Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • 111η Σύνοδος Πρυτάνεων: Πάντα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των Πανεπιστημίων και των φοιτητών
  • Σαν σήμερα 2 Απρίλη
  • Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια
  • Μέσα στον νότιο Λίβανο: Ο πόλεμος φθοράς της Χεζμπολά αναδιαμορφώνει το πεδίο της μάχης
  • ΟΛΜΕ: Πανελλαδική Ημέρα Δράσης ενάντια στα Ωνάσεια Σχολεία (1η Απρίλη)
  • Παλαιστινιακή Αντίσταση: Οι αγχόνες δεν μας τρομάζουν
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Σε βαθιά κρίση οι ιταλικές τράπεζες
Διεθνή

Σε βαθιά κρίση οι ιταλικές τράπεζες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Ιούλ 2016, 00:00

Η Banco Monte dei Paschi de Siema (MPS εν συντομία) είναι ίσως η παλαιότερη τράπεζα στον κόσμο αφού ιδρύθηκε το 1472! Τώρα όμως αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως αρκετές ιταλικές τράπεζες, καθώς είναι εκτεθειμένη σε απλήρωτα δάνεια αξίας 46.9 δισ. ευρώ. Γι’ αυτό και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζήτησε την περασμένη βδομάδα από την MPS να πάρει μέτρα για να μειώσει τα «τοξικά» της δάνεια στα 32.6 δισ. ευρώ μέσα σε μία διετία. Τη διέταξε, μάλιστα, να παρουσιάσει αναλυτικό σχέδιο μέχρι τις 8 Οκτώβρη για το πώς θα μειώσει τα «τοξικά» δάνεια στο 20% του συνόλου των δανείων που χορηγεί, μέχρι το 2018.

Αν και η MPS διασώθηκε δύο φορές από το κράτος (μία το 2009 και μία το 2012), τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχει δει την τιμή της μετοχής της να κατρακυλά σε ποσοστό πάνω από 80%. Τώρα, υπολογίζει να ανακτήσει το 39% της ονομαστικής τιμής των «κακών» ομολόγων που εξέδωσε, όμως αν πρέπει να τα πουλήσει σε τρίτους για να ικανοποιήσει την ΕΚΤ, θα πάρει μόλις 20 σεντς το ευρώ (δηλαδή το 20% της ονομαστικής αξίας), όπως γράφει η La Repubblica.

Αν η MPS αποδεχτεί αυτή τη χασούρα, θα δημιουργηθεί στα βιβλία της τράπεζας ένα έλλειμμα 3 δισ. ευρώ, αναγκάζοντας τους μετόχους (συμπεριλαμβανομένης της ιταλικής κυβέρνησης) να την ανακεφαλαιώσουν (δηλαδή να βάλουν ζεστό χρήμα). Ομως, σύμφωνα με τους νέους κανόνες της ΕΕ για τα πακέτα διάσωσης, θα πρέπει να πληρώσουν και οι ιδιώτες μέτοχοι. Γι’ αυτό και η ιταλική κυβέρνηση, ως γνήσια υπηρέτρια των καπιταλιστών της χώρας της, εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμα και να παραβιάσει τους κανόνες της ΕΕ και να δώσει χρήματα σε ένα ιδιωτικό fund, που θα αγοράσει τα «τοξικά» δάνεια της MPS (και άλλων ιταλικών τραπεζών). Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για ένα ισχυρό πλήγμα όχι μόνο στην ΕΕ, αλλά και στο στενό πυρήνα της, την Ευρωζώνη.

Το ιταλικό τραπεζικό σύστημα έχει βυθιστεί στην κρίση, με τον δείκτη FTSE των τραπεζών να έχει κατρακυλήσει κατά 55% μέσα σ’ αυτό το χρόνο, καθώς δεν είναι μόνο η MPS που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Ομως δεν είναι μόνο οι ιταλικές τράπεζες.

Την προηγούμενη βδομάδα, το ΔΝΤ δημοσίευσε έκθεση με τίτλο «Αξιολόγηση Σταθερότητας του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της Γερμανίας», η οποία προειδοποιεί ότι η Deutsche Bank αποτελεί το μεγαλύτερο συστημικό κίνδυνο. Ακολουθούν η HSBC και η Credit Swiss. 

Δεν είναι στις προθέσεις αυτού του σημειώματος η αναλυτικότερη παρουσίαση της συγκεκριμένης έκθεσης του ΔΝΤ (θα το κάνουμε σε κάποιο από τα επόμενα φύλλα της «Κ»), ούτε και η εμπλοκή με τις συνομωσιολογικού τύπου «προβλέψεις» για άμεση κατάρρευση της γερμανικής οικονομίας. Το μόνο που θα θέλαμε να επισημάνουμε είναι ότι η κρίση που μαστίζει τον πιστωτικό τομέα στην Ευρώπη κάθε άλλο παρά έχει περάσει. Κι είναι λογικό, από τη στιγμή που περικόπτονται τα εισοδήματα της    πλατιάς καταναλωτικής μάζας (που αποτελείται κυρίως από εργαζόμενους) σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης, με αποτέλεσμα να μειώνεται η κατανάλωση, οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις να περιορίζουν τις πωλήσεις τους και να «φεσώνουν» τους πιστωτές τους, ενώ η κερδοσκοπία με τα διάφορα παράγωγα να εκτινάσσεται στα ύψη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑναζητώντας τρόπο για την κωλοτούμπα
Επόμενο άρθρο Θέσπισαν το αντεργατικό νομοσχέδιο

Σχετικά Αρθρα

Μέσα στον νότιο Λίβανο: Ο πόλεμος φθοράς της Χεζμπολά αναδιαμορφώνει το πεδίο της μάχης

Διεθνή 1 Απρ 2026, 21:17

Παλαιστινιακή Αντίσταση: Οι αγχόνες δεν μας τρομάζουν

Διεθνή 1 Απρ 2026, 19:56

Zoρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά: Nα ενωθούμε όλοι γύρω από την Αντίσταση

«Aν το Ιράν χάσει σήμερα, η ιστορία θα μας παρασύρει όλους»

Διεθνή 1 Απρ 2026, 13:26

Συμφωνία Ιταλίας–Αλβανίας: νομικά σαθρό το καθεστώς κράτησης

Διεθνή 1 Απρ 2026, 12:40

Τα drones τακτικής δράσης της Χεζμπολά αιφνιδίασαν τους σιωναζιστές και παγίδεψαν το στρατό τους

Διεθνή 1 Απρ 2026, 12:15

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ | Επιστολή ειρήνης από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ προς τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Πεζεσκιάν

Διεθνή 1 Απρ 2026, 10:06
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

111η Σύνοδος Πρυτάνεων: Πάντα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των Πανεπιστημίων και των φοιτητών

2 Απρ 2026, 08:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Απρίλη

2 Απρ 2026, 00:01
Αθλητισμός

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

1 Απρ 2026, 22:39
Διεθνή

Μέσα στον νότιο Λίβανο: Ο πόλεμος φθοράς της Χεζμπολά αναδιαμορφώνει το πεδίο της μάχης

1 Απρ 2026, 21:17
Παιδεία

ΟΛΜΕ: Πανελλαδική Ημέρα Δράσης ενάντια στα Ωνάσεια Σχολεία (1η Απρίλη)

1 Απρ 2026, 20:02
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση: Οι αγχόνες δεν μας τρομάζουν

1 Απρ 2026, 19:56
Πολιτική

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

1 Απρ 2026, 15:09
Παιδεία

Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών/Φοιτητριών Ιονίου Πανεπιστημίου ζητά άμεσες απαντήσεις και στέγη για όλους

1 Απρ 2026, 13:31
Διεθνή

Zoρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά: Nα ενωθούμε όλοι γύρω από την Αντίσταση

«Aν το Ιράν χάσει σήμερα, η ιστορία θα μας παρασύρει όλους»

1 Απρ 2026, 13:26
Διεθνή

Συμφωνία Ιταλίας–Αλβανίας: νομικά σαθρό το καθεστώς κράτησης

1 Απρ 2026, 12:40
Διεθνή

Τα drones τακτικής δράσης της Χεζμπολά αιφνιδίασαν τους σιωναζιστές και παγίδεψαν το στρατό τους

1 Απρ 2026, 12:15
Διεθνή

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ | Επιστολή ειρήνης από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ προς τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Πεζεσκιάν

1 Απρ 2026, 10:06
Παιδεία

Δημόσια Σχολεία: «Βρέχει» σοβάδες

1 Απρ 2026, 05:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Απρίλη

1 Απρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Οχι νέα θύματα από την κακοκαιρία

Να ληφθούν άμεσα μέτρα σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ιδιωτικά ΣΑΕΚ και Κέντρα Μελέτης λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

31 Μαρ 2026, 21:24
Εργατικά

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καμιά δυσμενής μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Απεργία 1 Απριλίου και συγκέντρωση στα Προπύλαια 10.30 πμ

31 Μαρ 2026, 21:00
Διεθνή

Ψεύτικη αγωνία για το «άγιο φως» και αντι-μουσουλμανική προβοκάτσια

31 Μαρ 2026, 20:54
Διεθνή

Παραλίγο να σκοτώσει τον σιωναζιστή Ισραήλ Κατζ η Λιβανέζικη Αντίσταση!

31 Μαρ 2026, 14:58
Καταστολή

Να καταδικαστούν οι βασανιστές-δολοφόνοι του Βασίλη Μάγγου

Οχι στα πρόστυχα δικαστικά τερτίπια

31 Μαρ 2026, 14:07
Παιδεία

Διεργασίες «εν κρυπτώ» από τη διοίκηση του δήμου Αθηναίων για το καθεστώς χρηματοδότησης των σχολείων μετά την 1η Αυγούστου 2026

31 Μαρ 2026, 13:44
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Απρίλη

Ημέρα παιδικού βιβλίου.

1902: Η “Οργάνωση Μάχης” εκτελεί τον υπουργό Εξωτερικών Σιπιάγκιν (Ρωσία).

1968: Ανατινάζεται το super market «Κάουφχαουζ Σνάιντερ» από τους A. Baader και G. Ennslin (RAF).

1976: Βόμβα στο κεντρικό κατάστημα της «American Express» στην πλατεία Συντάγματος.

1982: 5.000 αργεντινοί στρατιώτες καταλαμβάνουν τα νησιά Φόκλαντ.

1986: Βόμβα εκρήγνυται σε αεροσκάφος της TWA ενώ πετά πάνω από τον Ιόνιο, θάνατος τεσσάρων ατόμων (Αραβικοί Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo