Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του
  • Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς
  • Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Σεπ 2015, 00:00

Χυδαία εκλογικίστικη αριθμητική

Από το προσωπικό «προφίλ» ενός οπαδού (ή μέλους) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ η χυδαία εκλογικίστικη αριθμητική. Χυδαία και αριθμητικά, διότι παραβλέπει μια άλλη παράμετρο του καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος: όσο μεγαλύτερο είναι αθροιστικά το ποσοστό των μικρών κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής τόσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για να έχει αυτοδυναμία.  Ομως η χυδαιότητα είναι κυρίως πολιτική και αποτυπώνεται ανάγλυφα στο σύνθημα που στέφει την αριθμητική μαϊμουδιά: «Η ψήφος σου έχει δύναμη»! Αν έχει αποδειχτεί κάτι από τότε που μπήκαμε στον αστερισμό των Μνημονίων, είναι πως η ψήφος δεν έχει καμιά αξία, καμιά δύναμη. Το 2012, οι Σαμαροβενιζελοκουβέληδες έταξαν στους ψηφοφόρους επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Αριθμούσαν και τα σημεία που υποτίθεται ότι θα επαναδιαπραγματεύονταν. Ηταν καμιά εικοσαριά. Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε. Το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έταζε επαναδιαπραγμάτευση, αλλά κατάργηση του Μνημονίου. Τη συνέχεια την ξέρουμε. Τον περασμένο Ιούλη έγινε και δημοψήφισμα. Το ίδιο κιόλας βράδυ, τα Οχι είχαν αθροιστεί με τα Ναι και είχε γίνει ένα τεράστιο «ναι σε όλα και άνευ όρων». Κάποιοι, όμως, κατρακυλώντας στο τελευταίο σκαλί της πολιτικής αναξιοπρέπειας, αντί να λουφάξουν, αναγνωρίζοντας ότι είχαν γίνει αβανταδόροι των Τσιπραίων στο κάλπικο δημοψήφισμά τους, επανεμφανίζονται ζητώντας ψήφο. Κι αντί να μείνουν μόνο σ’ αυτό, έχουν το θράσος να λοιδορούν όσους καλούν σε αποχή και να ψηφοθηρούν με ιδεολογήματα που αποκαλύπτουν πλήρη έλλειψη αρχών.

Καιροσκόποι (1)

Στη γιορτή της Humanite του γαλλικού Μετώπου της Αριστεράς οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα όταν ανακοινώθηκε ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν κέρδισε άνετα και από τον πρώτο γύρο τις εκλογές για την προεδρία του αγγλικού Εργατικού Κόμματος. Αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγαν πίσω. «Η στροφή προς τα αριστερά του ιστορικού βρετανικού εργατικού κόμματος αποτελεί ισχυρό μήνυμα υπέρ μιας πορείας αλλαγών για τις κοινωνίες της Ευρώπης και την ΕΕ σε αντινεοφιλελεύθερη και αντιρατσιστική κατεύθυνση» δήλωσε ο συντονιστής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων Π. Τριγάζης (ο ίδιος που θεωρεί ότι το Ισραήλ είναι… η μόνη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή). Κεντρικά, ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε την «ιστορική εκλογή» του Κόρμπιν, η οποία «μέσα από την ενεργοποίηση χιλιάδων νέων μελών και την προσήλωσή του στην ανάγκη ανάσχεσης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, ενισχύει σημαντικά το πανευρωπαϊκό μέτωπο ενάντια στη λιτότητα και στέλνει μήνυμα ελπίδας στους ευρωπαϊκούς λαούς».

Εμείς να θυμίσουμε τη δήλωση Τσίπρα για τον «νέο άνεμο» που άρχισε να πνέει στην Ευρώπη μετά την εκλογή Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας, η οποία λίγο καιρό μετά έγινε… «Ολαντρέου», για να ακολουθήσει νέα (και τελευταία μέχρι στιγμής) κωλοτούμπα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτισε κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα χωρίς να το δηλώνει. Γι’ αυτό και η πολιτική του έναντι της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας χαρακτηρίζεται από καιροσκοπισμό και όχι από αρχές, οι οποίες άλλωστε είναι εντελώς ανύπαρκτες σ’ αυτό το αστικό πολιτικό μόρφωμα.

Καιροσκόποι (2)

«Θέλω να σε συγχαρώ για την νίκη σου. Οι άνθρωποι που σε ψήφισαν εξέφρασαν την επιθυμία τους για μια αλλαγή στην πολιτική του Εργατικού Κόμματος, μια νέα πορεία ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, την λιτότητα, τον πόλεμο και την εξαθλίωση. Μια παρόμοια επιθυμία εκφράστηκε και στο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Εύχομαι και ελπίζω ότι θα ανταποκριθείς σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Τόσο εγώ όσο και η Λαϊκή Ενότητα ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να συναντηθούμε σε κοινούς αγώνες για δικαιοσύνη, χειραφέτηση και ριζοσπαστική αλλαγή στην Ευρώπη. Με αλληλεγγύη, Παναγιώτης Λαφαζάνης».

Το μήνυμα εστάλη στο νέο ηγέτη του αγγλικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν και κρίνοντας από το ύφος είναι πιο θερμό από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι εστί Εργατικό Κόμμα; Ο δεύτερος πόλος εξουσίας στην ιμπεριαλιστική Βρετανία. Ενα κόμμα πιστό όχι μόνο στην υπηρέτηση των συμφερόντων του καπιταλισμού στο εσωτερικό των βρετανικών νησιών, αλλά και στην υπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων της βρετανικής αυτοκρατορίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Η σημαία αυτού του κόμματος είναι βαμμένη με το αίμα ολόκληρων λαών, από την Ινδία μέχρι την Ιρλανδία και από την Αφρική μέχρι τη Μέση Ανατολή. Επομένως, πίσω απ’ αυτό το θερμό προσωπικό μήνυμα του Λαφαζάνη στον Κόρμπιν μπορούμε να καταλάβουμε όχι τι είναι ο Κόρμπιν και το Εργατικό Κόμμα, αλλά τι είναι ο Λαφαζάνης και η ΛΑΕ. Ενα ξεκάθαρα αστικό πολιτικό μόρφωμα που φιλοδοξεί να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, οικοδομώντας σχέσεις με όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα που θα δεχτούν να συνάψουν σχέσεις μαζί του.

Αρχισε τις κωλοτούμπες

Δεν πρόλαβε να εκλεγεί στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος ο Κόρμπιν και άρχισε «να λειαίνει τις γωνίες», όπως σημειώνει ο βρετανικός Τύπος. Ηδη, ανακοίνωσε ότι στο δημοψήφισμα που θα οργανώσει μέχρι το 2017 η κυβέρνηση Κάμερον οι Εργατικοί θα υποστηρίξουν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ (ο Κόρμπιν ήταν διαπρύσιος κήρυκας της εξόδου). Σιγά-σιγά θα πάρουν πόδι οι θέσεις για αποχώρηση από το ΝΑΤΟ (ο αντιπρόεδρος του κόμματος δήλωσε ήδη ότι η πλειοψηφία των Εργατικών βουλευτών δε θα υποστήριζε ποτέ μια τέτοια θέση) και μονομερή καταστροφή του πυρηνικού οπλοστάσιου της Βρετανίας.

Αν όλ’ αυτά σας θυμίζουν Ανδρέα Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ μεταξύ 1974 και 1981, από τη μια, και μετά το 1981, από την άλλη, δεν κάνετε λάθος. Προβλέπεται μεγάλη… απογοήτευση σ’ αυτούς που τώρα πανηγυρίζουν για τη νίκη του… αριστερού Κόρμπιν.                                                                    

Κουτοπόνηρα ιδεολογήματα

Το πρωτοείπε στη Βουλή όταν συζητιόταν το Μνημόνιο-3, του άρεσε και το επανέλαβε για να το εμπεδώσουν οι ακροατές του κομματικού ραδιοσταθμού.
Ο λόγος για τον Τσακαλώτο και τον Τσου Εν Λάι. Απολαύστε τον οιονεί υπαρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα σας θυμίσω την απάντηση που έδωσε ο Τσου Εν Λάι, όταν τον ρώτησαν ποια ήταν η γνώμη του για τη Γαλλική Επανάσταση: “Είναι πολύ νωρίς για να το κρίνουμε’’, είπε. Υποστήκαμε ήττα, αλλά για μια κυβέρνηση της Αριστεράς σημασία έχει να μπορεί να αφήσει τα αποτυπώματά της. Αποτυπώματα, όπως οι αλλαγές που κάναμε στις φυλακές, στη δικαιοσύνη, κ.λπ. Αυτά δεν θα γίνονταν, εάν είχαμε έλθει σε ρήξη με τους δανειστές από την 20ή Φεβρουαρίου».

Δεν ξέρουμε αν ο Τσου Εν Λάι έχει πει αυτή την παπαριά (γιατί περί παπαριάς πρόκειται, αν είναι έτσι όπως τη μεταφέρει ο Τσακαλώτος) ή στο πλαίσιο ποιας συζήτησης την είπε, όμως τέτοια κουτοπόνηρα ευφυολογήματα δεν πρόκειται να σώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει άνθρωπος που δηλώνει αριστερός που θα δεχτεί το «πίστευε και μη ερεύνα» του Τσακαλώτου, όμως ο απλός κόσμος έχει –καλώς ή κακώς- άλλα κριτήρια. Μετά από λίγο καιρό, όταν αισθανθεί στο πετσί του τις συνέπειες της νέας φάσης της μνημονιακής πολιτικής, θα στείλει τον Τσίπρα, τον Τσακαλώτο, τον Σταθάκη και τ’ άλλα γκεσέμια του ΣΥΡΙΖΑ εκεί που έστειλε τον Γιωργάκη, τον Καρατζαφέρη, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη.

Αβανταδόροι του ναζισμού

Φιλόξενο για τους νεοναζί το συγκρότημα του Χατζηνικολάου. Και με άποψη, μάλιστα. Δεν έπρεπε να τους αποκλείσουν από το ντιμπέιτ, λένε, γιατί αυτό είναι αντιδημοκρατικό. Ετσι, οι νεοναζί εμφανίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση στο ραδιοσταθμό του συγκροτήματος, ενώ ο ίδιος ο Χατζηνικολάου πήρε συνέντευξη από τον Παππά.

Δεν τον έπιασε, βέβαια, η δημοκρατική του ευαισθησία τον Χατζηνικολάου, ούτε νομίζουμε πως τον πολυκόφτει η δημιουργία «μιας σοβαρής Χρυσής Αυγής». Αν σκεφτούμε ότι στο εν λόγω συγκρότημα υπάρχει και συνεταίρος, που ακούει στο όνομα Κουρής, ίσως να βρούμε την άκρη του μίτου. Ο ιδρυτής του «αυριανισμού» παίζει ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα και έχει αναλάβει το έργο της σπίλωσης κάθε πολιτικού τους αντιπάλου, όπως οι Λαφαζανικοί (παλιά του τέχνη κόσκινο). Ο Κουρής έχει θητεύσει στην παλιά τακτική του ΠΑΣΟΚ να αβαντάρει τα διάφορα χουντοφασιστικά πολιτικά μορφώματα, ώστε να κόβουν ψήφους από τη ΝΔ και έχει κάθε λόγο να επαναλάβει το ίδιο και τώρα. Ο,τι προστίθεται ή απλώς παραμένει στη ΧΑ αφαιρείται από τη ΝΔ κι αυτό βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλογίες

Στις εκλογές του 2012, το Μνημόνιο-2 είχε ψηφιστεί μόλις πριν από τρεις μήνες. Εκείνοι που το ψήφισαν (Σαμαράς και Βενιζέλος) αισθάνονταν υποχρεωμένοι να πουν στους ψηφοφόρους ότι θα επαναδιαπραγματευθούν τα βασικά του σημεία. Απέναντί τους είχαν τον Τσίπρα που υποσχόταν ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο και όλους τους εφαρμοστικούς του νόμους «με ένα νόμο σε ένα άρθρο».

Στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, το Μνημόνιο-3 έχει ψηφιστεί μόλις πριν από ένα μήνα. Αυτοί που το ψήφισαν (Τσίπρας, Μεϊμαράκης και σία) δεν υπόσχονται επαναδιαπραγματεύσεις και άλλα τέτοια ηχηρά, αλλά ότι θα προσπαθήσουν να αλλάξουν κάποιες ρυθμίσεις προτείνοντας «ισοδύναμα», τα οποία δεν κατονομάζουν. Ο δε Λαφαζάνης που είναι υποτίθεται αντιμνημονιακός, δεν έχει αέρα εξουσίας για να μιλήσει για «κατάργηση με ένα νόμο σε ένα άρθρο».

Αγωνία και ελπίδα

Αγωνία για το… μέλλον του τόπου απέπνεε η αρθρογραφία των «Νέων» την επομένη της τηλεμαχίας Τσίπρα-Μεϊμαράκη. Διότι «νίκησε η πόλωση με μηδενική συναίνεση». Δεν μπόρεσαν, όμως να κρύψουν το φτιαχτό αυτής της αγωνίας, που χρησιμοποιείται για να ενισχύσει το δικομματισμό. Διότι την ίδια στιγμή παρέα στην αγωνία έκανε η ελπίδα: «Αν πάντως η πολιτική αντιπαράθεση δεν συγχωρούσε τίποτα χθες βράδυ, η καλή προσωπική χημεία Τσίπρα-Μεϊμαράκη αφήνει κάποια περιθώρια μετεκλογικής αισιοδοξίας»…

Διαφημιστικό κιτς

Σ’ αυτή την προεκλογική εκστρατεία ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο σε διαφημιστικό κιτς, καθώς κάποια κόμματα ανέθεσαν τις προεκλογικές τους καμπάνιες σε επαγγελματίες που έχουν ξεχωρίσει για το στιλ τους στην κλασική διαφημιστική αρένα. Πρωταθλητής σ’ αυτό αναδεικνύεται ο Καμμένος, που ανέθεσε τα σποτάκια των ΑΝΕΛ σε διαφημιστή που φτιάχνει τα σποτάκια γνωστού πολυκαταστήματος παιχνιδιών και παιδικών ειδών, ταλαιπωρώντας κάθε Χριστούγεννα, Απόκριες, Πάσχα και Καλοκαίρι τα μάτια και τ’ αυτιά μας με την εκκωφαντική κακογουστιά τους. Ακολουθούν οι Λαφαζανικοί με τα χιουμοριστικά σποτάκια που στερούνται κάθε πολιτικού περιεχομένου. Κι από κοντά όλοι οι άλλοι.

Το βάρος που ρίχνουν τα αστικά κόμματα στα τηλεοπτικά σποτ αποτελεί ένα ακόμη μέτρο εκτίμησης του χαρακτήρα αυτών των εκλογών. Δεν έχουν τίποτα να πουν επί της ουσίας και προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με εξυπνακισμούς και τρολιές χαμηλότατου πολιτικού (και αισθητικού) επιπέδου.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΩρίμανση
Επόμενο άρθρο Ντόπινγκ και ποδόσφαιρο

Σχετικά Αρθρα

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

Κόντρες 7 Ιούλ 2025, 08:00

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

Κόντρες 2 Ιούλ 2025, 09:59

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

Κόντρες 1 Ιούλ 2025, 13:41

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

Κόντρες 30 Ιούν 2025, 09:39

Μόνοι τους τα λένε

Κόντρες 26 Ιούν 2025, 18:57

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις…

Κόντρες 24 Ιούν 2025, 09:22
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του

7 Ιούλ 2025, 13:00
Κόντρες

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

7 Ιούλ 2025, 08:00
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo