Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Παραπομπή εκπαιδευτικών του ΣΕΠΕ Μεσσηνίας στο Πειθαρχικό για συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση
  • Σαν σήμερα 7 Οκτώβρη
  • Γραμμή 4 Μετρό: Αυτό που έγινε στην Κυψέλη είναι έγκλημα κυβέρνησης και εργολάβων
  • Φοιτητικοί Σύλλογοι Πάτρας: Οχι στο ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής με δίδακτρα και στο τεράστιο κόστος σπουδών
  • Aπό τον Φράνκι στον Φίλιππο, πάντα με τον πολιτισμό
  • Ρούμπιο: Αποθεωτική υποδοχή από τους αμερικανόδουλους – ανεπιθύμητος από τον ελληνικό λαό
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Μαρ 2018, 00:00

♦ Διαφάνεια!

Οπως γράφουν τα παπαγαλάκια του Μαξίμου, τώρα που ξανάνοιξε η κουβέντα για τη συνταγματική αναθεώρηση, αναμένεται ο Τσίπρας να συγκεκριμενοποιήσει και να καταθέσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, κεντρική θέση στην οποία θα κατέχει η ενίσχυση της διαφάνειας του κράτους, με έμφαση στην πρόσβαση των πολιτών στα δημόσια έγγραφα!
Τονίζουμε αυτό ειδικά το σημείο, γιατί ως εφημερίδα έχουμε άφθονη εμπειρία για το πώς αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαφάνεια. Ζητήσαμε κάποια στοιχεία από την ΑΑΔΕ, αρνήθηκε να μας τα δώσει, ζητήσαμε και πήραμε εισαγγελική παραγγελία, ανάγκασαν τον εισαγγελέα να ανακαλέσει την παραγγελία του! Ζητήσαμε κάτι τυπικά στοιχεία από τον ΕΦΚΑ και την υπόθεση χειρίστηκε προσωπικά ο πρώην διοικητής του, ο οποίος λίγο πριν αποπεμφθεί (για άλλους λόγους) από τον Πετρόπουλο, είχε διατάξει τις υπηρεσίες να μη μας δώσουν τα στοιχεία. Ετσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαφάνεια και την πρόσβαση των πολιτών στα δημόσια έγγραφα. Χρόνια τώρα κάνουμε ρεπορτάζ και ζητούμε πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα. Τόσα εμπόδια που βρίσκουμε από τον μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε βρει από τους μηχανισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων.


♦ Αγιατολάχ

Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη αστική δημοκρατία, δυτικού τύπου, στην οποία «κυβερνά» ο ορθός λόγος, όπως εκφράστηκε από τους κλασικούς του Διαφωτισμού. Μια ακόμα απόδειξη πήραμε στις 25 του Μάρτη, με τη δήλωση που έκανε ο μέγας τελετάρχης της στρατιωτικής παρέλασης, υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, η οποία κορυφώθηκε ως εξής (σύντροφοι διορθωτές, μην αλλάξετε τα κεφαλαία, είναι του πρωτότυπου, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΕΘΑ): «Με Προστάτιδα την Υπέρμαχο Στρατηγό και τους Προστάτες Αγίους των Ενόπλων Δυνάμεων, με την υψηλή ηθική προετοιμασία του στρατεύματος, τον επαγγελματισμό, την εκπαίδευση και τα μέσα, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να διασφαλίσουν την ειρήνη, αλλά και να νικήσουν όποιον τολμήσει να προκαλέσει».

ΥΓ1. Μπροστά στα παραπάνω η αναφορά από τον μέγα τελετάρχη στην «ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας» υπήρξε απλώς πταίσμα.

ΥΓ2. Τα σαρδάμ του Τσίπρα που δυο φορές απεκάλεσε τα «ηρωϊκά Ψαρά» «ειρωνικά Ψαρά» δεν είναι τίποτα μπροστά στο… γραπτό σαρδάμ του κυρ-Φώτη του Κουβέλη, που ακόμα να συνηθίσει το κυβερνητικό του πόστο και αντί για ΑΝΥΕΘΑ υπογράφει ως ΑΝΥΕΦΑ. Ιδού η φωτογραφία και το σχόλιο από την ιστοσελίδα  https://indexanthi.gr:


«Νέα αρχικά που δεν γνωρίζουμε;

Ζαλίστηκε το θήτα, έπεσε κι έγινε φι;
Ζαλίστηκε ο ίδιος;
Κάθε εξήγηση δεκτή…».


♦ Περί «φερόμενων»

Επισήμως, η κυβέρνηση μιλά για «φερόμενους ως εμπλεκόμενους» στο σκάνδαλο Novartis. «Δεν υπάρχει κατηγορία, υπάρχουν μόνο καταθέσεις μαρτύρων», σκίζει τα ρούχα του ο επί της Δικαιοσύνης Κοντονής. Ο κυρ-Αλέκος ο Φλαμπουράρης, όμως, δε δεσμεύεται από τέτοιες… τυπικότητες, «τεκμήριο αθωότητας» και άλλα τέτοια… αστικά. «Στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα δεν υπάρχουν σκοτεινά δωμάτια και τροχήλατες βαλίτσες, όταν μάλιστα σ’ αυτή τη μικρή χώρα όλα μαθαίνονται εν τέλει, και ο κόσμος το γνωρίζει καλά ότι εμείς δεν είμαστε ίδιοι με τους προηγούμενους», λέει με νόημα στην αγαπημένη του ΕφΣυν. Τ' άκουσες, Σαμαρά; Εσένα αφορούν οι τροχήλατες βαλίτσες.


♦ Μπίζνες

Κοινή δήλωση ετοιμάζουν οι δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου και οι δήμαρχοι των απέναντι τουρκικών πόλεων. Στη δήλωση θα τονίζονται τα εξής: «Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα ειρήνης ασφάλειας και συνεργασίας. Οι διεθνείς συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο είναι το στέρεο έδαφος για την ειρηνική συνύπαρξη και τη φιλία των λαών μας. Οι τοπικές μας κοινωνίες επιθυμούν την ειρηνική συμβίωση και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.Αντιμετωπίζοντας ίδιες προκλήσεις αλλά και προβλήματα επιδιώκουμε κοινές δράσεις που ωφελούν τους συμπολίτες μας. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε την αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο».

Η τουριστική σεζόν αρχίζει και οι καπιταλιστές του τουρισμού δε θέλουν κλίμα που θα διώχνει τους τουρίστες. Κι αυτό αφορά περισσότερο τους καπιταλιστές των τουρκικών παραλίων που μέσω των δημάρχων τους στέλνουν ένα μήνυμα στον Ερντογάν, να χαμηλώσει τους τόνους της εθνικιστικής ρητορικής. Αλλά και στον Κιλιντζάρογλου του κεμαλικού CHP, που είναι το πρώτο κόμμα στις μεγάλες τουρκικές πόλεις της ζώνης του Αιγαίου.


♦ Περί κωλοτούμπας

Μπουμπούκος, επιστολή προς Μ. Κοττάκη, δημοσιεύτηκε στη «δημοκρατία»: «Ομως, προς ενημέρωσή σας, εγώ πριν καν ξεσπάσει η σκευωρία, όταν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια τη διέρρεαν, έσπευσα αμέσως στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του έθεσα υπόψιν την παραίτησή μου. Αυτή άλλωστε είναι πάντα στη διάθεσή του, καθώς αυτός με διόρισε Αντιπρόεδρο της ΝΔ. Ο Πρόεδρος λοιπόν δεν συζήτησε καν αυτό το ενδεχόμενο στηρίζοντάς με εμπράκτως και σταθερά».

Μπουμπούκος, συνέντευξη στα «Νέα», τρεις μέρες αργότερα: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησής μου. Ούτε και υπήρξε ποτέ. Αυτό που ανέφερα είναι η πάγια θέση όλων των στελεχών της ΝΔ ότι η παραίτησή μας είναι πάντα στη διάθεση του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η κωλοτούμπα είναι προφανέστατη. Το κίνητρο ψάχνουμε. 'Η ο Μπουμπούκος φοβάται ότι ο Κούλης μπορεί να κάνει δεκτή την παραίτηση που ο ίδιος δήλωσε ότι υπέβαλε ή ο Κούλης του είπε να το μαζέψει, για να μη φαίνεται ότι η παραίτηση έχει υποβληθεί και είναι ο Κούλης αυτός που δεν την αποδέχτηκε, οπότε ο Μπουμπούκος θα φαίνεται σαν πολιτικός της ευθύνης και ο Κούλης σαν πολιτικός που τρέμει να αναλάβει ευθύνες.


♦ Δούλεμα ή ομολογία;

«Για εμάς, όπως καταλαβαίνετε, είναι η πρώτιστη προτεραιότητα τα Συνέδρια για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, καθώς γίνονται σε μια περίοδο που κάνουμε τα τελευταία βήματα για την έξοδο από το καθεστώς του μνημονίου. Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία, καθώς πάνω στα Παραγωγικά Συνέδρια θα αποφασιστεί ο κύριος σχεδιασμός μας για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου. Καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μια από τις κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησης, ειδικά τώρα που, ξέρετε, στις 27 Απριλίου πρέπει να καταθέσουμε στους δανειστές μας και το σχέδιο, το στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα, το οποίο επί της ουσίας θα περιγράφει τους βασικούς πολιτικούς στόχους για την οικονομική πολιτική και την αναπτυξιακή πολιτική για τα επόμενα χρόνια». Τζανακόπουλος έφα (συνέντευξη στον Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»).

Οτι προσπαθούν να δουλέψουν τον ελληνικό λαό είναι σίγουρο. Αυτές οι φιέστες που τις ονομάζουν αναπτυξιακά συνέδρια είναι απλώς ευκαιρίες προβολής του Τσίπρα και ανάπτυξης των «κονέ» των υπουργών με ντόπιους καπιταλιστές και άλλους «διαμορφωτές της κοινής γνώμης». Τον ψηφοθηρικό και ρουσφετολογικό μηχανισμό τους προσπαθούν να ενισχύσουν. Πρακτικά δεν έχουν καμιά σημασία οι φλυαρίες που εκφέρονται από το βήμα αυτών των συνεδρίων. Από την άλλη, η παπάρα του Τζανακόπουλου μπορεί να εκληφθεί και ως ομολογία του ότι το μετα-μνημόνιο δε φτιάχνεται στην Αθήνα αλλά στις Βρυξέλλες. Εκτός αν υπάρχουν αφελείς που θα πιστέψουν ότι τα «αναπτυξιακά συνέδρια» αποτελούν τη βάση του «ολιστικού σχεδίου αναπτυξιακής στρατηγικής», που θα παρουσιάσει ο Τσακαλώτος στους ιμπεριαλιστές δανειστές και ότι αυτοί θα σηκωθούν όρθιοι και θα χειροκροτήσουν.

Δηλαδή, οι ιμπεριαλιστές θα αποδεχτούν ως μετα-μνημόνιο τα… αναπτυξιακά συνέδρια.


♦ Παλιά του τέχνη κόσκινο

«Αποκάλυψη-βόμβα» έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο Ερντογάν, είπε, ζήτησε από τον Ζόραν Ζάεφ αεροπορική βάση στα Σκόπια ως αντάλλαγμα της στήριξης και της βοήθειας που η Τουρκία προσφέρει στη Δημοκρατία της Μακεδονίας. «Θα επιτρέψουμε να έχουμε και στα βόρεια σύνορά μας τουρκική βάση τόσο κοντά στην Θεσσαλονίκη;» κατέληξε ο Θεοδωράκης, ανεβάζοντας την… εθνική αγωνία στα ύψη. Τη δουλειά αυτή, τον ραδιοτηλεοπτικό γκεμπελισμό, την έχει μάθει καλά τόσα χρόνια στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ετσι, κατασκευάζει μια είδηση (αλήθεια, πώς ξέρει ότι ο Ερντογάν ζήτησε αεροπορική βάση από τον Ζάεφ;) για να διευκολύνει τον Τσίπρα στους χειρισμούς του.


♦ Ο,τι φάμε κι ό,τι πιούμε

Η είδηση αρχικά παρουσιάστηκε «κιτρινιάρικα». Σα να φτιάχτηκε μια τροπολογία ειδικά για τον Μπαλαούρα. Για να μπορεί αυτός να εισπράττει ολόκληρη τη σύνταξή του ως συνταξιούχος της ΤτΕ, παράλληλα με τη βουλευτική αποζημίωση, χωρίς να υφίσταται την περικοπή που υφίστανται άλλοι συνταξιούχοι. Αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τροπολογία, αλλά εγκύκλιος (ο συντάκτης των «Νέων» δεν μπορεί να διακρίνει μεταξύ νομοθετικής διάταξης και εφαρμοστικής εγκυκλίου), η οποία μπορεί να μην έγινε ειδικά για τον Μπαλαούρα, αλλά και για άλλους συνταξιούχους της ΤτΕ, που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Η εξαίρεση έχει επιβληθεί από την ίδια την ΕΚΤ και διαπερνά την ασφαλιστική νομοθεσία.

Υπάρχει, όμως, και θέμα Μπαλαούρα, καθώς είναι ο μόνος βουλευτής μ' αυτή την ιδιότητα. Γιατί, άραγε, δε ζήτησε την αυτοεξαίρεσή του από τη συγκεκριμένη διάταξη, η οποία αφήνει άθιχτη τη σύνταξή του, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τις υπόλοιπες συντάξεις; Ρητορικό είναι, βέβαια, το ερώτημα. Εδώ ο Μπαλαούρας πήρε το «κοινωνικό μέρισμα» το 2016 και δήλωσε ότι θα το επιστρέψει μόνο όταν τον «έκραξαν» οι πρώην συνάδελφοί του (εργαζόμενοι και συνταξιούχοι). Θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και με το κομμάτι της σύνταξης που δεν περικόπτεται.

Ο ένας από τους δύο που χασκογελάνε, νομίζοντας ότι έβγαλαν «σέλφι» με τον Τραμπ (μάλλον αυτός αριστερά) είναι ο δήμαρχος Μυκόνου. Φρόντισε να ενημερώσει ότι «αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή η πρόσκληση που λάβαμε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για να συνεορτάσουμε την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο». Τι να πεις; O tempora o mores…

 
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ εθνικισμός ως όπιο
Επόμενο άρθρο Αντικυνωνικά

Σχετικά Αρθρα

Aπό τον Φράνκι στον Φίλιππο, πάντα με τον πολιτισμό

Κόντρες 6 Οκτ 2026, 20:04

Είναι «τελειωμένος» ο Νότης Μηταράκης;

Κόντρες 5 Οκτ 2026, 15:08

Εις την οδόν της μετανοίας

Κόντρες 2 Οκτ 2026, 19:09

Αδερφοσφαγή

Κόντρες 1 Οκτ 2026, 14:33

Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης

Κόντρες 30 Σεπ 2026, 13:07

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

Κόντρες 28 Σεπ 2026, 14:58
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Παραπομπή εκπαιδευτικών του ΣΕΠΕ Μεσσηνίας στο Πειθαρχικό για συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

7 Οκτ 2026, 05:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Οκτώβρη

7 Οκτ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Γραμμή 4 Μετρό: Αυτό που έγινε στην Κυψέλη είναι έγκλημα κυβέρνησης και εργολάβων

6 Οκτ 2026, 21:48
Παιδεία

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πάτρας: Οχι στο ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής με δίδακτρα και στο τεράστιο κόστος σπουδών

6 Οκτ 2026, 20:08
Κόντρες

Aπό τον Φράνκι στον Φίλιππο, πάντα με τον πολιτισμό

6 Οκτ 2026, 20:04
Πολιτική

Ρούμπιο: Αποθεωτική υποδοχή από τους αμερικανόδουλους – ανεπιθύμητος από τον ελληνικό λαό

6 Οκτ 2026, 15:02
Καταστολή

Οργιο αστυνομικής ψευδολογίας στη δίκη για το βασανισμό του Βασίλη Μάγγου

6 Οκτ 2026, 12:29
Διεθνή

Οι Παλαιστίνιοι στο εξωτερικό κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί στις εκλογές

6 Οκτ 2026, 12:12
Πολιτισμός

Oι σκηνοθέτες του ΝΑΖΑ υιοθετούν το βρόμικο σιωνιστικό αφήγημα

6 Οκτ 2026, 11:27
Εργατικά

Εργαζόμενοι και επιζήσαντες της Βιολάντα καταγγέλλουν πίεση, εκφοβισμό και μπούλινγκ

6 Οκτ 2026, 09:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Οκτώβρη

6 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο Τασούλας (ξανα)καρφώνει τον Μητσοτάκη από το βήμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

5 Οκτ 2026, 20:25
Υγεία

Διατάζουν ψυχιάτρους να υπερεφημερεύσουν στο Δρομοκαΐτειο

5 Οκτ 2026, 19:04
Παιδεία

Αθλια υπόδειξη-εντολή του υπουργείου Παιδείας στα ελληνικά πανεπιστήμια να «συνεργαστούν» με τα αντίστοιχα του Ισραήλ

5 Οκτ 2026, 18:44
Κόντρες

Είναι «τελειωμένος» ο Νότης Μηταράκης;

5 Οκτ 2026, 15:08
Η παπάρα

Το ταξίδι του Τσίπρα στην… Ιστορία δεν πέρασε από τους βασικούς σταθμούς

5 Οκτ 2026, 14:16
Διεθνή

Μαθητική οργή στη Γαλλία

5 Οκτ 2026, 12:58
Διεθνή

Μια βρετανική εταιρία, ένας έλληνας ιδιοκτήτης και ο πρώην δικηγόρος του Νετανιάχου: Ποιος πραγματικά κατέχει τη σερβική επιχείρηση ισραηλινών drones;

5 Οκτ 2026, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Οκτώβρη

5 Οκτ 2026, 00:01
Αγροτικά

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: Θα θανατώνονται τα αιγοπρόβατα που θα βρεθούν θετικά στην ορολογική εξέταση για αντισώματα ευλογιάς!

Το παραδέχεται δημόσια η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής

4 Οκτ 2026, 20:18
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Οκτώβρη

Ημέρα αρχιτεκτονικής.

Ημέρα για αξιοπρεπή εργασία.

1943: Ο Ζέρβας επιτίθεται εναντίον του ΕΛΑΣ Ηπείρου.

1944: 250 εβραίοι κρατούμενοι του Αουσβιτς ανατινάζουν μέρος του κρεματορίου 4 και επιχειρούν μαζική διαφυγή, συλλαμβάνονται και εκτελούνται.

1949: Δημιουργείται η Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας.

1969: Βόμβες (ΚΕΑ) στο δημαρχείο Καλλιθέας και σε ΙΧ.

1973: Νέα απόπειρα δολοφονίας του αρχιεπισκόπου προέδρου της Κύπρου Μακάριου.

1975: Μαύρες σημαίες στα Σπάτα από κατοίκους που δεν θέλουν να γίνει εκεί το αεροδρόμιο της Αθήνας.

1991: Εκτελείται ο τούρκος αναπληρωτής ακόλουθος Τύπου Τσετίν Γκιοργκιού (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Ψέλνεις στη Σιμωνόπετρα και ακούγεται στον Άδη…». Μια επίσκεψη στο Άγιον Όρος είναι πάντα μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσεις. Ένα ταξίδι στην ιστορία, στους πολιτιστικούς θησαυρούς που φυλάσσονται αιώνες αλλά και στο βαθύτερο νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Αλέξης Τσίπρας

[Στον τραγουδοποιό Θανάση Παπακωνσταντίνου αναζήτησε… ιδεολογικό καταφύγιο ο πολιτικός απατεώνας για να δικαιολογήσει την επίσκεψή του στο Αγιονόρος, όπου δεν παρέλειψε να συναντηθεί και με τον ηγούμενο του Βατοπαιδίου, «γέροντα» Εφραίμ! Να παραπέμψουμε τον Τσίπρα και τους λογογράφους του στον Μαρξ και τη μεγαλοφυή ανάλυσή του για τη σχέση της θρησκείας με την αναζήτηση του νοήματος της ανθρώπινης ύπαρξης θα ήταν too much. Ανθρωποι σαν τον Τσίπρα ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για την πραγματική φιλοσοφική μόρφωση, οπότε σιγά μην καθήσουν να ζορίσουν τον εαυτούλη τους με φράσεις όπως «Η θρησκεία είναι η φαντασιακή πραγμάτωση της ανθρώπινης ουσίας, αφού η ανθρώπινη ουσία δεν έχει αληθινή πραγμάτωση» (Αλέξη, μην κουράζεσαι, είναι το ακριβώς αντίθετο από την παπάρα που έγραψες ή σου έγραψαν). Οι Τσίπρες… το πολύ μέχρι στιχάκια τραγουδοποιών (που δε φταίνε σε τίποτα οι άνθρωποι). Να παραπέμψουμε τον Τσίπρα, αναφορικά με πτυχές της ιστορία της ρασοφόρας πολιτείας του Αθω στον Θέμο Κορνάρο και το ταξιδιωτικό αριστούργημά του «Οι άγιοι δίχως μάσκα»; Θα κινδυνεύαμε να μπερδέψει τον συγγραφέα με τον συνεπώνυμό του Βιτσέντζο Κορνάρο και να ξεφυλλίζει τον «Ερωτόκριτο» για να βρει «πού γράφει για το Αγιον Ορος». Θα θυμίσουμε μόνο την επιστολή που έστειλαν τα μοναστήρια του Αθω στον Χίτλερ, δέκα χρόνια μετά το οχτάμηνο ρεπορτάζ του Θέμου Κορνάρου. Στις 26 Απρίλη του 1941, οι αγιορείτες καλόγεροι απ’ όλα τα μοναστήρια είχαν αποστείλει -«βαθυσεβάστως»- επιστολή «προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον», με την οποία έπαιρναν «την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα καί παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι καί αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς και Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας καί διαδόχους τούτων»! Ζητούσαν από τον Χίτλερ, που είχε σκλαβώσει την Ελλάδα, να γίνει ο συνεχιστής των βυζαντινών αυτοκρατόρων, των σλάβων και ουγγροβλάχων ηγεμόνων και των οθωμανών σουλτάνων, εξασφαλίζοντάς τους την καλοπέρασή τους, που είναι το μόνο που τους νοιάζει. «Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς καί εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν καί την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν καί ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν καί κηδεμονίαν Αυτής», έγραφαν στον Χίτλερ οι ρασοφόροι του Αθω. Φαίνεται πως το ταξίδι του Τσίπρα στην… Ιστορία δεν πέρασε ούτε απ’ αυτόν τον σταθμό]

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo