Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ
  • Λεβεντιά η κομμώτρια
  • Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα
  • Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Προσπαθούν να συγκαλύψουν την ασυδοσία των καπιταλιστών-γαλακτοβιομήχανων
Αγροτικά

Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

Προσπαθούν να συγκαλύψουν την ασυδοσία των καπιταλιστών-γαλακτοβιομήχανων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Δεκ 2018, 00:00

Προκειμένου να διασκεδάσει τη μεγάλη αγανάκτηση των φτωχών  κτηνοτρόφων για την ασκούμενη αντιαγροτική πολιτική (και) της κυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων και για τον υποτυπώδη έλεγχο που ασκείται από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στους καπιταλιστές που παράγουν ή εμπορεύονται γαλακτοκομικά προϊόντα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης έσπευσε στις 28 Νοέμβρη να ανακοινώσει με δελτίο Τύπου ότι εισηγείται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη την επιβολή προστίμων σε 27 επιχειρήσεις αγοραστές γάλακτος.
 
Χωρίς να θέλουμε να βλογήσουμε τα γένια μας, πρέπει να σημειώσουμε ότι με τη συστηματική αρθρογραφία μας για το ξεπούλημα της φέτας, του ελληνικού γιαουρτιού και όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων και για τη συνεχιζόμενη από την κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων αντιαγροτική πολιτική συμβάλαμε στη δημιουργία του άσχημου κλίματος σε βάρος της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
 
Στο Δελτίο Τύπου ο Μπακαλέξης μπλέκει σκόπιμα εταιρίες δύο ταχυτήτων: 25 εταιρίες που εισκομίζουν (εμπορεύονται) μέχρι 80.000 κιλά γάλα το χρόνο (μιλάμε για πολύ μικρές εταιρίες) και δύο μεγάλες εταιρίες που παράγουν και εμπορεύονται γαλακτομικά και εισάγουν γάλα.
 
♦ Οι 25 μικρές εταιρίες, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση δύο υπουργών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις 15 Δεκέμβρη του 2015, όφειλαν να δώσουν τις ποσότητες που είχαν αγοράσει μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2018. Τα πρόστιμα που προβλέπονται απ’ αυτή την ΚΥΑ ανέρχονται σε  3% της αξίας του γάλακτος που αγοράστηκε από την κάθε εταιρία την προηγούμενη χρονιά, και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν στοιχεία σε 500 ευρώ για παράβαση που γίνεται για πρώτη φορά και σε 1.000 ευρώ αν η εταιρία είναι υπότροπος! Ο Μπακαλέξης εισηγείται για τις περισσότερες εταιρίες πρόστιμο 500 ευρώ.
 
Οι εταιρίες αυτές είναι μεν μικρές και δε δρουν καταλυτικά στην κατακόρυφη πτώση των τιμών του νωπού γάλακτος όλων των τύπων, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν παίζουν αρνητικό ρόλο  στην αγορά του νωπού γάλακτος. Ομως, τα πρόστιμα που  προβλέπονται από την ΚΥΑ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι της πλάκας και αυτό το εκμεταλλεύονται αυτές (και όχι μόνο) οι εταιρίες και συνεχίζουν την αντιαγροτική πολιτική.
 
♦ Oi δύο άλλες εταιρίες, σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, είναι η μία τυροκομική και η άλλη εμπορική. Οι δύο αυτές εταιρίες ανήκουν στον ίδιο καπιταλιστή (είναι και ιδιοκτήτης ΠΑΕ της Θεσσαλίας) και η δεύτερη είναι ο βασικός προμηθευτής της πρώτης με εισαγόμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση αγελαδινό και πρόβειο γάλα.
 
Τα πρόστιμα που εισηγείται ο Μπακαλέξης είναι πολύ μικρότερα  απ’ αυτά που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία! Οι πληροφορίες μας είναι από υπηρεσιακούς παράγοντες του πρώην ΕΛΟΓΑΚ και να μη διανοηθεί ο Μπακαλέξης να μας διαψεύσει. Γνωρίζουμε τα ονόματα του ιδιοκτήτη-καπιταλιστή των δύο αυτών εταιριών καθώς και δύο άλλων εταιριών που πουλούσαν αγελαδινό και πρόβειο γάλα εισαγόμενο από την ΕΕ.
 
Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι των παρανομιών αυτών των τεσσάρων εταιριών. Για την εισαγωγική και εμπορική επιχείρηση του συγκεκριμένου καπιταλιστή μάθαμε ότι:
 
Πρώτον, δεν υπέβαλε καν αίτηση στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ως εισαγωγική και εμπορική επιχείρηση.
 
Δεύτερον, δεν κάνει ισοζύγια και δε δίνει στοιχεία στον πρώην ΕΛΟΓΑΚ, μολονότι της έχουν ζητηθεί πολλές φορές. Το τελευταίο το σημειώνουμε για να το σχολιάσουμε παρακάτω, όταν θα αναφερθούμε στα πρόστιμα που εισηγείται ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
 
Τρίτον, διαπιστώθηκε ότι ο καπιταλιστής- τυροκόμος «αγόρασε» αρκετές φορές από τη δική του εταιρία εισαγόμενο γάλα, (αγελαδινό και πρόβειο), όμως οι υπηρεσιακοί παράγοντες, σύμφωνα με τον ισχυρισμό τους, δεν μπόρεσαν να μάθουν τι ποσότητες γάλακτος «αγόρασε» και τι γαλακτοκομικά προϊόντα παρήγαγε. Προφανώς, δεν ήθελαν να κάνουν ουσιαστικό έλεγχο, κατόπιν άνωθεν εντολών, φυσικά.
 
Τέταρτον, η ίδια η τυροκομική επιχείρηση είχε κάνει πολλές εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τα στοιχεία αυτά δε δόθηκαν ποτέ στους ελεγκτές του πρώην ΕΛΟΓΑΚ.
 
Οπως αναφέραμε, η πρώτη από τις δύο εταιρίες του καπιταλιστή είναι τυροκομική. Αρα, οι εισαχθείσες απ’ αυτήν ποσότητες νωπού αγελαδινού και πρόβειου γάλακτος, καθώς και οι ποσότητες που εισήχθησαν από τη δική του εισαγωγική και από τις άλλες δύο εισαγωγικές και ταυτόχρονα εμπορικές επιχειρήσεις χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή Φέτας ΠΟΠ!
 
Οι δύο αυτές εμπορικές επιχειρήσεις έχουν έδρα η μία στο Κορωπί και η άλλη στις Αχαρνές και έχουν απλωθεί τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και σε χώρες της Βαλκανικής. Ενώ, όμως, διαπιστώθηκε ότι πουλούν στον τυροκόμο-καπιταλιστή εισαγόμενο γάλα, αγελαδινό και πρόβειο, με το οποίο αυτός παράγει Φέτα ΠΟΠ, ο Αθ. Μπακαλέξης δεν εισηγήθηκε το παραμικρό πρόστιμο!
 
Εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου και όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ αρνούνταν ότι εισαγόμενο από την ΕΕ πρόβειο γάλα χρησιμοποιείται για την παραγωγή Φέτας ΠΟΠ. Επιπλέον, ο Αποστόλου ισχυριζόταν ότι η εισαγωγή νωπού πρόβειου γάλακτος από την ΕΕ είναι νόμιμη και διαβεβαίωνε ότι αυτό δε χρησιμοποιείται για την παραγωγή Φέτας ΠΟΠ, γιατί γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και τους συναρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δήλωνε, ακόμα, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί δήθεν να παρέμβει για να ανακόψει την κατακόρυφη πτώση των τιμών του νωπού γάλακτος!
 
Οι αποκαλύψεις μας αυτές, που δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση, κάνουν θρύψαλα τους ισχυρισμούς του Αποστόλου ότι δεν παράγεται Φέτα ΠΟΠ με εισαγόμενο νωπό πρόβειο γάλα (και όχι μόνο). Προειδοποιούμε τους Μπακαλέξη και Αραχωβίτη να μη διανοηθούν να μας διαψεύσουν, γιατί διαθέτουμε αδιάψευστες αποδείξεις για ό,τι γράφουμε.
 
Οταν αποκαλύπταμε ότι στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν εταιρίες που εισάγουν πρόβειο γάλα, το οποίο μέσω διαδοχικών πωλήσεων το ελληνοποιούν και στη συνέχεια παράγουν Φέτα ΠΟΠ, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του πρώην ΕΛΟΓΑΚ το αρνούνταν και ισχυρίζονταν ότι δεν υπάρχουν τέτοια περιστατικά. Τότε δε γνωρίζαμε τις συγκεκριμένες τέσσερις περιπτώσεις. Πλέον, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλές εισαγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις που εισάγουν μαζικά νωπό πρόβειο γάλα (και όχι μόνο), το ελληνοποιούν μέσω τριγωνικών πωλήσεων και παράγουν Φέτα ΠΟΠ και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.
 
Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του πρώην ΕΛΟΓΑΚ, που χειρίστηκαν την υπόθεση των τεσσάρων αυτών εταιριών και γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, πρότειναν στον Μπακαλέξη να εισηγηθεί την αφαίρεση από την τυροκομική εταιρία του θεσσαλού καπιταλιστή του δικαιώματος να παράγει Φέτα ΠΟΠ, προκειμένου να διασωθεί η αξιοπιστία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Εκαναν αυτή την εισήγηση γιατί προφανώς φοβήθηκαν ότι θα το μάθουμε κι εμείς και «θα το κάνουμε σημαία» (όπως το κάνουμε).
 
Με βάση τον ισχύοντα Κανονισμό Ελέγχου για την πιστοποίηση προϊόντων ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης), προβλέπεται και η αφαίρεση από εταιρίες του δικαιώματος παραγωγής Φέτας ΠΟΠ, όμως ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ αγνόησε την εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων του πρώην ΕΛΟΓΑΚ και έριξε στα μαλακά τις δύο εταιρίες, εισηγούμενος πρόστιμα της πλάκας. Ας δούμε τι εισηγείται ο Μπακαλέξης.
 
Καταρχάς, αναφερόμενος στην ισχύουσα νομοθεσία, ο Μπακαλέξης κάνει μια αλχημεία. Αναφέρεται μόνο στην ΚΥΑ 175180/2011, την οποία είχαν εκδώσει τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου τον Ιούλη του 2011 και αποσιωπά την Υπουργική Απόφαση που είχε υπογράψει στις 14 Οκτώβρη του 2015 ο Μάρκος Μπόλαρης.
 
♦ Για την εισαγωγική και εμπορική επιχείρηση του θεσσαλού τυροκόμου προτείνει την παραβίαση των παραγράφων 2.1 και 2.7 του άρθρου 6 της ΚΥΑ 175180/2011. Παραθέτουμε τις δύο αυτές παραγράφους:
 
Παράγραφος 2.1, άρθρο 6: Μη τήρηση Μηνιαίας Δήλωσης Ισοζυγίου ή και Βιβλίου Ημερήσιας Παραγωγής για διάστημα άνω του εξάμηνου: επιβάλεται πρόστιμο ύψους  5.000 ευρώ συν το 0,5%  της αξίας των εισκομίσεων γάλακτος του προηγούμενου οικονομικού έτους.
 
Παράγραφος 2.7, άρθρο 6: Μη διευκόλυνση ελέγχου των παραγόμενων προϊόντων: επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 500 ευρώ συν το 0,2% της αξίας των εισκομίσεων του προηγούμενου οικονομικού έτους.
 
Με την παράγραφο 9 του 1ου άρθρου της (μεταγενέστερης) Υπουργικής Απόφασης του Μ. Μπόλαρη το ύψος των προστίμων τροποποιήθηκε. Για την παράβαση της παραγράφου 2.1 το πρόστιμο έγινε 10.000 ευρώ και για την παράβαση της παραγράφου 2.7 το πρόστιμο έγινε 1.000 ευρώ, με κατάργηση παράλληλα του ποσοστιαίου προστίμου επί των εισκομίσεων γάλακτος, γεγονός που διευκολύνει τις μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν μεγάλες ποσότητες εισκομιζόμενου γάλακτος.
 
Ετσι, ο καπιταλιστής-τυροκόμος (και ιδιοκτήτης της θεσσαλικής ΠΑΕ) θα πληρώσει, εάν τελικά αποδεχτεί το πρόστιμο, μόνο 11.000 ευρώ, θα ξεμπερδέψει με τις παραβάσεις της εισαγωγικής του εταιρίας και θα συνεχίσει το έργο του. Να εισάγει, δηλαδή, αγελαδινό και πρόβειο νωπό γάλα, να το ελληνοποιεί μέσω τριγωνικών συναλλαγών και να παράγει Φέτα ΠΟΠ.
 
♦ Για τις παραβιάσεις  της τυροκομικής εταιρίας ο Μπακαλέξης  εισηγείται την παραβίαση των παρ. 2.5, 2.6 και 2.7 του άρθρου 6. Παραθέτουμε τις 2.5 και 2.6 (τη 2.7 την παραθέσαμε ήδη):
 
Παράγραφος 2.5, άρθρο 6: Υπαρξη διαφορών  μεταξύ των ποσοτήτων και του είδους  πρώτων υλών που δηλώνονται στην Μηνιαία δήλωση Ισοζυγίου, στο βιβλίο ημερήσιας παραγωγής  και στις εισκομίσεις: επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ συν το 0,2% της αξίας των εισκομίσεων του προηγούμενου οικονομικού έτους.
 
Παράγραφος 2.6, άρθρο 6: Παραπλανητική σήμανση ως προς το είδος ή και την γεωγραφική προέλευση του προϊόντος, έλλειψη σήμανσης  και αρίθμησης των προϊόντων: επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ με επιπρόσθετη επιβάρυνση ίση με το 0,5% της αξίας των εισκομίσεων του προηγούμενου οικονομικού έτους.
 
Με βάση την ΥΑ Μπόλαρη, του Οκτώβρη του 2015, τα πρόστιμα για παραβίαση των παραγράφων 2.5 και 2.6 έγιναν 2.000 και 2.000 ευρώ, με κατάργηση του ποσοστιαίου προστίμου επί των εισκομίσεων. Ετσι, γι’ αυτές τις πολύ υποβαθμισμένες παραβάσεις ο θεσσαλός τυροκόμος θα κληθεί να καταβάλει το αστείο για την επιχείρησή του πρόστιμο των 5.000 ευρώ (2000+2000+1000)!
 
Με την εισήγησή του για τα πρόστιμα, το ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κλείνει το μάτι όχι μόνο στον συγκεκριμένο θεσσαλό τυροκόμο, αλλά σε όλους τους καπιταλιστές-γαλακτοβιομήχανους, να συνεχίζουν να παράγουν όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα -και τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ- χρησιμοποιώντας εισαγόμενο νωπό (πρόβειο και αγελαδινό) και συμπυκνωμένο γάλα.  Οταν οι υπηρεσιακοί παράγοντες (επικαλούμενοι το «ονόρε» του Οργανισμού) εισηγούνται να αφαιρεθεί από τον συγκεκριμένο γαλακτοβιομήχανο το δικαίωμα να παράγει Φέτα ΠΟΠ και ο διευθύνων σύμβουλος εισηγείται την επιβολή προστίμων-χάδι, δεν έχουμε ανάγκη άλλων μαρτύρων, για να καταλάβουμε ότι παίζεται ένα βρόμικο παιχνίδι. Και το παιχνίδι δεν το παίζει ο Μπακαλέξης. Το παίζει ο Αραχωβίτης που δίνει τις εντολές, νομίζοντας (όπως νομίζει κάθε συριζαίος εξουσιαστάκος), ότι μπορεί να κοροϊδέψει τον κόσμο.
 
Στριμωγμένοι από τις αποκαλύψεις μας, που έχουν γίνει ευρέως γνωστές και έχουν συδαυλίσει την οργή του κτηνοτροφικού κόσμου, που βλέπει τις τιμές του γάλακτος να κατρακυλούν, σχεδίασαν ένα σόου «ελέγχων» και «προστίμων», ίσα-ίσα για το θεαθήναι και με σαφές το μήνυμα προς τους καπιταλιστές: μην ανησυχείτε, δικοί σας είμαστε.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

Καραγκιοζιλίκια, γενικώς…
Επόμενο άρθρο

Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

Καλύπτουν την ασυδοσία των γαλακτοβιομήχανων

Σχετικά Αρθρα

Γιατί ο «Μάκης το τσεκούρι» υπέγραφε Ο ΙΔΙΟΣ αποφάσεις να πληρωθούν παράνομες επιδοτήσεις τα λαμόγια που είχαν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα;

Παρακάμπτοντας τον ΟΠΕΚΕΠΕ και υπογράφοντας ο ίδιος να πληρωθούν τα λαμόγια, ο Βορίδης διέπραξε - απολύτως συνειδητά - ποινικά αδικήματα

Αγροτικά 17 Αυγ 2025, 13:05

Καλπάζει η ευλογιά των αιγοπροβάτων – Στην πείνα πάνω από τρεις χιλιάδες κτηνοτρόφοι

Αγροτικά 15 Αυγ 2025, 18:40

H ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει και ο Τσιάρας αναγγέλλει για τρίτη φορά την ίδια επιτροπή

Αγροτικά 10 Αυγ 2025, 08:58

Ντοκουμέντα: Ετσι φούσκωσαν τον αριθμό των αιγοπροβάτων

Αποδείξεις για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 8 Αυγ 2025, 11:52

Νέα, εκρηκτική αύξηση των εστιών ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Κομμάτια και θρύψαλα το σόου προπαγάνδας των Τσιάρα-Κέλλα

Αγροτικά 3 Αυγ 2025, 07:19

Η ευλογιά καλπάζει και ο Τσιάρας (με τον Κέλλα και παρατρεχάμενους) κάνει φιέστες προπαγάνδας

Αγροτικά 24 Ιούλ 2025, 12:56
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Κόντρες

Τον ακούσατε τον Κούλη, ρε;

20 Αυγ 2025, 14:00
Διεθνή

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

20 Αυγ 2025, 10:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσία και ΗΠΑ κάνουν τη μοιρασιά και οι Ευρωπαίοι πάνε για τα «σπόρια»

19 Αυγ 2025, 19:09
Διεθνή

Με πάνου ως κάτου απλωμένη την αφοβιά σαν σημαία (Οδυσσέας Ελύτης)

Τα παλικάρια της Γάζας συνεχίζουν να γράφουν σελίδες αντιστασιακής εποποιίας (videos)

19 Αυγ 2025, 10:52
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

Ημέρα υπενθύμισης δουλεμπορίου και κατάργησής του.

Ρουμανία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944-1990).

1927: Εκτελούνται στις ΗΠΑ οι ιταλοί αναρχικοί μετανάστες Νικόλα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι.

1939: Υπογράφεται το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο μη επίθεσης (Μολότοφ – Ρίμπεντροπ).

1967: Αντιδικτατορικό πανό πίσω από τα γραφεία της Ολυμπιακής (Αθήνα).

1975: Απόφαση του δικαστηρίου για τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967. Σε θάνατο οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, Στυλιανός Πατακός και Νικόλας Μακαρέζος, σε ισόβια και σε μικρότερες ποινές πολλοί άλλοι κατηγορούμενοι. Την ίδια μέρα η κυβέρνηση (Κωνσταντίνος Καραμανλής) μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια.

1982: Αναγνωρίζεται με νόμο η Εθνική Αντίσταση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

    17Ν
    • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      Εφετείο 17Ν
  • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

    ΕΛΑ
    • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

    Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

    Ποιοι είμαστε
  • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

    Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

    Επικοινωνία
  • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

    Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

    Όροι χρήσης
  • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

    Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

    Ποιοι είμαστε
  • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

    Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

    Επικοινωνία
  • Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

    Κινήσεις απελπισίας από Αραχωβίτη-Μπακαλέξη

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo