Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη
  • Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της
  • H επιτομή της βαρβαρότητας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Ο Σκουρλέτης παίζει με τη νομιμότητα, στην οποία ορκίζεται
Περιβάλλον

Ο Σκουρλέτης παίζει με τη νομιμότητα, στην οποία ορκίζεται

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μαρ 2016, 00:00

Ετοιμος να κουρελιάσει τη νομιμότητα για χάρη του Μελισσανίδη δηλώνει ο υπουργός ΠΕΚΑ Π. Σκουρλέτης, μολονότι δηλώνει ότι είναι προσηλωμένος στους «ισχύοντες κανόνες». Παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα απ' όσα είπε σε εκπομπή της ΕΡΤ την περασμένη Τρίτη:

«Κανείς δε λέει να μη γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ. Και στη συγκεκριμένη περιοχή. Εκεί που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή είναι στην αξιολόγηση, μετά τη διαβούλευση που έχει υπάρξει, επί των προτάσεων που έχουν γίνει από την ΑΕΚ. Νομίζω μάλιστα ότι σήμερα ήταν να γίνει και ένα ραντεβού ανάμεσα στην εταιρία που έχει αναλάβει το γήπεδο και τις υπηρεσίες του υπουργείου μας, ακριβώς για να δούμε πώς θα προχωρήσει το θέμα της αδειοδότησης. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν. Από το υπουργείο θα πάρουν την περιβαλλοντική άδεια. Από κει και πέρα θα πρέπει να υπάρξει η οικοδομική άδεια, πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση, θα πρέπει να υπάρξουν έργα τα οποία αφορούνε την υπογειοποίηση του δρόμου που είναι πίσω από το γήπεδο. Αυτά όλα είναι πάρα πολλά ζητήματα. Μη δημιουργούμε λοιπόν τη στρεβλή εντύπωση ότι υπάρχει ένας υπουργός Περιβάλλοντος ο οποίος κολλάει το γήπεδο. Δεν είναι η γραφειοκρατία πάντοτε. Είναι να κάνουμε σταθερά βήματα. Υπάρχει γραφειοκρατία, το δέχομαι, αλλά όχι στο όνομα της πάταξης της γραφειοκρατίας να πέσουμε στο αντίθετο άκρο να παραβούμε τη νομιμότητα, κάθε έννοια περιβαλλοντικής ευαισθησίας».

Πριν δούμε το κουρέλιασμα (σε διακηρυκτικό επίπεδο προς το παρόν) της νομιμότητας, στην οποία κατά τα άλλα ορκίζεται ο Π. Σκουρλέτης, θα θέλαμε να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από πρόσφατο δημοσίευμα της «κιτρινόμαυρης» ιστοσελίδας aek-watch.gr, που περιγράφει εύστοχα το παιχνίδι Μελισσανίδη-Σκουρλέτη:

«Η μεν ΑΕΚ δεν παρέχει ουσιαστική ενημέρωση μ’ αποτέλεσμα ο διψασμένος για πληροφόρηση “κόσμος'' της να πρέπει να ικανοποιείται με τίτλους-συνθήματα και με άρθρα επιπέδου Κετσετζόγλου (…) Η δε Κρατική Μηχανή παίζει άμυνα τόσους μήνες τώρα. Σκοπίμως δεν μιλά καθαρά γιατί δεν θέλει να ξεκόψει ότι όπως είναι δομημένο το project (βλέπε Ανδριόπουλος) της “Αγιά Σοφιάς'' δεν βγαίνει νομίμως Οικοδομική Αδεια. Δεν θέλει να μπλέξει με τα πίτουρα (οπαδούς) και έτσι αφήνει τον “Τίγρη'' να παραμυθιάζει σκοπίμως ή όχι (αυτό θα το επιλέξετε εσείς) τους ΑΕΚΤζήδες και τους Γαύρους να “σπάνε πλάκα'' σε βάρος μας ειρωνευόμενοι την αφέλεια και το όνειρό μας».

Αυτό το παιχνίδι έπαιξε ο Σκουρλέτης και στην τελευταία εμφάνισή του στην ΕΡΤ. Κάπου προς το τέλος τον ρώτησαν για το γήπεδο κι αυτός δεν κακοκάρδισε κανέναν. Ολα θα γίνουν στην ώρα τους, είπε, αρκεί και τη γραφειοκρατία να ξεπεράσουμε και οι διαδικασίες να γίνουν όπως πρέπει. Εμάς, όμως, δεν μας ενδιαφέρει το παιχνίδι «κοροϊδεύουμε τους οπαδούς της ΑΕΚ, για να μην στραφούν εναντίον μας», που παίζει ο Σκουρλέτης (αφού προηγουμένως το έπαιξαν χοντρά ο Φλαμπουράρης και ο Κοντονής). Γιατί αυτό το παιχνίδι μπορεί να έχει ημερομηνία λήξης και μια καταρρέουσα κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει στο περιβαλλοντικό έγκλημα της Νέας Φιλαδέλφειας, που ως αντιπολίτευση αναγκάστηκε να καταψηφίσει (δε χρειάζεται να επαναλάβουμε κάτω από ποιες συνθήκες αναγκάστηκε).

«Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» έλεγαν οι συριζαίοι όταν αναρριχήθηκαν στην κυβερνητική εξουσία. Αυτά που λέει ο Σκουρλέτης, όμως, δεν έχουν καμιά σχέση με τη νομιμότητα. Αντίθετα, αν από το διακηρυκτικό επίπεδο περάσει στο επίπεδο της πράξης, θα έχει κουρελιάσει τη νομιμότητα σε βαθμό κακουργήματος. Εξηγούμαστε.

Το ΣτΕ, που κουτοπόνηρα επικαλείται συνεχώς η πλευρά Μελισσανίδη, έκρινε το ζήτημα της συνταγματικότητας των σχετικών με το γήπεδο της ΑΕΚ άρθρων του Ν. 4277/2014. Πήρε μια προκλητική απόφαση, πετώντας στα σκουπίδια τη δική του νομολογία πάνω στο ίδιο ζήτημα (τότε με το σχέδιο Γρανίτσα). Το ΣτΕ, όμως, δεν πήρε καμιά απόφαση για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και συγκεκριμένα για το ποιος δικαιούται να φτιάξει το φαραωνικό γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και είναι ακριβώς αυτό το κρίσιμο ζήτημα που καθιστά απαγορευτική την έκδοση οικοδομικής άδειας για τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ (η ΔΑΟΚΑ είναι η Διεύθυνση που έχει οριστεί ως αρμόδια από το νόμο) , πέραν όλων των άλλων ζητημάτων που εγείρονται.

Οταν ο αρμόδιος υπουργός λέει πως υπάρχει ραντεβού των υπηρεσιών του υπουργείου με την «εταιρία που έχει αναλάβει το γήπεδο», παραπληροφορεί, για να μην πούμε ψεύδεται. Δεν έχει το ελαφρυντικό της άγνοιας, διότι είναι πολύ καλά ενήμερος. Η εν λόγω εταιρία, ονόματι «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», συμφερόντων Μελισσανίδη, δεν είναι μια κατασκευαστική εταιρία που ως εργολάβος ανέλαβε να  κατασκευάσει το γήπεδο. Εμφανίζεται ως παραχωρησιούχος, στον οποίο το Ερασιτεχνικό Σωματείο ΑΕΚ έχει παραχωρήσει για μισό αιώνα όλα τα δικαιώματά του στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας επί του οποίου προαλείφεται να χτιστεί το γήπεδο.

Ο Π. Σκουρλέτης γνωρίζει πλέον πολύ καλά τα εξής «πραγματικά περιστατικά»:

α) Η εν λόγω εταιρία υπέβαλε αίτηση για την έκδοση Εγκρισης Δόμησης, χωρίς καν να υποβάλει φάκελο. Κακώς πήρε αριθμό πρωτοκόλλου (η σχετική διάταξη είναι ρητή και δεν επιδέχεται διαφορετικής ερμηνείας), καλώς όμως η τότε αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου (ΔΟΚΚ) ζήτησε σχεδόν αμέσως από τη συμφερόντων Μελισσανίδη εταιρία να πιστοποιήσει πόθεν νομιμοποιείται να ζητήσει Εγκριση Δόμησης ποδοσφαιρικού γηπέδου επί του συγκεκριμένου οικοπέδου.

β) Ενα παλιόχαρτο που κατέθεσε η εν λόγω εταιρία κρίθηκε ως παλιόχαρτο από το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του υπουργείου.

γ) Ο Μελισσανίδης οργάνωσε τη γνωστή γενική συνέλευση-παρωδία, η οποία «ενέκρινε» το παραχωρητήριο, χωρίς καν να τεθεί υπόψη των περίπου 75 μελών που παρευρίσκονταν («το έχω δει εγώ κι αυτό αρκεί» απάντησε θυμωμένος ο άρχων κουροπαλάτης σε κάποιον που τόλμησε να ζητήσει το παραχωρητήριο).

δ) Η νομιμότητα αυτού του παραχωρητήριου εξετάζεται από το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΚΑ, στο οποίο απευθύνθηκε η αρμόδια για την έκδοση της οικοδομικής άδειας ΔΑΟΚΑ.

ε) Η νομιμότητα της γενικής συνέλευσης-παρωδία, καθώς και η νομιμότητα του παραχωρητήριου καθεαυτού έχουν προσβληθεί ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων από μέλος του Ερασιτεχνικού Σωματείου ΑΕΚ. Δεν έχει γίνει ακόμα ούτε η εκδίκαση σε πρώτο βαθμό, ενώ αυτή η εκκρεμότητα υποχρεώνει τη δημόσια διοίκηση -στο πλαίσιο των αρχών και των κανόνων της χρηστής διοίκησης- να απέχει από κάθε σχετική πράξη που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παρέμβαση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς.

Επαναλαμβάνουμε ότι όλ' αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο Π. Σκουρλέτης. Οπως όμως γράφει και το aek-watch, δεν το ξεκόβει ότι άδεια στο όνομα της εταιρίας του Μελισσανίδη δε βγαίνει, αφήνοντας τον «Τίγρη» να παραμυθιάζει τους οπαδούς. Οταν, όμως, περιγράφει διαδικασίες παράνομες (γιατί είναι παράνομη η -έστω και έμμεση- αναγνώριση της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ), κανένας δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει ότι δε θα προχωρήσει και σε έμπρακτη παρανομία, εγκρίνοντας τη ΜΠΕ, για να την επισείει ως δέλεαρ στους αφελείς οπαδούς ο Μελισσανίδης. Ας προσέχουν, λοιπόν, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, γιατί οι υπουργοί έρχονται και παρέρχονται, αφήνοντας σ' αυτούς τις ποινικές ευθύνες. Ας θυμούνται πάντοτε ποια ήταν η τύχη των υπηρεσιακών παραγόντων που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣκυταλοδρομία
Επόμενο άρθρο Χαράτσι άνω των 260 εκατ. ευρώ στους αγρότες

Σχετικά Αρθρα

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Καταστολή 11 Σεπ 2025, 13:16

Από άθλια χωματερή του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησε η φωτιά στην Καστροσυκιά

Περιβάλλον 28 Αυγ 2025, 19:49

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Καταστολή 21 Αυγ 2025, 10:11

Ο δασικός πλούτος της χώρας σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 10:58

Φωτιά στην Πάτρα: Ο 25χρονος «βρέθηκε στην περιοχή αποκλειστικά με την ιδιότητα του εθελοντή» – Η αποκαλυπτική αυτοψία της Πυροσβεστικής

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση του 25χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη φωτιά στην περιοχή του Γηροκομείου Πάτρας

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 09:34

Εικόνες της καταστροφής από την πυρκαγιά στα χωριά γύρω από τη Φιλιππιάδα

Περιβάλλον 15 Αυγ 2025, 17:54
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

Μαυριτανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1863: Ορκίζεται βασιλιάς των Ελλήνων ο πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α’.

1921: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκράντζο στη διάρκεια απόπειρας πραξικοπήματος.

1977: 220 νεκροί στη διάρκεια απεργιών σε εργοστάσιο ζάχαρης του Ελ Σαλβαδόρ.

1977: Βόμβες σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στο Πασαλιμάνι και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

1977: Εκτελείται ο επιχειρηματίας Μάρτιν Σλάιερ (RAF).

1983: Εκτελείται  ο πρωθυπουργός της Γρενάδας Μόρις Μπίσοπ στη διάρκεια αιματηρού πραξικοπήματος από φράξια του κόμματός του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo