Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή
  • Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;
  • Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά
  • Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη
  • Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο
  • Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Σκυλάκια του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών
Πολιτική

Σκυλάκια του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Δεκ 2016, 08:46

Εκείνοι που χαρακτηρίζουν τον Τσίπρα ως μεγάλο τακτικιστή θα πρέπει να μαζευτούν λίγο, γιατί μετά το φιάσκο της προηγούμενης εβδομάδας, που ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο, ο μόνος χαρακτηρισμός που ταιριάζει στον Τσίπρα και τους στενούς του συνεργάτες είναι αυτός της παιδικής χαράς. Για να λέμε την πάσα αλήθεια, πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι άλλο πράγμα ο τακτικισμός εντός του πολιτικού συστήματος μιας εξαρτημένης χώρας, όπως η Ελλάδα, που μπορεί σ' ένα βαθμό να αποδώσει, και άλλο ο τακτικισμός σε διεθνές επίπεδο, που καταλήγει πάντοτε -σε τελική ανάλυση, όπως θα έλεγε ο Μαρξ ή στο τέλος της ημέρας, όπως λέει ο Τσίπρας, χρησιμοποιώντας με επαρχιώτικο κόμπλεξ έναν αγγλισμό-  υπέρ του δυνατότερου ιμπεριαλιστικού μέρους. Διότι -όπως μας έχει διδάξει ο Λένιν, που συνεχώς επιβεβαιώνεται- στο τραπέζι των διεθνών διαπραγματεύσεων κάθε μέρος καταθέτει τη δύναμη του κεφαλαίου που εκπροσωπεί και η όποια μοιρασιά γίνεται ανάλογα μ' αυτόν τον συσχετισμό δύναμης. Οπότε, ο τακτικισμός εξατμίζεται όταν, για παράδειγμα, στη μια άκρη του τραπεζιού κάθεται ο εκπρόσωπος του ψωραλέου ελληνικού καπιταλισμού και στην άλλη άκρη κάθεται ο εκπρόσωπος του γερμανικού ιμπεριαλισμού.

Είτε γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει την αναζήτηση μιας ηρωικής εξόδου μέσω εκλογών, είτε γιατί θέλει ν' αλλάξει την ατζέντα μπας και ανακάμψει δημοσκοπικά έστω και για λίγο, είτε γιατί θέλει να σκορπίσει καπνό παραλλαγής, ενόψει του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης, που θα ισοδυναμεί με τέταρτο Μνημόνιο (ή, αν θέλετε, με επέκταση του τρίτου Μνημόνιου για μερικά χρόνια ακόμα), ο Τσίπρας «πήρε πάνω του» τη διαπραγμάτευση, από τη μια μοιράζοντας τα γνωστά φιλοδωρήματα από την υπέρβαση του «πρωτογενούς πλεονάσματος» και από την άλλη διακηρύσσοντας ότι θα κάνει ο ίδιος «πολιτική διαπραγμάτευση», μιας και από τη διαπραγμάτευση του «Χίλτον» με το κουαρτέτο/τρόικα δε βγήκε τίποτα.

Τελικά, έσπασε τα μούτρα του σε όλα τα επίπεδα. Οχι μόνο στην «πολιτική διαπραγμάτευση», που υποτίθεται ότι θα έκανε, αλλά και στη διανομή του φιλοδωρήματος στους συνταξιούχους, στο οποίο εξάντλησε τελικά τα μικρά αποθέματα διαπραγματευτικών καυσίμων που ενδεχομένως διέθετε. Βρέθηκε στην ανάγκη να διαπραγματεύεται ξανά τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί και είχαν ανακοινωθεί στο Eurogroup στις 5 του Δεκέμβρη.

Με ποιους θα έκανε «πολιτική διαπραγμάτευση» ο Τσίπρας; Οχι, βέβαια, με τον παντελώς αναρμόδιο Σουλτς. Ούτε με την Τερίζα Μέι, με την οποία συναντιέται μόνο ενόψει διαπραγματεύσεων με το Κυπριακό. Ο Ρέντσι έχει βγει από το κάδρο, ενώ ο Ολάντ είναι ένας πολιτικά ξεδοντιασμένος υπηρεσιακός πρόεδρος, που έχει κατακτήσει το θλιβερό ρεκόρ να είναι ο πρώτος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας που δεν κατεβαίνει υποψήφιος για δεύτερη θητεία. Απέμενε η Μέρκελ, η πολιτικά ισχυρή καγκελάριος της ισχυρότερης ιμπεριαλιστικής δύναμης της ΕΕ.

Η Μέρκελ είχε ήδη διαμηνύσει στον Τσίπρα (μέσω δηλώσεων της αναπληρώτριας εκπροσώπου της και στη συνέχεια του εκπροσώπου ευρωπαϊκών θεμάτων της ΚΟ του κόμματός της), ότι δεν προτίθεται να συζητήσει μαζί του τα σχετικά με την αξιολόγηση, γιατί αυτά είναι της αρμοδιότητας της τρόικας και του Eurogroup (δηλαδή του Σόιμπλε). Για να μην αφήσει το παραμικρό περιθώριο δημαγωγίας στον Τσίπρα, φρόντισε να το επαναλάβει και η ίδια, στις δηλώσεις που έκαναν ξεκινήσουν το γεύμα εργασίας (επειδή η επίσκεψη Τσίπρα ήταν ανεπίσημη, δεν προβλέπονταν κοινές δηλώσεις και συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωσή του). Δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος: .

Μολονότι είχε ήδη εκδηλωθεί η συντονισμένη επίθεση από πλευράς Σόιμπλε-Ντεϊσελμπλούμ-Ρέγκλινγκ και είχε ανακοινωθεί το πάγωμα της εφαρμογής των λεγόμενων βραχυχρόνιων μέτρων για το χρέος, ο Τσίπρας δεν τόλμησε να κάνει τον παραμικρό υπαινιγμό στη δική του δήλωση. Περιορίστηκε να πει: .

Ενώ είχαν ήδη γίνει δηλώσεις ενάντια στην απόφαση των Ντεϊσελμπλούμ-Ρέγκλινγκ για πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων, από τον Ολάντ, τον Σαπέν και τον Μοσκοβισί, ο Τσίπρας δεν τόλμησε να πει κουβέντα. Αρα, η περιβόητη «πολιτική διαπραγμάτευση», που υποτίθεται ότι θα έκανε με τη Μέρκελ, είχε εξατμιστεί  πριν καν αρχίσει!

Μερικές ώρες πριν πετάξει από τις Βρυξέλλες για το Βερολίνο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής, ο Τσίπρας είχε φροντίσει από τις Βρυξέλλες να στείλει μήνυμα… συμφιλίωσης στους γερμανούς ιμπεριαλιστές. Αυτός που μιλούσε για «χορήγηση 13ης σύνταξης», φρόντισε να πει ότι και πως Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, είπε πως !

Ανέφερε, μάλιστα, με νόημα ότι Εννοείται πως ήξερε πολύ καλά ότι στην Αθήνα το κουαρτέτο/τρόικα είχε αφήσει ένα σημείωμα που έλεγε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το «πρωτογενές πλεόνασμα» του 2016.

Δεν ξέρουμε αν εξεπλάγη από τη συνέχεια ή αν ήταν προϊδεασμένος, το βέβαιο όμως είναι πως τα χαστούκια άρχισαν να πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Τα περί «παρεξήγησης» που πρέπει να αρθεί και οι διαβεβαιώσεις ότι τα μέτρα που εξήγγειλε είναι απολύτως εντός της μνημονιακής πολιτικής κρίθηκαν από το Βερολίνο ως πολύ «λάιτ» αυτοκριτική. Μολονότι ο Ρέγκλινγκ δέχτηκε ότι σύμφωνα με την έκθεση του κουαρτέτου/τρόικας δεν υπάρχει πρόβλημα με τους στόχους του Μνημόνιου για το 2016, ο Σόιμπλε απαίτησε το ζήτημα να παραπεμφθεί στο EuroWorkingGroup (αποτελείται από τους εκπροσώπους των υπουργών Οικονομικών και κάνει τρόπον τινά την προπαρασκευαστική δουλειά για λογαριασμό του Eurogroup).

Ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Χουλιαράκης μετέβη άρον-άρον την Τρίτη στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του EWG. Εκεί, όμως, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς ούτε η έκθεση του κουαρτέτου/τρόικας κρίθηκε επαρκής, ούτε οι προφορικές διαβεβαιώσεις που έδωσε ο ίδιος. Απαιτήθηκε να υπάρξει γραπτό κείμενο από τον Τσακαλώτο, εν είδει δήλωσης νομιμοφροσύνης. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν αυτό. Το είχαν κάνει και επί συγκυβέρνησης Παπαδήμου, όταν ζήτησαν και από τον Σαμαρά να υπογράψει ότι αποδέχεται το δεύτερο Μνημόνιο.

Μολονότι είχε βουΐξει ο κόσμος (οι Γερμανοί φροντίζουν και τα διατυμπανίζουν κάτι τέτοια), ο Τσακαλώτος διένειμε αργά το βράδυ της Τρίτης ένα non paper, που έλεγε ότι και ότι…

Φυσικά, όλα τα ελληνικά ΜΜΕ είχαν την είδηση για τη δήλωση νομιμοφροσύνης που απαιτήθηκε. Το ότι ο Τσακαλώτος πήγε να κρύψει το γεγονός δείχνει αμηχανία, για να μην πούμε πανικό. Την επομένη (Τετάρτη), από το υπουργείο Οικονομικών είχαμε μούγκα (ούτε non paper δεν εκδόθηκε), ενώ οι πληροφορίες πότε έλεγαν ότι υπήρξε νέα εμπλοκή και πότε ότι στάλθηκε η επιστολή Τσακαλώτου και δε θα χρειαστεί να συγκληθεί εκ νέου το EWG. Η «Καθημερινή» ήταν η μόνη που ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου, που ήταν η επιτομή της οσφυοκαμψίας, καθώς δεν έδινε απλά εξηγήσεις ότι το φιλοδώρημα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους ήταν εφάπαξ και δεν πρόκειται να ξαναδοθεί, αλλά έκανε και αυτοκριτική για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν συζήτησε το θέμα με τους «θεσμούς», ώστε να έχει τη σύμφωνη γνώμη τους. Τελικά, αργά το βράδυ διέρρευσε ότι δεν υπήρξε επιστολή Τσακαλώτου προς το EWG, γιατί το σχέδιό της δεν ικανοποίησε τον Σόιμπλε, κι ότι θα ξεκινούσε μια διαδικασία με το κουαρτέτο/τρόικα, για να καθοριστεί από κοινού το περιεχόμενο της επιστολής, που απότι φαίνεται οι Τσιπραίοι δεν μπορούσαν να σηκώσουν στη μορφή που απαιτούσε ο Σόιμπλε.

Σημασία έχει να επισημάνουμε από τη μια το γκανγκστεριλίκι των ιμπεριαλιστών, που συμπεριφέρονται στην ελληνική κυβέρνηση λες και είναι δημοτικό συμβούλιο απομονωμένης κωμόπολης σε κορυφή των Αλπεων, και από την άλλη τη δουλικότητα της συγκυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων απέναντί τους. Πρώτα κάνουν τους μάγκες, πουλώντας ηρωιλίκι στον ελληνικό λαό, και μόλις φάνε την πρώτη σφαλιάρα, βάζουν την ουρά στα σκέλια κι αρχίζουν να γλείφουν τα χέρια των «μεγάλων αφεντικών» της Ευρωζώνης, ως γνήσιοι εκπρόσωποι του εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Επόμενο άρθρο Πανικός στα έδρανα των υπερασπιστών των νεοναζί από τις αποκαλύψεις

Σχετικά Αρθρα

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

Πολιτική 12 Φεβ 2026, 13:55

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 20:07

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 11:15

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

Πολιτική 10 Φεβ 2026, 23:00

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

Πολιτική 10 Φεβ 2026, 20:50

Γιατί λέει ψέματα ο Θεοδωρικάκος για το κυβερνητικό στέλεχος Αννα Στρατινάκη;

Εργατικά 7 Φεβ 2026, 13:03
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

Ημέρα ραδιοφώνου.
1906: Λετονοί σοσιαλδημοκράτες μαζί με τον μενσεβίκο και μέλος της ΚΕ Μπούσεβιτς εκτελούν φύλακα σε υποκατάστημα της Κρατικής Τράπεζας (Ελσίνκι), κλειδώνουν υπαλλήλους και πελάτες σ’ ένα δωμάτιο και διαφεύγουν με 162.000 ρούβλια.
1913: Δολοφονείται από αμερικανοκίνητους πραξικοπηματίες στρατηγούς ο μεξικανός πρόεδρος Φρανσίσκο Μαδέρο, αφού προηγουμένως είχε στραφεί ενάντια στους επαναστάτες του Εμιλιάνο Σαπάτα (Ζαπάτα).
1941: Η Βουλγαρία αποδέχεται τη ναζιστική κατοχή.
1957: Πανελλήνια διαμαρτυρία για την Κύπρο, νεκρώνουν τα πάντα για μία ώρα (12.00-13.00).
1973: Διαδήλωση φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, πέντε συλλήψεις.
1976: Πεδίο μάχης τα Σπάτα, τραυματισμοί, καταστροφές και συλλήψεις κατοίκων που αντιδρούν στο νέο αεροδρόμιο.
2006: 15χρονος αφγανός πρόσφυγας σοβαρά κακοποιημένος από λιμενικό και 21χρονος που συμμετέχει στο επεισόδιο πέφτει νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες (Πάτρα).
2012: Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια συλλαλητήριου ενάντια στο δεύτερο Μνημόνιο, στις φλόγες οι κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Αστυ» και τα κεντρικά της «Alpha Bank».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo