Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη
  • Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της
  • H επιτομή της βαρβαρότητας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Ξετυλίγεται το σχέδιο καταστροφής του υγρότοπου
Περιβάλλον

Λίμνη Στυμφαλίας

Ξετυλίγεται το σχέδιο καταστροφής του υγρότοπου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μαρ 2016, 00:00

Νέα έγγραφα έπεσαν στα χέρια μας μετά τη δημοσίευση την περασμένη βδομάδα ρεπορτάζ για την προωθούμενη καταστροφή του υγρότοπου της λίμνης Στυμφαλίας. Εγγραφα που επιβεβαιώνουν το συμπέρασμά μας, ότι η Τράπεζα Πειραιώς μαζί με τους παράγοντες που παίρνουν μέρος στο Πρόγραμμα LIFE Stymfalia και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιδιώκουν πάση θυσία να καταστρέψουν τον υγρότοπο της Στυμφαλίας, μετατρέποντάς τον σε αγρότοπο, από τον οποίο θα κόβουν καλάμια σε μαζική κλίμακα, προκειμένου να τα χρησιμοποιούν για παραγωγή πέλετ.

Εγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος (ΓΔΑΠΔΑ), με αριθμό πρωτοκόλλου 128062/2431/28-12-2015, που υπογράφεται από τον προϊστάμενό της, έχει ως αποδέκτες την Τράπεζα Πειραιώς και την εταιρία ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ (κοινοποιείται στο ΥΠΕΝ και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων) και έχει Θέμα: «Εγκριση σχεδίου διαχείρισης καλαμιώνα Λίμνης Στυμφαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE». Ανάμεσα στα σχετικά έγγραφα που το συνοδεύουν είναι και η πρώτη γνωμοδότηση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου Π. Καλλίρη, πράγμα που σημαίνει ότι ο προϊστάμενος της ΓΔΑΠΔΑ είναι υποχρεωμένος να πάρει υπόψη του τη γνωμοδότηση και να είναι απορριπτικός στο ξεπάτωμα του καλαμιώνα της Λίμνης. Εμμέσως πλην σαφώς, ο προϊστάμενος της ΓΔΑΠΔΑ λαμβάνει υπόψη του τη γνωμοδότηση Καλλίρη, παραθέτοντας το εδάφιο β της παραγράφου 4.3 του άρθρου 5 του Ν. 3937/2011 («Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις»), όπως αυτό τροποποιήθηκε από το άρθρο 59 του Ν. 4315/2014.

Γράφει συγκεκριμένα: «Συμπληρωματικά  επίσης θέτουμε υπόψη σας ότι, σύμφωνα με την παρ. 4.3 του άρθρου 5 του Ν. 3937/2011 “Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις’’, μέσα στα ΚΑΖ (σ.σ. Καταφύγιο Αγριας Ζωής)απαγορεύονται η θήρα, οι αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων δεικτών, η αλιεία, η σύλληψη της άγριας πανίδας, η συλλογή της άγριας χλωρίδας, η καταστροφή ζώνης με φυσική βλάστηση με κάθε τρόπο, κ.λ.π.».
Με την επισήμανση ότι απαγορεύεται η συλλογή της άγριας χλωρίδας και η με κάθε τρόπο καταστροφή ζώνης με φυσική βλάστηση, ο προϊστάμενος της ΓΔΑΠΔΑ στέλνει το μήνυμα στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, ότι δεν πρέπει να εγκρίνει το σχέδιο ξεπατώματος του καλαμιώνα της λίμνης Στυμφαλίας, μετατρέποντας έτσι τον υγρότοπό της σε αγρότοπο παραγωγής βιομάζας για την παρασκευή πέλετ. Το ερμηνεύουμε έτσι, όχι γιατί μας βολεύει, αλλά γιατί είναι πάγια η πρακτική της ΓΔΑΠΔΑ να στέλνει εφαρμοστικές εγκυκλίους στις Γενικές Διευθύνσεις Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και να τους δίνει κατευθύνσεις.

Μετά από ενάμιση μήνα, από τη Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος στάλθηκε στον προϊστάμενο της ΓΔΑΠΔΑ το κείμενο που στο προηγούμενο δημοσίευμά μας το χαρακτηρίσαμε ως κείμενο με «ήξεις αφήξεις» , με Θέμα: «Απόψεις επί των προτάσεων επέμβασης στην Λίμνη Στυμφαλία». Από τη στιγμή που το κείμενο αυτό στάλθηκε μόνο στον προϊστάμενο της ΓΔΑΠΔΑ και δεν κοινοποιήθηκε ούτε στους υπουργούς ούτε στη Διεύθυνση Βιοποικιλότητας, Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων (ΔΒΕΔΑ), που είναι αρμόδια για τις ΕΖΔ (Ειδική Ζώνη Διατήρησης) και ΖΕΠ (Ζώνη Ειδικής Προστασίας), έχουμε κάθε δικαίωμα να υποστηρίξουμε ότι το κείμενο αυτό συντάχτηκε για αποκλειστική χρήση και ενημέρωση του προϊσταμένου της ΓΔΑΠΔΑ. Δεν παύει, όμως, να είναι απαράδεκτο από επιστημονική άποψη και να έρχεται σε απόλυτη αντίφαση με το προηγούμενο, που -όπως αναφέραμε- υποστήριζε ότι δεν μπορεί  να ξεπατωθεί ο καλαμιώνας και να μετατραπεί ο υγρότοπος σε αγρότοπο.

Για λόγους που δεν γνωρίζουμε, ο προϊστάμενος της ΓΔΑΠΔΑ μετέτρεψε την ίδια ημέρα που το παρέλαβε (11.2.2016) το εσωτερικό έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, που συντάχτηκε για προσωπική του ενημέρωση, σε έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος (ΓΔΑΠΔΑ) και το έστειλε στο ΥΠΕΝ και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ το κοινοποίησε στην Τράπεζα Πειραιώς και την ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ.

Στην  αριστερή πλευρά των εγγράφων αυτού του τύπου αναγράφεται η λέξη «Πληροφορίες» και δίπλα αναγράφεται το όνομα του συντάξαντoς το έγγραφο, που συνήθως φέρει το βαθμό του εισηγητή.  Στην προκειμένη περίπτωση, δεν μπήκε το όνομα της εισηγήτριας του εγγράφου, αλλά του προϊσταμένου (Γραφείο Γεν. Διευθυντή), με το δικό του τηλέφωνο.

Ο προϊστάμενος δεν περιορίστηκε μόνο σ’ αυτά.  Πήγε ακόμα παραπέρα, αλλάζοντας τον τίτλο του θέματος του εσωτερικού ενημερωτικού εγγράφου. Από «Απόψεις  επί των προτάσεων επέμβασης στη Λίμνη Στυμφαλία» το έκανε «Προτάσεις επί του έργου για τη Λίμνη Στυμφαλία». Φαίνεται καθαρά, ότι ο προϊστάμενος άλλαξε τη στάση του σχετικά με το ξεπάτωμα του καλαμιώνα της Στυμφαλίας και τη μετατροπή του υγρότοπου σε αγρότοπο και αποφάσισε την αποστολή του συγκεκριμένου κειμένου, είτε εν αγνοία των δύο υπηρεσιακών παραγόντων είτε επειδή αυτοί διαφωνούσαν με την αποστολή του και μάλιστα με τίτλο Θέματος «Προτάσεις επί του έργου για τη Λίμνη Στυμφαλία».

Ετσι, ο προϊστάμενος της ΓΔΑΠΔΑ άνοιξε το δρόμο για να υιοθετηθεί το έγγραφο αυτό και από τη Διεύθυνση Βιοποικιλότητας, Εδάφους  και Διαχείρισης Αποβλήτων (ΔΒΕΔΑ), που είναι αρμόδια για τις ΖΕΠ και ΕΖΔ (και όχι για τα Καταφύγια Αγριας Ζωής. Για τα οποία αρμόδιες είναι η δασική υπηρεσία και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση). Το έγγραφο του προϊσταμένου της ΓΔΑΠΔΑ το παρέλαβε η ΔΒΕΔΑ στις 13 Φλεβάρη. Στις 24 Φλεβάρη έστειλε δικό της έγγραφο, με το οποίο συμφώνησε με το ξεπάτωμα του καλαμιώνα της λίμνης και τη μετατροπή του υγρότοπου σε αγρότοπο παραγωγής βιομάζας για πέλετ. «Η Υπηρεσία μας λαμβάνοντας υπόψη και τα σχετικά  (γ) και (δ) έγγραφά της δεν έχει αντίρρηση όσον αφορά το Σχέδιο Διαχείρισης του καλαμιώνα» καταλήγει αυτό το έγγραφο.

Οφείλουμε να κάνουμε δύο βασικές παρατηρήσεις  επί των απόψεων που διατυπώνουν οι  υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΒΕΔΑ με το κείμενό τους.

Πρώτον, αγνόησαν σκόπιμα το εδάφιο β της παρ. 4.3 του άρθρου 5 του νόμου 3937 και επικαλούνται το εδάφιο γ της ίδιας παραγράφου, στο οποίο γίνονται γενικές αναφορές στις επεμβάσεις που επιτρέπονται, χωρίς  να γίνεται καμία ειδική αναφορά στις επεμβάσεις που επιτρέπονται στην άγρια πανίδα και χλωρίδα. Το τελευταίο αναφέρεται ρητά στο εδάφιο β της ίδιας παραγράφου. Μιλάμε για σκόπιμη αγνόηση, γιατί οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΒΕΔΑ γνωρίζουν το εδάφιο β, όπως γνωρίζουν ότι απαγορεύεται η μαζική αποψίλωση του καλαμιώνα.

Δεύτερον, όταν εγκρίνεται μια δράση από μια κεντρική διεύθυνση ενός υπουργείου, αυτή είναι υποχρεωμένη να αναθέτει τον έλεγχο της πιστής εφαρμογής της δράσης σε υφιστάμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας και όχι στους παράγοντες μιας καπιταλιστικής επιχείρησης, όπως κάνει καλή ώρα η ΔΒΕΔΑ με την Τράπεζα Πειραιώς.

Κλείνοντας επαναλαμβάνουμε την άποψή μας: πρέπει να απορριφθεί από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων το ξεπάτωμα του καλαμιώνα και η μετατροπή του υγρότοπου της Λίμνης Στυμφαλίας σε αγρότοπο παραγωγής βιομάζας για πέλετ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Λίμνη Στυμφαλίας

Σκυταλοδρομία
Επόμενο άρθρο

Λίμνη Στυμφαλίας

Χαράτσι άνω των 260 εκατ. ευρώ στους αγρότες

Σχετικά Αρθρα

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Καταστολή 11 Σεπ 2025, 13:16

Από άθλια χωματερή του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησε η φωτιά στην Καστροσυκιά

Περιβάλλον 28 Αυγ 2025, 19:49

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Καταστολή 21 Αυγ 2025, 10:11

Ο δασικός πλούτος της χώρας σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 10:58

Φωτιά στην Πάτρα: Ο 25χρονος «βρέθηκε στην περιοχή αποκλειστικά με την ιδιότητα του εθελοντή» – Η αποκαλυπτική αυτοψία της Πυροσβεστικής

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση του 25χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη φωτιά στην περιοχή του Γηροκομείου Πάτρας

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 09:34

Εικόνες της καταστροφής από την πυρκαγιά στα χωριά γύρω από τη Φιλιππιάδα

Περιβάλλον 15 Αυγ 2025, 17:54
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

Μαυριτανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1863: Ορκίζεται βασιλιάς των Ελλήνων ο πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α’.

1921: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκράντζο στη διάρκεια απόπειρας πραξικοπήματος.

1977: 220 νεκροί στη διάρκεια απεργιών σε εργοστάσιο ζάχαρης του Ελ Σαλβαδόρ.

1977: Βόμβες σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στο Πασαλιμάνι και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

1977: Εκτελείται ο επιχειρηματίας Μάρτιν Σλάιερ (RAF).

1983: Εκτελείται  ο πρωθυπουργός της Γρενάδας Μόρις Μπίσοπ στη διάρκεια αιματηρού πραξικοπήματος από φράξια του κόμματός του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Λίμνη Στυμφαλίας

    17Ν
    • Λίμνη Στυμφαλίας

      Εφετείο 17Ν
  • Λίμνη Στυμφαλίας

    ΕΛΑ
    • Λίμνη Στυμφαλίας

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Λίμνη Στυμφαλίας

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Λίμνη Στυμφαλίας

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Λίμνη Στυμφαλίας

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Λίμνη Στυμφαλίας

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Λίμνη Στυμφαλίας

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Λίμνη Στυμφαλίας

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Λίμνη Στυμφαλίας

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Λίμνη Στυμφαλίας

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Λίμνη Στυμφαλίας

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Λίμνη Στυμφαλίας

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Λίμνη Στυμφαλίας

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Λίμνη Στυμφαλίας

      Λίμνη Στυμφαλίας

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Λίμνη Στυμφαλίας

      Λίμνη Στυμφαλίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Λίμνη Στυμφαλίας

      Λίμνη Στυμφαλίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Λίμνη Στυμφαλίας

      Λίμνη Στυμφαλίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Λίμνη Στυμφαλίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Λίμνη Στυμφαλίας

    Λίμνη Στυμφαλίας

    Ποιοι είμαστε
  • Λίμνη Στυμφαλίας

    Λίμνη Στυμφαλίας

    Επικοινωνία
  • Λίμνη Στυμφαλίας

    Λίμνη Στυμφαλίας

    Όροι χρήσης
  • Λίμνη Στυμφαλίας

    Λίμνη Στυμφαλίας

    Ποιοι είμαστε
  • Λίμνη Στυμφαλίας

    Λίμνη Στυμφαλίας

    Επικοινωνία
  • Λίμνη Στυμφαλίας

    Λίμνη Στυμφαλίας

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo