Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 28 Οκτώβρη
  • H απόσυρση ενός… εθελοντή
  • Ποιος Μητσοτάκης; ο Αβραμόπουλος!
  • Σε οριακή κατάσταση η η Μαιευτική–Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Νίκαιας λόγω έλλειψης προσωπικού
  • Εστιακοί φοιτητές Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων: Κερδοσκοπούν πάνω στις ζωές μας
  • Η σιωνιστική οντότητα έχασε σε Βραζιλία και Σερβία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Στη λογική της ρεφορμιστικής διαχείρισης της εξουσίας
Πολιτική

Στη λογική της ρεφορμιστικής διαχείρισης της εξουσίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Απρ 2019, 07:50

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στα «Νέα» ο δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου υποψήφιος, Βαγγέλης Σίμος, στέλεχος του Περισσού.  «Κληθήκαμε», είπε, «να διοικήσουμε μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των Μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου και το αντιπαλέψαμε, προσπαθήσαμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών της Πετρούπολης». Συνέχισε απαριθμώντας «έργα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ», «πολιτική φοροελάφρυνσης, με τα πολύ χαμηλά δημοτικά τέλη, δωρεάν παιδικούς σταθμούς, συμβολική εγγραφή για τις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού» κτλ.
 
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα προεκλογικά φυλλάδια και άλλων δημάρχων μικρών δήμων (συριζαίων, πασόκων, ακόμα και δεξιών) θα βρει τα ίδια πράγματα, όμως ας δεχτούμε ότι οι δήμαρχοι του Περισσού είναι οι πιο συνεπείς στη διαχείριση, ότι προσπαθούν να επιβαρύνουν όσο λιγότερο γίνεται τα λαϊκά στρώματα. Τι είναι αυτό που περιγράφει ο Σίμος; Είναι μια πολιτική ρεφορμιστικής διαχείρισης της δημοτικής εξουσίας. Στο πλαίσιο των Μνημονίων, φυσικά. Και μάλιστα, με λογική αντιπροσώπευσης: «ο δήμαρχος φροντίζει για το λαό του».
 
Οι δημοτικές αρχές πλέον είναι «μικρές κυβερνήσεις» στην περιοχή ευθύνης τους. Βάζουν φόρους (δημοτικά τέλη ονομάζονται), διαχειρίζονται υπηρεσίες, όπως π.χ. τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς κτλ. Οταν το πλαίσιο της κρατικής οικονομικής πολιτικής είναι δεδομένο, οι δημοτικές αρχές δεν μπορούν να κινηθούν έξω απ' αυτό. Θα το υπηρετήσουν θέλοντας και μη. Αυτή είναι η φιλοδοξία των δημάρχων του Περισσού; Να διαχειρίζονται την κρατική πολιτική στο χώρο ευθύνης τους, αλλά να το κάνουν έντιμα και χωρίς λοβιτούρες; Η απάντησή τους, όπως τη δίνει ο Β. Σίμος, είναι καταφατική.
 
Αυτή η πολιτική που διαχειρίζονται έχει ταξικό στίγμα, το οποίο καθορίζεται από την ταξικότητα του κράτους και της πολιτικής του. Δεν μπορεί για παράδειγμα ένας δήμαρχος του Περισσού να βάλει φόρους στους καπιταλιστές της περιοχής του, ώστε με τα λεφτά που θα εισπράξει να κάνει κοινωνική πολιτική. Εδώ που τα λέμε, δεν το θέλει κιόλας. Ποτέ οι δήμαρχοι του Περισσού δεν ήρθαν σε σύγκρουση με τους καπιταλιστές της περιοχής τους. Υπήρξαν πάντοτε συνεπείς διαχειριστές της ταξικής πολιτικής του αστικού κράτους στο χώρο ευθύνης τους. Το μόνο για το οποίο καμαρώνουν είναι η παραπανίσια κοινωνική ευαισθησία σε σχέση με τους δημάρχους των άλλων αστικών κομμάτων. Ομως, με χαμηλότερες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, σε σχέση με άλλους δήμους, δεν αλλάζει ο ταξικός χαρακτήρας της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Απλώς, πασπαλίζεται αυτή η πολιτική με λίγη χρυσόσκονη και ωραιοποιείται.
 
«Γίνεται να υπάρχει διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού;», ρωτήθηκε ο Β. Σίμος. Η απάντησή του υπήρξε αποκαλυπτικότατη: (η έμφαση δική μας)
 
Τα τελευταία γίνονται ήδη σε ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, που έχουν λύσει εδώ και δεκαετίες το πρόβλημα. Προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, βέβαια, που διαχειρίζεται όλη αυτή τη διαδικασία, ενώ ο λαός πληρώνει τα «απαραίτητα» δημοτικά τέλη. Επομένως, μια αποτελεσματική (από τεχνική άποψη) διαχείριση των απορριμμάτων δεν απαιτεί καμιά κοινωνική αλλαγή. Μπορεί να την κάνει ο καπιταλισμός, ανοίγοντας πεδίο κερδοφορίας στο κεφάλαιο.
 
Τι εννοεί, όμως, ο Β. Σίμος όταν μιλά για «επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό» και «ενιαίο κρατικό φορέα κατασκευών», στο πλαίσιο μιας «άλλης οργάνωσης της κοινωνίας»; Εννοεί «ξεπέρασμα» του καπιταλισμού και πέρασμα στον κομμουνισμό (στην πρώτη βαθμίδα του); Τότε γιατί δεν το λέει; Φοβάται μήπως αυτό ακουστεί «ακραίο κομμουνιστικό» στο εκλογικό του ακροατήριο και χάσει ψήφους; Και πώς γίνεται, μια διαδικασία που την κάνει τεχνικά και ο καπιταλισμός (με τους δικούς του όρους) να μετατίθεται σε μια «άλλη οργάνωση της κοινωνίας»; Εκείνο που περιγράφει το στέλεχος του Περισσού δεν είναι παρά ένας καπιταλισμός που κάποιες δραστηριότητες (όπως π.χ. τη διαχείριση των απορριμμάτων ή την κατασκευή των υποδομών) θα τις διεξάγει μέσω κρατικών επιχειρήσεων.
 
Αυτό το μοντέλο έχει ήδη εφαρμοστεί σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες (και στη χώρα μας σ' ένα βαθμό). Και δεν ήταν απαλλαγμένο από καπιταλιστική κερδοσκοπία, αφού καπιταλιστικές επιχειρήσεις έπαιρναν τις υπεργολαβίες (κάπως έτσι παρήχθη ο πολιτικός όρος «διαπλοκή»). Σιγά-σιγά εγκαταλείφθηκε, στο πλαίσιο μιας συντηρητικής ανασυγκρότησης του καπιταλισμού. Το σύστημα πέρασε στις περιβόητες ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) και στις Συμβάσεις Παραχώρησης (απευθείας παράδοση κρατικών τομέων στους ιδιώτες καπιταλιστές, με συμβάσεις που έχουν διάρκεια δεκαετιών). Και στην αρχική εκδοχή, όμως, και σ' αυτή που εφαρμόζεται σήμερα, δεν έχουμε τίποτ' άλλο εκτός από καπιταλισμό. Καθαρόαιμο καπιταλισμό.
 
Κι εμείς είμαστε αντίθετοι στις ιδιωτικοποιήσεις, εξηγώντας όμως με σαφήνεια τους λόγους της αντίθεσής μας, που είναι η επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων για τη χρήση των υπηρεσιών (π.χ. διόδια στους αυτοκινητόδρομους, υψηλότερα δημοτικά τέλη για τα απορρίμματα κτλ.) και η χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων στους συγκεκριμένους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, η οποία θα επιδράσει στη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων γενικά. Ο Περισσός, όμως, από τη μια παίζει με λογάκια όπως «άλλη οργάνωση της κοινωνίας» και από την άλλη επαγγέλλεται το μοντέλο της καπιταλιστικής διαχείρισης που εφαρμοζόταν πριν από την επέλαση του λεγόμενου νεοφιλελευθερισμού και τη συντηρητική ανασυγκρότηση της οικονομικής λειτουργίας των αστικών κρατών. Μοντέλο το οποίο είχε ιδεολογικοποιήσει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Το έδαφος που εγκατέλειψε η σοσιαλδημοκρατία φιλοδοξεί να καταλάβει ο Περισσός. Αυτό προσπαθεί απεγνωσμένα να το καλύψει, μέσα από μια -συχνά αριστερίστικη ρητορική (δεν είναι τυχαίο ότι έχει υιοθετήσει τον πυρήνα της τροτσκιστικής πολεμικής ενάντια στη στρατηγική και την τακτική του κομμουνιστικού κινήματος και της Διεθνούς κατά τις δεκαετίες που ακολούθησαν την Οκτωβριανή Επανάσταση)- όταν όμως καλούνται να τοποθετηθούν στελέχη του που διαχειρίζονται το αστικό κράτος σε μικροκλίμακα (δήμοι), τότε η διαχειριστική λογική προβάλλει ανάγλυφη, διασκορπίζοντας την αριστερίστικη ρητορική.
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓάζα: Διαδηλώσεις ενάντια στη φτώχεια και καταστολή τους από τη Χαμάς
Επόμενο άρθρο Εκδικούνται τον Σάββα Ξηρό και όλους τους πολιτικούς κρατούμενους

Σχετικά Αρθρα

H απόσυρση ενός… εθελοντή

Πολιτική 27 Οκτ 2026, 21:46

Να… τιμωρηθούν οι μπάτσοι που ενόχλησαν τα σιώνια

Πολιτική 26 Οκτ 2026, 19:08

Οχι, δεν «σαλτάρισε» ο ανώτατος εισαγγελέας: την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπερασπίζεται

Πολιτική 25 Οκτ 2026, 13:06

O εισαγγελέας Φλωρίδης, ο υπουργός Θεοδωρικάκος, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και η σαπίλα του μηχανισμού καταστολής

Πολιτική 24 Οκτ 2026, 20:40

Ο αυτοκρατορίσκος Μητσοτάκης και ο «εθελοντής» αυλικός του

Πολιτική 23 Οκτ 2026, 14:39

Ο Φιντάν στριμώχνει τον ελληνικό εθνικισμό στο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό ακροατήριο

Πολιτική 22 Οκτ 2026, 21:03
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Οκτώβρη

28 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

H απόσυρση ενός… εθελοντή

27 Οκτ 2026, 21:46
Κόντρες

Ποιος Μητσοτάκης; ο Αβραμόπουλος!

27 Οκτ 2026, 21:15
Υγεία

Σε οριακή κατάσταση η η Μαιευτική–Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Νίκαιας λόγω έλλειψης προσωπικού

27 Οκτ 2026, 14:41
Παιδεία

Εστιακοί φοιτητές Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων: Κερδοσκοπούν πάνω στις ζωές μας

27 Οκτ 2026, 14:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα έχασε σε Βραζιλία και Σερβία

27 Οκτ 2026, 11:19
Εκδηλώσεις

Την Παρασκευή στην Κόντρα | Παλαιστίνη 36

Μια ταινία για την εξέγερση των Παλαιστίνιων το 1936-39

27 Οκτ 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Οκτώβρη

27 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Να… τιμωρηθούν οι μπάτσοι που ενόχλησαν τα σιώνια

26 Οκτ 2026, 19:08
Παιδεία

Πανεπιστήμιο Πατρών: Δεν επιτρέπει σε πρωτοετείς φοιτητές να πάρουν δωμάτιο στη Φοιτητική Εστία αν δεν καταθέσουν το «χαράτσι» των 200 ευρώ

26 Οκτ 2026, 18:35
Καταστολή

Η ΕΕ εξάγει τις απελάσεις της στη Ρουάντα – Με ελληνική συμμετοχή

26 Οκτ 2026, 18:27
Παιδεία

Ενωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας: Κανένα παιδί χωρίς νοσηλευτική υποστήριξη στο σχολείο

26 Οκτ 2026, 14:43
Εργατικά

Στα σχολεία πέφτουν σοβάδες και οι κυβερνητικοί εγκάθετοι κυνηγούν τους δασκάλους!

Παραπέμπουν σε Πειθαρχικό όλο το σύλλογο διδασκόντων επειδή έπεσαν σοβάδες σε σχολική αίθουσα!

26 Οκτ 2026, 14:33
Διεθνή

«Οι κατηγορίες κατά του Ιράν δείχνουν απόγνωση»

Ο Μπακαεΐ ξεφτιλίζει τον Ράμα και ξεγυμνώνει το σιωνιστικό καθεστώς

26 Οκτ 2026, 14:16
Διεθνή

Στην Τεχεράνη για συνομιλίες ανώτατοι αξιωματούχοι από τις χώρες του Συμφώνου της Μέκκας

26 Οκτ 2026, 14:03
Κόντρες

Οχι και λαμόγιο ο Κουλκουδίνας – έλεος πια με τον λαϊκισμό

26 Οκτ 2026, 13:23
Αθλητισμός

ΟΙΕΛΕ: Το σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την εκτεταμένη διαφθορά στο σχολικό αθλητισμό.

26 Οκτ 2026, 12:46
Αθλητισμός

Ετρεξε 162 χιλιόμετρα στα βουνά και τερμάτισε με την παλαιστινιακή σημαία

26 Οκτ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Οκτώβρη

26 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Οχι, δεν «σαλτάρισε» ο ανώτατος εισαγγελέας: την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπερασπίζεται

25 Οκτ 2026, 13:06
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Οκτώβρη

Ημέρα δωρεάς οργάνων σώματος και μεταμοσχεύσεων.

Ημέρα κινουμένου σχεδίου.

Ελλάδα: Εθνική εορτή.

1935: Καθιερώνεται το οκτάωρο στην Ουγγαρία.

1940: Η φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι επιτίθεται στην Ελλάδα.

1969: Ανεύρεση εκρηκτικού μηχανισμού σε γιαπί στην οδό Σόλωνος.

1970: Βόμβα της οργάνωσης «Ελληνική Μαχητική Αντίσταση» σε φρεάτιο στην πλατεία Μητροπόλεως, ενώ αρχίζει η δοξολογία παρουσία του αντιβασιλέα Ζωιτάκη κι άλλων επισήμων.

1975: Θούριοι του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ από την ΕΡΤ κατά τη γιορτή του «όχι», διατάσσονται ανακρίσεις.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo