Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • 30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία
  • Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!
  • Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές
  • Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας
  • ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών
  • Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Κρύβουν τις εκθέσεις των επιστημόνων
Περιβάλλον

Ρύπανση Σαρωνικού

Κρύβουν τις εκθέσεις των επιστημόνων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Δεκ 2017, 00:00

«Παραδίδουμε τις παραλίες καθαρές και τολμώ να πω πιο καθαρές απ' ό,τι ήταν». Ο Κουρουμπλής, ως παλαιάς κοπής πασόκος, ξέρει πως ένα ψέμα έχει τόσο περισσότερες πιθανότητες να περάσει γι' αλήθεια όσο πιο χοντροειδώς το εκφέρεις. Πάλι καλά που δεν παράφρασε την αγαπημένη φράση των νεοφιλελέδων κατά τα πρώτα μνημονιακά χρόνια: «Αν δεν είχε βυθιστεί το “Αγία Ζώνη ΙΙ“, θα έπρεπε να το βυθίσουμε, για να μπορέσουμε μετά να κάνουμε λαμπίκο τις βρόμικες παραλίες μας»! Ο Κουρουμπλής, λοιπόν, πήρε α λα μπρατσέτα τον Σαντορινιό, μπήκαν σ' ένα πλεούμενο του Λιμενικού και πήγαν στις 5 Δεκέμβρη στη Σαλαμίνα όπου οργανώθηκε η τελική τελετή παράδοσης των «καθαρότερων από πριν παραλιών». Δεν τους συνόδευσε κανένας άλλος από την κυβέρνηση. Οχι ο Τσίπρας, που απέφυγε από την αρχή να μπει στο κάδρο της οικολογικής καταστροφής, αλλά ούτε καν κάποιοι από τις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων (ΥΠΕΝ, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης).

Τρεις μέρες μετά, ο Σαντορινιός ενημέρωσε και την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, ότι όλα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει πλέον. Από κοντά κι ο Φάμελλος, που μπορεί να μην πήγε στη φιέστα της Σαλαμίνας, ήταν όμως υποχρεωμένος να υπερασπιστεί στη Βουλή την κυβερνητική πολιτική. «Διαψεύστηκαν όσοι μιλούσαν περί οικολογικής καταστροφής και οικολογικής βόμβας στο Σαρωνικό», είπε με το γνωστό του ύφος. «Σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα σημάδι από ρύπανση σε ένα βοτσαλάκι των ακτών της Σαλαμίνας και της Αττικής», διαβεβαίωσε. Επειδή ως χημικός μηχανικός ξέρει ότι τα καθαρά βότσαλα δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα, όταν μιλάμε για ρύπανση, έσπευσε να συμπληρώσει: «Σήμερα, υλοποιείται πλέον ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρακολούθησης στο Σαρωνικό, ώστε να εξασφαλιστεί η πρόληψη και η ταχεία αντιμετώπιση δευτερογενών περιστατικών ρύπανσης, διαψεύδοντας όσους μιλούσαν για οικολογική καταστροφή και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο οικοσύστημα του Σαρωνικού». Και συνέχισε: «Σήμερα, οι περιβαλλοντικοί, οι χημικοί και οι βιολογικοί δείκτες στην περιοχή του ατυχήματος και στην ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού είναι καλύτεροι σε σχέση με πριν».

Ο Φάμελλος κρύφτηκε πίσω από αυτή τη σιβυλλική διατύπωση, χωρίς να εξηγήσει τι ακριβώς σημαίνει «καλύτεροι σε σχέση με πριν δείκτες». Η συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής έγινε την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη. Την Τρίτη 12 Δεκέμβρη «έσκασε» η είδηση, με την αποκάλυψη από τα «Νέα» εγγράφου του Συντονιστικού Γραφείου Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΣΥΓΑΠΕΖ) του ΥΠΕΝ, που στάλθηκε στον Φάμελλο στις 6 Δεκέμβρη, προφανώς ενόψει της εμφάνισης του τελευταίου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

«Η ενδεχόμενη δευτερογενής ρύπανση από την καθίζηση των προϊόντων διάσπασης των πετρελαιοειδών μέσω της μηχανικής διαδικασίας της διασποράς και γαλακτωματοποίησης (μικρότερα κλάσματα πετρελαίου που προσροφούνται σε αιωρούμενα σωμάτια ιζήματος ή οργανικής ύλης) στον βυθό, για τα οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί – σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας μας – η αποτύπωση και ο καθαρισμός τους, καθώς και η αντιμετώπισή της, παραμένουν σοβαρά θέματα προς εξέταση».

Αρκεί και μόνο αυτή η αναφορά των ειδικών επιστημόνων του ΥΠΕΝ για να κατατάξει τον Φάμελλο στην κατηγορία των μεγάλων ψευτών.

«Η περιβαλλοντική ζημιά που ενδεχομένως προκλήθηκε στον θαλάσσιο και παράκτιο χώρο του Σαρωνικού είναι δύσκολο να εκτιμηθεί μέχρι στιγμής, καθώς δεν υπάρχουν όλα τα δεδομένα από μετρήσεις της ρύπανσης στα ιζήματα», επισημαίνουν οι επιστήμονες. Συγκρίνετε αυτή τη διαπίστωση μ' αυτά που είπε ο Φάμελλος στη Βουλή και θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα, προσπαθώντας να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τους κατοίκους του λεκανοπέδιου. Ενώ οι επιστήμονες του ΣΥΓΑΠΕΖ λένε ότι δεν έχουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα από μετρήσεις της ρύπανσης στα ιζήματα, προκειμένου να εκτιμήσουν τη ζημιά, ενώ πρέπει να μελετηθεί σοβαρά η έκταση της δευτερογενούς ρύπανσης από καθίζηση και διάσπαση πετρελαιοειδών, ο Κουρουμπλής διαβεβαίωνε ότι τα αποτελέσματα είναι «εξαιρετικά καλά» και σύντομα θα δοθούν στο υπουργείο Υγείας για να άρει τους περιορισμούς στην κολύμβηση και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να άρει τους περιορισμούς στην αλιεία!

Ακόμα και για το ζήτημα της επιφανειακής ρύπανσης, το ΣΥΓΑΠΕΖ σημειώνει στο έγγραφό του ότι κάποιες παραλίες «επαναπροσβλήθηκαν από τη ρύπανση μετά από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν». Και συνεχίζει: «Σύμφωνα με την προφορική ενημέρωση, οι εργασίες καθαρισμού στις εν λόγω παραλίες συνεχίστηκαν έως τις αρχές Δεκεμβρίου 2017 (4 Δεκεμβρίου) και έκτοτε γίνεται εποπτεία από προσωπικό της εταιρίας απορρύπανσης για την αντιμετώπιση περιστατικών επανεμφάνισης πετρελαιοειδών»! Σε απλά ελληνικά, το ΣΥΓΑΠΕΖ προειδοποιεί ότι μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και επιφανειακή ρύπανση, από πετρελαιοειδή που έχουν παρασυρθεί στα ανοιχτά και άμα γυρίσει ο καιρός μπορεί να παρασυρθούν πάλι προς τις ακτές. Αφού έγινε ήδη μια φορά και μάλιστα σε πέντε παραλίες (δύο στη Σαλαμίνα και Αλιμο, Ελληνικό και Αστέρα Βουλιαγμένης), μπορεί να ξαναγίνει και γι' αυτό χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση.

Είτε πρόκειται για το διαρκές περιβαλλοντικό σκάνδαλο, είτε πρόκειται για την προστασία από επικίνδυνες ζωονόσους, είτε πρόκειται για περιβαλλοντικά εγκλήματα σαν αυτό με τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ», ένα είναι το μέλημα των κυβερνήσεων: να κάνουν κάποια μερεμέτια και μετά να διαβεβαιώσουν τον λαό ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, προκειμένου να μη διαταραχθεί η «ομαλή οικονομική ζωή». Δεν είναι μόνο που δεν αποδίδουν ουσιαστικές ευθύνες στους εγκληματίες καπιταλιστές (συνήθως τη βγάζουν με κάποια ψευτοπρόστιμα που κανένας δεν ελέγχει αν τα πληρώνουν), αλλά και που δεν παίρνουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά περιορίζονται σε πασαλείμματα και έργα βιτρίνας. Βλέπετε, τα λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού δεν προορίζονται για «αντιπαραγωγικούς» σκοπούς όπως η προστασία της Υγείας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ρύπανση Σαρωνικού

Ασθμαίνων καπιταλισμός
Επόμενο άρθρο

Ρύπανση Σαρωνικού

Brexit: Συμφωνία ανάγκης με βρετανικές υποχωρήσεις

Σχετικά Αρθρα

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Καταστολή 11 Σεπ 2025, 13:16

Από άθλια χωματερή του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησε η φωτιά στην Καστροσυκιά

Περιβάλλον 28 Αυγ 2025, 19:49

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Καταστολή 21 Αυγ 2025, 10:11

Ο δασικός πλούτος της χώρας σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 10:58

Φωτιά στην Πάτρα: Ο 25χρονος «βρέθηκε στην περιοχή αποκλειστικά με την ιδιότητα του εθελοντή» – Η αποκαλυπτική αυτοψία της Πυροσβεστικής

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση του 25χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη φωτιά στην περιοχή του Γηροκομείου Πάτρας

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 09:34

Εικόνες της καταστροφής από την πυρκαγιά στα χωριά γύρω από τη Φιλιππιάδα

Περιβάλλον 15 Αυγ 2025, 17:54
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

15 Οκτ 2025, 20:10
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

15 Οκτ 2025, 15:03
Υγεία

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

15 Οκτ 2025, 14:33
Αθλητισμός

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

15 Οκτ 2025, 12:18
Αθλητισμός

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

15 Οκτ 2025, 11:08
Διεθνή

Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι

Ο Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την προστασία των δωσίλογων

15 Οκτ 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Υγεία

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

14 Οκτ 2025, 20:43
Διεθνή

Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια

14 Οκτ 2025, 19:24
Παιδεία

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

14 Οκτ 2025, 18:13
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

Ημέρα άρτου.

Ημέρα διατροφής.

Ημέρα υπέρ της υγιούς σπονδυλικής στήλης.

Τζαμάικα: Ημέρα εθνικών ηρώων.

1940: Οι ναζί ιδρύουν το γκέτο της Βαρσοβίας.

1945: Αιματηρή συμπλοκή με χειροβομβίδες μεταξύ μοναρχικών και κομμουνιστών στο Γαλάτσι.

1945: Ιδρύεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ.

1946: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού στη Νυρεμβέργη με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου δέκα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ναζί.

1964: Η Κίνα γίνεται η πέμπτη πυρηνική δύναμη στον κόσμο.

1967: Βόμβα στο «Πι-Εξ» της Συγγρού.

1977: Εμπρησμός των γραφείων της «Αυγής» από νεοφασίστες.

1994: Σε δημοψήφισμα στη Φιλανδία οι πολίτες τάσσονται υπέρ της ένταξης στην ΕΕ με 56,5%.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ρύπανση Σαρωνικού

    17Ν
    • Ρύπανση Σαρωνικού

      Εφετείο 17Ν
  • Ρύπανση Σαρωνικού

    ΕΛΑ
    • Ρύπανση Σαρωνικού

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ρύπανση Σαρωνικού

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ρύπανση Σαρωνικού

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ρύπανση Σαρωνικού

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ρύπανση Σαρωνικού

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ρύπανση Σαρωνικού

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ρύπανση Σαρωνικού

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ρύπανση Σαρωνικού

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ρύπανση Σαρωνικού

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ρύπανση Σαρωνικού

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ρύπανση Σαρωνικού

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ρύπανση Σαρωνικού

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ρύπανση Σαρωνικού

      Ρύπανση Σαρωνικού

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ρύπανση Σαρωνικού

      Ρύπανση Σαρωνικού

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ρύπανση Σαρωνικού

      Ρύπανση Σαρωνικού

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ρύπανση Σαρωνικού

      Ρύπανση Σαρωνικού

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ρύπανση Σαρωνικού

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ρύπανση Σαρωνικού

    Ρύπανση Σαρωνικού

    Ποιοι είμαστε
  • Ρύπανση Σαρωνικού

    Ρύπανση Σαρωνικού

    Επικοινωνία
  • Ρύπανση Σαρωνικού

    Ρύπανση Σαρωνικού

    Όροι χρήσης
  • Ρύπανση Σαρωνικού

    Ρύπανση Σαρωνικού

    Ποιοι είμαστε
  • Ρύπανση Σαρωνικού

    Ρύπανση Σαρωνικού

    Επικοινωνία
  • Ρύπανση Σαρωνικού

    Ρύπανση Σαρωνικού

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo