεις λαμβάνονται στις συνόδους κορυφής, αφού προηγηθεί συμφωνία του γερμανογαλλικού άξονα.
 
ΥΓ. Ο Σαμαράς δεν έγινε, λέει κομισάριος, γιατί δε θα έπαιρνε αντιπροεδρία. Την οποία, όμως, πήρε ο Σχοινάς. Κι εμείς πρέπει να πιστέψουμε ότι ο Σχοινάς είναι… ανώτερος από τον Τζεντιλόνι!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜια στο καρφί και μια στο πέταλο
Επόμενο άρθρο Αμετανόητοι όλοι οι χρυσαυγίτες που έκαναν τη δολοφονική επίθεση στους αιγύπτιους ψαράδες

Σχετικά Αρθρα

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

Πολιτική 16 Ιούλ 2026, 19:59

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

Πολιτική 15 Ιούλ 2026, 13:07

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 21:47

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 19:54

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

Πολιτική 7 Ιούλ 2026, 14:43
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

O Bανς στέλνει σιωνιστές «στο διάολο»!

17 Ιούλ 2026, 05:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

17 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Και οι 17 αμερικανικές βάσεις στην περιοχή έχουν καταστραφεί

16 Ιούλ 2026, 20:33
Πολιτική

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

16 Ιούλ 2026, 19:59
Κόντρες

Φράξια με το φελλό

16 Ιούλ 2026, 13:39
Διεθνή

Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα

16 Ιούλ 2026, 11:53
Διεθνή

Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι

16 Ιούλ 2026, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

16 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης

15 Ιούλ 2026, 21:09
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο

15 Ιούλ 2026, 20:02
Κόντρες

Μαρινακίες

15 Ιούλ 2026, 14:25
Παιδεία

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

15 Ιούλ 2026, 13:26
Παιδεία

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

15 Ιούλ 2026, 13:14
Πολιτική

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

15 Ιούλ 2026, 13:07
Εργατικά

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

15 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

Ημέρα διεθνούς δικαιοσύνης.

Ιράκ: Ημέρα επανάστασης.

1936: Πραξικόπημα του Franco, εξέγερση Καταλονίας και Μαρόκου, έναρξη ισπανικού εμφύλιου.

1955: 21 υπόδικοι και έξι κατάδικοι στελέχη του ΚΚΕ δραπετεύουν από τις φυλακές Βούρλων στον Πειραιά ανοίγοντας σήραγγα.

1979: Τέλος του εμφυλίου στη Νικαράγουα, νίκη των Σαντινίστας.

1982: Γίνεται στην Ικαρία ο πρώτος πολιτικός γάμος στην Ελλάδα.

2002: Συλλαμβάνεται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος για συμμετοχή στη 17Ν.

2009: Βομβιστική επίθεση στην οικία του τέως υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη (Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo