Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 8 Μάρτη
  • Τάφος για τους σιωναζιστές κομάντο η Κοιλάδα Μπεκάα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 7 Μάρτη
  • Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης
  • «Ποιος σου έδωσε την άδεια;» — Μήπως ο Κόλπος αρχίζει επιτέλους να αμφισβητεί τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο εναντίον του Ιράν;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ψάχνουν τρόπο να υπογράψουν
Πολιτική

Κυπριακό

Ψάχνουν τρόπο να υπογράψουν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Δεκ 2016, 00:00

Ο Μάθιου Μπράιζα, υφυπουργός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αρμοδιότητα την ενεργειακή διπλωματία, έχει εγκατασταθεί στη Λευκωσία και είναι αυτός που κινεί τα νήματα για την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό, ενώ η Βικτόρια Νούλαντ, η άλλη υφυπουργός, έχει αποτραβηχτεί (προφανώς επειδή ο Μπράιζα έχει καλύτερες προσβάσεις στην Τουρκία).  Ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Αϊντα είναι μόνο για να σερβίρει τον καφέ στη διάρκεια των συνομιλιών (απαιτείται να υπάρχει ένας ουδέτερος οικοδεσπότης, για να υπογραμμίζεται η «πολιτική ισότητα» των Αναστασιάδη-Ακιντζί ή των εκπροσώπων τους).

Δε χρειάζεται να πούμε για ποιο λόγο η αμερικάνικη διπλωματία θέλει να κλείσει το Κυπριακό τώρα και να μην το αφήσει κληρονομιά στη διοίκηση Τραμπ, που θα χρειαστεί ασφαλώς ένα χρόνο για να το ξαναπιάσει. Εχοντας αποκαταστήσει τη συμμαχία Ισραήλ-Τουρκίας (επιτυχία που πιστώνεται στον Μπράιζα), η αμερικάνικη πολιτική θέλει να  βγάλει το αγκάθι του Κυπριακού από την ανατολικομεσογειακή πτέρυγά της, ώστε να εγκαθιδρύσει την πλήρη και αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της στα θαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Μετά τη διαγραφόμενη νίκη του καθεστώτος Ασαντ (δηλαδή του ρωσικού ιμπεριαλισμού) στη Συρία, η απόλυτη κυριαρχία στο τετράγωνο Αγκυρα – Τελ Αβίβ – Λευκωσία – Αθήνα γίνεται πιο επιτακτική για τους Αμερικανούς.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ελάχιστες μέρες μετά το ναυάγιο του Μον Πελεράν, ανακοινώθηκε η επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στα δύο «συνιστώντα κράτη», με τοποθέτηση της τελικής φάσης (μεταξύ Αναστασιάδη και Ακιντζί) το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη στη Γενεύη και στο καπάκι πραγματοποίηση της περιβόητης πολυμερούς διάσκεψης (χωρίς να διευκρινίζεται αν σ' αυτή θα πάρουν μέρος μόνο οι εγγυήτριες δυνάμεις -Βρετανία, Ελλάδα, Τουρκία- ή θα είναι διευρυμένη, με τη συμμετοχή και μερικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γαλλία και η Γερμανία).

Ξέρουμε ότι τις διαπραγματεύσεις στο Μον Πελεράν τις διέκοψε ο Ακιντζί, με εντολή Ερντογάν. Οπως διέρρευσε η ελληνοκυπριακή πλευρά, η διαφωνία που έφερε τη διακοπή αφορούσε το εδαφικό και την ακτογραμμή. Μπορούμε, λοιπόν, να υποθέσουμε βάσιμα ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έγινε γιατί το μέρος που τις διέκοψε πήρε κάποια απ' αυτά που ζητούσε. 'Η, τουλάχιστον, το άλλο μέρος έσβησε την «κόκκινη γραμμή» που είχε τραβήξει και δέχεται να συζητήσει αυτά που πριν δε συζητούσε. Οι διαρροές από ελληνοκυπριακής πλευράς επιβεβαιώνουν αυτή την υπόθεση, αφού μιλούν για αποδοχή ενός καινούργιου καθεστώτος για τη Μόρφου (αυτή η υπό τουρκική κατοχή κωμόπολη, με την πλούσια σε πηγές νερών περιφέρειά της, υποδείχτηκε ως «πέτρα του σκανδάλου» που οδήγησε στο ναυάγιο του Μον Πελεράν), με επιστροφή όσων Ελληνοκύπριων επιθυμούν να γυρίσουν, αλλά και παραμονή των εποίκων, ανταλλαγή περιουσιών κτλ.

Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι αξιώσεις της Τουρκίας θα σταματήσουν μόνο στη Μόρφου. Το αντίθετο, αναμένεται να επεκταθούν σε όλα τα επίπεδα: εδαφικό, δομή του νέου κράτους, εγγυήσεις και ασφάλεια. Εχοντας κατοχυρώσει ντε φάκτο την κατοχή, η τουρκική πλευρά ακολουθεί την τακτική «έδαφος αντί εξουσίας». Για κάθε τετραγωνικό μέτρο κατεχόμενων εδαφών που θα επιστραφεί στην ελληνοκυπριακή πλευρά θα απαιτηθούν τουρκοκυπριακά προνόμια στην άσκηση της όποιας κεντρικής εξουσίας του συν-ομοσπονδιακού κράτους, αλλά και παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στο νησί. Το επιχείρημα για το τελευταίο έχει ήδη διατυπωθεί: η Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη, πρέπει να διατηρήσει στρατεύματα στην Κύπρο για ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα, έως ότου φανεί ότι πράγματι είναι βιώσιμο το νέο κρατικό μόρφωμα, που θα προκύψει όχι ως συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ως προϊόν ισότιμης συμμετοχής δύο «συνιστώντων κρατών» (ή «συνιστωσών πολιτειών», όπως προτιμά να λέει ο Αναστασιάδης, για να υποβαθμίσει τον συνομοσπονδιακό χαρακτήρα του νέου κρατικού μορφώματος). Μπορεί να συζητήσει τον αριθμό των στρατευμάτων και το χρονικό διάστημα παραμονής τους, όμως δεν πρόκειται να δεχτεί πλήρη αποχώρηση. Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει οπωσδήποτε συμφωνία, θα πρέπει να πιει το πικρό ποτήρι μέχρι το τέλος: και συνομοσπονδιακή λύση και παραμονή κατοχικών στρατευμάτων για να «εγγυώνται την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων».

Ετσι είναι αυτά τα πράγματα. Η λύση που μαγειρεύεται είναι μια καλυμμένη διχοτομική λύση. Είναι η ντε γιούρε κατοχύρωση της εισβολής και κατοχής του 1974, που έχει ήδη κατοχυρωθεί ντε φάκτο και την έχουν αποδεχτεί όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που έχουν λόγο στην περιοχή. Τα υπόλοιπα είναι απλώς για εσωτερική κατανάλωση. Οπως για εσωτερική κατανάλωση είναι οι εκβιαστικές απειλές από πλευράς Τουρκίας για προσαρτησιακά μέτρα (π.χ. μαζική πολιτογράφηση εποίκων), που τις μεγεθύνει η προπαγάνδα των Νενέκων της Λευκωσίας. Στην ίδια εκβιαστική τακτική εντάσσεται και το ανέβασμα των τόνων και της εθνικιστικής ρητορικής στην Τουρκία για τα «τουρκικά νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή». Οταν η Τουρκία πάρει αυτά που θέλει στο Κυπριακό, Ερντογάν και Τσίπρας θα εμφανιστούν στεφανωμένοι με κοτίνους και θα παριστάνουν τους απόστολους της ειρήνης. Γι' αυτό και ο Τσίπρας ζητά διμερή συνάντηση πριν την πολυμερή. Θέλει κι αυτός «κάτι» για να το κουνάει σαν γέρας μπροστά στον ελληνικό λαό. Αν το πάρει, τότε και ο «ακραίος» Κοτζιάς θα κάνει κωλοτούμπες.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Κυπριακό

Κυνικοί και προκλητικοί ιμπεριαλιστές – Νενέκοι έτοιμοι για όλα…
Επόμενο άρθρο

Κυπριακό

Μιλιταρισμός και πατριδοκαπηλεία με… στιλ

Σχετικά Αρθρα

8 Μάρτη: Η γυναικεία χειραφέτηση φυσικό μέτρο της γενικής χειραφέτησης

Η απελευθέρωση της γυναίκας θα είναι κομμουνιστική ή δε θα υπάρξει

Πολιτική 6 Μαρ 2026, 13:10

Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος

Τη Δευτέρα η πρόταση της εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι νεοναζιστές εγκληματίες

Πολιτική 5 Μαρ 2026, 21:05

Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες

Πολιτική 4 Μαρ 2026, 23:16

Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών

Πολιτική 4 Μαρ 2026, 20:20

Εφετείο ΧΑ: Απόφαση (συνεχής ενημέρωση από τη δίκη)

Πολιτική 4 Μαρ 2026, 09:31

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

Πολιτική 3 Μαρ 2026, 05:39
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάρτη

8 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Τάφος για τους σιωναζιστές κομάντο η Κοιλάδα Μπεκάα

Εκαναν απόβαση από αέρος και έπεσαν σε ενέδρα των μαχητών της Αντίστασης

7 Μαρ 2026, 09:37
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

7 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Μάρτη

7 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης

6 Μαρ 2026, 19:40
Διεθνή

«Ποιος σου έδωσε την άδεια;» — Μήπως ο Κόλπος αρχίζει επιτέλους να αμφισβητεί τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο εναντίον του Ιράν;

Δημόσια επίπληξη εμιρατινού δισεκατομμυριούχου προς τον Τραμπ

6 Μαρ 2026, 14:45
Διεθνή

Ισραηλινο-βρετανός ιστορικός: Το Ισραήλ αποτελεί υπαρξιακή απειλή για το Ιράν και όχι το αντίθετο

6 Μαρ 2026, 14:01
Πολιτική

8 Μάρτη: Η γυναικεία χειραφέτηση φυσικό μέτρο της γενικής χειραφέτησης

Η απελευθέρωση της γυναίκας θα είναι κομμουνιστική ή δε θα υπάρξει

6 Μαρ 2026, 13:10
Παιδεία

Σε συνέχειες η απάτη της πανεπιστημιοποίησης των κολλεγίων

6 Μαρ 2026, 12:28
Διεθνή

Ιράν: Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους σιωναζιστές

6 Μαρ 2026, 10:54
Διεθνή

Σοκ στο σιωνιστικό όχλο: Η Χεζμπολά πλήττει με αμείωτη ένταση στρατιωτικές βάσεις μέσα στη σιωνιστική οντότητα

Πέρα από την καθήλωση του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

6 Μαρ 2026, 09:49
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Σήμερα, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

6 Μαρ 2026, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Μάρτη

6 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος

Τη Δευτέρα η πρόταση της εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι νεοναζιστές εγκληματίες

5 Μαρ 2026, 21:05
Κόντρες

Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

5 Μαρ 2026, 19:22
Διεθνή

Influencers που στρατολογήθηκαν για να διαδώσουν προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ μηνύουν τώρα το κράτος λόγω μη πληρωμής

5 Μαρ 2026, 17:18
Διεθνή

Εσπασαν το χέρι βετεράνου πεζοναύτη που φώναζε μέσα στο Κογκρέσο: «Δε θα πεθάνουμε για το Ισραήλ»!

5 Μαρ 2026, 13:04
Διεθνή

Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

5 Μαρ 2026, 11:44
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

5 Μαρ 2026, 09:29
Διεθνή

«Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»

Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τον Περσικό Κόλπο

5 Μαρ 2026, 08:44
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάρτη

Ημέρα γυναίκας.

1910: Καθιέρωση ημέρας της γυναίκας στη β’ διεθνή συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών (Κλάρα Τσέτκιν – Γερμανία).

1913: Ο διάδοχος Κωνσταντίνος ορκίζεται βασιλιάς της Ελλάδας μετά τη δολοφονία του πατέρα του Γεωργίου Α’.

1921: Εκτελείται ο ισπανός πρωθυπουργός Εδουάρδο Ντάτο κατά την αποχώρησή του από το κοινοβούλιο.

1965: 3.500 στρατιώτες των ΗΠΑ καταφτάνουν στο Βιετνάμ, έναρξη πολέμου.

1968: Φοιτητική εξέγερση στην Πολωνία με αίτημα το δικαίωμα ελευθερίας, συμπαρασύρει και τους εργάτες, 1.208 συλλήψεις (οι 367 φοιτητές).

1970: Αποτυχημένη δολοφονική απόπειρα κατά του κύπριου προέδρου αρχιεπισκόπου Μακάριου.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Κυπριακό

    17Ν
    • Κυπριακό

      Εφετείο 17Ν
  • Κυπριακό

    ΕΛΑ
    • Κυπριακό

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Κυπριακό

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Κυπριακό

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Κυπριακό

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Κυπριακό

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Κυπριακό

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Κυπριακό

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Κυπριακό

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Κυπριακό

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κυπριακό

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κυπριακό

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Κυπριακό

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Κυπριακό

      Κυπριακό

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Κυπριακό

      Κυπριακό

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Κυπριακό

      Κυπριακό

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Κυπριακό

      Κυπριακό

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Κυπριακό

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Κυπριακό

    Κυπριακό

    Ποιοι είμαστε
  • Κυπριακό

    Κυπριακό

    Επικοινωνία
  • Κυπριακό

    Κυπριακό

    Όροι χρήσης
  • Κυπριακό

    Κυπριακό

    Ποιοι είμαστε
  • Κυπριακό

    Κυπριακό

    Επικοινωνία
  • Κυπριακό

    Κυπριακό

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo